Sleep یا Shutdown؟ کدام حالت برای لپ تاپ بهتر است؟

توسط سمیرا گلکار
3 دقیقه

اگر لپ تاپتان جزء وسایل ارزشمندی است که نمی توانید بدون آن کار کنید، پس لازم است با اصول مراقبت و نگهداری از آن آشنا باشید.

در این مطلب به بررسی یکی از این اصول که به حالت مصرف برق آن مربوط است می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.

حالت Sleep چیست؟

احتمالاً با حالت sleep آشنا هستید. وقتی صفحه سیستم بعد از مدتی غیرفعال بودن، سیاه و خاموش می‌شود، در واقع سیستم وارد این حالت شده است.

در این وضعیت مصرف برق کامپیوتر بسیار کمتر می‌شود. هر آنچه که در این زمان در حال اجرا است، مثل وبسایت‌ها، اپلیکیشن‌ها و داکیومنت‌های باز همگی روی حافظه کوتاه مدت یعنی رم سیستم ذخیره می‌شوند.

در قسمت تنظیمات Power & sleep می‌توانید انتخاب کنید که سیستم پس از چه مدتی وارد حالت Sleep شود.

Sleep یا Shutdown؟ کدام حالت برای لپ تاپ بهتر است؟ 1

در این حالت، تنها رم سیستم باتری مصرف می‌کند و پردازنده، ‌هارد و سایر قطعات برای صرفه جویی در مصرف انرژی خاموش هستند. بعلاوه نیازی نیست که نگران از دست رفتن کارهای ذخیره نشده باشید چون معمولاً وقتی سطح انرژی باتری سیستم خیلی کم باشد، خود سیستم عامل به صورت خودکار همه کارها را ذخیره کرده و سیستم را خاموش می‌کند.

برای ورود به این حالت کافیست دکمه پاور لپ تاپ را فشرده یا در لپ تاپ را ببندید.

خروج از حالت Sleep هم معمولاً با فشردن دکمه پاور یا هر کلیدی از صفحه کلید، کلیک کردن با موس یا تاچ پد و یا باز کردن در لپ تاپ انجام می‌شود.

هنگام Shut Down شدن لپ تاپ چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

Shut Down کردن لپ تاپ باعث قطع کامل برق آن می‌شود. در این حالت همه نرم‌افزارها، اپلیکیشن‌ها و همچنین خود سیستم عامل بسته شده و حافظه تخلیه می‌شود.

Sleep یا Shutdown؟ کدام حالت برای لپ تاپ بهتر است؟ 2

به احتمال زیاد شما هم در پایان روز سیستم را به همین روش خاموش می‌کنید. مگر اینکه با بروز خطاهایی مثل صفحه آبی مرگ مجبور به Shut Down کردن اجباری سیستم با نگه داشتن دکمه پاور شوید.

تفاوت حالت Sleep با Shut Down چیست؟

بین این دو حالت دو تفاوت مهم وجود دارد.

اولین تفاوت مربوط به زمان بوت است. معمولاً وقتی سیستم وارد حالت Sleep شده باشد، سریع تر به حالت قبل برمی گردد. از آنجایی که همه کارها در رم ذخیره شده بودند، می‌توانید آنها را از همانجایی که رها کرده بودید از سربگیرید.

روشن شدن سیستم پس از Shut Down بیشتر زمان می‌برد بخصوص اگر قرار باشد چند اپلیکیشن هنگام روشن شدن سیستم فعال شوند. بعلاوه باید قبل از Shut Down همه کارها را ذخیره کنید در غیر این صورت آنها را از دست خواهید داد.

تفاوت بعدی مصرف برق است. معمولاً شنیده می‌شود که با خاموش کردن کامپیوتر در شب‌ها، صرفه جویی بیشتری در انرژی و هزینه‌ها انجام می‌شود. اما واقعیت این است که تفاوت مصرف برق بین Shut Down و Sleep در حد یکی دو وات است.

Sleep یا Shut Down؟ کدامیک برای لپ تاپ بهتر است؟

اگر در طی روز هر از گاهی از لپ تاپ استفاده می‌کنید یا مثلاً وقتی قصد استراحت دارید، بهتر است از حالت Sleep استفاده کنید. اگر اولین کاری که صبح‌ها می‌کنید شروع به کار با لپ تاپ است، باز هم قرار دادن لپ تاپ در حالت Sleep در طی شب مانعی ندارد.

از آنجایی که بعضی قطعات مثل پنل ال سی دی، باتری و ‌هارد چرخه عمر محدودی دارند، قرار دادن لپ تاپ در حالت Sleep بهتر است و به افزایش طول عمر آنها کمک می‌کند. علاوه بر این، قرار دادن لپ تاپ در حالت Sleep به جای فعال نگه داشتن آن باعث کاهش حجم گرمای تولید شده توسط سیستم می‌شود که این گرما برای همه قطعات مضر است.

خاموش کردن لپ تاپ در مواقعی که کارتان تمام شده و برای مدتی طولانی مثل آخر هفته به آن نیاز ندارید، بهتر است. در واقع هر چقدر سیستم برای مدتی طولانی تر روشن باشد، اپلیکیشن‌ها و پردازش‌های پس زمینه بیشتری در حال اجرا هستند. با Shut Down کردن سیستم همه چیز ریست می‌شود در نتیجه اگر سرعت سیستم شما کند شده، این کار می‌تواند برای حل مشکل مفید باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟