فهرست عنوانها
کار کی (Car Key)، ویژگی جالبی است که راه گوشیهای اندرویدی را در پیش گرفته است. همانگونه که از نام این عبارت پیداست، کار کی، قرار است نقش سوئیچ خودروی کاربران را در گوشی اندروید ایفا کند. گوشیهای اندرویدی امکانات پیشرفتهای دارند که نیاز کاربران به دوربینهای باکیفیت، مسیریاب جی.پی.اس (GPS Navigators)، کارت اعتباری و ملزوماتی از این دست را مرتفع کرده است. به همین دلیل با توجه به پیشرفت سیستمعامل اندروید و سختافزار گوشیهای هوشمند، وقت آن رسیده که گوشیهای اندرویدی جای سوئیچ خوردوی کاربران را نیز بگیرند. ویژگی کار کی، در نسخه ۱۲ اندروید به کاربران عرضه خواهد شد. به همین دلیل در ادامه با هم میبینیم کار کی در اندروید چیست و چگونه کار میکند؟
کار کی اندروید چیست؟
همانگونه که اشاره کردیم، کار کی، ویژگی است که کاربران را قادر میسازد تا گوشی اندرویدی خود را به عنوان سوئیچ خودرو استفاده کنند. به لطف این ویژگی با گوشی اندرویدی میتوانید همانند سوئیچ خودرو، قفل اتومبیل خود را باز کنید، درهای آن را ببندید و با کار کی، استارت بزنید.
مفهوم کار کی به لحاظ عملکرد شباهت زیادی به سرویسهای پرداخت موبایل دارد. برای نمونه میتوان به گوگل پِی (Google Pay)، اشاره کرد. سرویس گوگل پِی، به کاربر اجازه میدهد تا از گوشی به عنوان کارت اعتباری استفاده کند. فرایند استفاده از گوگل پی در گوشیهای اندرویدی نیز بسیار ساده است. کاربر کافی است تا قسمت کارتخوان را انتخاب کند و پرداخت وجه را با گوشی هوشمند انجام دهد.
از آنجایی که سلاطین فناوری رقابت تنگاتنگی برای عرضه خدمات جدید در بسترهای هوشمند دارند، اپل نیز به عنوان رقیب سرسخت گوگل، سخت در تلاش است تا ویژگی همانند کار کی را در گوشیهای آیفون و اپواچها اضافه کند. هر ۲ شرکت اپل و گوگل در کنسرسیوم کار کانِکتیویتی (Car Connectivity)، عضو هستند. این کنسرسیوم استانداردهایی برای سوئیچ دیجیتال تدوین کرده است.
کار کی چگونه کار میکند؟
فناوریهای مختلفی در گوشی هوشمند دستبهدست یکدیگر دادهاند تا گوشی به سوئیچ خودرو تبدیل شود. اولین فناوری که در کار کی مشاهده میشود، فناوری آلترا وایدبَند (UWB)، است. این فناوری به آرامی راه خود را به گوشیهای هوشمند چند سال اخیر باز کرده است. در این زمینه میتوان به آیفون ۱۱ اشاره کرد که در ۲۰۱۹ با فناوری آلترا وایدبَند روانه بازار شد.
آلترا وایدبند شباهتهای زیادی به بلوتوث و وایفای دارد. به زبان علمی میتوان آلترا وایدبند را نوعی دیگر از پروتکلهای انتقال دادههای رادیویی دانست. آلترا وایدبند از امواج رادیویی برای شناسایی دیگر اشیا مانند خودرو در محدودهای مشخص بهره میگیرد. این فناوری شباهتهایی به فناوری اپل ایرتَگز (Apple AirTags)، دارد.
فناوری دیگری که در کار کی از آن بهره گرفته شده، ان.اِف.سی (NFC)، است. همانگونه که حتماً میدانید بر خلاف فناوری آلتراوایدبند، ان.اف.سی فناوری نسبتاً قدیمی است که مدتهاست در گوشیهای هوشمند کاربرد دارد. این فناوری نیز برای تعامل با اشیا در فاصله فیزیکی محدود به کار میآید. به لطف ان.اف.سی، میتوانید با نگه داشتن گوشی در فاصلهای نزدیک، قفل درِ خودرو را باز کنید.
کار کی روانه کدام گوشیهای اندرویدی خواهد شد؟
با کمال تاسف باید گفت ویژگی کار کی با توجه به محدودیتهای فناوری، برای تمامی گوشیهای اندرویدی منتشر نخواهد شد. دستکم این ویژگی در ابتدای معرفی در اختیار تمامی کاربران اندرویدی قرار نمیگیرد. گوگل هماکنون تعامل خوبی برای استفاده از کار کی در خودروهای بی.ام.و دارد. به همین دلیل انتظار میرود خودروهایی که در آیندهای نزدیک توسط بی.ام.وی راهی بازار میشود از ویژگی کار کی بهره گرفته باشند.
به لحاظ سختافزاری میتوان گفت کاربرانی که میخواهند با کار کی، درِ خودروی خود را باز کنند، باید گوشی هوشمندی از نسلهای اخیر پیکسل یا گلکسیهای سامسونگ داشته باشند. این گوشی هوشمند باید حتماً از فناوریهای آلتراواید بند و ان.اف.سی پشتیبانی کند. گوگل در اردیبهشت امسال فناوری کار کی را معرفی کرد. به همین دلیل انتظار میرود این ویژگی در خودروهای ۲۰۲۲ پیش روی کاربران قرار بگیرد.
در مجموع باید گفت قابلیت کار کی، ویژگی جالبی است که بدون شک در کنار بی.ام.و، دیگر سلاطین خودروسازی مانند تسلا و آئودی نیز دیر یا زود از این فناوری بهره خواهند گرفت. چه بسا تمامی گوشیهای هوشمندی که در آیندهای نزدیک راهی بازار میشود، از فناوری کار کی پشتیبانی کنند.