آیا می توانیم آب و هوا را کنترل کنیم؟ 3 نکته و کشورهای قدرتمند

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
5 دقیقه
آیا می توانیم آب و هوا را کنترل کنیم؟ 3 نکته و کشورهای قدرتمند

طبیعت را می‌شناسید؟ مهربان است و گاهی خشمگین می‌شود. خشم طبیعت گاهی از آسمان به زمین می‌رسد. تا به امروز آب و هوا برای شما مشکل ساز شده است؟ طوفان، سرمای منفی 20 درجه، شاید هم گرمای 50 درجه خوزستان به سراغ شما آمده باشد.

اگر بتوانیم آب و هوا را کنترل کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟ هوا در هر فصل از سال همانطور باشد که می‌خواهیم! شاید باور نکنید اما از هر لحظه در تاریخ، به کنترل آب و هوا نزدیک‌تر شده‌ایم.

سوال میلیون دلاری امروز: کنترل آب و هوا چیست و چطور کار می‌کند؟ درست مثل همیشه جواب سوال در دست روکیدا است.

1. کنترل آب و هوا چطور کار می‌کند؟

آیا می توانیم آب و هوا را کنترل کنیم؟ 3 نکته و کشورهای قدرتمند

در قدم اول باید بدانید که کنترل آب و هوا هیچ شباهتی به آنچه که در فیلم‌ها می‌بینید، ندارد. ما نمی‌توانیم دمای کره زمین را بالا ببریم یا پایین بیاوریم. حتی نمی‌توانیم سرعت طوفان‌های فصلی را کم کنیم.

هم‌چنین از بین بردن ابرها نیز ممکن نیست. بشر نمی‌تواند برای لذت بردن از آفتاب زیبا، ابرها را نابود کند! احتمالا می‌پرسید: پس چه کاری از دست انسان بر می‌آید؟ بشر تلاش می‌کند تا روی روند ابرها تاثیر بگذارد.

امروز که این مقاله را می‌خوانید، نمی‌توانیم آسمان را در دست بگیریم. از طرفی یک راه از گذشته وجود دارد. یک راه که هفتاد سال است آن را می‌شناسیم: کاشت ابر.

باور می‌کنید که ابرها بذر داشته باشند؟ بذر ابر اولین بار در سال 1946 استفاده شد. یک شیمی دان آمریکایی به نام وینسنت شفر در حال آزمایش ابرها بود. شفر توانست ابر را مجبور کند که برف ببارد.

چند سال بعد دانشمندان یخ خشک دی اکسید کربن را با ذرات یدید نقره جایگزین کردند. ماده جدید نیز همان تاثیر را داشت. راه حل آزمایشگاه را به دنیای واقعیت رساندیم. نتیجه آنطور که باید و شاید مناسب نبود.

دانشمندان متوجه شدند که طبیعت ساده نیست. ما نمی‌توانیم به راحتی افسار آن را در دست بگیریم. فرآیند بسیار دشوارتر است. بعد از تجربه‌ نا موفق 70 سال پیش، بشر از دستکاری طبیعت دست کشید.

rainfall weather 1

روسیه یک کشور وسیع در شمال کره زمین است. آب و هوای آن منطقه با سرما گره خورده. آن‌ها تلاش کردند تا تگرگ را کنترل کنند. تگرگ روی خشن طبیعت حساب می‌شود.

بارش تگرگ و کنترل آن برای آفریقای جنوبی نیز اهمیت داشت. بارش تگرگ سالانه مقدار زیادی از محصولات کشاورزی را تخریب می‌کند. آن‌ها هسته‌های یخ را به ابرهایی با احتمال بارش تگرگ رساندند. نتیجه کار روس‌ها موفقیت آمیز بود.

آیا آمریکا از بازی عقب می‌ماند؟ هیچ وقت به آن فکر نکنید. آمریکایی‌ها همان روند را در آزمایشگاه شبیه سازی کردند. تا امروز از نتایج تحقیقات اطلاع نداریم. آیا نتیجه آن واقعاً قابل اعتماد است؟

قطعا تا زمانی که به شکل روزمره از آن استفاده کنیم، فاصله وجود دارد. دانشمندان در آزمایشگاه تلاش می‌کنند تا یک راه برای کنترل آب و هوا پیدا کنند. آیا واقعاً به کنترل آب و هوا نیاز داریم؟ چرا باید در روند طبیعی دنیا تغییر ایجاد کنیم؟

2. آیا به کنترل آب و هوا نیاز داریم؟

اگر واقعاً بتوانیم آب و هوا را کنترل کنیم، بشر فرمانروای طبیعت خواهد شد. کنترل آب و هوا تنها به معنی یک هوای بهاری دلپذیر نیست. کمی بزرگ‌تر نگاه کنیم.

دیگر هیچ کدام از جنگل‌های زیبا آتش نمی‌گیرد. دیگر هیچ طوفانی زندگی ما را زیر پای خود له نمی‌کند. آتش سوزی‌ها و باران‌های سیل آسا در سال‌های اخیر آسیب‌های زیادی ایجاد کرده است.

آیا می‌دانید هر کدام از آن جنگل‌های سوخته خانه چند هزار حیوان بود؟ شاید من و شما دو پا برای فرار داشته باشیم. بسیاری از کشورهای دنیا با کشاورزی زندگی می‌کنند.

درآمد یک کشور به کشاورزی گره خورده است. آیا می‌دانید در ایران چند باغ دچار تگرگ می‌شوند؟ از طرفی باید بدانید که آمریکا یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان محصولات کشاورزی حساب می‌شود.

برای کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین عضو جامعه جهانی، کنترل آب و هوا نعمت است. به خاک بی آب کشور عزیزمان نگاه کنید. اگر می‌توانستیم ابرها را به باریدن دعوت کنیم، با بحران آب رو به رو نمی‌شدیم.

تمام جملات آخر یک رویای شگفت انگیز بود. یک رویا که دانشمندان برای آن تلاش می‌کنند. آیا می‌توانیم هوا را در مقیاس گسترده تغییر دهیم؟ جواب هم‌چنان مشخص نیست.

3. آیا برخی از کشورها آب و هوا را کنترل می‌کنند؟

آیا می توانیم آب و هوا را کنترل کنیم؟ 3 نکته و کشورهای قدرتمند

کنترل آب و هوا هم‌چنان خود را ثابت نکرده است. ما آن فناوری را به چشم یک نسخه آزمایشی نگاه می‌کنیم. برخی از کشورها مانند چین، همان فناوری را به کار می‌گیرند.

نتیجه کار چین، بارورسازی ابرها برای بارش باران و بارش برف بوده است. روند گفته شده در کشور چین به 60 سال پیش باز می‌گردد. چینی‌ها با هواپیمای نظامی یدید نقره و نیتروژن مایع را به ابرها رساندند. نتیجه کار آن‌ها به بارش‌های فوق العاده تمام شد.

فناوری گفته شده برای ایجاد بارندگی در زمان خشکسالی به کار گرفته شد. برای مثال: فناوری کاشت ابر سال 2008 پیش از المپیک در شهر پکن، چین را نجات داد. دولت چین اعلام کرد: پروژه خود را گسترش می‌دهیم.

گسترش پروژه آن‌ها برابر با پوشش فضایی به ابعاد 2.1 میلیون مایل مربع است. برای باور مردم، پروژه بارور سازی ابرها در مساحت 1.5 برابر کشور هند اجرا خواهد شد.

بر اساس تحقیقات، پروژه چین تا سال 2025 به پایان می‌رسد. در ادامه به پروژه تگرگ می‌رسیم. چین ادعا می‌کند که با فناوری خود 224 هزار مایل مربع از زمین‌های غرب چین را از شر تگرگ در امان نگه می‌دارد.

سرمایه گذاری کشور چین به کشاورزان منطقه کمک می‌کند. دانشمندان ایالت وایومینگ در زمینه کنترل آب و هوا آزمایشاتی را انجام دادند. ایالت وایومینگ در غرب خاک آمریکا قرار دارد.

آزمایش آن‌ها در سال 2018 انجام شد. آن‌ها کاشت ابر را در دنیای واقعی به کار گرفتند. بذر ابر را در دو رشته کوه مختلف وایومینگ استفاده کردند. 30 درصد بارش در منطقه مورد آزمایش، توسط بذرها ایجاد شده بود.

30 درصد یک نتیجه کاملا موفق و قابل توجه حساب می‌شود.

کنترل آب و هوا در ابتدای راه

در ابتدای راه قرار دارد اما امیدوار کننده است. تعداد محدودی از کشورها آن را در شرایط واقعی به کار می‌گیرند. توسعه فناوری، می‌تواند کاشت ابر را به دست کشورهای ضعیف‌تر برساند.

به آینده‌ای نه چندان دور فکر کنید که یک دستگاه کنترل آب و هوا در شهر شما نصب شده باشد. در حال حاضر از پیش بینی آب و هوا برای امن نگه داشتن محصولات خود کمک بگیرید.

خبر خوب برای انسان امروز، وجود کولر و بخاری است: یک دوست سرد و یک دوست گرم!

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟