داستان امپدانس را با یک تصور دردناک شروع میکنیم. فکر کنید بعد از ماهها تحقیق، هدفون مورد علاقه خود را خریداری کرده و به خانه میبرید. یک جعبه دوست داشتنی و رویایی پیش روی شما قرار میگیرد.
جعبه را باز کرده و هدفون را به تلفن همراه خود متصل میکنید. احتمالا انتظار دارید که صدا شما را به آسمان برساند. بعد از مرور چند موسیقی نا امید میشوید. چه اتفاقی افتاده است؟ آیا قرار نبود صدا شگفت انگیز باشد؟
بسیاری از کاربران یک فیل به نام امپدانس را در اتاق نمیبینند. آیا میدانید امپدانس چیست؟ چرا باید به آن عدد توجه کنیم؟ برای بلندتر شدن صدا با روکیدا همراه باشید.
1. امپدانس در هدفون چیست؟
امپدانس را با نام مقاومت نیز میشناسیم. نیرویی است که حرکت الکتریسیته در مدار هدفون را دشوار میکند. اگر امپدانس هدفون بالا باشد، به صدا با قدرت بیشتری نیاز داریم.
امپدانس در هدفونهای رده بالا، بالا است. البته که مقاومت بالا به تنهایی عملکرد دستگاه را تعریف نمیکند. عوامل مختلفی در کیفیت نهایی تاثیر دارد. مقاله درایو هدفون روکیدا را از دست ندهید.
با شناسایی درایو هدفون، میتوانید کیفیت آن را تصور کنید.
2. چرا امپدانس مهم است؟
در زمان خرید یک هدفون، کاربران کمی مقدار امپدانس را در نظر میگیرند. اگر اهل دنیای صدا نباشید، قطعا آن را نمیشناسید. از طرفی یکی از مهمترین عواملی است که کیفیت صدای نهایی را مشخص میکند.
امپدانس اکثر هدفونهای معمولا بین 20 تا 50 اهم است. این نوع دستگاه به راحتی با انواع تلفن هوشمند، لپ تاپ، آیپد یا دیگر موارد همگام میشود. برای استفاده از آنها به تجهیزات اضافی نیاز نداریم.
زمانی که حرف از دوستان رده بالا به میان میاید، ماجرا متفاوت میشود. امپدانس آنها بین 100 تا 600 اهم قرار دارد. حتی میتواند بیشتر باشد.
معنای آن چیست؟ شما برای استفاده از آن هدفون به تجهیزات ویژه نیاز دارید. قدرت خروجی صدا باید بیشتر از چیزی باشد که تلفن هوشمند یا لپ تاپ شما ایجاد میکند.
هرچه مقدار اهمِ امپدانس بیشتر باشد، به قدرت بیشتری نیاز داریم.
3. چطور سکوت را به صدا تبدیل کنیم؟
اگر توان خروجی دستگاه پخش شما کافی نباشد، صدا ایجاد نمیشود. برای درست کردن شرایط، باید مطمئن شویم که دستگاه شما ولتاژ کافی تولید میکند. اگر سیستم صوتی سازگار پیدا نکنید، ممکن است هیچ صدایی به گوش شما نرسد.
از طرفی یک هدفون ضعیف را به سیستم صوتی قدرتمند متصل نکنید. این کار میتواند به هدفون شما آسیب جدی برساند.
راه حل چیست؟ از یک تقویت کننده صدا کمک بگیریم. آنها برای تقویت سیگنال صوتی ساخته شدهاند. آیا از تلفن همراه برای پخش موسیقی کمک میگیرید؟
خروجی تلفن همراه شما به ورودی تقویت کننده متصل خواهد شد. خروجی تقویت کننده، صدای قدرتمند را به هدفون شما منتقل خواهد کرد. از دنیای صدا لذت میبرید؟ یک DAC را پیشنهاد میکنیم.
DAC صدای دیجیتال را به آنالوگ تبدیل میکند. نتیجه کار آن گوشهای شما را نوازش خواهد کرد. به کمک آنها میتوانید فایلهای صوتی را با نرخ بیت بالا گوش کنید. نرخ بیت چیست؟ توجه شما را به این مقاله جلب میکنیم.
4. چرا صدای هدفونهای گران قیمت کم است؟
دوباره به ماجرای امپدانس باز میگردیم. دلیل کم بودن صدا، بالا بودن مقاومت مدار آن است. مقدار مقاومت به ضخامت سیم پیچ مسی درایو هدفون ارتباط دارد.
هرچه سیم پیچ نازکتر باشد، امپدانس بالاتر خواهد بود. در هدفونهای رده بالا از سیم پیچ نازک استفاده میشود. این کار وزن دستگاه را کاهش میدهد.
هدف تنها کاهش وزن دستگاه نیست. صدای تولید شده با سیم پیچ نازک واضحتر، شفافتر و دقیقتر است. آنها صدا را همانطور که ساخته شده به گوش شما میرسانند.
در نهایت امپدانس بالا از هدفونها در برابر آسیبهای تغییر ولتاژ محافظت میکند.
از یک تقویت کننده کمک بگیرید
شاید مجبور به خرید یک تقویت کننده گران قیمت باشید اما کیفیت نهایی صدا، ارزش آن را دارد. ترکیب هدفون رده بالا و تقویت کننده مناسب، صدای خالص را به گوش شما میرساند.
منبع: makeuseof.com