لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ برای بازی و سرگرمی ساخته شده است و یک صفحه نمایش اولد و بلندگوهایی عالی برای فیلمها و سریالهای مورد علاقه شما ارائه میدهد. به لطف طول عمر بالای باتری آن، دیگر نیازی نیست نگران خاموششدن لپ تاپتان در یک صحنه هیجانانگیز سریال خود باشید.
برای تکمیل امکانات این لپتاب باید بگوییم گیمینگ با ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ تجربه خوبی خواهد بود، اما ممکن است برای این کار مجبور باشید بعضی تنظیمات را تغییر دهید.
یکی از ویژگیهای بسیار خوب این لپ تاپ، سرعت و روانی آن است. تنها مشکلی که ممکن است به چشم بیاید، کیفیت پایین وبکم و نرمافزارهای ناکارآمدی هستند که بهطور پیشفرض روی آن نصب شدهاند که البته میتوان این مشکلات را بهراحتی برطرف کرد.
اگر میخواهید همه چیز را در ارتباط با لپ تاپ بینظیر ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ بدانید، با روکیدا در ادامه مطلب همراه باشید.
قیمت و امکان پیکربندی لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴
لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ در حال حاضر برای خرید از فروشگاهها با جدیدترین تراشههای اینتل یا AMD در دسترس است.
مدل تحت بررسی ما مشخصات پردازنده رایزن 9 5900HX از AMD، 16 گیگابایت رم، یک ترابایت SSD، پردازنده گرافیکی RTX 3050 انویدیا و صفحه نمایش اولد با دقت 3840 در 2400 پیکسل را دارد.
شرکت ایسوس قیمت اولیه 899 دلار را برای این لپ تاپ تعیین کرده است و اگر به دنبال یک انتخاب مقرون بهصرفه هستید، برای شما مناسب خواهد بود.
مدل دارای تراشه AMD را میتوان با انواع پردازندههای رایزن از جمله AMD Ryzen 5 5600H، AMD Ryzen 7 5800H وAMD Ryzen 9 5900HX کانفیگ کرد.
مدل اصلی با 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت فضای ذخیرهسازی عرضه میشود، اما شما میتوانید با پرداخت هزینه بیشتر دیگر مدلهای آن با 32 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه یا یک ترابایت SSC را نیز تهیه کنید.
طراحی لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴
لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ طراحی شیک با بدنه فلزی آبی رنگی دارد که بیشتر شبیه خاکستری است. لوگوی موجود در پشت این ویووبوک ایسوس، با دیگر لپ تاپهای این سری تفاوت دارد که باعث خاص شدن آن میشود.
لوگوی ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ روی سطحی نقرهای که کمی برآمده، به همراه چیزی شبیه به بارکد حک شده است.
ظاهر سورمهای رنگ آن تا کیبورد این لپ تاپ که فونت سفید و بزرگی دارد، ادامه مییابد. همچنین تاچپد بسیار بزرگ این لپ تاپ باعث اشغال فضایی بیشتر از حد شده است که البته دلیل دارد.
با نگاهی به صفحه نمایش 14 اینچی اولد زیبای این لپ تاپ میتوان فهمید که حاشیه آن به جز در قسمت لوگو بسیار باریک است. در این لپ تاپ خاص، میتوانید لوگوی Asus Vivobook را با فونت نقرهای روی حاشیه پایین لپ تاپ مشاهده کنید.
وزن این لپ تاپ کمتر از 2 کیلوگرم و ابعاد آن نیز 12.5 در 9 اینچ است. ویوو بوک کوچکترین لپ تاپ موجود نیست اما همچنین نمیتوان گفت بزرگترین است. سرفیس 4 لپ تاپ مایکروسافت با 1200 گرم وزن و ابعاد 12.1 در 8.8 اینچ، اندازهای تقریبا یکسان دارد.
لپ تاپ XPS 15 دل که 1900 گرم وزن و ابعادی حدود 13.6 در 9 اینچ دارد، از هر دو لپ تاپ ذکر شده بزرگتر است و وزنی مشابه ویووبوک دارد.
درگاههای لپ تاپ ویووبوک پرو ۱۴
هنگام بررسی این لپ تاپ نباید نگران درگاههای آن باشید زیرا گزینههای زیادی برای استفاده وجود دارند.
در سمت چپ، تنها دو درگاه یواسبی تایپ A وجود دارد که در مقابل طرف دیگر این لپ تاپ کمی خلوتتر است.
در سمت راست نیز انواع درگاههای مختلف را خواهید دید که شامل جک هدفون، جایگاه میکرو اسدی، درگاه یواسبی تایپ C، درگاه HDMI، یک درگاه یواسبی تایپ A دیگر و در نهایت درگاه شارژ میشود.
نمایشگر لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴
اگر فکر میکنید کیفیت 4K عالی است، صبر کنید تا صفحه نمایش لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ را ببینید. با این صفحه نمایش اولد فوقالعاده نه تنها رنگهایی زنده مشاهده خواهید کرد، بلکه مشخصاتی مانند HDR خیرهکننده، حالت دارک مود که باعث کاهش مصرف انرژی میشود و فیلتر نور آبی دارد که باعث استراحت چشمان شما خواهد شد.
ما برای بررسی محدودیتهای صفحه نمایش اولد، روی آن آزمایشهایی انجام دادیم. طبق نتایج حاصل، ویووبوک توانست 139.4 درصد از طیف رنگی sRGB را تولید کند. توجه کنید دقیقترین درصد آن، صد درصد است.
این مقدار از 108.3 درصد موجود در مایکروسافت سرفیس 4 کمی بیشتر است که اگر از رنگهای جذاب و سرزنده لذت میبرید، مناسب شما خواهد بود.
هنگامی که میزان روشنایی آن را آزمایش کردیم، ویووبوک پرو ۱۴ توانست به حداکثر روشنایی 365.6 نیت دست یابد که بسیار روشن و کمی روشنتر از مایکروسافت سرفیس 4 با آمار 348.6 نیت است.
پس از این آزمایشها دریافتیم تماشای تنها چند دقیقه از یک فیلم با این لپ تاپ تجربه بهتری از رفتن به سینما خواهد بود. کیفیت رنگ و همچنین فریم ریت بالای آن ما را تحتتاثیر قرار داد. همچنین کنتراست و وضوح نمایشگر بسیار عالی هستند.
کیبورد و تاچپد ویووبوک پرو ۱۴
فونت سفید و بزرگ به کار برده شده در لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ باعث میشود نتوانید دکمهای را که میفشارید، مشاهده کنید. اما اندازه کوچک خود کیبورد چیزی است که ممکن است مشکلساز باشد.
البته جدای از اندازه کوچک آن، تایپ بیصدا و راحتی که این لپ تاپ ارائه میدهد بینظیر است. هنگام انجام تست تایپ سریع ده انگشتی، توانستیم 50 کلمه در دقیقه تایپ کنیم. این رکورد پیشتر با دیگر دستگاهها تا 56 کلمه در دقیقه رسیده بود.
بعلاوه، دکمه پاور به عنوان اسکنر اثر انگشت برای احراز هویت بیومتریک عمل میکند.
کیبورد کوچک، به این دلیل انتخاب شده است که ایسوس قصد داشته فضای زیادی را به تاچپد اختصاص دهد.
تاچپد این لپ تاپ بسیار راحت و سریع است و درون خود یک ماشینحساب نیز دارد که برای حسابدارها و کسانی که از نبود اعداد در گوشه سمت راست کیبورد ناراضی بودند، مناسب است.
صدای لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴
این لپ تاپ برای سرگرمی ساخته شده است، به همین علت علاوه بر صفحه نمایش اولد، صدای شگفتانگیزی در اختیار خواهید داشت. همانطور که برچسب کوچک روی لپ تاپ نشان میدهد محصولی از برند هارمن کاردن است.
کیفیت بالای بلندگوها در تست موسیقی بسیار مشهود بود. البته میتوان گفت بلندگوها به حداکثر میزان صدای خود نمیرسند.
زیرا وقتی صدا را روی 100 تنظیم کردیم، به نظر نمیرسید بلندگوها به اندازه کافی صدا و لرزش تولید کنند. با اینحال، اگر معمولا صدا را تا انتها نمیبرید مشکلی وجود نخواهد داشت.
عملکرد لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴
اگر شما جزو کسانی هستید که تبهای زیادی در مرورگرهای خود باز میکنید، این لپ تاپ بهترین گزینه برای شما خواهد بود. با وجود 50 تب باز که ویدیوهای یوتیوب را نیز شامل میشدند، هیچ نوع کندی و هنگی در عملکرد آن دیده نمیشد.
البته این امر به لطف پردازنده رایزن 9 AMD و رم 32 گیگابایتی لپ تاپی است که در اختیار داشتیم و ممکن است این نتایج بسته به نوع لپ تاپ شما متغیر باشند.
در بنچمارک گیکبنچ 5.4 و تست عملکرد، ویووبوک پرو ۱۴ توانست امتیاز 8261 را کسب کند که بسیار شگفتانگیز است. در مقایسه لپ تاپ XPS 15 دل امتیاز 7477 را کسب کرد.
حدودا 6 دقیقه و 58 ثانیه طول کشید تا ویووبوک پرو 14 بتواند یک ویدیوی 4K را به کیفیت 1080p تبدیل کند. این زمان برای لپ تاپ XPS 15 دل، 15 دقیقه و 10 ثانیه بود. البته در سرفیس 4 این میزان تا 17 دقیقه طول کشید و در این زمان میتوانستیم یک قسمت کارتون تماشا کنیم.
برای آزمایش نهایی روی لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ چند فایل رسانهای به حجم 25 گیگابایت را کپی کردیم که این کار با سرعت بالای 1092.1 مگابایت در ثانیه انجام شد.
در جایگاه دوم لپ تاپ XPS 15 دل قرار داشت که همان کار را با سرعت 825.6 مگابایت در ثانیه انجام شد. پس از آن سرفیس 4 مایکروسافت با سرعت 562.7 مگابایت در ثانیه، در رتبه سوم قرار گرفت.
گرافیک لپ تاپ ویووبوک پرو 14 ایسوس
ممکن است این لپ تاپ برای انجام بازیهای گرافیکی سنگین مانند سایبرپانک 2077 مناسب نباشد، اما میتواند همچنان عملکرد مناسبی حین بازی با گرافیک پایینتر از خود نشان دهد.
هنگامی که بازی Civilization VI: Gathering Storm را با گرافیک متوسط یا 1080p اجرا کردیم، ویووبوک توانست آن را با سرعت 77 فریم در ثانیه اجرا کند.
این لپ تاپ تا حد زیادی از سرفیس 4 با 30 فریم بر ثانیه پیشی میگیرد و حتی از XPS 15 دل با 67.1 فریم بر ثانیه نیز سرعت بیشتری دارد.
حتی با افزایش رزولوشن به 3840 در 2400 در ویووبوک، میتوانیم این بازی را با سرعت 41 فریم بر ثانیه اجرا کنیم که همچنان از اکثر لپ تاپهای 4K که مخصوص گیمینگ نیستند در همین رنج قیمت جلو میزند.
طول عمر باتری لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴
نیازی نیست درباره باتری لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ نگران باشید، زیرا تست ما نشان داد این دستگاه میتواند با آخرین حد روشنایی خود و زمان گردش در اینترنت، تا 10 ساعت و 25 دقیقه روشن بماند.
باتری بسیار قدرتمند این دستگاه، XPS 15 دل را شکست میدهد. باتری لپ تاپ دل میتواند تنها 6 ساعت و 58 دقیقه دوام بیاورد.
البته هر دو لپ تاپ از سرفیس 4 که میتواند 10 ساعت و 46 دقیقه کار کند، عقب هستند. البته سرفیس 4 تنها بیست دقیقه بیشتر از ویووبوک پرو ۱۴ دوام میآورد، بنابراین فرق زیادی بین آنها نیست.
وبکم لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴
با وجود مزایای بسیار زیاد این لپ تاپ، معایبی نیز وجود دارند که وبکم قطعا یکی از آنها است. تار بودن تصویر در وبکم بسیار واضح است.
در عکسهای کدر و مات حاصل وبکم این لپ تاپ نمیتوانستیم تار موهایمان یا تفاوت رنگ موهایمان را تشخیص دهیم. علاوه بر اینها، دوربین نمیتوانست نوردهی فضا را کنترل کند.
درست است که وبکم این لپ تاپ میتواند برای یک جلسه در زوم مناسب باشد، اما میتوانید از وبکمهای جداگانه نیز استفاده کنید.
فنهای لپ تاپ ویووبوک پرو ۱۴
لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ میتواند عملکرد خوبی حین خنک نگهداشتن دستگاه هنگام فشار داشته باشد. هنگامی که ما این در این لپ تاپ به مدت 15 دقیقه ویدیویی با کیفیت فول اچدی پخش کردیم دمای آن را اندازه گرفتیم.
تاچپد این لپ تاپ خنک مانده بود و دمایی تقریبا 25.5 درجه داشت. وسط کیبورد نیز دمایی معادل 28 درجه داشت. داغترین نقطه دستگاه، زیر آن بود که تا 30 درجه افزایش دما داشت.
نرمافزار و گارانتی لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴
لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ جدای از نرمافزارهای اضافی که به صورت پیشفرض روی آن نصب شدهاند، مشکلی ندارد.
میتوانید علاوه بر بعضی نرمافزارهای معمولی ویندوز 10 در مایکروسافت مانند آفیس و فروشگاه مایکروسافت، برنامههایی مانند اسکایپ، اسپاتیفای، هواشناسی را روی لپ تاپ خود مشاهده کنید.
البته میتوانید بیشتر آنها را بهراحتی حذف کنید.
یکی از برنامههای مفید پیشفرض در لپ تاپ ویووبوک پرو 14 ایسوس، MyASUs است که به شما در تنظیمات حساب کاربری و امنیتیتان کمک میکند. همچنین نرمافزار DTS Audio Processing را دارد که به شما کمک میکند بلندگوها و کیفیت صدای لپ تاپ خود را ارتقا دهید.
سخن نهایی
اگر به دنبال ترکیبی از کاربری تجاری و سرگرمی هستید، لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ یک گزینه عالی خواهد بود.
این لپ تاپ نه تنها در کارهای روزانه و اداری عملکرد خوبی دارد و میتوانید با باتری آن یک روز کاری را بهراحتی پشت سر بگذارید، بلکه کیفیت صدا و تصویر محشری نیز دارد که برای سرگرمی شما مفید خواهد بود.
مسلما کیفیت وبکم میتواند بهتر باشد و نرمافزارهای اضافی چندان ضروری نیستند. اما بهطور کلی ویژگیهای بسیار خوبی نسبت به قیمت مناسبش ارائه میکند. اگر به دنبال یک لپ تاپ با نمایشگر اولد با ارزش خرید بالا هستید، ویووبوک پرو 14 میتواند یکی از گزینههای شما باشد.
اگر نتوانستید لپ تاپ ایسوس ویووبوک پرو ۱۴ را پیدا کنید یا به ویژگیهای آن علاقه ندارید، لپ تاپ مشابه آن XPS 15 OLED از شرکت دل میتواند مناسب باشد. اگرچه با تراشههای نسل یازدهم اینتل خود توانایی رقابت با پردازنده AMD ویووبوک پرو ۱۴ را ندارد.
منبع: tomsguide.com