تقویت کننده هدفون چیست؟ دوای صدای کم

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
3 minutes read

صدای هدفون شما بیش از حد کوتاه است؟ آیا در زمان استفاده از هدفون با یک دستگاه خاص نویز به گوش شما می‌رسد؟ آمپلی فایر دوای درد است!

1. آمپلی فایر هدفون چیست؟

یک تقویت کننده کم مصرف است. به طور خاص برای دستگاه‌هایی ساخته می‌شود که روی گوش یا داخل آن قرار می‌گیرند. آن‌ها را در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف پیدا می‌کنیم.

برخی از آن‌ها با دستگاه شما یکپارچه می‌شوند. برخی دیگر به شکل مستقل در دسترس قرار می‌گیرند. مانند: تقویت کننده‌های استاندارد “Hi-Fi”.

تقویت کننده هدفون چیست؟ دوای صدای کم

تفاوتی ندارد از کدام دستگاه برای خواندن این متن استفاده می‌کنید. انواع تلفن هوشمند و لپ تاپ یک تقویت کننده صدا در قلب خود دارند. اکثر آن‌ها برای هدفون‌های معمولی کافی به حساب می‌آیند.

نکته: تقویت کننده داخلی صدا برای هدفون‌هایی با امپدانس کم ساخته می‌شود.

2. چرا ممکن است به تقویت کننده نیاز داشته باشیم؟

آیا صدای دستگاه شما به اندازه کافی بلند نیست؟ یک تقویت کننده مشکل را حل می‌کند. روند حل مشکل با تقویت سیگنال، افزایش حجم و دیگر تغییرات انجام می‌شود.

یکی از دلایل نیاز به تقویت کننده خارجی، ضعیف بودن نسخه داخلی آن است. بیش‌تر هدفون‌های معمولی با امپدانس 50 اهم یا کم‌تر ساخته می‌شوند. این مقدار یعنی استفاده از آن‌ها با تلفن‌های هوشمند و لپ تاپ ممکن می‌شود.

هرچه امپدانس بیش‌تر باشد به قدرت بیش‌تری نیاز داریم. حساسیت هدفون را فراموش نکنید. مقدار حساسیت مشخص می‌کند که صدای هدفون شما در یک توان مشخص چه مقدار باشد.

توان بر اساس واحد میلی وات اندازه گیری می‌شود.

3. امپدانس بالا

دستگاه‌هایی با امپدانس بالا از سیم پیچ نازک‌تر استفاده می‌کنند. استفاده از این نوع سیم پیچ قیمت را بالا می‌برد. چراکه ساخت آن دشوارتر است. به نسبت یک هدفون معمولی لایه‌های بیش‌تری از سیم وجود دارد.

نتیجه تمام موارد گفته شده میدان الکترومغناطیس قوی‌تر است. این گروه از محصولات مانند سنهایزر مدل HD 660 S با هر دستگاهی همگام نمی‌شوند. برای استفاده از آن‌ها باید تقویت کننده را وارد کنید.

به شنیدن صدا فکر می‌کنید؟ باید صدا را با کیفیت بالا دریافت و پخش کنید. اسپاتیفای و اپل موزیک گزینه‌های خوبی پیش پای شما می‌گذارند.

هدفون‌های پشت باز دنیای دیگر به حساب می‌آیند. زمانی که آن‌ها را با یک تقویت کننده مناسب همگام کنید، گوش شما را نوازش می‌کنند. تقویت کننده مناسب برای آن‌ها باید 150 اهم توان داشته باشد.

هدفون‌های سطح بالای الکترو استاتیک بسیار گران تمام می‌شود. از طرفی پول خود را در جای مناسب هزینه می‌کنید. آن‌ها دقیق‌ترین صدا را به گوش شما می‌رسانند. صد البته که تقویت کننده مناسب آن‌ها ارزان نیست.

4. انواع مختلف تقویت کننده

نسخه عمومی تقویت کننده را در دستگاه‌های قابل حمل تجربه می‌کنیم. مانند: تلفن‌های هوشمند. آن‌ها برای امپدانس کم‌تر از 50 اهم طراحی شده‌اند. برخی از دستگاه‌ها مانند مک بوک پرو 2021 اپل توان بیش‌تری را پیش پای شما می‌گذارند.

macbook 3.5mm

انواع قابل حمل نیز وجود دارد. آن‌ها با باتری کار می‌کنند. شاید برای یک هدفون بسیار گران قیمت و رده بالا مناسب نباشند اما بسیاری از هدفون‌های متوسط را پوشش می‌دهند. مانند: FiiO A3.

مدل معرفی شده تا 150 اهم شما را همراهی می‌کند.

برخی دیگر از دستگاه‌های تقویت کننده صدای دیجیتال را به آنالوگ تبدیل می‌کنند. آن‌ها را به اصطلاح DAC می‌شناسیم.

stax sr 009s

نکست درایو اسپکترا X

قابل حمل است و با درگاه USB کار می‌کند. صدا را با عمق 32 به گوش شما می‌رساند.

محصولات سطح بالا

آن‌ها قابل حمل نیستند. برای استفاده در خانه طراحی شده‌اند. مانند: iFi ZEN. در کنار این نوع تقویت کننده باید از هدفون‌های بسیار گران قیمت استفاده کنید. ارزان‌ترین راه برای رسیدن به اوج کیفیت حساب می‌شوند.

نسخه استودیو

استفاده هم زمان از چند هدفون را ممکن می‌کنند. انتهای بازی است. به کمک آن‌ها قله را می‌شنویم.

هدفون‌های بی‌سیم

تقویت کننده هدفون چیست؟ دوای صدای کم

آن‌ها نیازی به تقویت کننده ندارند. درون آن‌ها تقویت کننده و DAC وجود دارد. محصولاتی مانند ایرپاد پرو باید کیفیت را قربانی کنند. چراکه صدا در زمان ارسال فشرده می‌شوند.

امکان استفاده از محصولاتی مانند FiiO BTR3K وجود دارد اما هدف آن‌ها متفاوت است. آن‌ها اتصال بی‌سیم را به دوستان سیمی اضافه می‌کنند.

منبع: howtogeek.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟