دنیای تلفنهای هوشمند در حال حاضر توسط دو جبهه اداره میشود؛ گوشیهای اندرویدی و آیفونها. گوشیهای آیفون از زمان رونمایی تاکنون همراه با سیستم عامل iOS معرفی میشوند. این در حالیست که گوشیهای هوشمند سایر کمپانیها از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند. انحصاری بودن سیستم عامل iOS باعث شده تا سهم گوشیهای اندرویدی از بازار تقریبا سه برابر گوشیهای آیفون باشد.
تفاوتهای زیادی میان سیستم عامل iOS و اندروید وجود دارد. برخی از این تفاوتها سطحی هستند.در حالی که برخی دیگر بسیار عمیق و بنیادین به شمار میروند. یکی از تفاوتهایی که به واسطه سیستم عاملها اندروید و iOS در گوشیهای هوشمند به وجود آمده حافظه رم آنهاست. همانطور که میدانید گوشیهای آیفون همواره از حافظه رم کمتری در مقایسه با گوشیهای اندرویدی برخوردار هستند. هماکنون نسخههای پرو آیفون 13 دارای 6 گیگابایت رم هستند در حالی که برخی از پرچمداران اندرویدی از رمهایی تا 18 گیگابایت نیز استفاده میکنند.
سوال مهمی که در این جا پیش میآید این است که چرا آیفونها در مقایسه با گوشیهای اندرویدی از حافظه رم کمتری برخوردار هستند؟ همچنین آیا حافظه رم کمتر گوشیهای آیفون تاثیری در عملکرد آنها ایجاد میکند یا خیر؟ برای پاسخ به این سوالها در ادامه با روکیدا همراه باشید:
شما میتوانید مقاله مقایسه گوشیهای اندرویدی و آیفون را نیز در روکیدا مطالعه کنید.
چرا آیفونها در مقایسه با گوشیهای اندرویدی از حافظه رم کمتری برخوردارند؟
اولین دلیلی که برای این مسئله وجود دارد ساختار متفاوت بک گراند در سیستم عامل iOS و اندروید است. زمانی که برنامهای را در سیستم عامل اندروید به بک گراند میفرستید، میزان رم اشغال شده توسط این برنامه برابر با زمان اجرای آن است. این مسئله بدان معناست که چه برنامه در حال اجرا باشد چه در پس زمینه باز مانده باشد، میزان رم اشغال شده به یک اندازه است.
با این حال در سیستم عامل iOS زمانی که برنامهای را به بک گراند میفرستید، دستگاه آخرین وضعیت برنامه را ذخیره میکند و پس از آن اپلیکیشن را به اصطلاح فریز میکند. این کار باعث میشود تا برنامه برای اجرا در پس زمینه به حافظه رم بسیار کمی نیاز داشته باشد.
دلیل دیگر ساختار متفاوت برنامهها در سیستم عامل اندروید و iOS است. به طور کلی از آن جایی که سیستم عامل اندروید یک سیستم عامل متن باز است، برنامههای بسیار زیادی برای آن وجود دارد. این مسئله باعث شده تا نظارت خاصی روی نحوه عملکرد برنامهها و بهینه سازی آنها وجود نداشته باشد.
از این رو زمانی که برنامهای را در اندروید باز میکنید خیل عظیمی از پردازشها همراه با آن اجرا میشوند. در این صورت شما به صورت ظاهری تنها از یک برنامه استفاده میکنید در حالی که آن برنامه به خودی خود از چندین دستور و برنامه دیگر استفاده میکند. این مسئله باعث میشود تا حافظه رم گوشیهای اندرویدی به سرعت پر شود.
این در حالیست که برنامههایی که در اپ استور وجود دارند همگی توسط تیم کارشناسان اپل مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفتهاند. از این رو فعالیت برنامهها به میزان قابل توجهی بهینه است. همچنین برنامههای مختلف برای هرگونه دسترسی به سایر بخشهای آیفون باید اجازه کاربران را دریافت کنند. این موارد باعث میشود تا برنامهها نتوانند به صورت سرخود از حافظه رم دستگاه استفاده کنند. همچنین زمانی که برنامهای را در گوشی آیفون خود میبندید آن برنامه به صورت کامل متوقف میشود از این رو دستگاه زیر بار پردازشهای اضافه نمیرود.
دلیل سوم که به صورت غیر مستقیم بر مصرف رم تاثیر میگذارد، سیستم پوش نوتیفیکیشن اپل است که به کاهش حافظه مورد نیاز برای اپها منجر میشود. برنامههای موجود در اپ استور برای ارسال اعلانها خود به آیفون شما میتوانند از سرویس پوش نوتیفیکیشن اپل استفاده کنند. در این صورت زمانی که اعلانها بر روی آیفون شما ظاهر میشود نیازی به باز کردن برنامه برای مشاهده آن ندارید و میتوانید بسیاری از کارهای خود را از طریف همین اعلانها انجام دهید. از این رو حافظه رم کمتری توسط برنامهها اشغال میشود.
با این حال از آن جایی که کمپانیهای زیادی از سیستم عامل اندروید برای دستگاههای خود استفاده میکنند ساخت سرویس پوش نوتیفیکیشن عملا کاری وقت گیر و تاحدودی غیر ممکن است. همچنین به واسطه ماهیت اپن سورس سیستم عامل اندروید برنامههای بسیار زیادی برای این سیستم عامل وجود دارد که امکان ساخت سرویس پوش نوتیفیکیشن را دشوار میکند.
همانطور که مشاهده کردید سیستم عامل iOS در مقایسه با اندروید عملکرد به مراتب بهینهتری دارد. این مسئله باعث شده تا گوشیهای آیفون علیرغم حافظه رم پایین خود همواره بتوانند پابهپای قدرتمندترین گوشیهای اندرویدی پیش آیند. بنابراین اگر در هنگام بررسی، حافظه پایین رمهای گوشیهای آیفون برای شما تعجب برانگیز بود دیگر از دلیل آن مطلع هستید.
امیدواریم این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد. در آینده با آموزشهای بیشتر با شما همراه خواهیم بود.