سرفیس لپ تاپ استودیو، نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت

توسط Avatar photoمحمد حسین
14 دقیقه
سرفیس لپ تاپ استودیو

فهرست عنوان‌ها

سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت، جدیدترین نسل لپ تاپ‌های غول دنیای تکنولوژی به شمار می‌رود. لپ تاپی که از طراحی مک بوک پرو اپل الهام گرفته شده و مکانیسم لولایی آن جذاب‌تر و قطعا کاربردی‌تر شده است.

لپ تاپ پرچمدار مایکروسافت مبتنی بر ویندوز 11 بوده و ادعا می‌کند که یک لپ تاپ همه کاره است. طبق این ادعا سرفیس لپ تاپ استودیو، دستگاهی است که در زمینه گیمینگ، تولید محتوا و حتی طراحی دیجیتال حرف اول را می‌زند. هرچند در عمل نیز تمامی این ادعاها اثبات شده اما این پرچمدار دارای نقاط ضعفی است که نمی‌تواند عنوان “بهترین در تمامی زمینه‌ها” را از آن خود کند. حال بیایید نگاه دقیق‌تری به سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت بیندازیم. با ما در روکیدا همراه باشید.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: مشخصات فنی

  • نمایشگر: 14.4 اینچی، نرخ نوسازی 120 هرتزی، رزولوشن 2400 در 1600 پیکسل
  • پردازنده مرکزی: 11th Gen Intel Core i5 و Intel Core i7
  • پردازنده گرافیکی: Intel Iris Xe integrated graphics و Nvidia GeForce RTX 3050 Ti GPU
  • حافظه رم: 16 گیگابایت، 32 گیگابایت
  • فضای ذخیره سازی: 256 گیگابایت، یک ترابایت از نوع SSD
  • درگاه‌های ارتباطی: دو پورت تاندربولت 4.1، جک 3.5 میلی متری هدفون و میکروفون، پورت اتصالی سرفیس، یک عدد پورت USB تایپ C
  • باتری: 18 تا 19 ساعت (طبق ادعای تبلیغاتی)
  • ابعاد دستگاه: 12.7 در 8.9 در 0.7 اینچ
  • وزن: 1.8 کیلوگرم
  • قیمت: 1600 دلار تا 3000 دلار

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: طراحی

  • عملکرد هر دو لولا قابل قبول بوده و از استحکام خوبی برخوردار هستند
  • طراحی جذاب و شبیه مک بوک پرو اپل

سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت، دستگاهی نسبتا جمع و جور و در عین حال سنگین محسوب می‌شود. بدنه آلومینیوم و منیزیومی این لپ تاپ تنها در یک رنگ پلاتینی عرضه می‌شود. بخش زیرین لپ تاپ ابعاد کوچک‌تری دارد و به نوعی نقش پایه دستگاه را ایفا می‌کند.

قلم هوشمند Surface Slim Pen 2 در بخش جلویی لپ تاپ و دقیقا در زیر ناحیه ترک‌پد به صورت مغناطیسی متصل شده و شارژ می‌شود. این قلم هوشمند همچنین می‌تواند در کنار صفحه کلید لپ تاپ نیز متصل شود، با این تفاوت که نمی‌تواند شارژ شود. تنها محلی که قلم قابلیت شارژ دارد، در زیر ترک‌پد است.

سرفیس لپ تاپ استودیو

زمانی که سرفیس لپ تاپ استودیو را باز می‌کنید، با لپ تاپی مواجه خواهید شد که بسیار شبیه مک بوک پرو اپل است. با این تفاوت که در کناره‌های صفحه کلید سرفیس خبری از بلندگوهای دو طرفه نیست. اما در مقابل بدنه‌ای نقره‌‌ای رنگ، نمایشگری با حاشیه‌های زیاد، کیبوردی با کلیدهای پلاستیکی و خاکستری رنگ و در نهایت تاچ پدی با قابلیت هپتیک (حساس به فشار) را مشاهده خواهید کرد.

همانطور که می‌دانید لپ تاپ‌های مک بوک اپل سالهاست که از قابلیت ترک‌پد هپتیک برخوردار هستند اما وجود چنین قابلیتی در لپ تاپ‌های ویندوزی بسیار نادر بوده است. به طور کلی این نوع تاچ پدها در مقایسه با نمونه‌های فیزیکی عملکرد بهتری را ارائه می‌کنند. سرفیس لپ تاپ استودیو نیز با ترکیب بخش نرم افزاری و موتورهای هپتیکی، تجربه فوق‌العاده‌ای را موقع کلیک کردن ارائه می‌کند.

سرفیس لپ تاپ استودیو

وجود یک تاچ پد یکپارچه احتمال شکستن آن را نیز به مراتب کاهش می‌دهد، از طرفی برخلاف تاچ پدهای فیزیکی، سرفیس لپ تاپ استودیو می‌تواند تمام نقاط لمس پذیر ترک پد را به یک میزان تشخیص دهد. قابلیتی که برای تاچ پدهای فیزیکی امکان‌پذیر نیست.

مولفه جذاب سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت نمایشگر 14.4 اینچی آن است. این نمایشگر با کمک لولایی که دارد می‌تواند متناسب با نیاز شما حالت‌های مختلفی به خود بگیرد. اولین حالت که دقیقا مشابه لپ تاپ‌های معمولی است. حالت بعدی از لولا کمک گرفته تا حالت چادر (tent) پیدا کند. در این حالت، نمایشگر تمامی صفحه کلید را پوشانده و تنها ترک پد قابل استفاده است.

حالت بعدی که استودیو نیز نام دارد، نمایشگر به صورت کامل بر روی صفحه کلید خوابانده می‌شود. در حالت آخر نیز نمایشگر می‌تواند با چرخش معکوس در پشت لپ تاپ قرار بگیرد. لازم به ذکر است که نیروی مغناطیسی بین بدنه نمایشگر و بدنه دستگاه باعث شده تا جابجایی آن با دشواری همراه باشد. هرچند این یک مزیت نیز محسوب می‌شود.

سرفیس لپ تاپ استودیو

از طرفی می‌توان طراحی سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت را به نوعی الهام گرفته شده از کامپیوتر همه کاره (all-in-one) سرفیس استودیو 2 قلمداد کرد. اما برخلاف سرفیس استودیو 2، سرفیس لپ تاپ تنها می‌تواند در چهار حالت مختلف قرار بگیرد. همانطور که قبلا نیز عنوان کردیم این چهار حالت عبارتند از: حالت‌های لپ تاپ معمولی، تبلتی (استودیو)، چادر یا سه پایه نقاشی و نمایشگر به پشت چرخانده شده. حالت آخر بیشتر در مواقع ارائه یا سخنرانی کاربرد دارد.

در عمل هرچند طراحی لولای سرفیس لپ تاپ استودیو جذاب به نظر می‌رسد اما آن چنان مفید و کاربردی نیست. محدودیت در حالت‌های قرارگیری یکی از دلایل اصلی این مسئله به شمار می‌رود. این در حالیست که طراحی لولای کامپیوتر همه کاره سرفیس استودیو 2، امکان تنظیم نمایشگر در هر حالت و زاویه‌ای را برای کاربر فراهم می‌کند.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: صفحه نمایش

  • نمایشگری روشن و با دقت رنگی بالا
  • نرخ نوسازی 120 هرتزی نمایشگر به معنای عملکرد روان‌تر لپ تاپ، واکنش پذیری بهتر و تعداد فریم‌های بالاتر در هر ثانیه است

جدای از طراحی عجیب و غریب لولای سرفیس لپ تاپ استودیو، صفحه نمایش آن در یک کلمه “فوق‌العاده” خلاصه می‌شود. صفحه نمایش به کار رفته در لپ تاپ پرچمدار مایکروسافت دارای ابعاد 14.4 اینچی، نسبت تصویر 3:2، رزولوشن 2400 در 1600 پیکسل و تراکم پیکسلی 201ppi است. نرخ نوسازی 120 هرتزی نمایشگر در کنار کارت گرافیک قدرتمند (انویدیا) می‌تواند سرفیس لپ تاپ استودیو را به یکی از گزینه‌های قدرتمند در عرصه گیمینگ تبدیل کند. علاوه بر گیمینگ، نرخ نوسازی بالای نمایشگر باعث شده تا این لپ تاپ برای کارهایی نظیر یادداشت برداری و طراحی نیز کاربردی محسوب شود.

سرفیس لپ تاپ استودیو

سرفیس لپ تاپ استودیو همچنین به واسطه صفحه نمایش فوق‌العاده‌ای که دارد، می‌تواند برای مشاهده ویدئو یا فیلم نیز تجربه لذت بخشی را فراهم کند. علی رغم این که از قابلیت HDR و کیفیت 4K پشتیبانی نمی‌کند اما در ارائه رنگ‌ها عملکرد قابل توجهی را ارائه می‌کند. نتایج بدست آمده از تست‌ها نیز گواه این ادعا هستند. همچنین در بحث روشنایی با ثبت عدد 487.2 نیت از رقبایی مانند Dell XPS 15 OLED و MacBook Pro M1 پیشی گرفته است.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: درگاه های ارتباطی (پورت‌ها)

  • 2 عدد پورت تاندربولت 4، یک عدد پورت USB تایپ C، وجود آنها در یک طرف دستگاه کمی آزاردهنده است
  • می‌توانست تعداد پورت‌های بیشتری را ارائه کند، بخصوص کارت‌خوان میکرو SD

متاسفانه در سرفیس لپ تاپ استودیو تعداد پورت‌ها محدود است. پورت‌های تاندربولت و USB تایپ C در سمت چپ دستگاه و جک 3.5 میلی متری هدفون و کانکتور سرفیس در سمت راست دستگاه قرار گرفته‌اند. با اینکه وجود دو پورت تاندربولت یک مزیت محسوب می‌شود اما بهتر بود که در طرفین دستگاه قرار گرفته باشند تا در کنار یکدیگر.

 

سرفیس لپ تاپ استودیوسرفیس لپ تاپ استودیو

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: کیفیت صدا

  • صدای خروجی بلند و شفاف است
  • بیس اسپیکرها فراتر از یک لپ تاپ است

سرفیس لپ تاپ استودیو به واسطه ساب ووفرها و توییترهایی که درون خود جای داده است، صدای شفا و رسایی را ارائه می‌کند. صدای خروجی ساب ووفرها از بخش‌های کناری دستگاه و صدای توییتر از طریق کلیدهای کیبورد به گوش کاربر می‌رسد. در مجموع می‌توان گفت که صدای خروجی سرفیس استودیو فراتر از یک لپ تاپ است.

سرفیس لپ تاپ استودیو

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: عملکرد

  • نسخه‌های Core i7 برای تولید محتوا گزینه‌های مناسبی هستند
  • عملکرد ضعیف لپ تاپ در زمینه گیمینگ و ویرایش ویدئو

نسخه پایه یا ابتدایی سرفیس لپ تاپ استودیو مشخصات قدرتمندی ندارد و ممکن است در زمینه گیمینگ یا ویرایش ویدئو مثمر ثمر واقع نشود. اما اگر نسخه مجهز به کارت گرافیک انویدیا و رم بالاتر را تهیه کنید، قطعا می‌تواند در چنین زمینه‌هایی، عملکرد قابل قبولی را از خود به نمایش بگذارد. اگر قصد شما کارهای روزمرگی است، نسخه ابتدایی آن کاملا نیاز شما را برطرف می‌کند و نسخه قدرتمندتر تنها هزینه اضافی برای شما خواهد بود.

در واقعیت اما نتایج بنچ‌مارک سرفیس لپ تاپ استودیو کمی ناامید کننده ظاهر شده است. نتایج گیک بنچ لپ تاپ پرچمدار مایکروسافت از سایر رقبای هم قیمت خود نظیر Dell XPS 15 OLED و Razer Blade 14 و حتی از رقبای ارزان‌تر خود نظیر Zenbook 13 OLED ایسوس پایین‌تر است. اما در مقابل سرعت انتقال داده SSD سرفیس لپ تاپ علمکرد به مراتب بهتری را در مقایسه با رقبا ارائه می‌کند.

سرفیس لپ تاپ استودیو

همانطور که قبلا نیز عنوان کردیم، عملکرد پردازشی لپ تاپ مایکروسافت در زمینه گیمینگ و ویرایش ویدئو قابل قبول است، اما برای آن دسته از افرادی که گیم یا ویرایش ویدئو خط قرمز آنهاست، می‌توانند روی سایر رقبای هم رده و هم قیمت حساب کنند.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: کیبورد، تاچ پد و پنل لمسی نمایشگر

  • راحتی کار با صفحه کلید
  • قابلیت هپتیک تاچ پد می‌تواند بازخوردهای مناسبی را ارائه کند

ممکن است در نگاه اول کیبورد سرفیس لپ تاپ استودیو کمی کوچک بنظر برسد اما در واقعیت این چنین نیست. کلیدهای کیبورد به اندازه‌ای از یکدیگر فاصله دارند که به هیچ وجه ایجاد مزاحمت نمی‌کنند. محل استراحت دست‌ها نیز بسیار مناسب بوده و موجب خستگی دست‌ها نمی‌شود.

سرفیس لپ تاپ استودیو

تاچ پد سرفیس لپ تاپ با دارا بودن قابلیت هپتیک، بازخوردهای مناسبی را ارائه می‌کند. از طرفی در اجرای تمامی ژست‌های حرکتی ویندوز 11 نیز امتحان خود را پس داده است. نمایشگر لمسی سرفیس لپ تاپ استودیو به لطف نرخ نوسازی بالایی که دارد، بسیار سریع و روان است. قلم هوشمند Slim Pen 2 سرفیس نیز سازگاری بالایی را با دستگاه نشان می‌دهد و کارایی بالایی دارد.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: قلم هوشمند Slim Pen 2 سرفیس

  • تهیه قلم هوشمند Slim Pen 2 سرفیس هزینه اضافی در پی دارد
  • بازخورد هپتیک در برنامه‌هایی که پشتیبانی می‌کنند بسیار جذاب است

در کمال تاسف، در جعبه سرفیس لپ تاپ استودیو خبری از قلم هوشمند Slim Pen 2 نیست. بنابراین اگر به دنبال تجربه هرچه کامل‌تر سرفیس لپ تاپ هستید، باید به صورت جداگانه آن را برای خود خریداری کنید. قیمت این قلم هوشمند 129 دلار بوده و مایکروسافت از آن به عنوان بهترین همراه یا مکمل برای سرفیس لپ تاپ استودیو نام برده است. قلم Slim Pen 2 به طور اختصاصی برای سرفیس لپ تاپ استودیو (جایگاه اختصاصی قرارگیری و شارژ) طراحی شده است.

ر

قلم Slim Pen 2 مایکروسافت همچنین به موتور هپتیکی جدیدی مجهز شده که امکان ارائه بازخوردهای لمسی را فراهم کرده است. مایکروسافت این قابلیت را “tactile signals” نامیده و در حال حاضر تنها برای دستگاه‌هایی نظیر سرفیس پرو 8 و سرفیس لپ تاپ استودیو قابل استفاده است. عملکرد قلم هوشمند به طور کلی جذاب بوده و بازخوردهای لمسی آن (به ویژه در برنامه‌های تحت پشتیانی) تجربه واقعی‌تری را برای کاربر فراهم می‌کنند.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: دوربین

  • دوربین وبکم با رزولوشن 1080p، ثبت ویدئو با کیفیت 
  • دوربین مادون قرمز از قابلیت تشخیص چهره Windows Hello 2.0 پشتیبانی می‌کند

اگر شما در طی روز تماس ‌های ویدئویی بسیاری را برقرار می‌کنید، سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت همان گزینه مورد نظر شماست. وبکم فول Hd این لپ تاپ که در لبه بالایی دستگاه قرار گرفته است، طی تماس‌های ویدئویی عملکرد فوق‌العاده‌‎ای را ارائه می‌کند. بدون شک از کیفیت ضبط ویدئو رضایت کامل خواهید داشت.

شما همچنین می‌توانید با کمک دوربین مادون قرمز سرفیس لپ تاپ استودیو، از قابلیت احراز هویت ویندوز هلو 2.0 بهره‌مند شوید. مایکروسافت ادعا می‌کند که با این روش دسترسی شما به لپ تاپ راحت‌تر از قبل شده است. علاوه بر این ادعا، مایکروسافت اعلام کرده است که این قابلیت حتی می‌تواند چهره شما را با عینک یا حتی ماسک براحتی و سریع تشخیص دهد.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: طول عمر باتری

  • طول عمر باتری لپ تاپ قابل قبول اما ایده‌آل نیست
  • سرعت شارژ نسبتا سریع است

مایکروسافت طی تبلیغات خود اعلام کرده است که طول عمر باتری سرفیس لپ تاپ استودیو بسته به پردازنده‌های Core i5 یا i7 می‌تواند از 18 ساعت تا 19 ساعت متغیر باشد. اما در واقعیت، این اعداد بسیار کمتر هستند. با این حال در مقایسه با لپ تاپ Dell XPS 13، عملکرد سرفیس لپ تاپ استودیو از نظر مصرف بهینه باتری بهتر است. در طرف دیگر اما لپ تاپ‌هایی نظیر گلکسی بوک پرو 360 سامسونگ، ذن‌بوک ایسوس یا مک بوک پرو با تراشه M1 عملکرد به مراتب بهتری را ارائه می‌کنند.

سرفیس لپ تاپ استودیو

خوشبختانه سرعت شارژ سرفیس لپ تاپ استودیوی مایکروسافت نسبتا سریع است. به طوری که با 9 درصد شارژ طی یک ساعت، به 51 درصد رسیده و طی دو ساعت این عدد به 97 درصد می‌رسد. نتایجی که کمی دلگرم کننده هستند.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: مدیریت گرمای تولید شده

  •  طی استفاده روزمره گرمای چندانی تولید نمی‌شود
  • طی گیمینگ نیز گرمای تولید شده بخوبی مدیریت می‌شود

به نظر می‌رسد مایکروسافت در لپ تاپ پرچمدار خود گرمای تولید شده را به درستی مدیریت می‌کند. سرفیس لپ تاپ استودیو طی تست‌های عملی نیز سربلند بیرون آمده و حتی در کارهای سنگین نیز گرمای تولید شده، آن چنان قابل توجه نیست. این ویژگی یک نقطه قوت محسوب می‌شود.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: قیمت و در دسترس بودن

  • هزینه پرداختی ممکن است بالاتر از قیمت اعلام شده باشد
  • قلم 129 دلاری Surface Slim Pen 2، کارایی لپ تاپ را دو چندان می‌کند

فروش سرفیس لپ تاپ استودیو از طریق وبسایت رسمی مایکروسافت با قیمت پایه 1599 دلار شروع شده است. نسخه پایه سرفیس لپ تاپ استودیو دارای مشخصاتی نظیر پردازنده نسل یازدهم اینتل Core i5، رم 16 گیگابایتی و حافظه داخلی 256 گیگابایتی از نوع NVMe SSD است. حافظه SSD به کار رفته در سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت قابلیت جدا شدن را نیز دارد و شما می‌توانید براحتی آن را ارتقا دهید. با این حال می‌توانید با پرداخت 200 دلار بیشتر، نسخه 512 گیگابایتی سرفیس لپ تاپ را تهیه کنید.

با پرداخت 2099 دلار می‌توانید نسخه مجهز به پردازنده قدرتمندتر 11th Gen Intel Core i7، رم 16 گیگابایتی، حافظه داخلی 512 گیگابایتی از نوع SSD و پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce RTX 3050 Ti را تهیه کنید. این نسخه با دارا بودن کارت گرافیک قدرتمند می‌تواند تجربه گیمینگ لذت بخشی را برای شما فراهم کند.

سرفیس لپ تاپ استودیو

نسخه 2699 دلاری سرفیس لپ تاپ مایکروسافت دارای 16 گیگابایت حافظه رم و یک ترابایت SSD بوده و نسخه 3099 دلاری آن از دو ترابایت حافظه داخلی SSD برخوردار است. سایر مشخصات این دو نسخه دقیقا مشابه نمونه 1599 دلاری است.

مایکروسافت در کنار سرفیس لپ تاپ استودیو، تعدادی لوازم جانبی نظیر هدفون‌های بی‌سیم، ماوس و هاب USB را نیز عرضه کرده است. در این بین تنها قلم هوشمند 129 دلاری Surface Slim Pen 2 است که ضروری اطلاق می‌شود. این قلم هوشمند می‌تواند از طریق اتصال مغناطیسی با بدنه لپ تاپ شارژ شود.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: جمع بندی

در نگاه کلی سرفیس لپ تاپ استودیو طراحی خوبی دارد و جنس متریال به کارفته در آن با کیفیت است. علاوه بر این موارد، دارای مشخصاتی نظیر پردازنده قدرتمند (بسته به نسخه خریداری شده)، صفحه نمایش روشن و با کیفیت، اسپیکرهای فوق‌العاده و طول عمر باتری قابل قبول است که می‌تواند یک روز کاری را با شما همراهی کند.

با همه این اوصاف اگر به دنبال لپ تاپی با این مشخصات اما قیمتی ارزان‌تر هستید می‌توانید گزینه‌هایی نظیر Dell XPS 15 OLED یا Asus Zenbook 13 OLED را در نظر بگیرید. هرچند از نظر کیفیت بدنه یا صدای خروجی به پای نماینده مایکروسافت نمی‌رسند اما از نمایشگرهای فوق‌العاده و روشنی برخوردار هستند.

سرفیس لپ تاپ استودیو

با این حال نکته‌ای که لپ تاپ سرفیس استودیو را از سایر رقبا متمایز می‌کند، نمایشگر اولد 120 هرتزی به همراه لولای متغیر آن است. شما می‌توانید بنا به نوع کاربردی که از لپ تاپ دارید، حالت نمایشگر را تغییر دهید. به طور قطع می‌توان گفت که بهترین گزینه برای طراحان دیجیتال، سرفیس لپ تاپ استودیو مجهز به قلم هوشمند Slim Pen 2 است. از طرفی بازخوردهای لمسی نیز تجربه لذت بخشی را در حین کار کردن برای کاربر فراهم می‌کنند. در نهایت نیز می‌توان به قدرت پردازشی بالا و طول عمر باتری مناسب پرچمدار مایکروسافت اشاره کرد که آن را به یکی از بهترین لپ تاپ‌های مناسب مدرسه یا کار تبدیل کرده‌اند.

نقد و بررسی کامل سرفیس لپ تاپ استودیو مایکروسافت: مزایا و معایب

مزایا

  • نمایشگر با قابلیت قرارگیری در چهار حالت مختلف
  • اسپیکرهای فوق‌العاده
  • صفحه نمایش روشن و با کیفیت
  • کارایی و سازگاری بالای قلم هوشمند Slim Pen 2
  • طول عمر باتری مناسب

معایب

  • عملکرد دستگاه می‌توانست بهتر باشد
  • تعداد پورت‌‌ها محدود بوده و در محل مناسبی قرار نگرفته‌اند 

منبع: tomsguide

مطالب مرتبط

1 comment

یاسین رایان سه شنبه , ۲۷ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۲۹ - ۱۲:۲۹

این دستگاه عالی به نظر میرسه البته تا زمانی که نرسه ایران و نزدیک بررسی نشه . نمیشه نظر قطعی داد

Reply

دیدگاه شما چیست؟