همانطور که میدانید مدتی از زمان رونمایی خانواده آیفون 13 میگذرد. پرچمداران 2021 اپل نیز همانند نسل گذشته خود دارای چهار عضو هستند که شامل آیفون 13 مینی، آیفون 13، آیفون 13 پرو و آیفون 13 پرو مکس میشود. شما میتوانید نقد و بررسی خانواده آیفون 13 را در روکیدا مطالعه کنید.
خانواده آیفون 13 به واسطه استفاده از تراشه A15 بایونیک از سرعت و قدرت فوقالعادهای برخوردار هستند. این تراشه که با فرایند ساخت 5 نانومتری تولید شده است به واسطه قدرت زیاد خود توانسته پرچمداران اندرویدی را به راحتی پشت سر بگذارد.
با این حال مسئلهای که در روزهای اخیر بسیار مورد بحث بوده، آینده تراشههای سری A است. با توجه به این موارد قصد داریم در این مقاله به تراشه A16 بایونیک که در خانواده آیفون 14 قرار خواهد گرفت، بپردازیم. در ادامه با روکیدا همراه باشید:
تراشه A16 بایونیک با چه تغییراتی همراه خواهد بود؟
هماکنون تمام تراشههای قدرتمند موجود در بازار (اسنپدراگون 888، A15 بایونیک و …) با لیتوگرافی 5 نانومتری تولید شدهاند. از این رو میزان سرعت و قدرت آنها در یک تراز قرار میگیرد. با توجه به این که اپل همواره قصد داشته تا سریعترین و قدرتمندترین تراشه را بر روی آیفونهای خود قرار دهد در سال آینده به لیتوگرافی 4 نانومتری برای تولید تراشه A16 بایونیک روی خواهد آورد. این مسئله باعث میشود تا ترانزیستورهای بیشتری در واحد سطح پردازنده قرار گیرند که به افزایش سرعت و مصرف بهینهتر انرژی کمک شایانی میکند.
با این حال سوالی که برای کاربران مهم است این است که لیتوگرافی 4 نانومتری چه تاثیری بر روی خانواده آیفون 14 خواهد گذاشت؟
همانطور که گفتیم آیفونهای اپل در چند سال گذشته همواره از قدرتمندترین تراشهها استفاده میکردند. طراحی تراشههای اپل در کنار سیستم عامل سبک آن باعث شده تا آیفونهای اپل در مقایسه با گوشیهای اندرویدی همواره از حافظه DRAM کمتری استفاده کنند. به طور مثال هماکنون یک گوشی اندرویدی بسته به سطح خود از 8 تا 12 گیگابایت رم استفاده میکند. این در حالیست که آیفونهای پرچمدار اپل از رمهای 4 یا 6 گیگابایتی استفاده میکنند؛ دقیقا نصف گوشیهای اندرویدی.
قرارگیری تراشههای 4 نانومتری در وهله اول به مصرف بهینهتر انرژی کمک میکند. هماکنون خانواده آیفون 13 با بهبود شارژدهی خود نسبت به نسل قبل، عملکرد به مراتب بهتری دارند. با این حال همیشه جا برای پیشرفت است و تراشههای 4 نانومتری میتوانند مصرف انرژی را به شدت کاهش دهند.
پیشرفت بعدی که به لطف لیتوگرافی 4 نانومتری حاصل میشود قدرت بالاتر و سرعت پردازش سریعتر است. با این که هماکنون هیچ برنامهای را نمیتوان یافت که بر روی آیفونهای پرچمدار به کندی اجرا شود، با این حال افزایش سرعت پردازش میتواند در بخشهای دیگر مانند دوربین به کار رود.
پردازنده A16 بایونیک میتواند سرعت عملکرد هوش مصنوعی و پردازشگر تصاویر را افزایش دهد. از این رو ویژگیهایی مانند فوکوس خودکار، سینماتیک مود، سویچ میان دوربینها و … همگی بهبود میابند. همچنین تراشه A16 بایونیک دست مسئولان اپل را برای اضافه کردن قابلیتهای جدید به اپلیکیشن دوربین باز میگذارد.
از دیگر مزایای لیتوگرافی 4 نانومتری افزایش قدرت هوش مصنوعی و دستیار صوتی سیری است. هماکنون دستیار صوتی سیری در مقایسه با رقبای خود مانند گوگل اسیستنت و الکسا عقبتر است. با این حال به لطف تراشه A16 بایونیک این روند میتواند تغییر کند. همانطور که گفتیم این تراشه سرعت پردازش بالاتری دارد. سرعت پردازش بالاتر باعث میشود تا سیری هوشمندتر شود. به طور مثال این موارد میتوانند در تشخیص صدای بهتر یا شخصی سازی خودکار آیفون برای کاربران صورت گیرد.
همچنین لیتوگرافی 4 نانومتری موجب بهبود قابلیتهای AR (واقعیت افزوده) میشود. از این رو میتوان انتظار داشت که در آیندهای نه چندان دور واقعیت افزوده به یکی از موارد کلیدی در آیفونهای اپل تبدیل شود. همچنین با توجه به این که مسئولان اپل همواره توسعه دهندگان اپ استور را از جدید دستآوردهای خود آگاه میکنند میتوان انتظار داشت که در سال آینده اپهای بیشتری با قابلیت واقعیت افزوده معرفی شوند.
با این حال مواردی که در اینجا به آنها اشاره کردیم تنها پیشبینی ما در خصوص تاثیر تراشه A16 بایونیک و لیتوگرافی 4 نانومتری بر روی خانواده آیفون 14 میباشد. از این رو ممکن است مسئولان اپل قابلیتهای ویژه دیگری را نیز به پرچمداران سال آینده خود اضافه کنند.
در آینده با خبرهای بیشتر در خصوص خانواده آیفون 14 با شما همراه خواهیم بود.