چرا اتحادیه اروپا می‌خواهد اپل را مجبور به استفاده از پورت USB-C در آیفون کند؟

توسط محمد امین نعمتی
4 minutes read
چرا اتحادیه اروپا می‌خواهد اپل را مجبور به استفاده از پورت USB-C در آیفون کند؟

تمام آیفون‌های داخل بازار از پورت لایتنینگ استفاده می‌کنند. گرچه اگر حرف اتحادیه اروپا (EU) بتواند به کرسی بنشیند، این قضیه به‌زودی تغییر خواهد کرد.

کابل‌های لایتنینگ اختصاصی برای آیفون‌ها هستند و اتحادیه اروپا در حال بررسی سهیم بودن این موضوع در جلوگیری از ورود ضایعات الکترونیکی به محیط زیست است. اما آیا تصمیم اپل به استفاده از این پورت همین موضوع است یا درآمدزایی بیشتر؟ در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.

پیشنهاد اتحادیه اروپا چیست؟

چرا اتحادیه اروپا می‌خواهد اپل را مجبور به استفاده از پورت USB-C در آیفون کند؟

کمیسیون اروپا که شاخه اجرایی اتحادیه اروپا است، پیشنهادی را مطرح کرده که براساس آن شرکت‌های تولیدکننده گوشی هوشمند و لوازم الکترونیکی پس از آن ملزم به استفاده از یک پورت شارژ USB-C استاندارد در دستگاه‌های خود می‌شوند.

این پیشنهاد تحت عنوان Radio Equipment Directive یکپارچه‌سازی استانداردهای شارژ سریع را ملزم می‌کند و مشتریان نیز می‌توانند یک دستگاه جدید را بدون یک شارژر بخرند.

این پیشنهاد همچنین از تولیدکنندگان می‌خواهد دستورالعمل‌های شفاف و غیرمبهمی در مورد استانداردهای شارژی ارائه دهند که دستگاه‌هایشان از آن‌ها پشتیبانی می‌کنند. این قانون علاوه بر گوشی‌ها، برای تبلت‌ها، دوربین‌ها، هدفون‌ها، اسپیکرهای پرتابل و کنسول‌های بازی ویدئویی دستی نیز اجرا خواهد شد.

اما ماجرا بر سر چیست؟

با آن که شاید زیاد کابل و شارژر در خانه شما برایتان آزاردهنده نباشد، اما اتحادیه اروپا نظر دیگری دارد. به گفته این سازمان، یک مصرف‌کننده معمولی محصولات فناوری 3 شارژر موبایل دارد و به‌صورت منظم از 2 تای آن‌ها استفاده می‌کند.

با وجود این 38 درصد مصرف‌کنندگان حداقل یک مورد را نام بردند که قادر به شارژ گوشی‌های خود به علت نبود شارژر سازگار نبوده‌اند.

در دورانی که تمام شدن شارژ یک گوشی می‌تواند فاجعه باشد، این موضوع اهمیت دارد. اما تنها این نیست. مصرف‌کنندگان هر سال تقریبا 2.8 میلیارد دلار صرف خرید شارژرهایی می‌کنند که داخل جعبه فروش دستگاه‌های الکترونیکی نیست.

بنابراین، قوانین پیشنهادی اتحادیه اروپا برای کاهش 11 تن ضایعات الکترونیکی تخمین زده شده به واسطه دور انداختن شارژرهای استفاده نشده و خراب در هر سال است.

کمیسیون اروپا طی چند سال گذشته دنبال راهی برای مقابله با این مشکل رو به رشد بوده است. تلاش برای اجبار تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند به استفاده از استاندارد شارژ مشابه با حداقل سال 2009 بر می‌گردد، یعنی زمانی که اپل، سامسونگ، هوآوی و نوکیا یک توافق اختیاری را برای استفاده از یک استاندارد رایج امضاء کردند.

از آن زمان به بعد، صنعت موبایل به‌تدریج به استفاده از پورت میکرو یو‌اس‌بی و اخیرا USB-C به‌عنوان یک پورت شارژ استاندارد رو آورده است.

با وجود کاهش استانداردهای شارژ از 30 به 3 (میکرو یو‌اس‌بی، یواس‌بی سی و لایتنینگ)، رگولاتورها اعلام کردند این رویکرد اختیاری به اهداف خود نرسیده است.

انتظارات و دلالت‌ها

چرا اتحادیه اروپا می‌خواهد اپل را مجبور به استفاده از پورت USB-C در آیفون کند؟

پیشنهاد EU از دو نظر مهم است. ابتدا توانایی تولیدکنندگان را به طراحی استانداردهای خود، حداقل از نظر کانکتورهای شارژ محدود می‌کند.

اپل در حال حاضر کنترل کاملی روی طراحی دستگاه‌های خود و در نتیجه پورت‌های شارژ آن‌ها دارد. با اجبار اتحادیه اروپا، این طراحی در یک سطح قانونی تعیین خواهد شد، به جای این که تصمیم خلاقانه‌ تولیدکننده براساس پیش‌نیازهای فنی و عملکردی باشد.

این موضوع همچنین به این معنا است که اپل درآمد خود از فروش لوازم جانبی و کابل‌های لایتنینگ ساخت خود این شرکت یا شرکت‌های متفرقه را و همچنین کنترل روی نوع سخت‌افزار موجود برای آیفون و این که چه شرکتی آن را خواهد ساخت، از دست می‌دهد.

طرح MFi اپل شما را ملزم می‌کند اگر هر چیزی را می‌خواهید به آیفون بزنید چه شارژر، آداپتور یا لوازم جانبی باشد، باید تحت نظارت اپل این کار را انجام دهید.

اپل هر از کدام از این دستگاه‌ها سهم خود را بر می‌دارد. اقدام EU همچنین مسیر را برای قوانین تعمیر هموار می‌کند. به‌عنوان مثال کاربر قادر به تعویض باتری است. هدف از این کار تلاش برای دوام بیشتر قطعات، تعمیرات ساده‌تر، تعویض راحت‌تر قطعات بوده و به نظر ما قانون USB-C بخشی از آن است.

این پیشنهاد برای تبدیل شدن به قانون باید مورد تایید پارلمان اروپا قرار گیرد و این سازمان سال گذشته به قوانین استفاده از شارژر مشترک رای داده است.

تولیدکنندگان دستگاه‌های پزشکی 24 ماه برای اتخاذ قوانین جدید زمان دارند. این قانون اپل را ملزم به تغییر طراحی آیفون بعدی خواهد کرد.

گرچه غول آمریکایی به ادعای شایعات در حال توسعه یک آیفون بدون پورت است، بنابراین به‌نوعی این قانون را که تنها برای کانکتورهای سیمی است، دور می‌زند.

اگر این قانون تایید شود، شرکت‌ها دو سال برای پیروی از آن زمان دارند. با آن که اپل با لابی‌گری در آمریکا همه چیز را با موفقیت به نفع خود پیش برده است، اما بعید است بتواند جلوی اجرای این قانون را بگیرد.

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟