دوام باتری گلکسی اس ۲۱ را با این روش‌ها افزایش دهید

توسط Avatar photoمحمد حسین
7 دقیقه

دوام باتری گلکسی اس ۲۱ انصافاً در حد قابل قبولی است. گوشی‌های گلکسی اس ۲۱ پلاس و گلکسی اس ۲۱ آلترا نیز ظرفیت نسبتاً خوبی دارند. اما هرچقدر هم که ظرفیت باتری گوشی بیشتر باشد، باز هم کاربران به دوام باتری بیشتری نیاز دارند. جالب اینجاست روش‌هایی را برای افزایش دوام باتری گلکسی اس ۲۱ و دیگر گوشی‌های این سری سراغ داریم. در ادامه برای شما از این روش‌ها می‌گوییم. به شما قول می‌دهیم انجام این روش‌ها تاثیر چشمگیری در افزایش دوام باتری گلکسی اس ۲۱ ، گلکسی اس ۲۱ پلاس و گلکسی اس ۲۱ آلترا داشته باشد. لازم به ذکر است این روش‌ها برای تمامی گوشی‌های سری گلکسی اس ۲۱ کاربرد دارد. به همین دلیل در ادامه فقط به نام گلکسی اس ۲۱ به‌عنوان نمونه‌ای از این گوشی‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. غیرفعال‌کردن قابلیت جستجو دستگاه‌های نزدیک

گلکسی اس ۲۱ در حالت پیش‌فرض به گونه‌ای تنظیم شده تا دستگاه‌های نزدیک را جستجو کند. در صورت پیدا کردن دستگاه نزدیک نیز پیام اعلانی در صفحه‌گوشی به نمایش در می‌آید تا به لطف آن کاربر به گوشی‌های نزدیک متصل شود. این ویژگی فایده‌های زیادی دارد، با این حال دوام باتری گلکسی اس ۲‍۱ را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد. از آنجایی که عموما ارتباط گوشی با دستگاه‌های نزدیک با یک اتصال کامل می‌شود، نیازی نیست تا گوشی دائم به دنبال اتصال به دستگاه‌های نزدیک باشد. به همین دلیل بهتر است قابلیت جستجو دستگاه‌های نزدیک را در گلکسی اس ۲۱ غیرفعال کنید.

Galaxy S21 Settings1Galaxy S21 Settings1 2

برای انجام این کار وارد منوی Settings شوید. در این منو قسمت Connection را انتخاب کنید تا به منوی More Connection Setting هدایت شوید. در این مرحله گزینه Nearby Device Scanning را غیرفعال کنید.

۲. استفاده از قابلیت دارک مُد (Dark Mode)

دوام باتری گلکسی اس ۲۱ با توجه به صفحه‌نمایش OLED پرمصرفی که دارد، به‌سرعت کاهش پیدا می‌کند. از آنجایی که نمی‌شود صفحه‌نمایش گوشی را کاملاً خاموش کرد، می‌توانید در عوض از قابلیت دارک مد برای کاهش مصرف باتری گوشی بهره بگیرید. ناگفته نماند قابلیت دارک مد نیز نیاز به مصرف باتری دارد. با این حال باز هم به مقدار کمی دارک مد نسبت به روشنایی پیش‌فرض گوشی، انرژی کمتری مصرف می‌کند. از طرف دیگر دارک مد آسیب‌کمتری به چشم وارد می‌کند و جلوی خستگی و التهاب‌های چشمی را می‌گیرد.

Galaxy S21 Settings2 1Galaxy S21 Settings2 2

برای فعال کردن قابلیت دارک مد وارد منوی Settings شوید و گزینه Display را انتخاب کنید. در این مرحله با فعال کردن گزینه Dark، قابلیت دارک مد برای افزایش دوام باتری گلکسی اس ۲۱ فعال می‌شود.

۳. غیرفعال‌کردن صفحه‌نمایش همیشه روشن

همان‌گونه که از نام این قابلیت پیداست، فعال‌بودن قابلیت صفحه‌نمایش همیشه روشن (ALways On Display)، باعث می‌شود تا صفحه‌نمایش در حالتی نیمه‌روشن قرار بگیرد. این حالت نسبت به روشن‌بودن صفحه‌نمایش مصرف کمتری دارد، با این حال باز هم انرژی مصرف می‌کند و دوام باتری گلکسی اس ۲۱ را کاهش می‌دهد. جالب است بدانید آزمایش‌ها مشخص کرده فعال‌بودن قابلیت صفحه‌نمایش همیشه روشن، چیزی حدود ۱۰ درصد از انرژی باتری را به خود اختصاص می‌دهد. به همین دلیل با غیرفعال‌کردن قابلیت صفحه‌نمایش همیشه روشن، حدود ۱۰ درصد به دوام باتری گلکسی اس ۲۱ اضافه می‌کنید.

برای غیرفعال‌کردن قابلیت صفحه‌نمایش همیشه روشن وارد منوی Settings شوید. در این منو گزینه Lock Screen را انتخاب کنید و با غیرفعال‌کردن قابلیت Always On Display، دوام باتری گلکسی اس ۲۱ را دست‌کم به مقدار ۱۰ درصد بیشتر کنید.

۴. غیرفعال‌کردن اینترنت 5G

گلکسی اس ۲۱ از اینترنت 5G پشتیبانی می‌کند. این اینترنت هنوز پوشش کاملی در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد. از طرف دیگر اینترنت 5G در کنار سرعت بسیار سریع، شارژر بسیار زیادی هم از باتری گوشی می‌گیرد. به همین دلیل با غیرفعال‌کردن اینترنت 5G، دوام باتری گلکسی اس ۲۱ را به مقدار زیادی افزایش خواهید داد.

برای غیرفعال‌کردن اینترنت 5G وارد منوی Settings شوید. سپس گزینه Connections را انتخاب کنید. در منویی که ظاهر می‌شود وارد قسمت Mobile Networks شوید. در این منو می‌توانید با انتخاب Network Mode، اتصال پیش‌فرض گوشی را از بین اینترنت‌های LTE، 3G یا 2G انتخاب کنید.

۵. کاهش فرکانس صفحه‌نمایش گوشی

گوشی‌های سری گلکسی اس ۲۱ از صفحه‌نمایش بسیار باکیفیت OLED با فرکانس ۱۲۰ هرتز بهره می‌گیرند. چنین فرکانسی برای تماشای فیلم‌های پرزدوخورد در صفحه‌نمایش گلکسی اس ۲۱ بسیار جذاب است. با این حال فرکانس ۱۲۰ هرتز برای انجام کارهای معمولی دوام باتری گلکسی اس ۲۱ را به مقدار زیادی کاهش می‌دهد. سامسونگ از این وضعیت کاملاً باخبر است. به همین دلیل در گوشی‌های گلکسی اس ۲۱ و گلکسی اس ۲۱ پلاس، کاربر می‌تواند نرخ‌ تازه‌سازی تصویر (Refresh Rate) را به مقدار ۴۸ هرتز کاهش دهد. این مقدار در گلکسی اس آلترا تا ۱۰ هرتز کاهش پیدا می‌‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم فرکانس صفحه‌نمایش را بیش از حد کم نکنید. با این حال کاهش فرکانس صفحه‌نمایش به مقدار ۶۰ هرتز، گزینه‌ مناسبی برای افزایش دوام باتری گلکسی اس ۲۱ به حساب می‌آید. این فرکانس برای انجام کارهای معمولی مناسب به نظر می‌رسد.

Galaxy S21 Settings5 1Galaxy S21 Settings5 2

برای کاهش فرکانس صفحه نمایش گلکسی اس ۲۱ وارد منوی Settings شوید. سپس گزینه Display را انتخاب کنید. در این مرحله منوی Motion Smoothness پیش روی شما قرار می‌گیرد. از این منو گزینه Standard را انتخاب کنید تا فرکانس صفحه‌نمایش گلکسی اس ۲۱ در مقدار ۶۰ هرتز ثابت شود.

۶. استفاده از حالت ذخیره باتری

از آنجایی که دوام باتری گلکسی اس ۲۱ به یکی از نگرانی‌های کاربران این گوشی‌ها تبدیل شده، سامسونگ قابلیتی برای ذخیره مصرف باتری را در نظر گرفته است. ناگفته نماند این قابلیت را در دیگر گوشی‌های اندرویدی نیز شاهد هستیم. برای افزایش دوام باتری گلکسی اس ۲۱، قابلیت ذخیره باتری (Power Saving Mode)، را فعال کنید. این قابلیت برخی از امکانات گوشی را غیرفعال می‌کند. از طرف دیگر نهایت سرعت پردازنده را نیز به مقدار ۷۰ درصد محدود می‌کند.

فعال‌کردن حالت ذخیره باتری برای مواقعی که شارژ گوشی رو به اتمام است، انتخاب مناسبی برای افزایش دوام باتری گلکسی اس ۲۱ به نظر می‌رسد. این گزینه برای مسافرینی که مدت زیادی به شارژ دسترسی ندارند نیز پیشنهاد می‌شود. تجربه ثابت کرده با فعال‌کردن قابلیت ذخیره باتری، دوام باتری گلکسی اس ۲۱ در حین انجام کارهای معمولی و نیمه‌سنگین به چیزی حدود ۱۲ ساعت می‌رسد.

با فعال‌کردن حالت ذخیره باتری، امکانات زیر در گلکسی اس ۲۱ غیرفعال می‌شود:

• قابلیت صفحه‌نمایش همیشه روشن؛
• محدودشدن پردازنده به سقف ۷۰ درصد؛
• روشنایی صفحه‌نمایش به ۱۰ درصد می‌رسد؛
• اینترنت 5G غیرفعال می‌شود؛
• نرخ تازه‌سازی صفحه‌نمایش به ۶۰ هرتز می‌رسد.

جالب است بدانید امکاناتی که در بالا به آن‌‌ها اشاره کردیم توسط کاربر در حالت ذخیره باتری قابل تنظیم است. به همین دلیل اگر یکی از این امکانات برای شما مهم است، می‌توانید در ضمن فعال‌کردن حالت ذخیره باتری، امکانات دلخواه را نیز همچنان فعال نگه دارید.

Galaxy S21 Settings6 1 Galaxy S21 Settings6 2د.ام
برای فعال کردن قابلیت ذخیره باتری کافی است سری به منوی سریع (Quick Settings)، در گلکسی اس ۲۱ بزنید. از طرف دیگر این قابلیت در تنظیمات منوی Settings نیز وجود دارد. پس از اینکه به این منو وارید شدید، گزینه Battery And Device Care را انتخاب کنید. سپس وارد قسمت Battery شوید. در این مرحله گزینه Power Saving را برای فعال‌سازی حالت ذخیره باتری انتخاب کنید. در این منو تنظیمات لازم برای فعال‌ یا غیر‌فعال‌کردن امکانات دلخواه نیز وجود دارد.

۷. برای فعال‌کردن حالت ذخیره باتری از دستیار هوشمند بیکسبی کمک بگیرید

دستیار هوشمند بیسکبی کمک‌حال کاربران است. این دستیار هوشمند را می‌توانید به گونه‌ای تنظیم کنید تا وظیفه‌های مشخصی را به صورت خودکار انجام دهد. برای نمونه می‌توانید از بیکسبی بخواهید تا قابلیت ذخیره باتری گوشی را شب‌ها در ساعت مشخصی فعال کند و با فرارسیدن صبح، این قابلیت دوباره غیرفعال شود. به لطف این ویژگی، دیگر گوشی شما در شب انرژی بیشتری مصرف نمی‌کند و دوام باتری گلکسی اس ۲۱ افزایش می‌یابد.

برای دسترسی به منوی تنظیمات بیکسبی به قسمت Settings بروید و وارد گزینه Advanced Features a شوید. سپس تنظیمات لازم را برای فعال‌کردن حالت ذخیره باتری توسط دستیار هوشمند بیکسبی صادر کنید.

۸. غیرفعال‌کردن سرویس‌های تشخیص‌موقعیت (Location Service)

بسیاری از اپلیکیشن‌های نصب شده در گوشی شما نیاز به تشخیص موقعیت جغرافیایی دارند. فعال‌بودن این قابلیت شارژ گوشی را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد. به همین دلیل با غیرفعال‌کردن آن می‌توانید دوام باتری گلکسی اس ۲۱ را افزایش دهید. برای خاموش‌کردن قابلیت تشخیص موقعیت به منوی Settings بروید و قسمت Location را غیرفعال کنید. کاهش جستجوی وای‌فای و بلوتوث نیز روش دیگری است که در افزایش دوام باتری گلکسی اس ۲۱ کاربرد دارد.

به شما قول می‌دهیم با ترفند‌هایی که در میان گذاشتیم، دوام باتری گلکسی اس ۲۱ شما به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. در پایان از آنجایی که مطمئن هستیم شما هم روش‌های سودمندی را برای افزایش دوام باتری سراغ دارید، پیشنهاد می‌کنیم این روش‌های مفید را در قسمت نظرات با ما و دیگر خواننده‌ها به اشتراک بگذارید.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟