سرقت هویت در اینترنت همیشه یک موضوع مهم بوده است. امروز که روکیدا را میخوانید، هر طرف را نگاه کنیم اینترنت سلام میکند. در دنیایی که اینترنت همه گیر شده، سرقت هویت از هر روزی اهمیت بیشتری دارد.
سرقت اطلاعات کار دشواری نیست. در کنار آدمهای خوب، آدمهای بد نیز از پیشرفت فناوری استفاده میکنند. مشکل جدید در دنیای امروز کلاهبرداری با هویت مصنوعی حساب میشود.
کلاهبرداری با هویت مصنوعی چیست؟ چطور میتوانیم جلوی آن را بگیریم؟ چند قدم با روکیدا همراه باشید.
1. کلاهبرداری با هویت مصنوعی
در کلاهبرداری با هویت مصنوعی، مجرم از اطلاعات واقعی برای ایجاد هویت جعلی استفاده میکند. آنها خود را به عنوان یک شخص دیگر معرفی نمیکنند. مجرم اطلاعات و مدارک دزدیده شده را کنار هم قرار داده و یک هویت جدید میسازد.
عجیب به نظر میرسد اما این روش در شبکههای اجتماعی برای جذب دنبال کنندگان تا کلاهبرداری از اشخاص استفاده میشود. یکی از معروفترین نمونههای آن در سال 2018 اتفاق افتاد.
13 نفر یک گروه تبهکار را تشکیل دادند. آنها با ایجاد هویت جعلی یک میلیون دلار وام دریافت کردند. در روند رایج کلاهبرداری، مجرمان از هویت افراد دیگر استفاده میکنند.
آنها با هویت افرادی وام دریافت کردهاند که در واقعیت وجود ندارند. دنیایی از اطلاعات کنار هم قرار گرفت تا 20 هویت جعلی ایجاد شود. کد ملی افراد در آمریکا سوشال سکوریتی نام دارد.
آنها از سوشال سکوریتیهایی استفاده کردند که تا آن زمان وام دریافت نکرده یا وام کمی دریافت کرده باشند. آن اعداد در کنار نام، آدرس و تاریخ تولد افراد قرار گرفت تا یک هویت جعلی اما بسیار نزدیک به واقعیت ساخته شود.
البته که تمام موارد جعل هویت به آن پیچیدگی انجام نمیشود اما تمام آنها یک ایده را دنبال میکنند. در برخی موارد، مجرم از نام و تاریخ تولد جعلی استفاده میکند از طرفی عدد سوشال سکوریتی و آدرس استفاده شده برای جعل هویت واقعی است.
در بیشتر موارد، مجرم به دریافت وام فکر میکند. در موارد دیگر به مهاجران غیر قانونی میرسیم. یک مهاجر غیر قانونی یا مهاجر تحصیلی نمیتواند در کشور میزبان شغل داشته باشد.
برای مشغول شدن در یک شغل به جعل هویت نیاز پیدا میکند. مجرم تمام تلاش خود را انجام میدهد تا هویت جعل شده، واقعی به نظر برسد اما به دلیل جعلی بودن و ترکیب چند مورد، نمیتوانیم آنها را با سوابق مالی مقایسه کنیم. در نتیجه تشخیص تقلبی بودن آنها بسیار دشوار است.
2. آمار جعل هویت
بر اساس تحقیقات مجموعه “کیپوینت اینتلیجنس” 48 درصد از کسب و کارهای کوچک و متوسط بزرگترین چالش خود را حفاظت از اطلاعات میدانند. شاید باور نکنید اما جعل هویت تنها در سال 2020 حدود 20 میلیارد دلار به بانکها و موسسات مالی ایالات متحده ضرر وارد کرده است.
فدرال رزرو گفت: ساخت هویت مصنوعی، سریعترین راه برای کلاهبرداری در سال 2019 بوده. برای درک بهتر فاجعه به سال 2016 باز میگردیم. 20 درصد از ضرر و زیان بانکها به هویت مصنوعی مربوط میشود.
20 درصد در سال 2016 را 6 میلیارد دلار بخوانید. مجرمان هویت کودکان را هدف قرار میدهند. تنها در سال 2017 اطلاعات هویتی 1 میلیون کودک به سرقت رفته است.
کودکان به دلیل نداشتن سابقه دریافت وام و استفاده از تسهیلات دولتی، هدف قرار میگیرند. 39 درصد از افراد زیر سن قانونی در بند کلاهبرداری گرفتار شدهاند. این آمار در مورد بزرگسالان 19 درصد است.
3. چطور از کلاهبرداری به روش هویت مصنوعی دور بمانیم؟
در قدم اول از رمز عبور قدرتمند برای تمام حسابهای کاربری خود کمک بگیرید. بهترین راه استفاده از رمز عبور دو یا چند مرحلهای است. اطلاعات خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید. لینکهای موجود در ایمیلهای ناشناس را باز نکنید. در فضای مجازی با احتیاط کامل حرکت کنید.
4. نحوه گزارش سرقت هویت
سابقه بانکی خود را بررسی کنید. این کار حتی در ایران به راحتی قابل انجام است. آیا صورت حساب وامهای شما درست به نظر نمیرسد؟ کم شدن غیر عادی پول از حساب خود را سریع گزارش دهید.
آیا بانک تعطیل است؟ رمز عبور و رمز اینترنتی خود را از طریق خودپرداز بانک مربوط تغییر دهید.
منبع: makeuseof.com