پیش از این در مقالهای تحت عنوان (تحویل اتوبوس آمبولانسهای داخلی ـ شهریور 1400 ) خبر از شروع تولید اتوبوس آمبولانسهای داخلی برای سیستم اورژانس کشور دادیم که قرار بود در نیمهی دوم شهریور به اورژانس کشور تحویل داده شوند. امروز پایگاه خبری ایرانخودرو و خبرگزاری ایسنا خبر از تحویل ۲۰ دستگاه از این اتوبوسهای تازه نفس به اورژانس را منتشر کردند.
به نقل از پایگاه خبری ایرانخودرو و ایسنا: صبح امروز (سهشنبه)، در مراسمی ۲۰ دستگاه شاسی اتوبوس آمبولانس تولیدی شرکت ایران خودرو دیزل به اورژانس کشور تحویل شد که طی آن، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو ضمن اشاره به رشد ۱۷۰ درصدی تولید محصولات ایران خودرو دیزل، تاکید کرد که بایستی به سمت خودباوری حرکت شود.
این مراسم با حضور مدیران گروه صنعتی ایران خودرو، رئیس سازمان اورژانس کشور، معاون امور صنایع وزارت صمت برگزار شد که طی آن ۲۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس تولیدی ایرانخودرو دیزل تحویل سازمان اورژانس کشور شد.
بر اساس تفاهمنامههای منعقد شده بایستی ۱۰۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس به سازمان اورژانس کشور تحویل شود که امروز ۲۰ دستگاه از این اتوبوس آمبولانسها تحویل شد و قرار است با تامین منابع مالی مورد نیاز ۸۰ دستگاه دیگر نیز تولید و تحویل سازمان اورژانس کشور شود.
در تولید این ۲۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس که توسط ایرانخودرو دیزل صورت گرفته است، طبق آمار اعلامی از خروج بالغ بر ۶.۵ میلیون یورو ارز جلوگیری شده است. اتوبوس آمبولانسهای تولیدی جایگزین ۹ آمبولانس در کشور است و دارای هشت تخت بستری با امکانات کامل، بخش ویزیت بیمار، یک تخت مراقبتهای ویژه و همچنین بالابر ویژه انتقال بیمار به داخل اتوبوس آمبولانس است که میتواند در شرایط بحرانی به عنوان یک بیمارستان کوچک یا در اصطلاح صحرایی تبدیل شود.
داخلیسازی ۱۱۳ قطعه اتوبوس آمبولانس
در این مراسم، فرشاد مقیمی – مدیر عامل گروه صنعتی ایرانخودرو – تولید اتوبوس آمبولانس را حاصل اراده، تلاش، جهاد، اعتماد به صنعتگران داخلی و رویدادی تاریخی در صنعت خودرو دانسته و اظهار کرد:
رشد تولید، کیفیت، افزایش ساخت داخل، افزایش نوآوری و رشد صادرات، مجموعهای از اهداف شاخص ایرانخودرو دیزل در سال جاری است که در راستای سیاستهای کلان نظام، منویات مقام معظم رهبری و وزارت صمت قرار دارد. تولید ایرانخودرو دیزل در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۷۰ درصد رشد را تجربه کرده است و رشد تولید در زنجیره تامین قطعات و محصولات نهایی نیز محسوس بوده و ماحصل آن رشد اشتغال و ارزش افزوده است.
این اتفاق موجب شکست سیاستها و اهداف تحریمکنندگان است که هدفی جز توقف تولید نداشتند، اما امروز شاهد هستیم که نهتنها توقفی صورت نگرفت بلکه با قدرت هر چه تمامتر در جریان است. در سال گذشته و نیمه نخست امسال، ۱۷۷ قطعه داخلیسازی شده که ۱۱۳ قطعه آن مربوط به اتوبوس آمبولانس بوده است. همچنین ۱۵۱ قطعه نیز در برنامه ایرانخودرو دیزل برای داخلیسازی قرار دارد.
مقیمی با بیان اینکه تولید اتوبوس را از ۵۸ هزار یورو ارزبری به ۴۴ هزار یورو در سال گذشته رساندهایم و کاهش ارزبری به ۳۳ میلیون یورو را برای امسال هدفگذاری کردهایم، تصریح کرد:
تا به امروز این کاهش ارزبری به ۳۶ میلیون یورو رسیده است. برای سال جاری خودکفایی ۶۷ درصدی اتوبوس آمبولانس نیز هدفگذاری شده است که در حال حاضر این محصول با ۵۶ درصد خودکفایی به تولید میرسد. تولید کشندهای جدید و خودروی ۶ در۶ که برای نخستین بار در کشور تولید شده که از نوآوریهای جدید این خودروساز ونقطه عطفی در حوزه صنعت خودروی سنگین است. ۲۳ دستگاه آن به مرحله نهایی رسیده و ۱۰ دستگاه از آن به زودی تحویل داده خواهد شد. تولید این محصول موجب شده تا از خروج رقم قابل توجهی ارز از کشور جلوگیری شود.
مقیمی ضمن تاکید مجدد براینکه رویدادهای تاریخی صنعت خودروی کشور با تحویل اتوبوس آمبولانس ها ثبت خواهد شد، اعلام کرد:
ظرفیت تولید و تامین این محصول سالانه بیش از ۱۰۰ دستگاه است. همچنین مینیبوس جدید و اتوبوس برقی از محصولات جدیدی است که با انگیزه بالایی برای تولید در صورت حمایت و ثبت سفارش آن وجود دارد. طبق فرمایش مقام معظم رهبری بایستی خودباختگی را به خودباوری رساند، این اتوبوس آمبولانس تغییرات قابل توجهی داشته که از جمله آن میتوان به جانمایی مخازن اکسیژن، مخازن آب، ژنراتور و مناسبسازی آن برای استفاده کادر درمان اشاره کرد. دیسکی کردن ترمزهای این محصول نیز از تغییراتی است که موجب بالا رفتن ایمنی و تسریع محصول در خدمات رسانی شده است.
وی ضمن اشاره به ارتقای ستاره کیفی محصولات دیزل در سال جاری از جمله چهار ستاره شدن اتوبوس آتروس، اظهار کرد:
این اتوبوس دارای ۲۲۰ قطعه و توان ۳۰۰ اسب بخار است که در اتوبوس آمبولانس تبدیل به ۳۵۰ اسب بخار شده است. پروژههای جدید در ایرانخودرو دیزل نظیر آمبولانسهای سبک، اجرا و تولید این پروژه و پروژههایی از این دست تعریف شده که در گرو حمایت از تولید داخل، ایجاد امیدواری در مجموعه و ثبت سفارش آنها است.
پیگیری برای تامین مواداولیه بهعنوان رویکرد اصلی وزارت صمت
در ادامه این مراسم، مهدی صادقینیارکی – معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت – با بیان اینکه رویداد امروز تازه آغاز کار است و باور داریم که در ادامه این روند میتوانیم بخشی از بازارهای صادراتی منطقه را نیز در تولید این نوع محصولات به دست بیاوریم، گفت:
حال که توانستهایم نمونه اولیه دستگاه اتوبوس آمبولانس را ظرف مدت ۳۵ روز طراحی و تولید کنیم، پس علاوهبر تامین نیاز داخل میتوانیم به صادرات این محصول نیز بپردازیم. کاهش ارزبری این محصول باعث تولید با قیمت مناسبتری نسبت به مشابه خارجی آن شده که همین مزیت، این محصول را برای بازارهای صادراتی جذابتر میکند.
معاون امور صنایع وزارت صمت ضمن اشاره به اینکه طی سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ بخش صنعت کشور به استناد گزارش بانک مرکزی رشد ۱.۶ درصدی داشته که این رشد به استناد گزارش مرکز آمار ایران به عدد ۵.۵ درصد رسیده است، گفت:
نتیجه اعتماد به توان فنی مهندسی کشور در آمارهای رسمی ارائه شده کشور مشخص است و باید باور داشته باشیم که توان بالایی در کشور وجود دارد. تامین مواد اولیه رویکرد اصلی وزارت صمت است که در دولت جدید با جدیت پیگیری خواهد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: صنعت خودرو در شش ماهه نخست امسال، تولیدی بیش از ۴۸۵ هزار انواع خودرو داشته که منجر به رشد بیش از چهار درصد در این حوزه شده است. در حوزه کامیون کامیونت و کشنده نسبت به شش ماهه سال گذشته نیز شاهد رشد حدود ۸۳ درصدی بودهایم که بخش عمدهای از آن مربوط به شرکت ایرانخودرو دیزل است. در سال گذشته نسبت به ۱۰ سال گذشته کمترین ارز را استفاده کردیم. همچنین در واردات مواداولیه و واسطهای، حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز استفاده شد که آن نیز اکنون کاهش پیدا کرده است.
این مسیر نیاز به سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی دارد، این درحالیست که با این بودجه میتوانیم تولید جدید داشته باشیم. تولید ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برنامهریزی شده و ادامه فعالیت رشد تولید منوط به نوآوری و ظرفیت درونی است.
اتوبوس آمبولانسی ۱۰۰ درصد داخلی با کاهش ۲ برابری ارز نسبت به نمونه خارجی
جواد توسلیمهر – مدیرعامل ایرانخودرو دیزل – نیز ضمن اشاره به اینکه اتوبوس آمبولانس از جمله نیازهای اصلی سازمان اورژانس برای خدماترسانی است، گفت:
مدتی بود که تیم اورژانس تقاضای اتوبوس آمبولانسی را داشتند؛ بدین ترتیب مهندسان داخلی اقدام به طراحی و تولید اتوبوس آمبولانسی کردند که طراحی و ساخت آنها در مجموع ۳۵ روز طول کشید و اکنون اولین اتوبوس آمبولانسی رونمایی شد. این اتوبوس آمبولانسیها ۱۰۰ درصد داخلی سازی شده است و قطعات استفاده شده در آن نیز داخلی است. در حقیقت این اتوبوس همان اتوبوس آتروس ۱۲ C ایران خودرو دیزل است که اکنون نوع آمبولانسی آن نیز طراحی شده است.
وی با یان اینکه این اتوبوس آمبولانس در مقایسه با نمونه خارجی دو برابر کاهش ارزبری داشته است، اعلام کرد:
نمونه خارجی این اتوبوس آمبولانسی تقریبا ۳۰۰ هزار یورو ارزبری است در صورتی که نمونه داخلی ارز بری ۳۳ هزار یورویی (یک دهم نمونه خارجی) دارد و مابقی کاملا داخلی است. همچنین قیمت تمام شده این اتوبوس آمبولانسی نصف قیمت اتوبوس آمبولانسی خارجی است.
از سوی دیگر ساخت این اتوبوس یک افتخار است؛ چرا که از طراحی و ساخت در داخل کشور صورت گرفته است و باعث اشتغالزایی شده است. اورژانس کشور درخواست ۱۰۰ اتوبوس آمبولانسی دارد که اکنون قرارداد ساخت و تولید ۲۰ اتوبوس بسته شده است و قرار است تولید و تحویل ۲۰ اتوبوس آمبولانسی دیگر نیز به زودی انجام شود. تمام امکانات مورد نیاز برای انتقال بیمار در این اتوبوس آمبولانسی در نظر گرفته شده است و ظرفیت انتقال ۱۰ تا ۱۴ بیمار را دارد و همه امکانات لازم در آن تعبیه شده است.
امیدواریم خودروهای ون و آمبولانس نیز با همین کیفیت وارد ناوگان شوند
جعفر میعادفر – رئیس سازمان اورژانس کشورات – نیز در ادامه این مراسم در رابطه با تحویل اتوبوس آمبولانس ایرانخودرو دیزل نیز اظهار کرد:
این محصولات میتوانند جان بسیاری از هموطنان را نجات دهد و کمکی به سامانه امدادرسانی اورژانس کشور باشد. در نجات جان انسانها هر ثانیه اهمیت دارد؛ لذا به محصول داخلی و با کیفیت افتخار میکنیم. امروز در دومین روز کاریام، محصول اتوبوس آمبولانس را تحویل میگیریم و با وجود القای باورهای غلط مبنی بر «نتوانستن» امروز به این یقین رسیدهایم که توانایی لازم برای تولید را داریم.
وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته، بالغ بر ۶۰۰۰ دستگاه اتوبوس از ایرانخودرو دیزل خریداری شده است، گفت:
بایستی از تولید داخل حمایت کرد و نگاه دولت به درون و داخلیسازی باشد و باید طراحی داخلی و تجهیز لوازم پزشکی در آن اعمال شود. امیدواریم تا خودروهای ون و آمبولانس نیز با همین کیفیت وارد ناوگان کشور شود و اتفاقات مثبتی رخ دهد.
رئیس سازمان اورژانس کشور ضمن اشاره به اینکه مصوب شده است از محصولات داخلی استفاده کنیم و باید بتوانیم ریالی خرید کنیم، اعلام کرد: اتوبوس آمبولانسهای ایرانخودرو دیزل نوروز امسال وارد ناوگان امدادرسانی کشور خواهد شد.