ژاپن، رکورد سریع ترین اینترنت را شکست: دنیای ترابیت ها

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
2 minutes read
ژاپن، رکورد سریع ترین اینترنت را شکست: دنیای ترابیت ها

داستان ایرانی‌ها و سرعت اینترنت تمام نمی‌شود. شرایط در روزهای اخیر بدتر شده. آیا تمام دنیا درگیر کاهش سرعت اینترنت است؟ اینطور فکر نمی‌کنیم.

کاربران دنیای فناوری آرزو می‌کنند که ای کاش، مرور وب، پخش محتوای آنلاین، بازی چند نفره و تمام کارهای اینترنتی با سرعت و کیفیت بیش‌تری انجام شود.

برخی از کاربران به آرزوی خود نزدیک‌تر شده‌اند. دانشمندان موسسه ملی اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) به آنچه که مردم نیاز دارند، اهمیت می‌دهد.

آن‌ها یک سرعت جدید در دنیای ارتباط را ثبت کردند: 319 ترابیت بر ثانیه (Tbps). رقم اعلام شده حتی از رویای ما فراتر می‌رود. آن‌ها این سرعت را در فاصله 3000 کیلومتری اجرا کردند.

ژاپن، رکورد سریع ترین اینترنت را شکست: دنیای ترابیت ها

البته که این فاصله شبیه سازی شده. برای درک بهتر این رکورد باید بدانید که سرعت دانلود به طور میانگین 100 مگابیت بر ثانیه است. میانگین جهانی به نسبت سرعت ثبت شده، در حدود 3 میلیون بار کندتر عمل می‌کند.

در قدم بعدی به سرعت پیشرفت فناوری می‌رسیم. شاید قابل باور نباشد اما رکورد قبلی تنها 179 ترابیت در ثانیه بود. فکر می‌کنید رکورد قبلی چند سال قبل ثبت شده است؟

زمان ثبت آن، آگوست سال 2020 بود. دو برابر پیشرفت تنها در یک سال ممکن شده. انتقال اطلاعات با این سرعت، پیشرفت فناوری را سریع‌تر می‌کند.

اینترنت و اهرام ثلاثه

اینترنت امروز در برابر رکورد جدید، مانند ساختن اهرام مصر با دست خالی است. در صورتی که تیم مقابل جدیدترین و قوی‌ترین ماشین آلات را در اختیار داشته باشند.

کابل فیبر نوری معمولی تنها از یک هسته برای عبور اطلاعات استفاده می‌کنند. ژاپنی‌ها از یک کابل با چهار هسته استفاده کردند. اطلاعات در کابل فیبر نوری، به کمک نور جا به جا می‌شوند.

وظیفه حرکت دادن اطلاعات روی دوش یک لیزر قدرتمند با 552 کانال قرار داشت. البته که در میانه راه به کمک تقویت‌ کننده‌ها، تقویت شد. آیا شرکت‌های خدمات اینترنت از این فناوری استفاده می‌کنند؟

باید بدانید که تمام روند آزمایش، در شرایط آزمایشگاهی انجام شده. یعنی تبدیل آن به دنیای روزمره ساده نیست. اوج فناوری کمیاب است و با پیشرفت همه گیر می‌شود.

ژاپن، رکورد سریع ترین اینترنت را شکست: دنیای ترابیت ها

متاسفانه تا سال‌های آینده، امکان اجرای آن وجود ندارد. از طرفی هدف آن‌ها هسته مخابرات است. همان بخشی که تمام کاربران یک منطقه یا حتی یک کشور را به یکدیگر متصل می‌کند.

محقق مجموعه NICT می‌گوید: امیدواریم الیاف ساخته شده انتقال اطلاعات با سرعت بسیار بالا را در زمان کوتاه ممکن کند. برای توسعه فناوری‌های سریع‌تر از 5G به زیرساخت سریع نیاز داریم.

برای بررسی میزان پیشرفت فناوری، یک مثال برای شما داریم: مجموعه فناوری Caltech در سال 2011 سرعت 186 گیگابیت را ثبت کرد. از 186 گیگابیت در سال 2011 به 319 ترابیت در سال 2021 رسیدیم.

آینده پیشرفت فناوری به کجا خواهد رسید؟ منتظر نظرات شما هستیم.

منبع: techmgzn.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟