رم (RAM) یکی از اجزای مهم در سخت افزار گوشی اندرویدی شما بوده و این کاملا طبیعی است که اگر آن را پر ببینید، احساس نگرانی کنید.
روشها و ابزارهای مختلفی برای مدیریت رم در طول سالها به طور قابل توجهی تکامل یافته است. با بهینه سازی مداوم رم اندروید توسط شرکت گوگل، گوشی شما به خوبی میتواند مدیریت رم را تا حد زیادی به صورت خودکار انجام دهد. ما در این مقاله، به برخی از سوالات رایج در مورد رم گوشی اندروید و بهترین روشها برای مدیریت رم میپردازیم.
نحوه بررسی میزان مصرف رم شما
قبل از بحث در مورد مسائل پیشرفته و دقیق در مورد مدیریت RAM، ابتدا باید نحوه بررسی میزان مصرف هر برنامه را بررسی کنیم. شما میتوانید با رفتن به منوی تنظیمات خود و یا با دانلود یک برنامه جداگانه، به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.
در ادامه نحوه بررسی میزان مصرف رم از منوی تنظیمات گوشی شما آورده شده است. شاید ابتدا لازم باشد گزینه «Developer options» را فعال کنید.
- به تنظیمات گوشی خود بروید.
- در بخش جستجو، کلمه «Memory» را تایپ کنید.
- در این مرحله، دو گزینه یافت میشود که عبارتند از: «Memory» و «Storage». اگر بر روی هر کدام از آنها بزنید، شما را به منوی RAM میبرد.
در این منو میتوانید میزان مصرف کلی رم را مشاهده و همچنین میتوانید بررسی کنید که هر برنامه چقدر از حافظه رم گوشی شما را مصرف میکند. شما همچنین میتوانید به صورت آماری، استفاده از رم خود را برای مثال در سه ساعت، شش ساعت، 12 ساعت یا یک روز نیز مشاهده کنید.
میزان مصرف رم را میتوان با یک برنامه دیگر و مختص به آن مانند «Memory Info» یا «Simple System Monitor» نیز بررسی کنید. مسلما باید اطلاعاتی که از این برنامهها بدست میآورید، مناسب نیازهای شما باشد تا هرکدام را که خواستید انتخاب و دانلود کنید.
با توجه به الگوریتم پیشفرض سیستم عامل اندروید، مشخص میکند که شما اغلب از کدام برنامهها استفاده میکنید تا برنامههای بیشتر استفاده شده را برای عملکرد سریعتر، روی مموری یا رم نگه میدارد تا دفعه بعد که به آنها نیاز داشتید، خیلی سریعتر لود شوند. با این کار، هر زمان که برای کار دیگری به رم بیشتر نیاز باشد، سیستم بقیه بار را از رم حذف میکند.
آیا پر بودن رم باید برای شما اهمیت داشته باشد؟
آیا اهمیتی دارد که RAM گوشی ما پر شده است؟ پاسخ کوتاه یک “نه” بزرگ است. RAM برای استفاده سیستم تعبیه شده و قرار نیست همیشه خالی بماند.
همانطور که در بالا ذکر شد، گوشی اندروید شما دارای مدیریت خودکار RAM بوده و این موضوع باعث شده تا برنامههای شما را بر روی رم نگه دارد تا آنها سریعتر باز شوند و تجربه سرعت از اندروید را برای شما به ارمغان بیاورد. اگر برنامهای را باز کنید و برای اجرای آن کمبود RAM وجود داشته باشد، سیستم شما بدون نیاز به انجام کاری و به طور خودکار، مقداری از RAM را برای آن پاک میکند.
مواقعی که RAM پر شده و باعث مشکل در عملکرد گوشی شود، فضای کافی برای پردازش برنامه خود ندارید (بیشتر در گوشیهای قدیمیتر و یا رده پایین اتفاق میافتد)، اگر در حال بازیهای بسیار سنگین باشید، سیستم تمام تلاش خود را به کار میبرد تا برنامه در حال اجرا را پردازش کند، اما اگر گوشی شما رم کافی برای کاری که انجام میدهید نداشته باشد، عملکرد گوشی دچار اختلال خواهد شد.
آیا همه برنامه های خود را باید از روی رم حذف کنید؟
بستن برنامهها از نظر فنی آنها را از روی رم خالی میکند، اما سوال اینجاست که آیا نیاز به آزادسازی RAM نیز دارید یا خیر؟ همانطور که میدانید، بستن برنامهها به صورت متداول ایده خوبی نیست.
بستن برنامهها از رم بر روی سیستم به صورت معکوس تاثیر میگذارد. این حرکت اصلا به نفع شما نیست. عمر باتری شما را افزایش نداده و برنامههای در حال اجرا با بستن برنامههای پسزمینه سریعتر اجرا نخواهند شد.
به چه اندازه RAM نیاز دارید؟
پاسخ به این سوال بیشتر به این بستگی دارد که شما از گوشی خود چه استفادهای دارید. اگر بازیهای سنگینتری انجام دهید، به رم بیشتری نیاز دارید. گوشیهای پرچمدار شرکتهایی مثل سامسونگ و وان پلاس تا 12 گیگابایت رم ارائه میدهند. اگر گوشی شما یک CPU قوی داشته باشد، رم حدود 8 گیگابایت برای کارهای شما باید کافی باشد و 4 گیگابایت باقی آن نیز مقدار مورد نیاز سیستم از رم است.
نگران مدیریت رم گوشی خود نباشید
همانطور که گفتیم، گوشی اندروید شما اکنون به اندازهای هوشمند شده تا بتواند رم را برای شما به صورت خودکار مدیریت کند. شما به ندرت نیاز به انجام آن به صورت دستی خواهید داشت. در صورتی که با چنین موقعیتی مواجه شدید و رم گوشی شما واقعا نیاز به تنظیمات دستی داشت، ببستن چند برنامه غیر ضروری رم شما را پاکسازی میکند.
باسلام گوشی من a23رم ۴هست میتونه بازی efootbalاجرا کنه با چه کیفیتی؟