ضدآب بودن گوشی قابلیت مفیدی است اما متأسفانه خیلی از شرکتهای حوزه تکنولوژیکی در رابطه با اینکه محصولاتشان چقدر و چطور ضدآب هستند، شفافیت ندارند.
به همین دلیل حقایق زیادی درباره گوشیهای ضدآب وجود دارند که کاربران از آنها بی خبرند. حتی اگر گوشی شما ضدآب باشد باز هم باید برای حفاظت از آن و افزایش طول عمر آن به چند نکته مهم توجه داشته باشید که در این مطلب به بررسی این نکات میپردازیم.
گوشی ضدآب چیست؟
خیلی از شرکتها محصولاتشان را تحت عنوان ضدآب تبلیغ میکنند اما چیزی به اسم گوشی ضدآب وجود ندارد چون ضدآب بودن یعنی حفاظت کامل داشتن در برابر آب اما مقاوم بودن در برابر آب یعنی محصول مورد نظر قابلیت مقابله با آب را دارد اما بالاخره امکان نفوذ آب در آن وجود دارد.
گواهینامه IP چیست؟
معمولاً گوشیهای مقاوم در برابر آب با یک رتبه IP (مخفف Ingress Protection) مشخص میشوند که پس از آن یک عدد 2 رقمی قرار میگیرد. عدد اول میزان مقاومت گوشی در برابر جامدات و دومی مقاومت آن در برابر مایعات را مشخص میکند. هر چقدر عدد بزرگتر باشد، مقاومت گوشی بیشتر است. قرار گرفتن X به جای عدد یعنی تولید کننده، تستهای لازم را روی این محصول اجرا نکرده است.
چه چیزی باعث ضدآب شدن گوشی میشود؟
برای ضدآب شدن گوشیها چند روش وجود دارد که اولین و مهم ترین آنها، چسبها هستند. قاب پشت گوشی با نوارهای چسبناک قوی محکم میشود که همین باعث مهروموم شدن قوی گوشی و حفاظت از آن در برابر نفوذ مواد میشود.
البته برای بعضی از اجزای گوشی امکان استفاده از چسب وجود ندارد از جمله پورتهایی مثل فیش هدفون، پورت شارژ و غیره که با واشر لاستیکی حفاظت میشوند. این واشر بین پورت و بدنه گوشی قرار میگیرد تا درزها را بسته و مهروموم کند. برای دکمهها از بوت سیلیکون استفاده میشود تا آب وارد مدار نشود و برای توری اسپیکر هم از مواد ضدآب استفاده میشود که مایعات را پس میزنند.
تا چه مدتی میتوان گوشی را زیر آب نگه داشت؟
اگر گوشی شما رتبه IP_7 یا IP_8 دارد (در این حالت عدد اول برای ما مهم نیست) امکان قرار گرفتن کامل آن زیر آب وجود دارد اما با یکسری محدودیت. گوشی با رتبه IP_7 تا یک متر زیرآب و IP_8 تا یک و نیم متر زیرآب دوام دارد. البته این رتبه برای غرق شدن گوشی تا نیم ساعت است.
اما باز هم شرایط هر گوشی متفاوت است. گواهینامه IP یعنی گوشی مورد نظر برای رسیدن به این اعداد بررسی شده و بسته به عملکرد یک شرکت خاص، ممکن است گوشی برای مدتی طولانی تر در عمق بیشتر دوام داشته باشد.
مراقب آب استخر و آب شور باشید!
از جمله نکاتی که معمولاً شرکتها مخفی میکنند، این نکته است که محصولاتشان فقط در برابر آب شیرین دوام دارند.
در نتیجه اگر گوشی داخل سینک یا توالت بیفتد مشکلی ایجاد نمی شود چون با آب شیرین تماس پیدا میکند. اما شرایط درباره انواع آبهای دیگر متفاوت است مثلاً نمک آب دریا چسب سرهم نگهدارنده قطعات گوشی را تجزیه میکند. همین شرایط درباره کلر استخر هم صدق میکند.
از باز کردن گوشی خودداری کنید
ممکن است با باز کردن گوشی ضدآب بودن آن را از بین ببرید. آب ماده ای بسیار قدرتمند و قابل نفوذ است و هر گونه راه نفوذی را برای ورود به دستگاه پیدا میکند. وقتی چسب ضدآب گوشی از بین برود، دیگر امکان استفاده از آن را نخواهید داشت.
زدن چسب جدید
اگر به هر دلیلی مجبور به باز کردن گوشی شدید، حتماً از چسب تازه برای مهروموم آن استفاده کنید که البته این کار هم تضمین کاملی برای مقاومت گوشی در برابر نفوذ آب ایجاد نمی کند.
دانستن نحوه انجام درست این کار اهمیت زیادی دارد. اول از همه باید نوارچسبهای از پیش بریده شده مخصوص گوشی خودتان را پیدا کنید که معمولاً راحت نصب میشوند. فقط باید مراقب باشید که هیچ شکاف و درزی باقی نمی ماند.
اگر به این چسبها دسترسی ندارید، میتوانید از چسب رول استفاده کنید که رتبه صنعتی داشته باشد. هنگام چسب زدن دقت داشته باشید که هدف شما، مقاوم سازی کامل گوشی است.
پس از بریدن چهار نوار از چسب که هر کدام به اندازه یک طرف گوشی هستند، آنها را روی لبه مربوطه قرار دهید, سپس چسب را فشار داده و قسمتهای اضافه را برش دهید. حالا کاغذ روی چسب را بردارید و قاب گوشی را نصب کنید. مثل هر چسبی، محکم شدن این چسب هم کمی زمان میبرد. وقتی قاب گوشی را نصب کردید، تا یک دقیقه آن را فشار دهید تا چسب محکم شود.