همانطور که میدانید چند هفتهایست که هوآوی P50 پرو وارد بازار کشور شده است. این گوشی پرچمدار سال 2021 کمپانی هوآوی به شمار میرود. با این حال به دلیل تحریمهای وضع شده علیه این شرکت، هوآوی P50 پرو پس از گذشت یک سال وارد بازارهای جهانی شد. با این که هوآوی P50 پرو فاقد سرویسهای گوگل و برنامههای پرکاربردی همچون گوگل مپ، کروم و جیمیل است اما مسئولان هوآوی بر این عقیده هستند که هیچ یک از این موارد مانع از موفقیت هوآوی P50 پرو نخواهد شد. برای بررسی ادعای مسئولان هوآوی در این مقاله به نقد و بررسی هوآوی P50 پرو خواهیم پرداخت. در ادامه با روکیدا همراه باشید:
نقد و بررسی هوآوری P50 پرو: نگاه اولیه
- بدنه: 158.8 در 72.8 در 8.5 میلی متر، 195 گرم، پنل جلو شیشهای، فریم آلومینیومی، قاب پشتی از جنس شیشه
- نمایشگر: 6.6 اینچی اولد، نرخ تازه سازی 120 هرتز، رزولوشن 1228 در 2700، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 450ppi
- تراشه: Kirin 9000 و اسنپدراگون 888 با فناوری اتصال 4G، هشت هستهای، لیتوگرافی 5 نانومتری
- حافظه: 128/8، 256/8، 512/8، 512/12 گیگابایت، دارای درگاه کارت حافظه میکرو SD
- نرم افزار و سیستم عامل: هارمونی OS نسخه 2.0 در چین، EMUI 12 در اروپا
- دوربین پشتی: عریض 50 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و سیستم لرزشگیر OIS، فوق عریض 13 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2، تله فوتو پریسکوپی 64 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/3.5، بزرگنمایی نوری تا 3.5 برابر به همراه بزرگنمایی 7 برابری بدون افت کیفیت و سیستم لرزشگیر OIS، دوربین مونوکروم 40 مگاپیکسلی به همراه گشودگی دیافراگم f/1.6
- دوربین سلفی: واید 13 مگاپیکسلی همراه با گشودگی دیافراگم f/2.4
- ضبط ویدئو: دوربین پشتی: 4K@30/60fps / دوربین سلفی: 4K@30 fps
- باتری: 4360 میلی آمپری، قابلیت شارژ سریع 66 واتی
- متفرقه: حسگر اثر انگشت (زیر پنل نمایشی)، ماژول دوربین با همکاری کمپانی Leica
نقد و بررسی هوآوی P50 پرو: طراحی
با بخش طراحی آغاز میکنیم. هوآوی P50 پرو در پروسه ساخت خود از بهترین متریال موجود استفاده کرده است که احساس بسیار خوبی را در هنگام در دست گرفتن به کاربر منتقل میکند. پنل نمایشی این گوشی دارای لبههایی خمیده است که تا فریم آلومینیومی دور گوشی ادامه دارد. پنل پشتی P50 پرو از جنس شیشه بوده و بسیار براق است به طوری که رنگ مشکی آن همانند آینه قادر به بازتاب نور میباشد.
مهمترین المان در پنل پشتی هوآوی P50 پرو ماژول دوربین آن است. باید گفت در نگاه اول ماژول دوربین این گوشی قدری ناهماهنگ با بدنه ظریف گوشی به نظر میرسد، البته پس از گذشت چند روز کاملا به آن عادت خواهید کرد. ماژول دوربین این گوشی متشکل از دو دایره جدا از هم است که درون دایره اول سه لنز دوربین قرار دارد و در دایره دوم یک دوربین به همراه فلش LEِD جای گرفته است. بیرون زدگی ماژول دوربین نیز نسبت به پرچمدار بودن آن کاملا مناسب است. همچنین این گوشی دارای استاندارد IP68 میباشد که در برابر نفوذ آب و ذرات گرد و غبار مقاوم است.
در مجموع هوآوی P50 پرو به واسطه اندازه باریک و جمعوجور خود بسیار خوش دست است و از طراحی قابل قبولی برخوردار میباشد.
نقد و بررسی هوآوی P50 پرو: صفحه نمایش
هوآوی P50 پرو مجهز به پنل نمایشی اولد به اندازه 6.6 اینچ است که در کنارهها حالتی خمیده دارد. صفحه نمایش این گوشی دارای رزولوشن بالا به همراه نرخ تازه سازی 120 هرتزی است که باعث میشود گشت و گذار در منوهای مختلف و اسکرول کردن به امری لذت بخش تبدیل شود. همچنین نرخ نمونه برداری لمسی برابر با 300 هرتز است که باعث میشود سرعت پاسخگویی نمایشگر به شدت ارتقا یابد و آن را برای گیمینگ مناسب سازد.
کیفیت صفحه نمایش هوآوی P50 پرو بسیار بالاست و دقت رنگی فوقالعاده آن باعث میشود تا مشاهده محتوا در این گوشی به شدت لذت بخش باشد. همچنین بیشینه روشنایی این گوشی برابر با 750 نیت است که باعث میشود نمایشگر این گوشی در زیر نور خورشید خوانایی خود را از دست ندهد.
به طور کلی نمایشگر هوآوی P50 پرو از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و امتیاز کامل را در این بخش میگیرد.
نقد و بررسی هوآوی P50 پرو: سخت افزار
به بخش سخت افزار میرسیم. نسخه جهانی هوآوی P50 پرو همراه با تراشه اسنپدراگون 888 راهی بازار شده است. در گذشته قدرت نمایی این تراشه را در پرچمداران 2021 مشاهده کرده بودیم. هوآوی P50 پرو نیز توانسته به خوبی از قدرت اسنپدراگون 888 بهره گیرد. از این رو اجرای بازیهای سنگین و نرم افزارهایی با پردازش بالای به راحتی و بدون کاهش سرعت انجام میشود. البته در برخی از مواقع پس از چند ساعت بازی کردن، دستگاه داغ میشود که مربوط به ضعف سیستم دفع حرارت است.
هوآوی P50 پرو دارای 4 پیکر بندی برای رم و حافظه داخلی میباشد. نسخه پایه این گوشی دارای حافظه داخلی 128 گیگابایتی و رم 8 گیگابایتی میباشد. البته در کنار آن سه گزینه دیگر شامل 256/8 گیگابایت، 512/8 گیگابایت و 512/12 گیگابایت نیز حضور دارند. البته از آن جایی که این گوشی قادر به پشتیبانی از کارت حافظه نانو مموری میباشد، کاربران میتوانند حافظه داخلی این گوشی را تا 256 گیگابایت دیگر نیز گسترش دهند.
در مجموع هوآوی P50 پرو در بخش سخت افزار بسیار قدرتمند است و در آزمایشات انجام شده شاهد افت سرعت نبودیم.
نقد و بررسی هوآوی P50 پرو: نرم افزار
نسخه جهانی هوآوی P50 پرو همراه با رابط کاربری EMUI 12 مبتنی بر اندروید 11 راهی بازار شده است. اگر در گذشته از کاربران هوآوی بوده باشید به طور حتم با محیط این رابط کاربری آشنایی دارید. با این حال نکته ناراحت کنند، نبود سرویسهای گوگل است. با وجود این که هوآوی برای جبران این موضوع راهکارهای متعددی را تعبیه کرده است اما استفاده از آنها معمولا دشوار است.
مهمترین سرویسی که نبود آن به شدت احساس میشود، گوگل پلی است. شما میتوانید برای دانلود برنامهها از اپ گالری هوآوی استفاده کنید با این حال بسیاری از عناوین معروف همچنان در این اپ استور حضور ندارند. البته شما میتوانید با دانلود فایل APK این برنامهها را نصب کنید. (در صورتی که برنامهها نیاز به سرویسهای گوگل نداشته باشند) همچنین نبود اپلیکیشن یوتیوب نیز باعث شده تا تماشای ویدیوهای یوتیوب به قدر کافی لذت بخش نباشد.
در مجموع هوآوی P50 پرو به دلیل نبود سرویسهای گوگل با محدودیتهایی در بخش نرم افزار روبروست که عادت کردن به آن زمانبر و دشوار است.
نقد و بررسی هوآوی P50 پرو: دوربین
به بخش دوربین میرسیم، جایی که قدرت ویژه هوآوی P50 پرو را مشخص میکند. همانطور که گفتیم این گوشی مجهز به چهار دوربین است که میتوانید مشخصات آن را در بالا بررسی کنید. زمانی که بررسی دوربین هوآوی P50 پرو را آغاز کردیم از کیفیت دوربینها شگفتزده شدیم. تمامی دوربینها از کیفیت فوقالعادهای برخوردار هستند و جای ایراد باقی نمیگذارند.
سیستم پردازش تصاویر هوآوی P50 پرو عکسها را بسیار شبیه به آن چه با چشم میبینیم پردازش میکند و رنگها بسیار به حالت طبیعی نزدیک هستند. تصاویر از داینامیک رنج و شارپنس و کنتراست بسیار خوبی برخوردار هستند. همچنین کیفیت تصاویر در حالت شب نیز فوقالعاده بوده و تصاویر دارای جزئیات بسیار زیاد به همراه نویز کم هستند.
در مجموع هوآوی P50 پرو مجهز به یکی از بهترین ماژولهای دوربینی است که تاکنون در یک گوشی هوشمند شاهد آن بودیم و در تمامی بخشها عملکرد شگفت انگیزی را به نمایش میگذارد.
نقد و بررسی هوآوی P50 پرو: باتری و شارژدهی
به بخش باتری و شارژدهی میرسیم. هوآوی P50 پرو دارای یک باتری 4360 میلی آمپر ساعتی است. طبق بررسیهای انجام شده هوآوی P50 پرو در استفادههای روزمره میتواند به راحتی یک روز کامل را با کاربر همراهی کند. با این حال اگر گوشی را زیر بار پردازشهای سنگین قرار دهید ممکن است شارژدهی آن به قدر کافی جوابگو نباشد.
هوآوی P50 پرو قادر به پشتیبانی از سرعت شارژ 66 وات است. از این رو کاربران میتوانند تنها در عرض نیم ساعت شارژ گوشی را از 0 به 73 درصد برسانند. خوشبختانه هوآوی P50 پرو برخلاف بیشتر پرچمداران این روزها همراه با آداپتور شارژ درون جعبه به دست کاربران خواهد رسید. همچنین هوآوی P50 پرو قادر به پشتیبانی از شارژ بیسیم با حداکثر سرعت 50 وات است که سرعت قابل قبولی به شمار میرود.
نقد و بررسی هوآوی P50 پرو: جمع بندی
به بخش نهایی و جمع بندی میرسیم. از جمله مزایای هوآوی P50 پرو میتوان به صفحه نمایش باکیفیت، کیفیت ساخت بالا و ماژول دوربین فوقالعاده اشاره کرد. اگر از کاربرانی هستید که به عکس برداری با گوشی علاقه دارید هوآوی P50 پرو میتواند یک انتخاب عالی برای شما به شمار رود.
با این حال یک نکته منفی بزرگ در خصوص این گوشی وجود دارد که میتواند همه چیز را تحت الشعاع قرار دهد. همانطور که گفتیم هوآوی P50 پرو قادر به پشتیبانی از سرویسهای گوگل نمیباشد. با وجود این که هوآوی توانسته برای تمامی سرویسهای گوگل جایگزین پیدا کند و برای دسترسی کاربران به سرویسهای گوگل نیز راهکارهای گوناگونی را اندیشیده، اما همچنان جای کار زیادی وجود دارد. از این رو توصیه میکنیم پیش از خرید این گوشی حتما در خصوص جاگزینهای سرویسهای گوگل تحقیق کنید تا از انتخاب خود پشیمان نشوید.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. در آینده با نقد و بررسیهای بیشتر با شما همراه خواهیم بود.