سفر به دنیای کارت گرافیک خارجی: 6 نکته طلایی

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
3 minutes read
سفر به دنیای کارت گرافیک خارجی: 6 نکته طلایی

لپ تاپ‌های جدید بسیار نازک تولید می‌شوند. ما نمی‌توانیم یک گرافیک قدرتمند را در قلب آن‌ها قرار دهیم. برای حل مشکل از واحد پردازش گرافیکی خارجی کمک می‌گیریم.

کارت گرافیک خارجی لپ تاپ را به یک ابر قدرت تبدیل می‌کند. از طرفی چند سوال مهم وجود دارد: آیا به اندازه کارت گرافیک داخلی قابل اعتماد است؟ آیا ارزش پرداخت چند صد دلار را دارد؟ با روکیدا همراه باشید.

1. کارت گرافیک خارجی چطور کار می‌کند؟

کارت گرافیک درون یک بسته بندی با قابلیت تهویه مناسب قرار می‌گیرد. بسته به قیمت، مدل‌های مختلف در اختیار شما قرار می‌گیرد. کارت گرافیک روی یک درگاه PCIe نصب شده و به کمک یک کابل تاندربولت یا USB تایپ سی به رایانه شما متصل می‌شود.

استفاده از آن بسیار ساده است. تنها سیم‌ها را متصل کرده و درایور کارت گرافیک را نصب کنید. بعد از راه اندازی، رایانه شما پردازش گرافیکی را مستقیم به گرافیک خارجی منتقل می‌کند.

روی کاغذ قدرت رایانه شما افزایش پیدا می‌کند. یک لپ تاپ با کارت گرافیک یکپارچه هرگز به اندازه کارت گرافیک مستقل قدرت ندارد.

سفر به دنیای کارت گرافیک خارجی: 6 نکته طلایی

2. عملکرد کارت گرافیک خارجی

عملکرد آن‌ها به اندازه عملکرد کارت گرافیک داخلی خوب نیست. تفاوت چه مقدار خواهد بود؟ در حدود 10 تا 15 درصد تفاوت بین نسخه داخلی و خارجی وجود دارد.

آیا این مقدار اهمیت دارد؟ به نسبت توانایی هیولاهایی مانند RTX 3090 عدد بزرگی نیست. آیا به اجرای بازی‌های سطح بالا در لپ تاپ و به کمک کارت گرافیک خارجی فکر می‌کنید؟ شاید این کار به آن خوبی انجام نشود.

عملکرد رایانه در دنیای بازی و توانایی روی کاغذ تفاوت دارد. یک لپ تاپ برای استفاده از قدرت بسیار بالا ساخته نشده است. کارت گرافیک به همراه درگاه PCIe کار می‌کند.

بهترین درگاه تاندربولت و USB تایپ سی حتی نزدیک به PCIe نمی‌شوند. در نهایت یک سوال می‌پرسیم: آیا رایانه شما بسیار قدیمی است؟ اگر بله، یک کارت گرافیک خارجی مشکل را حل نمی‌کند.

سفر به دنیای کارت گرافیک خارجی: 6 نکته طلایی

3. قیمت بسیار بالا

یک کارت گرافیک سطح بالا گران تمام می‌شود اما استفاده از آن‌ها در حالت خارجی، چند صد دلار هزینه بیش‌تری نیاز دارد. برخی از کارت گرافیک‌های خارجی تنها با برندهای خاص لپ تاپ کار می‌کنند.

بهترین کارت گرافیک خارجی ساخت شرکت رازر با نام کور X است. برای خرید آن حداقل به 400 دلار نیاز داریم.

4. تحقیقات قبل از خرید

external gpu header

از یک مثال خوب شروع می‌کنیم: محصول الیِن‌وِر برای اتصال از کابل تاندربولت یا USB استفاده نمی‌کند. یک درگاه مخصوص وجود دارد. آن درگاه را تنها روی لپ تاپ‌های همین شرکت پیدا می‌کنیم.

HP نیز از همان روند استفاده می‌کند. برای خرید باید جدیدترین کارت گرافیک‌های روز را در نظر بگیرید. خرید محصولی به غیر از خانواده RTX3000 پول شما را هدر می‌دهد.

5. آیا عملکرد بهتر ممکن می‌شود؟

با وجود تمام مشکلات کارت گرافیک خارجی، عملکرد بهتری از لپ تاپ شما در شرایط امروز را ممکن می‌کنند. به کمک آن‌ها بازی‌ها و نرم افزارهایی را اجرا می‌کنید تا قبل، غیر ممکن بوده.

یک عدد دقیق را نمی‌توانیم برای شما مشخص کنیم. اگر رایانه شما نمی‌تواند یک بازی را اجرا کند و شما حتما می‌خواهید آن را اجرا کنید، یک کارت گرافیک خارجی تنها راه است.

در نهایت به دنیای اپل می‌رسیم. آیا مک بوک شما از پردازنده M1 استفاده می‌کند؟ امکان استفاده از کارت گرافیک خارجی برای شما غیر فعال است. کاربران به توانایی پردازنده سیب گاز زده محدود می‌شوند.

6. بهترین کارت گرافیک خارجی

رازر کور X

بهترین داک خارجی است. به راحتی می‌توانید از انواع کارت گرافیک انویدیا و AMD در آن استفاده کنید. فضای کافی برای بزرگ‌ترین رقبا وجود دارد. این داک 650 وات نیرو را در دسترس کارت گرافیک قرار می‌دهد.

البته که با پرداخت هزینه بیش‌تر می‌توانید مدل کور X کروما را با منبع تغذیه 700 وات و رنگ‌های RGB به خانه ببرید.

آکیتیو نود تایتان

یک منبع تغذیه 650 وات برای بسیاری از کارت‌های موجود در بازار کافی به نظر می‌رسد. از طرفی ابعاد دستگاه کمی کوچک است. شما نمی‌توانید از کارت گرافیک‌های خانواده RTX3000 یا رادئون 6000 استفاده کنید.

درگاه تاندربولت 3 و وزن سبک قابل توجه است.

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟