امروز به سرزمین نمایشگرهای سطح بالا سفر میکنیم. نمایشگرهایی که از فناوری OLED قدرت میگیرند. یک نمایشگر که هر پیکسل، نور مورد نیاز خود را تولید میکند. خبری از نور پس زمینه نیست!
برای مثال: به آیفون 13 پرو مکس نگاه کنید. دلیل استفاده از فناوری OLED را به سرعت متوجه میشوید. اشباع رنگ، زاویه دید فوق العاده و رنگ مشکی چشم نوازی میکند.
روکیدا ویژگیهای خاص فناوری OLED را برای شما بررسی میکند. آیا رقیبی وجود دارد؟
1. OLED چیست و چطور کار میکند؟
دو نوع نمایشگر وجود دارد: LCD و OLED. دنیای فناوری برتر OLED از ترکیبات ارگانیک مانند کربن ساخته میشود. هر آنچه روی نمایشگر مشاهده میکنید، ترکیب متفاوتی از کربن است.
نور پس زمینه وجود ندارد. آیا در تصویر شما رنگ مشکی وجود دارد؟ پیکسلها خاموش میشوند. در نتیجه رنگ مشکی به زیباترین شکل ممکن نمایش داده خواهد شد.
در انواع نمایشگر دیگر، نور همیشه وجود دارد. رنگ مشکی تقریبا به رنگ خاکستری نمایش داده میشود.
خبری از LED نیست. در نتیجه میتوانیم صفحه نمایشگر را تا حد ممکن نازک بسازیم. قابلیت انعطاف آن را فراموش نکنید.
2. OLED در برابر انواع دیگر فناوری
الجی بعد از سالها نمایشگرهای قابل رول شدن را عرضه کرد. امروز میتوانیم نمایشگر را روی یک لایه نازک شیشه قابل انعطاف چاپ کنیم.
به آخرین تلفنهای تاشو بازار نگاه کنید. گلکسی Z فولد به خوبی اوج فناوری را به تصویر میکشد.
تولید نمایشگر OLED ساده نیست. تنها چند شرکت محدود مانند سامسونگ و الجی توانایی تولید آن را دارند. حتی اپل از فناوری سامسونگ برای تولید نمایشگر پرچمداران خود استفاده میکند.
پیشرفت فناوری قیمت آن را برای چندین بار شکسته اما باز هم گران تمام میشود.
مشکل دیگر، شدت روشنایی است. نمایشگرهای LCD توانایی ایجاد 2000 نیت روشنایی را دارند. پرچمداران OLED به 900 نیت محدود میشوند. اگر اتاق شما غرق نور باشد، آنها انتخاب خوبی نیستند.
بهترین زاویه دید در دستان OLED قرار دارد. اگر تلویزیون را در مرکز خانه قرار دهید، هر شخص از هر زاویه میتواند از محتوای چشمگیر آن لذت ببرد.
3. کدام دستگاهها از فناوری OLED استفاده میکنند؟
هر شرکت انواع مختلفی از آن تلویزیونها را تولید میکند. برای مثال: خانواده G1 پرچمدار شرکت الجی حساب میشود. الجی بازی را به سطح جدیدی میرساند. هدف این شرکت، فراموش کردن دنیای گذشته تلویزیون است.
آیا به یک نسخه اقتصادی فکر میکنید؟ شرکت ویزیو محصولات مختلفی را با قیمت کمتر از 1000 دلار پیش پای شما میگذارد.
وارد زمین بازی سونی میشویم. مدل براویا XR A80J اوج کیفیت را ممکن میکند. قیمت آن 1899 دلار است. به گزینههای بهتر فکر میکنید؟ دوستان گرانتر نیز وجود دارد.
آیفون 13 پرو مکس، گلکسی اس 21 اولترا و گوگل پیکسل 5a از نمایشگر OLED استفاده میکنند.
به گجتهای پوشیدنی میرسیم. دستگاههای زیادی با فناوری OLED همراه میشوند. مانند: گلکسی واچ 4، اپل واچ سری 6 و فیت بیت سنس.
به یک لپ تاپ فکر میکنید؟ بررسی دل XPS 15 را از دست ندهید.
4. از تصویر فناوری OLED چه انتظاری داشته باشیم؟
تجربه شما در انواع نمایشگر، از تلویزیون تا تلفن همراه “فوق العاده” خواهد بود. از طرفی باید بدانید که دوستان پرچمدار همیشه کیفیت بالاتری دارند.
رنگ مشکی خالص، زاویه دید گسترده و پشتیبانی از HDR را به همراه میآورند. حداقل کیفیت آنها 4K است.
5. آیا باید یک دستگاه OLED را به خانه ببریم؟
اگر بعد از سالها به خرید تلویزیون فکر میکنید، یکی از آنها را به شما پیشنهاد میکنیم. خرید یک نمایشگر با کیفیت، تصور شما از تصویر را برای همیشه تغییر میدهد.
سازندگان تلفن همراه به کمک فناوری OLED نوآوری و خلاقیت را معنی میکنند. آنها میتوانند نمایشگر را خم کرده و تا پشت دستگاه ادامه دهند.
با این حال اگر قیمت عامل تصمیم گیری شما باشد، باید بدانید که خرید آنها گران تمام میشود. فناوری میکرو LED میتواند جایگزین بر حق فناوری OLED باشد اما به شکل عمومی عرضه نشده است. قیمت آن نیز از دوستان OLED گرانتر خواهد بود.
شما کدام فناوری را به خانه میبرید؟ دلیل خود را برای روکیدا بنویسید.
منبع: tomsguide.com