5 روش شگفت‌ انگیز گیمیفیکیشن یا بازی سازی در افزایش کارایی محیط کار

توسط سیامک تیموری
5 دقیقه
گیمیفیکیشن یا یازی سازی

در ظاهر، گیمیفیکیشن (بازی سازی) و بهره‌وری با یکدیگر متضاد هستند اما برعکس، یک رابطه بین آن‌ها وجود دارد که می‌توانید از آن برای ایجاد نیروی کاری با انگیزه و متعهد استفاده کنید.

در این مقاله، خواهیم گفت:

  • گیمیفیکیشن چیست و چه مزایایی دارد؟
  • چگونه می‌توان از بازی در افزایش تعامل فرآیندهای کاری بهره برد؟

گیمیفیکیشن یا بازی سازی در محیط کار چیست؟

گیمیفیکیشن یا یازی سازی

گیمیفیکیشن یعنی استفاده از عناصر بازی، تکنیک و المان‌های بازی در زمینه‌های دیگر به غیر از بازی که کارایی‌های مختلفی را ایفا می‌کند.

اگرچه ما برای مدت طولانی از بازی‌ها برای سرگرمی استفاده کرده‌ایم، اما اکنون افراد بیشتری، از آن در ساختارهای شرکت خود با در دسترس بودن ابزارهای بسیار برای پیاده‌سازی آن در جریان کاری خود، به کار می‌برند.

تمام هدف گیمیفیکیشن این است که فرآیندها و فعالیت‌ها را برای کارکنان شما جذاب‌ و جذاب‌تر کند؛ در واقع گیمیفیکیشن با استفاده از ابزارهای هدف‌گرا مانند امتیازات، جایزه‌ و رقابت‌ها یک محیط بازی مانند ایجاد می‌کند.

مزایای گیمیفیکیشن یا بازی سازی در محیط کار چیست؟

  • گیمیفیکیشن می‌تواند به کارکنان شما کمک کند تا مهارت‌های خود را توسعه دهند.
  • یک راه موثر برای افزایش تعامل و بهره‌وری با استفاده از غریزه رقابت در افراد است.
  • کارمندان زمانی که اهدافی برای کار کردن دارند، انگیزه بیشتری پیدا می‌کنند.
  • استفاده از گیمیفیکیشن بازخورد یک عملکرد را ارائه می‌دهد که این عامل به کارکنان کمک می‌کند از اشتباهات درس بگیرند و عملکرد خود را بهبود بخشند.
  • استفاده از گیمیفیکیشن مشخص کردن پیشرفت و موفقیت را برای سازمان‌ها آسان‌تر می‌کند (یعنی با ردیابی معیارهایی مانند فروش یا ساعات کار)
  • گیمیفیکیشن یک روش عملی برای علاقه‌مند کردن افراد به فعالیت‌هایی است که در غیر این صورت ممکن است خسته‌کننده باشد.
  • یک راه عالی برای افزایش رضایت کارکنان و کاهش گردش مالی است.
  • حتی شما می توانید از گیمیفیکیشن برای اهداف آموزشی استفاده کنید.

با توجه به تعداد بی‌سابقه کارمندانی که مشاغل خود را ترک می‌کنند، استفاده از این روش می‌تواند یک فرصتی عالی برای افزایش کارایی در سازمان شما باشد.

استفاده از گیمیفیکیشن در 5 بخش مختلف محیط کار

1.  استخدام افراد

استفاده از گیمیفیکیشن یک روش عالی برای ورود افراد به شرکت شما است که رشد سازمانی شما را در پیش دارد؛ افزودن عناصر مبتنی بر بازی می‌تواند فرآیند جذب افراد را جذاب‌تر و تاثیرگذارتر کند. علاوه بر این اکثر کارمندان جدید، ویژه نسل بازی کردن در دستگاه‌های تلفن همراه و سایر ابزارهای خود هستند.

می‌توانید از عناصر بازی مانند امتیازات، سوالات و رقابت‌ها برای تشویق و ایجاد انگیزه در استخدام‌کنندگان استفاده کنید تا بیشترین بهره را از فرآیند حضور خود ببرند.

به عنوان مثال، لیست وظایفی که افراد استخدام شده باید در آموزش خود انجام دهند را به چالش‌هایی تبدیل کنید که باید برای ارتقاء سطح، بر آنها غلبه کنند.

2.  آموزش کارکنان

training workplace gamification

پس از بهبود فرآیند عضویت خود برای سازگار کردن افراد جدید با مشاغل آن‌ها، اکنون می‌توانید روی افراد موجود در سازمان خود تمرکز کنید.

آیا در حال حاضر کارکنان موجود را در مورد نرم‌افزارها و یا فرآیندهای جدید در ارائه پاورپوینت آموزش
می‌دهید؟  اگر چنین است، استفاده از گیمیفیکیشن برای تسریع یادگیری سودمند خواهد بود.

برای مثال، می‌توانید از طریق یک بازی تعاملی که از آموزش‌ها، نکات و آزمون‌ها استفاده می‌کند، به آن‌ها یاد دهید که چگونه کار خود را انجام دهند.

3.  تصدیق کردن موفقیت

شناخت کارکنان یک عنصر ضروری در هر محیط کاری است و اینکار به ارتقاء انگیزه و مشارکت، کمک
می کند و احساس تعلق کارکنان را تقویت می کند.

استفاده از بازی‌سازی شناخت می‌تواند به شما کمک کند تا با ایجاد احساس قدردانی بیشتر در کارکنان، روحیه سازمان خود را بهبود ببخشید. به عنوان مثال، می‌توانید از طریق تابلوهای امتیازدهی که دارای عملکردهای برتر هستند، نشان دهید که چقدر برای آنها ارزش قائل هستید.

همچنین می‌توانید با داشتن مزایای اضافی برای انجام کار بهتر مانند تعطیلات یا کارت‌های هدیه ، به کارکنان خود انگیزه دهید.

4.  بهبود سلامت و تندرستی

ارائه فعالیت‌های ارتقا سلامت در سازمان شما راهی عالی برای بهبود سلامت و تندرستی کارکنان است. با این حال علیرغم اهمیت داشتن آن، این برنامه‌ها اغلب در محل کار به دلیل عدم مشارکت با شکست مواجه می‌شود.

درست همینجاست که گیمیفیکیشن وارد میدان می‌شود! شما می توانید عناصر مبتنی بر بازی را در رویدادهای ارتقای سلامت خود به کار ببرید تا کارکنان را تشویق کنید تا ورزش کنند یا از سلامت روان خود مراقبت کنند که برای انجام آن می توانید ابزارهای رقابت را به برنامه‌های سلامت خود اضافه کنید مانند استفاده از تابلوهای امتیازات و رتبه‌دهی براساس عملکرد شرکت‌کنندگان.

5.  تشویق کار تیمی

همکاری بخشی جدایی‌ناپذیر در محل کار است و اگر از قبل یک محیط مشارکتی دارید، گیمیفیکیشن یا بازی سازی می‌تواند به بهبود حمایت افراد از یکدیگر در محل کار کمک کند. شما می توانید این کار را با تشویق به همکاری بیشتر و ترکیب عناصر سرگرم کننده، مانند جایزه و استفاده از روش امتیازدهی، برای ایجاد انگیزه کارکنان درتعامل با یکدیگر و کار کردن بر روی وظایف با کمک یکدیگر، انجام دهید.

برای مثال، می‌توانید از تابلوهای امتیازات برای پیگیری اینکه کدام بخش‌ها بهترین کار را در تعامل با تیم‌های دیگر در طول جلسات انجام می‌دهند، استفاده کنید یا یک چالش یادگیری شبیه به بازی ایجاد کنید که در آن کارکنان باید با یکدیگر برای حل مشکلات همکاری کنند. همچنین می توانید از ابزار اجتماعی مانند Donut استفاده کنید تا به شما کمک کند فرصت های بیشتری برای ارتقای همکاری در محل کار خود ایجاد کنید.

وقت استفاده از گیمیفیکیشن یا بازی سازی در محل کار است…

با یکی دیگر از مقالات آموزشی وبسایت روکیدا همراه شما دوستان بودیم. کارکنان شما ستون فقرات سازمان هستند پس ضروری است که پیوسته با وعده‌های متفاوت در کسب‌وکار، آن‌ها را درگیر و همچنین خلاق نگه دارید به همین خاطر گیمیفیکیشن یک راه حل عالی برای انجام اینکار است؛ زیرا کارهای خسته‌کننده یا کسل‌کننده را به بازی تبدیل می‌کند و همین باعث می‌شود تا افراد بهره‌وری خود را افزایش دهند و در عین حال از کار خود لذت ببرند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟