فهرست عنوانها
آیا تا به حال نام وای فای 7 (WIFI 7.0) را شنیدهاید؟ شاید همین حالا پس از شنیدن این نام کمی تعجب کرده باشید. اما واقعیت این است که وای فای 7 به زودی جایگزین وای فای 6.0 خواهد شد. در حقیقت میتوان گفت وای فای 7.0 به عنوان نسل بعدی وای فای های کنونی به شمار میرود. میزان پیشرفت این وای فای نسبت به نسل قبلی یعنی وای فای 6 بسیار سریعتر بوده است؛ به طوری که پیشرفتهای شگرفی در نسل وای فای ایجاد نموده است. اما شاید برای شما هم سوال باشد که ویژگیهای اصلی این وای فای چیست و چه تفاوتی با وای فای نسل 6.0 و 5.0 دارد؟ ما در این مقاله همراه شما خواهیم بود تا شما را بیشتر با wifi 7 آشنا کنیم.
برتری وای فای 7 نسبت به وای فای 6 و 5:
وای فای 7 دارای استانداردهای پیشرفتهتری نسبت به وای فای نسل 6 است، به گونهای که از پهنای باند 6 گیگاهرتزی برای کاهش تراکم شبکه استفاده میکند. در حال حاضر تبلیغاتی برای معرفی این وای فای انجام نشده، چرا که هنوز مراحل ساخت اولیه خود را طی میکند. استاندارد WIFI 7 یا همان 802.11be حول یک سرعت بالا (EHT) متمرکز است. در حقیقت این وای فای در آینده سرعت اتصال به دادههای جهانی را کاملاً تغییر خواهد داد. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که این فناوری از سرعت حداقل 30 گیگابایت در ثانیه پشتیبانی میکند. این سرعت تقریباً سه برابر وای فای 6 بوده و حدوداً ده برابر سرعت وای فای 5 است. وای فای 5 دقیقاً همان چیزی است که امروزه ما در خانههایمان از آن استفاده میکنیم.
این نکته را باید در نظر گرفت که سرعتهای مذکور تنها یک پیشفرض یا تئوری هستند و کاربران تنها در شرایط ایدهآل به آن دست پیدا خواهند کرد. وگرنه موانع فیزیکی و ازدحام شبکه تاثیر چشمگیری بر سرعت شبکه بیسیم دارد. این مشکل در وای فای 6 هم وجود دارد و کاربران در اکثر مواقع از میزان سرعت واقعی آن بهرهمند نمیشوند. اما چیزی که شفاف و واضح خواهد بود این است که وای فای 7 در هر صورت به طور چشمگیری از استانداردهای قبلی بهتر عمل خواهد کرد. WIFI Alliane انتظار دارد که wifi 7، فناوری مبتنی بر ابر را در آینده تقویت خواهد کرد.
چرا به وای فای 7 نیاز داریم؟
مسلماً، بسیاری از ما هنوز از دستگاهها و روترهای محدود به Wi-Fi 5 استفاده میکنیم. Wi-Fi 6 و 6E، اگرچه بسیار جدیدتر هستند، اما هنوز هم با باگهای زیادی همراه هستند. به طوری که تنها تلفنهای هوشمند قادر به بهرهگیری از خدمات و امکانات آن میباشند. پس چرا صنعت ارتباطات تا این حد مشتاق به استفاده از فناوری بیسیم است؟ خوب، به بیان ساده، به این دلیل است که ما شاهد نوآوریهای بسیار بیشتری در زمینههای دیگر هستیم که ممکن است از بهبود عملکرد بیسیم در چند سال آینده بهرهمند شوند.
اگرچه امروزه فناوری کنفرانس ویدیویی و اینترنت اشیا (IOT) هنوز نسبتاً جدید هستند، اما به نظر میرسد که محبوبیت آنها در سالهای آینده افزایش یابد. این امر به ویژه در بخش سازمانی صادق است، جایی که دستگاههای صنعتی اینترنت اشیا مانند سنسورها و تجهیزات نظارتی میتوانند به راحتی محدودیتهای استانداردهای Wi-Fi موجود را از بین ببرند. با این حال، حتی در خانه بسیاری از ما چندین بلندگوی هوشمند، لامپهای متصل، دوشاخهها و تعداد بیشماری از لوازم دیگر داریم. به عنوان مثال، بسیاری از دستگاههای قهوه میتوانند به اینترنت متصل شوند. برای این منظور، افزایش ظرفیت Wi-Fi 7، باعث تاخیر کمتر و بهبود قابلیتهای آنها خواهد شد
وای فای نسل 7 تاخیر در انتقال دادهها را کاهش خواهد داد. همچنین این وای فای از برنامههایی نظیر ویدئو AR/VR و K8، رایانش ابری، بازیها و برنامههای ویدیویی و کاربردی پشتیبانی میکند. WIFI 7 همانند سایر نسلهای وای فای با دستگاههای قدیمی با پهنای باند 2.4، 5 و 6 گیگاهرتزی نیز سازگار خواهد بود و همزیستی خواهد داشت.
در پایان:
با یکی دیگر از مقالات آموزنده و جذاب وبسایت روکیدا همراه شما دوستان عزیز بودیم. استاندارد Wi-Fi 7 هنوز در حال انجام است، بنابراین حداکثر سرعت تئوری و تاریخ انتشار آن نهایی نشده است. گفتنی است مدیاتک در حال توسعه دموهای زنده برای Wi-Fi 7 است و ادعا میکند که این فناوری میتواند در سال 2023 معرفی شود.