همانطور که میدانید گوشیهای آیفون مزایای زیاد دارند. از جمله مزیتهای این گوشی در مقایسه با تلفنهای اندرویدی بهینه بودن سیستم عامل iOS است. این مورد در بخشهای مختلف به خوبی قابل مشاهده است. این مسئله باعث شده تا آیفونهای اپل در مقایسه با گوشیهای اندرویدی همواره به رم کمتری نیاز داشته باشند. همچنین سبک بودن سیستم عامل iOS باعث شده تا به طور کلی عملکرد آیفونها در پردازشهای سنگین بسیار روانتر از گوشیهای اندرویدی باشد.
از دیگر مزایای سیستم عامل iOS میتوان به مصرف بهینه باتری اشاره کرد موردی که در گوشیهای اندرویدی وجود ندارد. آیفونهای اپل در مقایسه با پرچمداران اندرویدی از ظرفیت باتری کمتری برخوردار هستند با این حال میزان شارژدهی آنها در بسیاری از مواقع بیشتر از گوشیهای اندرویدی همرده است.
با این حال کاربران برای افزایش شارژدهی آیفون خود دست به کارهای گوناگونی میزنند. یکی از کارهایی که اکثر کاربران برای کاهش مصرف باتری آیفون خود انجام میدهند، بستن برنامههای پس زمینه است. برخلاف تصور عامه کاربران این کار میتواند نتیجه عکس بدهد. با توجه به این که بسیاری از کاربران با این مسئله ناآشنا هستند تصمیم داریم در این مقاله به دلایلی که نباید برنامههای پس زمینه را در آیفون خود ببندید بپردازیم. برای آشنایی با این موارد در ادامه با روکیدا همراه باشید:
همچنین شما میتوانید سایر مقالات آموزشی آیفون را نیز در روکیدا مطالعه کنید.
نحوه عملکرد آیفون و مدیریت منابع توسط iOS
همانطور که میدانید به صورت کلی زمانی که برنامهای در پس زمینه در حال اجرا است، از منابع CPU و رم دیوایس استفاده میکند. این مسئله در سیستم عاملهای مختلف نظیر ویندوز، مک، اندروید و … وجود دارد. از این رو کمپانیها همواره به کاربران توصیه میکنند که برنامههای غیر ضروری خود را به صورت کامل ببندند تا منابع CPU و رم برای پردازشهای ضروری آزاد باقی بماند.
با این حال در آیفونهای اپل همه چیز برعکس است. زمانی که برنامهای را در گوشی آیفون خود به پس زمینه میفرستید، برنامه به حالتی که از آن با اصطلاح فریز یاد میشود، میرود. در این حالت برنامه دیگر قادر به استفاده از منابع CPU و رم آیفون شما نخواهد بود. در این حالت دستگاه به صورت خودکار آخرین وضعیت برنامه را ذخیره میکند و برنامه را به حالت تعلیق در میآورد. از این رو منابعی از رم و CPU که در آیفون شما اشغال شده بود، مجددا آزاد میشود.
همچنین زمانی که مجددا برنامه مورد نظر را از پس زمینه آیفون خود اجرا میکنید، دستگاه به صورت خودکار آخرین وضعیت برنامه را مجددا اجرا میکند. این فرایند در گوشیهای آیفون و به صورت کلی سیستم عامل iOS به قدری سریع و روان انجام میشود که شما هیچگاه نیاز به بستن برنامهها ندارید.
چه زمانی باید برنامهها را در بک گراند بست؟
از آن جایی که برنامهها در حالت عادی نیاز به بسته شدن ندارند، پس در چه مواقعی باید این کار را انجام داد؟ طبق گفتههای رسمی که از سوی اپل منتشر شده است کاربران تنها در صورتی نیاز به بستند برنامهای در پس زمینه دارند که عملکرد آن برنامه مختل شده باشد. در غیر این صورت نیازی به بستن برنامههای پس زمینه ندارید.
بستن برنامههای پس زمینه میتواند روی عملکرد باتری آیفون تاثیر بگذارد!
بله درست است، بستن برنامههای پس زمینه میتواند روی شارژدهی و سلامت باتری آیفون شما تاثیرات منفی بگذارد. دلیل آن نیز کاملا واضح است. در وهله اول زمانی که برنامهای را مجبور به توقف میکنید، آیفون شما باید اطلاعات موجود از آن برنامه را از حافظه خود پاک کند. این فرایند به خودی خود انرژی مصرف میکند.
همچنین زمانی که بخواهید برنامه را باری دیگر اجرا کنید دستگاه باید تمامی اطلاعات مورد نیاز را از اول پردازش کند که فشار اضافی را به CPU آیفون شما تحمیل میکند. همچنین اگر دقت کرده باشید زمانی که قصد دارید برنامهای را از اول راه اندازی کنید معمولا این فرایند قدری کندتر انجام میشود. دلیل این مسئله پردازش اضافهای است که CPU آیفون شما برای اجرای آن برنامه باید انجام دهد.
از این رو بستن برنامهها نه تنها به شارژدهی بیشتر آیفون شما کمک نمیکند بلکه میتواند تاثیر عکس داشته باشد.
با این حال تنها در یک مورد بستن برنامه در پس زمینه میتواند کاربردی باشد. برخی از برنامههای موجود در اپ استور به صورت صحیح بهینه نشدهاند و زمانی که در بک گراند قرار دارند نیز همچنان مشغول انجام پردازش و دریافت اطلاعات جدید هستند. شما میتوانید این برنامهها را در قسمت Battery در تنظیمات آیفون خود شناسایی کنید.
امیدواریم این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد. در آینده با آموزشهای بیشتر با شما همراه خواهیم بود.