فهرست عنوانها
بدون شک امروزه صنعت کریپتو یک صنعت بسیار مهم و بزرگ است و در یک دهه اخیر تبدیل به یک ابزار سرمایه گذاری پرطرفدار شده است. اما آیا با کشورهای پیشگام در این زمینه آشنا هستید؟ در ادامه مطلب شما را با کشورهایی که بیشترین کاربرد ارزهای دیجیتال در آنجا وجود دارد، آشنا میکنیم.
1. آمریکا
آمریکا یکی از بزرگترین بازارهای ارز دیجیتال جهان را دارد و خرید، فروش و استفاده از ارزهای دیجیتال در این کشور آزاد است.
برآورد شده که 16 درصد آمریکایی در این زمینه فعالیت دارند. گرچه رقم دقیقی در این زمینه در دست نیست اما گفته شده که بین 30 تا 50 شهروند آمریکایی به نوعی در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت دارند.
جالب تر اینکه در نظرسنجی اکسچنج جمینی 63 درصد آمریکاییها اعلام کرده اند که هنوز در این بازار سرمایه گذاری نکرده اند اما نسبت به آن کنجکاو هستند و قصد دارند به زودی ارز دیجیتال بخرند.
2. هند
گرچه رابطه دولت هند با ارزهای دیجیتال فراز و فرودهای زیادی داشته اما بازار کریپتوی این کشور یکی از بزرگترین بازارهای جهان است.
در حال حاضر تخمین زده میشود که ارزش بازار کریپتوی هند 5.39 میلیارد دلار باشد و تعداد کاربران هندی فعال در این حوزه بین 15 تا 20 میلیون و حتی تا 100 میلیون نفر تخمین زده میشود.
البته گمانه زنیهایی مطرح شده مبنی بر اینکه دولت این کشور قصد دارد باز هم محدودیتهایی برای فعالیت در بازار کریپتو اعمال کند.
3. ژاپن
بازار کریپتوی ژاپن در سال 2021 رشد چشمگیری داشت و بین پاییز 2020 و زمستان 2021 حجم ارزهای دیجیتال مبادله شده در این کشور تقریباً 6 برابر افزایش یافت. گفته شده که 4 درصد ژاپنیها با ارزهای دیجیتال سروکار دارند و این یعنی 6.29 میلیون شهروند.
گرچه رشد بازار کریپتو در ژاپن چشمگیر است اما عدهای پیش بینی میکنند که سختگیریهای مقرراتی و ثبات پول ملی این کشور باعث کند شدن این روند شود.
4. نیجریه
گرچه دولت نیجریه بانکها و مؤسسات مالی را از کار با ارزهای دیجیتال منع کرده و در کل این کشور استفاده از ارزهای دیجیتال ممنوع است اما شهروندان این کشور از نظر جستجوی عبارات بیتکوین و کریپتو رتبه اول را در جهان دارند.
نرخ تورم خیره کننده نیجریه و بیزاری مردم از رویکرد سرکوبگرانه دولت این کشور در این زمینه نقش داشته و بازار کریپتوی نیجریه از جمله بازارهایی است که سریع ترین نرخ رشد را دارند.
5. اوکراین
12.7 درصد شهروندان اوکراینی یعنی 5.5 میلیون نفر ارز دیجیتال دارند. حتی دولت این کشور در حال ساخت کارخانههایی برای استخراج ارز دیجیتال نزدیک نیروگاههای هستهای است. ظاهراً دولت اوکراین قصد استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را دارد هر چند هنوز خرید کالا یا خدمات با ارز دیجیتال در این کشور ممنوع است.
6. السالوادور
دولت السالوادور اخیراً اعلام کرد که میلیونها دلار برای بیتکوین سرمایه گذاری میکند و این ارز دیجیتال را به عنوان یک پول قانونی به رسمیت شناخت.
به گفته رئیس جمهور این کشور این تصمیم به این دلیل گرفته شده که کاربران این کشور برای اجرای تراکنش بین مرزی که در این کشور بسیار رایج است، نیازی به پرداخت کارمزدهای سنگین نداشته باشند. بعلاوه حدود سه چهارم اهالی این کشور حساب بانکی ندارند و این تغییر کار آنها را بسیار راحت تر میکند.
7. پرو
3.7 درصد از جمعیت پرو یعنی حدود 1.2 میلیون نفر اعلام کرده اند که ارز دیجیتال دارند و بین ماههای ژوئن و جولای 2020 تعداد والتهای کریپتوی اهالی پرو 18.3 درصد افزایش داشت.
لازم به ذکر است که مقامات این کشور اعلام کرده اند در حال تحقیق برای پیاده سازی قوانین مناسب در این زمینه هستند. در نتیجه احتمال ایجاد دردسر برای کاربران کریپتو در این کشور وجود دارد و خیلی از آنها معتقدند که نباید این بازار تحت نظارت قانونی باشد.
8. بریتانیا
بازار کریپتو در بریتانیا رو به رشد است و حدود یک میلیون شهروند این کشور ادعا کرده اند که ارز دیجیتال دارند. در سه سال اخیر نرخ مالکیت ارز دیجیتال در این کشور 6 برابر شده و با توجه به قانونی بودن ارزهای دیجیتال در بریتانیا خیلی از شهروندان این کشور قصد سرمایه گذاری در این بازار را دارند.
9. ویتنام
علیرغم غیرقانونی بودن ارزهای دیجیتال در ویتنام این کشور جایگاه دوم استفاده از این ارزها را به خود اختصاص داده است. با وجود جریمههای سنگین و زندانی کردن کاربرانی که از ارز دیجیتال استفاده کنند، باز هم 6.1 درصد شهروندان ویتنامی ارز دیجیتال دارند.
بعلاوه در حال حاضر کاربران ویتنامی از نظر دسترسی به پلتفرمهای آنلاین مرتبط با کریپتو، رتبه پنجم را دارند.
10. چین
با وجود ممنوعیت کامل ارزهای دیجیتال در چین شهروندان این کشور همچنان فعالیت زیادی در این زمینه دارند. البته سرمایه گذاران، ارزهای دیجیتال ارزشمندشان را در چین نگه نمیدارند بلکه میلیاردها دلار ارز دیجیتال از چین به خارج منتقل شده تا از تصمیمات جدید دولت در امان باشند. البته همه این تراکنشهای بین المللی کریپتو قانونی نیستند و بعضی از آنها از حداکثر مبلغ مجاز برای انتقال وجه فراتر رفته اند.
باید منتظر ماند و دید این حرکت دولت چین برای مردم و دولت این کشور چه پیامدهایی خواهد داشت.