چگونه یک برقکار ماهر و حرفه ای شویم؟

توسط تحریریه کسب و کارها
6 minutes read

چگونه یک برقکار ماهر و حرفه ای شویم؟

یکی از حوزه‌های کاری که جزء مشاغل فنی محسوب می‌شود، شغل برقکار ساختمان یا تکنسین برق کشی ساختمان است. برق کشی یا همان سیم کشی ساختمان‌های مسکونی، واحدهای تولیدی و صنعتی، یکی از اصلی‌ترین اقداماتی است که باید در هنگام ساختمان‌سازی به آن توجه شود. به همین دلیل شرکت‌های مختلف با انتشار آگهی‌های استخدام تکنسین الکترونیک، به دنبال برق کشی اصولی و ایمن هستند.

در این مقاله به معرفی شغل برقکار ساختمان می‌پردازیم و با بررسی آگهی‌های استخدام تکنسین الکترونیک، ویژگی‌ها و شرایط استخدامی یک تکنسین برق و الکترونیک را موردبررسی قرار می‌دهیم. همچنین با بررسی مسیر شغلی و بازار کار شغل برقکار ساختمان، شخصیت های مناسب برای کار و فعالیت در این حرفه را معرفی خواهیم نمود.

نگاهی به شغل برقکار ساختمان

در آگهی‌های استخدام تکنسین برق و الکترونیک، به مواردی مانند بررسی، تست و تعمیر سیستم‌های برقی اشاره می‌شود. در کنار برق کشی ساختمان‌ها و واحدهای تولیدی یا خدماتی، مواردی مانند سیم کشی و راه‌اندازی سیستم اعلام هشدار حریق، سیستم‌های آنتن مرکزی و هوشمند سازی ساختمان، در حوزه کار یک برق کار است.

یک برق کار با داشتن دانش فنی و آگاهی از مسائل ایمنی، می‌تواند کار نصب، عیب‌یابی و تعمیر سیستم‌های برقی را به انجام برساند. برای بررسی بیشتر موقعیت های شغلی یک تکنسین الکترونیک می توانید از این سایت معتبر بهره ببرید.

شرح وظایف و مسئولیت‌های یک برقکار ساختمان

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین وظایفی که برای شغل برقکار ساختمان تعریف شده است، پیاده‌سازی و اجرای نقشه‌های برق کشی یا سیم کشی ساختمان است. به شکلی که با اجرای دقیق و ایمن سیم کشی ساختمان، می‌توان چراغ‌ها و وسایل الکترونیکی موردنظر در داخل و خارج ساختمان را روشن نمود.

در حقیقت با استخدام تکنسین برق و الکترونیک، سیم کشی یک ساختمان مسکونی، اداری یا صنعتی در سریع‌ترین زمان ممکن و به شکل اصولی انجام خواهد شد. همچنین یک برق کار صنعتی باید با انجام بررسی‌های دوره‌ای، به رفع نقص دستگاه‌ها پرداخته و مانع از ازکارافتادگی تجهیزات و ماشین‌آلات شرکت شود. به‌علاوه یک برق کار صنعتی، وظیفه نصب دستگاه‌ها و ماشین‌آلات کارخانجات را بر عهده دارد.

بررسی آگهی‌های استخدام تکنسین الکترونیک

یکی از مهم‌ترین آگهی‌های شغلی در بازار کار ایران، آگهی استخدام تکنسین برق و الکترونیک است. معمولا شرکت‌های معتبر برای استخدام برق کار، از بین نیروهای کاری آقا که دارای کارت پایان خدمت هستند اقدام به جذب نیروی موردنیاز خود می‌کنند.

همچنین داشتن حداقل مدرک تحصیلی مرتبط با رشته برق و الکترونیک مانند دیپلم برق، معمولا یکی از شرایط استخدام تکنسین الکترونیک برای کار در شرکت‌های معتبر است. در ادامه برخی دیگر از شرایط موردتوجه در آگهی‌های استخدام تکنسین الکترونیک آورده شده است:

  • مسلط به نقشه‌خوانی
  • مسلط به مونتاژ تابلو برق
  • توانایی عیب‌یابی و تعمیر
  • آشنایی با مسائل ایمنی در هنگام کار با وسایل برقی
  • سابقه کاری مرتبط
  • آشنایی به برق ساختمان
  • تسلط به نصب سیستم‌های برقی مانند دزدگیر، آنتن مرکزی و کرکره برقی
  • آشنایی با برق صنعتی (برای شغل برقکار صنعتی)

این در حالی است که در آگهی‌های استخدام این شغل، به داشتن برخی از مهارت‌های نرم اشاره می‌شود. داشتن مهارت‌های ارتباطی مناسب، یکی از شرایط استخدامی شرکت‌ها است. همچنین شخصیت های مناسب شغل برقکار ساختمان دارای روحیه کار تیمی هستند. از دیگر ویژگی‌های یک برقکار ساختمان، می‌توان به مهارت در گوش دادن فعالانه، پشت‌کار و صبر اشاره کرد.

درآمد برقکار ساختمان

یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های افراد برای کار به‌عنوان تکنسین برق و الکترونیک، کسب درآمد بالا و همیشگی است. به همین دلیل آگاهی از متوسط حقوق و درآمد برقکار ساختمان کاملا ضروری است. بر اساس یک نظرسنجی که از بین 871 نفر از تکنسین‌ها و افراد شاغل در حوزه برق کشی ساختمان انجام شده است، متوسط حقوق و درآمد برقکار ساختمان در سال 1401 مشخص گردید.

بر این اساس یک برق کار ساختمان در استان تهران، به‌طور متوسط حقوقی به‌اندازه 7.8 میلیون تومان در ماه دریافت می‌کند. همچنین یک تکنسین برق و الکترونیک در شهرهای بزرگ به‌غیراز تهران، حقوقی به‌اندازه 7.4 میلیون تومان در ماه و در شهرهای کوچک، مبلغی به‌اندازه 7.2 میلیون تومان در ماه دریافت می‌کند.

ذکر این نکته ضروری است که میزان حقوق و درآمد برقکار ساختمان، با توجه به مواردی مانند تحصیلات و تجربه کاری می‌تواند متفاوت باشد. همچنین یک تکنسین برق و الکترونیک ممکن است با توجه به شرکت محل فعالیت، حقوق و درآمد متفاوتی نسبت به سایر همکاران خود دریافت نماید.

بررسی بازار کار و مسیر شغلی برق کار

زندگی بدون برق و روشنایی، بسیار دشوار و ملال‌آور خواهد بود. گوش هوشمند، تلویزیون، یخچال، کامپیوتر و لوستر خانه شما، بدون برق کارایی نخواهند داشت. در چنین شرایطی حتی مطالعه این مطلب در اینترنت امکان‌پذیر نخواهد بود.

به‌علاوه بسیاری از دستگاه‌های الکترونیکی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، ازکارافتاده و جان بسیاری از افراد در معرض خطر قرار می‌گیرد. درنتیجه با توجه به اهمیت برق کشی ساختمان‌ها، می‌توان سیم کشی یا برق کشی ساختمان‌ها را جزء‌ مهم‌ترین اقدامات پیمانکاران و شرکت‌های فعال در حوزه ساخت‌وساز دانست.

با توجه به نیاز روزافزون به سیم کشی و برق کشی ساختمان‌ها، نصب تجهیزات برقی، عیب‌یابی، تعمیر و نگهداری از سیستم‌های برقی، می‌توانیم در آینده رشد قابل‌توجهی را در تعداد فرصت‌های استخدام تکنسین الکترونیک شاهد باشیم.

چنانچه تمایل دارید در شغل برقکار ساختمان مشغول به کار شوید، بهتر است با شرکت در دوره‌های آموزشی سیم کشی ساختمان‌های مسکونی یا صنعتی، خود را برای ورود حرفه‌ای به بازار کار برق کشی ساختمان آماده کنید.

معمولا با ثبت‌نام در دوره‌های آموزش برق ساختمان‌های مسکونی یا صنعتی و اخذ یک مدرک فنی‌‌وحرفه‌ای در این حوزه، می‌توانید مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار سیم کشی ساختمان را بدست آورید. طول دوره آموزش برق صنعتی و برق ساختمان در آموزشگاه‌های مختلف متفاوت بوده و معمولا بین 1 الی 3 ماه خواهد بود.

با داشتن مدرک فنی‌‌وحرفه‌ای و دریافت گواهینامه پایان دوره برق کشی ساختمان، می‌توانید رزومه خود را برای آگهی‌های استخدام تکنسین برق و الکترونیک ارسال کنید. چنانچه قصد دارید برق کشی واحدهای صنعتی و تولیدی را انجام دهید، بهتر است حتما در دوره‌های آموزش برق صنعتی شرکت کنید. فراموش نکنید که معمولا کارفرمایان به دنبال استخدام افرادی هستند که سابقه کاری مناسبی در حوزه برق کشی ساختمان داشته باشند.

به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم اگر یک برق کار مبتدی یا کم تجربه هستید، رزومه خود را برای فرصت‌های شغلی کارآموزی برق کشی ساختمان ارسال کنید. در شغل سیم کشی ساختمان، معمولا افراد به شکل پروژه‌ای و تمام‌وقت با شرکت‌های مختلف همکاری می‌کنند. هرچند امکان کار به شکل پاره‌وقت در حوزه برق کشی ساختمان وجود خواهد داشت.

همچنین شغل سیم کشی ساختمان مانند سایر مشاغل فنی، امکان کارآفرینی و خود اشتغالی را برای کارجویان فراهم می‌کند. به شکلی که با داشتن دانش لازم، مهارت کافی و سابقه کاری مناسب، می‌توانید پروژه‌های برق کشی ساختمان را به شکل مستقل انجام دهید.

جمع‌بندی

با گسترش ساخت‌وساز و راه‌اندازی واحدهای صنعتی، نیاز به شغل برقکار ساختمان و برقکار صنعتی رو به افزایش است. با ارسال رزومه به آگهی‌های استخدام این شغل و فعالیت در این حرفه، می‌توانید درآمد بالا و مزایای شغلی خوبی داشته باشید. به همین دلیل در این مقاله به معرفی شغل برقکار و شرایط استخدام تکنسین الکترونیک پرداختم. همچنین ضمن بررسی بازار کار این شغل، به میزان درآمد برقکار ساختمان اشاره نمودیم.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟