در آسیب پذیر بودن رایانه شک نداریم. از طرفی آنها خود به خود آسیب نمیبینند. معمولا خطای کاربران است که مشکل ایجاد میکند. برای امن ماندن رایانه، چند قدم با روکیدا همراه شوید.
1. طوفان و رعد و برق
نوسان ولتاژ به قطعات الکتریکی آسیب میرساند. برای استفاده از هر دستگاه الکترونیک، باید یک محافظ برق نصب کنید. وظیفه محافظ برق تنظیم ولتاژ یا قطع برق است.
از طرفی قدرت آنها محدود است. در زمان طوفان و رعد و برق کاری از دست محافظ برق بر نمیآید. اگر صاعقه در نزدیکی سیم برق یا خانه شما برخورد کند، فشار الکتریکی تا یک میلیون ولت افزایش پیدا میکند.
شاید احتمال آن کم باشد اما غیر ممکن نیست. مطمئنترین راه برای حفاظت از رایانه، قطع سیم برق در زمان طوفان است.
2. یک فایل نا معلوم را دانلود نکنید
بسیاری از ویروسها برای ویندوز ساخته میشوند. چراکه ویندوز محبوبترین سیستم عامل رومیزی است. احتمال برخورد هکر با ویندوز بالا خواهد بود. در نتیجه آنها یک راه برای آسیب رساندن را پیدا میکنند.
اگر یک فایل ناشناس از منبع نا معتبر را دانلود کنید، احتمال آلوده شدن رایانه شما وجود دارد. از یک فایل و منبع معتبر کمک بگیرید.
3. روی گزینه محافظت در برابر ویروس کلیک کنید
یکی از انواع ویروس، رمز عبور شما را جست و جو میکنند. آنها را با نام “کیلاگر” میشناسیم. کیلاگر هر آنچه که شما مینویسید را ثبت میکند. اطلاعات ثبت شده برای سازنده ویروس ارسال میشود.
اطلاعاتی که در رایانه خود وارد میکنید، مانند اطلاعات بانکی تا رمز عبور ایمیل زیر تیغ خطر قرار میگیرد. از صفحه کلید مجازی و آنتی ویروسها کمک بگیرید.
4. رایانه شما نباید بیش از حد گرم شود
برخی از لپ تاپها حتی در فضای باز داغ میشوند. زمانی که آنها را در یک فضای بسته قرار میدهید، گرما بیش از حد بالا میرود. رایانه از یک سیستم حفاظتی استفاده میکند اما نمیتوانیم به آن اعتماد کنیم.
فکر کنید رایانه شما گرمتر و گرمتر شود و خاموش نشود. شاید خواباندن یک رایانه دست شما باشد اما بیدار شدن آن به عوامل مختلفی گره خورده است. یک زنگ هشدار یا یک نرم افزار میتوانند رایانه شما را به شکل ناخواسته بیدار کند.
آیا به قرار دادن لپ تاپ در کیف خود فکر میکنید؟ آن را خاموش کنید. تنها راه قابل اعتماد، خاموش کردن کامل دستگاه است. از رایانه رومیزی استفاده میکنید؟ تفاوتی وجود ندارد. دستگاه شما باید نفس بکشد.
آن را در کمد یا چسبیده به دیوار قرار ندهید.
5. به حافظه ذخیره سازی ضربه وارد نکنید
هارد دیسک یک قطعه حساس حساب میشود. انواع HDD، بر خلاف دوستان SSD از قطعات متحرک استفاده میکنند. هِد دستگاه برای خواندن و نوشتن اطلاعات روی یک دیسک قرار دارد.
دیسک برای محافظت در برابر آسیبهای جزئی مقاوم است اما اگر ضربه محکم وارد شود، باعث آسیب رسیدن به دستگاه خواهد شد.
اگر دیسک آسیب ببیند، ممکن است اطلاعات با اهمیت خود را از دست بدهید. حتی کوچکترین گرد و غبار میتواند برای هارد دیسک مشکل ساز شود.
6. از نرم افزار تهاجمی پاکسازی دیسک استفاده نکنید
همه ما میخواهیم رایانه با نهایت سرعت کار کند. از طرفی، پاک کردن فایلهای رایانه به روش تهاجمی میتواند خطرناک باشد. نرم افزارهای تهاجمی، تفاوت فایلها را نمیدانند.
اگر از یک نرم افزار تهاجمی کمک بگیرید، ممکن است رجیستری ویندوز شما آسیب ببیند. رجیستری ویندوز، تنظیمات پایه آن است. حذف یکی از فایلهای اساسی میتواند راه اندازی ویندوز را تخریب کند.
حذف فایلهای اضافی لازم است اما باید محدودیتها را بدانید. پیشنهاد میکنیم قبل از شروع به کار، یک نسخه پشتیبان ایجاد کنید.
جلوگیری از فاجعه
نوسان برق، سقوط هارد دیسک، حذف فایلهای اساسی رایانه و موارد مشابه برای هر کدام از ما پیش میآید. امیدواریم با مطالعه این مقاله، راه مقابله را یاد گرفته و نکات حساس را بدانید.
به علائم هشدار دهنده توجه کنید. مواردی مانند خطاهای روند راه اندازی رایانه، فایلهای نا شناس و بلند شدن صدای فن به شما میگویند: مشکلی در راه است. برای زمستان آماده شوید!
منبع: makeuseof.com