5 فناوری که حریم خصوصی شما را تهدید می کند: پیشرفت بی رحم!

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
3 دقیقه

فناوری همان اسب سرکش است. همیشه و در هر حال به سمت جلو حرکت می‌کند. آیا حرکت به سمت جلو، همیشه خوب است؟ متاسفانه خیر. کار به موارد خطرناک می‌رسد.

برخی از پیشرفت‌های مهم فناوری در سال 2021 می‌تواند حریم خصوصی شما را تهدید کند. نیازی نیست که شما از آن‌ها استفاده کنید، هدف آن‌ها زیر پا گذاشتن حریم خصوصی کاربران است.

در دنیای آزاد، هر نوع تقاضا یک عرضه خواهد داشت. حتی اگر غیر قانونی باشد، حتی اگر برای کاربران مضر باشد. برای شناخت آن‌ها، روکیدا را همراهی کنید.

1. دستیار خانگی

5 فناوری که حریم خصوصی شما را تهدید می کنند: پیشرفت بی رحم!

اولین دستیار خانگی هوشمند را شرکت آمازون به بازار عرضه کرد. آن عرضه رویایی در سال 2014 اتفاق افتاد. از آن زمان برندهای بزرگی دستیار خانگی خود را عرضه کردند. مانند: هوم پاد اپل و گوگل هوم.

آن‌ها انقلابی در هوش مصنوعی حساب می‌شوند. منبع اطلاعات کلان و یادگیری ماشین به حساب می‌آیند. مشکل آن‌ها حریم خصوصی است. انواع دستیار خانگی همیشه به صدای شما گوش می‌دهند.

2. نرم افزار تشخیص چهره

5 فناوری که حریم خصوصی شما را تهدید می کنند: پیشرفت بی رحم!

نرم افزار تشخیص چهره حدود 10 سال پیش ساخته شد. از زمان اختراع، پیشرفت قابل توجهی داشته است. تشخیص چهره ورود بدون رمز و ساده را ممکن می‌کند.

بسیاری از دولت‌ها برای نجات و بسیاری دیگر برای سرکوب مردم از آن استفاده کرده‌اند. اگر شرایط ایده آل باشد، تشخیص چهره 99.9 درصد درست است. اگر روشنایی مناسب نباشد، دقت دستگاه به شدت کاهش پیدا می‌کند.

آرایش سنگین، موی صورت، عینک و ماسک آن را با مشکل رو به رو می‌کند. آن را دست کم نگیرید، بیش از حد اعتماد نکنید.

3. وسایل نقلیه خودران و نیمه خودران

امنیت سایبری در مورد خودروها بسیار جدی و دشوار است. در تلفن همراه شما تنها مساله، امنیت اطلاعات خواهد بود. در یک خودرو جان شما هم تهدید می‌شود. خودروهای خودران تا این لحظه همه گیر نشده‌اند.

کشورهای پیشرو از آن‌ها به شکل گسترده استفاده می‌کنند. خودروهای خودران و نیمه خودران به اینترنت متصل می‌شوند. آن‌ها اطلاعات یک خودرو را تمام و کمال به سرورها ارسال می‌کنند تا پردازش شود.

تولیدکنندگان تمام تلاش خود را انجام می‌دهند اما هیچ کدام از سیستم‌ها صد در صد امن نیستند.

4. جعل عمیق در دست کاربران

deepfake danger feature

آن را با نام دیپ فیک (DeepFake) می‌شناسیم. یکی از شگفتی‌های دنیای مدرن است. شما برای ایجاد یک فیلم کوتاه جعلی از یک یا چند نفر به دنیایی از اطلاعات نیاز دارید.

برای پردازش اطلاعات، یک رایانه بسیار قدرتمند نیاز است. تا چند سال گذشته، ویدئو دیپ فیک تنها برای افراد مشهور ساخته می‌شد. امروز در مورد هر کسی قابل انجام است.

تمام آن فناوری پیچیده و گران قیمت به شکل آنلاین در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. دیگر نیازی به صدها عکس و فیلم نیست. تنها چند عکس ساده کار را انجام می‌دهد.

پیشرفت جعل عمیق در کنار فناوری‌هایی مانند تشخیص چهره خطرناک است.

5. جای خالی حریم خصوصی

Screen Shot 2015 08 26 at 11.31.55 937x440 1

حریم خصوصی توسط  سازمان ملل در سال 1984 به عنوان حقوق بشر شناخته شد. حریم خصوصی ریشه آزادی است. فرد باید بتواند خود را بیان کند، اختیار خود را داشته باشد و در صلح زندگی کند.

با تمام آن موارد، حریم خصوصی هر روز زیر پا له می‌شود. بسیاری از کاربران نیز آن را جدی نمی‌گیرند. نظر سنجی‌ها نشان می‌دهد: 13 درصد از کاربران اطلاعات شخصی خود را در برابر دسترسی رایگان به خدمات آنلاین، به اشتراک می‌گذارند.

در چند سال گذشته، مردم برای حفظ حریم خصوصی تلاش کردند. قوانین حریم خصوصی جمع آوری اطلاعات کاربران را ممنوع نمی‌کند. تنها به شرکت‌ها می‌گوید: برای این کار از کاربران اجازه بگیرید!

هر وب سایت را که باز کنید، از شما در مورد کوکی‌ها سوال می‌پرسد. دلیل این سوال، قوانین مربوط است. شرکت‌ها کاربران را خسته می‌کنند.

به روند خطرناک فناوری اهمیت بدهید

5 فناوری که حریم خصوصی شما را تهدید می کنند: پیشرفت بی رحم!

هر کدام از روندهای فناوری، به شکلی زندگی شما را تهدید می‌کنند. گاهی اوقات از کنترل خارج شده و زندگی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

حتی اگر نتوانید یک فناوری را کنار بگذارید، شناختن آن باعث می‌شود برای بدترین شرایط آماده باشید. شما در مورد حریم خصوصی چطور فکر می‌کنید؟

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟