اخیرا عملکرد عالی چیپهای جدید ام وان پرو و ام وان مکس اپل تمام اخبار دنیای فناوری را به خود اختصاص دادند تا مک بوک پروهای 2021 جدید در مقایسه با یک لپ تاپ با ویندوز 11 جذابتر به نظر برسند.
اما اینتل با پردازندههای دسکتاپی و جدید با معماری آلدر لیک خود جواب محکمی به اهالی کوپرتینو داده است. چون بنچمارکهای لو رفته از نسل دوازدهم و جدید پردازندههای این شرکت نشان میدهد پردازنده Core i9-12900HK اینتل میتواند جدیدترین تراشههای اپل را شکست دهد.
سایت Wccftech به نتیجه بنچمارک گیکبنچ 5 برای پردازنده لپ تاپی Core i9-12900HK برخورده که براساس معماری Alder Lake-P است و 14 هسته و 20 رشته دارد تا از این نظر بهتر از پردازندههای با معماری تایگر لیک باشد.
این پردازنده اینتل در تست تک هسته امتیاز 1851 را ثبت کرده و نتیجه تست چند هسته آن 13526 است. این امتیازها تراشه M1 Max را کنار میزنند که به ترتیب امتیاز آن 1785 و 12753 است. Core i9-12900HK بهراحتی میتواند نسل قدیمیتر Core i9-11980HK و پردازنده Ryzen 5980HX شرکت AMD را شکست دهد.
چنین امتیازی نشان میدهد حداقل مدلهای ردهبالا لپ تاپهایی که در آینده با ویندوز 11 وارد بازار خواهند شد و مجهز به این تراشه هستند، از نظر عملکرد مانند یک غول عمل خواهند کرد.
همچنین نشان میدهد چیپهای نسل بعدی اینتل در مقایسه با نسلهای قبلی خود بهمراتب عملکرد بالاتری دارند. در حالی که طی چند سال اخیر این تفاوت عملکرد بین نسل جدید و قدیم پردازندههای اینتل آنچنان بارز نبوده است.
علاوه بر این باید اشاره کنیم این پردازنده Core i9 جدید اینتل که محک خورده، احتمالا یک نمونه مهندسی بوده و بنابراین مشخص نیست تحت چه شرایطی به کار گرفته شده است.
از طرف دیگر تقابل عملکرد این پردازنده با کارآیی توان مصرف آن جالب خواهد بود که هنوز از این موضوع نیز اطلاعی نداریم. یکی از مزایای مهم تراشههای ساخت خود اپل تعادل بین عملکرد و مصرف توان است که البته آن را باید مدیون تعامل بخش نرمافزاری و سختافزاری اختصاصی این شرکت بدانیم.
آگاهی کامل نسبت به این دو موضوع به اپل اجازه طراحی بخش نرمافزاری و سختافزاری را به شکلی داده است تا هر دو یکدیگر را تکمیل کنند. موفقیتی که شرکتهایی مانند اینتل و AMD بهسادگی نمیتوانند انجام دهند.
بنچمارکها ممکن است بتوانند جهش عملکردی بزرگ محصول جدید اینتل را نشان دهند اما بهای این عملکرد را به ما نمیگویند. به عبارت دیگر تا زمانی که این چیپها واقعا عرضه نشوند و در دنیای واقعی مورد تست قرار نگیرند، اصلا نمیتوانیم تاثیر عملکرد آنها را روی مصرف توان بدانیم.
بههرحال جالب است که اینتل نوآوریهای چیپهای اینتل را جدی میگیرد و در تلاش است تا جای ممکن این رقیب را از میدان به در کند. همچنین باید دقت کنیم عملکرد یک موضوع است و در سمت دیگر ماجرا تجربه کاربری قرار دارد.
اگر طرفدار جدی مک او اس هستید، عملکرد پردازندههای اینتل باعث نخواهد شد یک لپ تاپ ویندوزی را به مک بوک پرو جدید ترجیح دهید.
اما اگر برایتان نوع پلتفرم مهم نیست یا به گیم علاقه دارید، بنچمارک لورفته ممکن است باعث شود برای خرید لپ تاپ بعدی خود بیشتر فکر کنید.
منبع: tomsguide.com