فناوری انویدیا DLSS را میشناسید؟ سالها قبل معرفی شده. بر اساس یادگیری ماشین کار میکند. هدف آن افزایش کیفیت تصویر بدون فشار به سخت افزار است. انویدیا یک رقیب از تیم قرمز با نام FSR پیدا کرده.
ردیابی اشعه فشار زیادی به سخت افزار وارد میکند. فشار زیاد به سخت افزار تعداد فریم را کاهش میدهد. مهندسان انویدیا مشکل را پیدا کردند. DLSS جواب به مشکل بود.
به کمک این فناوری میتوانیم ردیابی اشعه را بدون کاهش تعداد فریم تجربه کنیم. به اطلاعات بیشتر در مورد انویدیا DLSS نیاز دارید؟ این مقاله روکیدا را از دست ندهید.
برنامه امروز آشنایی با FSR است. با ما همراه میشوید؟
1. فناوری FSR از AMD چیست؟
FSR خلاصه FidelityFX Super Resolution است. آن را به شکل فیدلیتی FX سوپر رزولوشن میخوانیم. درست مانند فناوری انویدیا تلاش میکند تا بازی را بهتر اجرا کند.
البته که چند تفاوت وجود دارد. FSR برای روانتر اجرا شدن بازی ساخته نشده است. حتی هدف آن افزایش کیفیت اجرای بازی نیست. در نتیجه باید با روند کار فناوری AMD آشنا شویم.
برای فعال کردن فناوری AMD عجله نکنید!
2. فناوری FSR چه کاری انجام میدهد؟
یک جواب خلاصه میخواهید؟ تکرار فناوری ارتقا مقیاس حساب میشود. این فناوری فیلترهای ایجاد سایه را وارد بازی میکند. همان فیلترهایی که در شبیه سازها استفاده میشود.
DLSS روند بسیار متفاوتی دارد. فناوری انویدیا بر اساس سخت افزار موجود در کارت گرافیک کار میکند. همان سخت افزاری که در محصولات تیم قرمز پیدا نمیکنیم.
انویدیا تمام بازی را تجزیه و تحلیل میکند. بر اساس نتیجه تصویر را بهبود میبخشد. البته که ساختار بازی باید با فناوری انویدیا همگام باشد.
FSR ترکیبی از دو مورد است
- الگوریتم ارتقا مقیاس فضایی که فریمهایی با کیفیت پایینتر را رندر کرده و آنها را به کیفیت نمایشگر میرساند. شبیه به روندی که در نمایشگرهای 8K تکرار میشود
- یک روند ایجاد سایه که به شکل هوشمند جزئیات تصویر را افزایش میدهد. در این روند جزئیات تشخیص داده شده و تقویت میشوند
چهار حالت برای افزایش کیفیت در دسترس شما قرار میگیرد. هرچه به سمت کیفیت پایینتر حرکت کنیم، نتیجه کار جزئیات کمتری خواهد داشت.
چهار حالت FSR
- کیفیت فوق العاده بالا، اجرا به نسبت کیفیت اصلی با ضریب 1.3
- کیفیت مناسب، اجرا به نسبت کیفیت اصلی با ضریب 1.5
- کیفیت معتدل، اجرا به نسبت کیفیت اصلی با ضریب 1.7
- کیفیت کم با هدف افزایش عملکرد کارت گرافیک، اجرا به نسبت کیفیت اصلی با ضریب 2
در نتیجه اگر کیفیت نمایشگر شما 1920 در 1200 پیکسل باشد، تصاویر با کیفیت 1478 در 924 پیکسل رندر میشوند. اعداد قابل توجه نیست اما تعداد پیکسل کاهش قابل توجهی خواهد داشت.
هیچ ابزاری نمیتواند پیکسلهای از دست رفته را به شکل جادویی جبران کند. FSR تلاش میکند تا کاهش پیکسل را به شکل کم اثر نشان دهد. به یک طراحی فکر کنید که با مداد انجام شده باشد.
سپس با جوهر روی خطهای مداد حرکت کنیم. چه اتفاقی میافتد؟ شاید به همان زیبایی نباشد اما خط مداد پر رنگتر نشان داده میشود. نتیجه میگیریم که تصویر نهایی جزئیات کمتری دارد اما برجسته به نظر میرسد.
حرکت با خودکار روی ردپای مداد یک شغل حرفهای حساب میشود. فناوری AMD همان کار را انجام میدهد با این تفاوت که کار دهها بار در ثانیه تکرار میشود.
فناوری تیم قرمز باید بتواند به تعداد فریمهای ایجاد شده روی خط مداد حرکت کند. آیا این فناوری برای تمام کاربران مفید است؟ اگر بازی مورد علاقه شما در حداکثر تنظیمات با حداکثر تعداد فریم به شکل ثابت نمایش داده میشود، به آن نیاز نداریم.
نه تنها نیاز نداریم، بلکه اجرای آن هیچ کمکی به شما نمیکند. شاید یکی از بزرگترین تفاوتهای DLSS انویدیا و فناوری FSR همین نقطه باشد.
3. از فناوری افزایش مقیاس استقبال میکنیم
AMD از ابتدا فناوری خود را به شکل متن باز عرضه کرد. حتی میتوانیم از آن با کارت گرافیک انویدیا استفاده کنیم. البته که کار به کارت گرافیک تمام نمیشود.
هر توسعه دهنده میتواند آن را به شکل رایگان در بازی خود اجرا کند. روند اجرای FSR به سختی انویدیا DLSS نیست. به راحتی و در چند روز تمام میشود.
منبع: makeuseof.com