اندروید 12، نقد و بررسی اندروید 12

توسط Avatar photoمحمد حسین
16 minutes read
اندروید 12

بیش از یک سال از معرفی اندروید 11 توسط گوگل می‌گذرد و طبیعتا زمان معرفی اندروید جدید فرا رسیده است. اندروید 12 گوگل در انتهای مسیر معرفی خود (البته به صورت رسمی) قرار دارد. همانطور که می‌دانید، گوگل قرار است که از نسخه رسمی اندروید 12 همزمان با معرفی گوشی‌های جدید پرچمدار خود یعنی سری پیکسل 6، رونمایی کند.

اندروید 12

برخلاف اندروید 11، اندروید 12 با تغییرات بسیاری همراه است. تغییراتی که به نوعی می‌توان آنها را بزرگترین بازطراحی چند سال اخیر گوگل قلمداد کرد. وجود رابط کاربری اختصاصی یکی از تغییرات بزرگی است که گوگل برای اندروید جدید خود در نظر گفته است. علاوه بر این، قابلیت‌های دیگری نیز به اندروید 12 اضافه شده است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

قابلیت‌های جدید اندروید 12 در یک نگاه

  • قابلیت تنظیم تم (پوسته) خودکار بر اساس تصویر زمینه انتخابی شما
  • زبان طراحی جدید رابط کاربری Material You و برنامه‌های گوگل
  • سبک جدید انتخاب ویجت در Pixel Launcher، به همراه ویجت‌های جدید برای برنامه‌های گوگل
  • پنل تنظیمات سریع باز طراحی شده به همراه گزینه‌های کنترل خانه هوشمند
  • صفحه قفل جدید همراه با حالت نمایشگر همیشه روشن
  • قابلیت جستجو در کشوی همه برنامه‌ها
  • قابلیت به اشتراک گذاری سریع لینک‌ها در منوی برنامه‌های اخیر
  • تنظیم دقیق‌تر روشنایی صفحه نمایش، بهبود قابلیت تصویر در تصویر (PIP) و چرخش خودکار صفحه
  • پشتیبانی از اسکرین شات اسکرولی
  • منوی پاور جدید، فرآیند راه اندازی جدید و ایموجی جدید
  • عملکرد بهبود یافته و روان‌تر بودن محیط کاربری
  • منوی جدید حریم خصوصی، نشانگرهای استفاده از میکروفون و دوربین

توجه داشته باشید که تمام قابلیت‌های لیست شده در بالا، تنها برای گوشی‌های هوشمند پیکسل کمپانی گوگل در دسترس خواهد بود. برای سایر برندها نیز بسته به این که تا چه حد می‌توانند با این قابلیت‌ها خود را تطبیق دهند، دسترسی به این قابلیت‌ها متفاوت خواهد بود. هدف از این مقاله بررسی تمام ویژگی‌های اندروید 12 است. ادامه این مقاله را با ما در روکیدا همراه باشید.

تغییر خودکار تم‌ها (پوسته): طراحی Material You

یکی از قابلیت‌های بسیار جذابی که به اندروید 12 اضافه شده است، قابلیت تنظیم تم خودکار نام دارد. سیستم به صورت خودکار با کمک رنگ تصویر پس زمینه گوشی، رنگ‌های غالب و مکمل آن را تشخیص می‌دهد. در ادامه با کمک داده‌های بدست آورده، سرتاسر محیط کاربری را رنگ آمیزی می‌کند. با این اقدام، رنگ تمامی بخش‌های سیستم عامل نظیر پنل اعلان‌ها، قفل صفحه، منوی کنترل صدا، ویجت‌ها، لانچر و منوی تنظیمات تغییر پیدا می‌کند.

اندروید 12

شاید در نگاه اول، این تغییرات ساده و پیش پا افتاده باشند اما در پشت صحنه ماجرا، برای این که تمامی تغییرات در سرتاسر محیط کاربری گوشی یکپارچه به نظر برسند، به پردازش قدرتمندی نیاز است. گوگل برای زبان طراحی خود نام جدیدی برگزیده است: Material You.

همانطور که می‌دانید زبان طراحی Material سالهاست که توسط گوگل مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما در نسخه جدید Material You، گوگل قابلیت‌ها و نمای جدیدی به آن اضافه کرده است. به طوری که می‌توان اقرار کرد، اندروید 12 از نظر زیبایی و ظاهر، بهترین نسخه اندروید تا به امروز محسوب می‌شود.

تنظیمات دستی

با وجود این که سیستم عامل می‌تواند به طور خودکار تم و رنگ پس زمینه گوشی شما را تعیین کند، اما اندروید 12 امکان تنظیم دستی آنها را نیز در بخش تنظیمات (Wallpaper & style) قرار داده است. در این بخش شما می‌توانید والپیپر مورد نظر خود را انتخاب یا با کمک برنامه Google’s Wallpapers، به تصاویر پس زمینه بسیاری دست پیدا کنید. این برنامه همچنین امکان تغییر خودکار والپیپرها را نیز برای کاربران فراهم آورده است.

در رابطه با رنگ محیط کاربری نیز علاوه بر قابلیت تنظیم خودکار، امکان تنظیم دستی نیز فراهم شده است. شما می‌توانید بین رنگ‌های پایه که شامل 4 رنگ است، یک رنگ را انتخاب کنید. با این حال اگر به دنبال رنگ‌های بیشتری هستید، می‌توانید گزینه رنگ جدید را انتخاب کنید.

اندروید 12

دو گزینه دیگری که در این بخش مشاهده می‌شوند، Themed icons و Dark theme نام دارند. در صورت فعال کردن گزینه Themed icons، آیکون‌های شما بر اساس تم موجود سفارشی سازی می‌شوند. Dark theme نیز می‌تواند از طریق تنظیم خودکار تم‌ها، پس زمینه گوشی را تاریک یا روشن کند. هرچند گزینه Dark theme را می‌توانید در سه محل متفاوت، در منوی تنظیمات پیدا کنید: Wallpaper & style، نمایشگر و Accessibility. در بخش Wallpaper & style تنها می‌توانید آن را فعال یا غیرفعال کنید اما در دو محل دیگر امکان زمان بندی آن نیز وجود دارد.

اپلیکیشن‌های دارای تم

قابلیت تغییر خودکار تم اندروید 12 علاوه بر تغییراتی که در محیط کاربری گوشی اعمال می‌کند، می‌تواند تم اپلیکیشن‌ها را نیز تغییر دهد. از جمله این اپلیکیشن‌ها می‌توان به مواردی نظیر جیبورد، جیمیل، Keep، تقویم، Drive، ماشین حساب و … اشاره کرد. امیدواریم که بزودی تمامی اپلیکیشن‌های گوگل از این قابلیت پشتیبانی کنند.

اندروید 12

نکته قابل توجهی که در این رابطه وجود دارد، وجود اپلیکیشن‌های سایر توسعه دهندگان (بجز گوگل) است. این اپلیکیشن‌ها نمی‌توانند از قابلیت تغییر خودکار تم پشتیبانی کنند. علاوه بر این، از آنجا که ممکن است که این قابلیت برای تمامی گوشی‌های اندرویدی فعال نشود، احتمال این که سایر توسعه دهندگان اپلیکیشن‌های خود را تغییر دهند، بسیار کم است.

اندروید 12

ویجت‌ها

ویجت‌ها نیز در اندروید 12 دچار تغییر و تحولاتی شدند. ویجت‌ها می‌توانند با پشتیبانی از قابلیت تغییر تم خودکار، تغییر شکل پیدا کنند. ویجت‌ها همچنین کاربردی‌تر از گذشته شده‌اند و می‌توانند تجربه یکپارچه‌تری را در اختیار کاربران قرار دهند. بخش انتخاب ویجت‌ها نیز بهبود پیدا کرده و امکان پیش نمایش ابعاد مختلف ویجت فراهم شده است.

اندروید 12

از طرفی گوگل نیز برای برنامه‌های متعددی، ویجت‌های جدیدی را طراحی و آپدیت کرده است. تمامی این ویجت‌ها دارای ظاهری جدید بوده و از قابلیت تغییر تم خودکار نیز پشتیبانی می‌کنند. همچنین از نظر ظاهری، حالت دایره‌ای شکل پیدا کرده‌اند.

منوی تنظیمات سریع و پنل اعلانات باز طراحی شده

مطابق سال‌های گذشته، گوگل پنل اعلان‌های اندروید خود را نیز تغییر داده است که جای چندان تعجبی نیست. بیشترین تغییرات اندروید 12 مربوطه به منوی تنظیمات سریع می‌شود. دو قابلیت Google Pay و Home Control نیز از محل قبلی خود یعنی منوی پاور به منوی تنظیمات سریع نقل مکان کرده‌اند.

آیکون‌های تنظیمات سریع در اندروید 12 ابعاد بزرگ‌تری پیدا کرده‌اند و در اولین سوایپ به طرف پایین تنها 4 کاشی یا آیکون قابل مشاهده است. زمانی که پنل تنظیمات سریع را به طور کامل به سمت پایین سوایپ کنیم، فقط 8 آیکون در دسترس است. این در حالیست که در نسخه قبلی اندروید، با اولین سوایپ به طرف پایین، 6 آیکون تنظیمات سریع قابل مشاهده بود.

اندروید 12

تغییر دیگر بخش تنظیمات سریع به آیکون وای فای مربوط می‌شود. در اندروید 12 آیکون‌های وای فای و دیتا با یکدیگر ادغام شده و به آیکون “اینترنت” تغییر نام داده‌اند. زمانی که پنل تنظیمات سریع به صورت کامل باز شود، نام شبکه وای فای متصل شده، در آیکون اینترنت نمایش داده می‌شود و با کلیک بر روی آن می‌توان بین شبکه‌های اینترنت وای فای جابجا شد و از طرفی می‌توان اینترنت وای فای یا دیتا رانیز غیرفعال کرد.

آیکون‌های تنظیمات سریع علاوه بر ابعاد بزرگ‌تر، گوشه‌های گردی نیز پیدا کرده‌اند. مشاهده اعلان‌ها بواسطه طراحی جدیدی که دارند، آسان‌تر شده است. در طرف دیگر، اپلیکیشن‌ها نیز می‌توانند تصاویر متحرکی را به صورت انیمیشن در اعلان‌ها نشان دهند. علاوه بر این امکانی فراهم شده تا کاربر بتواند از طریق پنل اعلان‌ها نیز تصاویر دلخواه خود را ارسال کند.

صفحه قفل و قابلیت نمایشگر همیشه روشن

صفحه قفل نیز دستخوش تغییرات گوگل قرار گرفته و نسبت به نسخه‌های پیشین کمی متفاوت شده است. صفحه قفل در اندروید 12 تنها یک ساعت بزرگ را نشان می‌دهد، البته زمانی که هیچ اعلانی وجود نداشته باشد. در صورت وجود هرگونه اعلانی، ابعاد این ساعت کوچک‌تر شده و به نوعی وضعیت دستگاه را به کاربر اطلاع می‌دهد.

اندروید 12

قابلیت نمایشگر همیشه روشن نیز دقیقا عملکردی مشابه ساعت صفحه قفل دارد. بنابراین کاربران می‌توانند به طور دقیق‌تری از وضعیت اعلان‌های خود اطلاع پیدا کنند.

در بالای ساعت نیز می‌توانید اطلاعات مربوط به روز، تاریخ، شرایط آب و هوا و دمای آن را مشاهده کنید. در پایین و مرکز صفحه نمایش نیز ظرفیت باتری به صورت قابلیت نمایشگر همیشه روشن (AOD) نمایش داده می‌شود. هرچند این مورد همیشگی نیست و هرزگاهی ناپدید می‌شود.

قابلیت جستجوی پیکسل لانچر در کشوی برنامه‌ها

پیکسل لانچر اندروید 12 در کشوی برنامه‌ها، قابلیت جدید را برای جستجو قرار داده است. این نوار جستجو برخلاف نمونه‌های قبلی، تنها میان برنامه‌ها جستجو نمی‌کند بلکه کل دستگاه (از جمله مخاطبین، مکالمات، ویجت‌ها، میان‌برها و حتی تنظمیات) را مورد جستجو قرار می‌دهد. برای برخی برنامه‌ها نیز قابلیت دسترسی سریع به امکانات آنها میسر شده است. علاوه بر این موارد، گزینه “جستجو در گوگل” نیز به نوار جستجو اضافه شده است. این گزینه در پایین نتایج جستجو ظاهر می‌شود.

اندروید 12

قابلیت کپی کردن لینک‌ها و هایبرنیت (خواب زمستانی) برنامه‌ها

در صفحه برنامه‌های اخیر، اندروید 12 قابلیتی را جهت کپی کردن راحت‌تر لینک‌ها قرار داده است. این قابلیت به ویژه برای برنامه‌هایی مانند کروم یا سایر مرورگرها که حاوی لینک هستند، بسیار کاربردی محسوب می‌شود. در این رابطه گزینه‌ای برای کپی کردن لینک‌ها در بالا سمت راست برنامه (مرورگر) نمایش داده می‌شود که با کلیک بر روی آن می‌توانید لینک مورد نظر را کپی کنید یا با دیگران به اشتراک بگذارید. همچنین اگر تصویر یا ویدئویی وجود داشت، می‌توانید به راحتی آن را با یک کلیک (ضربه) به اشتراک بگذارید.

قابلیت هایبرنیت برنامه‌ها نیز یکی دیگر از قابلیت‌های اندروید 12 محسوب می‌شود که در نوع خود بسیار کاربردی است. این قابلیت، برنامه‌هایی را که چندین ماه بلااستفاده مانده‌اند، هایبرنیت یا به نوعی غیرفعال می‌کند تا فضای کمتری را اشغال کنند. همچنین زمانی که وارد چنین مرحله‌ای می‌شوند، مجوزهای دسترسی آنها نیز لغو می‌شود.

شما می‌توانید به صورت دستی نیز برنامه‌ها را در حالت هایبرنیت قرار دهید یا این که به سیستم اجازه دهید به صورت خودکار برنامه‌های بلااستفاده را شناسایی و آنها را غیرفعال کند. برای این که برنامه‌های هایبرنیت شده را مجدد فعال کنید، تنها کافیست آنها را باز کنید یا به منوی تنظیمات رفته و گزینه هایبرنیت را غیرفعال (یا فعال) کنید.

صفحه نمایش با نور بسیار کم و حالت جدید چرخش خودکار

قابلیت فوق تاریک یا Extra Dim، امکانی است که به شما اجازه می‌دهد روشنایی صفحه نمایش گوشی خود را به کمترین میزان آن برسانید. این قابلیت بخصوص برای کاربرانی مفید است که در اکثر مواقع، شب هنگام از گوشی خود استفاده می‌کنند. این قابلیت در اندروید 12 به صورت گزینه‌ای در منوی تنظیمات سریع وجود دارد، همچنین می‌توانید آن را در بخش تنظیمات Accessibility نیز پیدا کنید.

اگر دکمه “فوق تاریک” را نگه دارید، اسلایدر تنظیم کننده شدت آن به همراه گزینه‌ای برای فعال نگه داشتن این قابلیت بعد از ریستارت (راه اندازی مجدد) ظاهر می‌شود. شما همچنین می‌توانید با فعال کردن دکمه‌های میانبر، دسترسی راحت‌تری به این قابلیت داشته باشید. برای این کار تنها کافیست دکمه‌های ولوم صدا را همزمان فشار داده و نگه دارید.

اندروید 12

اندروید 12، قابلیت جدیدی را به تنظیمات چرخش خودکار صفحه نمایش اضافه کرده است. این قابلیت جدید، اضافه شدن گزینه تشخیص چهره است. با فعال کردن این گزینه، دستگاه به طور هوشمندانه و دقیق‌تری عمل چرخش صفحه نمایش را انجام می‌دهد. این قابلیت زمانی کاربردی خواهد بود که شما به پهلو خوابیده باشید و بخواهید با گوشی خود کار کنید. در صورت فعال نبودن تشخیص چهره، صفحه گوشی همزمان با خوابیدن شما می‌چرخد اما با فعال بودن این قابلیت، صفحه گوشی متعاقب شناسایی چهره شما، از چرخش صفحه جلوگیری می‌کند. به گفته کمپانی، تصاویر چهره شما به هیچ وجه ذخیره یا به گوگل ارسال نخواهند شد.

اسکرین شات اسکرولی و بهبودهایی در قابلیت تصویر در تصویر

به قابلیتی می‌رسیم که سایر کمپانی‌های تولید کننده تلفن همراه سالهاست آن را در محصولات خود به کار برده‌اند. اسکرین شات اسکرولی، قابلیت جدیدی است که به صورت پیش فرض در اندروید 12 قابل دسترسی خواهد بود. زمانی که اسکرین شاتی را ثبت می‌کنید، در پایین اسکرین شات گزینه‌ای با عنوان ثبت بیشتر (Capture more) نمایان می‌شود. با انتخاب آن می‌توانید تا هر اندازه که می‌خواهید از صفحه خود اسکرین شات بگیرید.

اندروید 12

قابلیت تصویر در تصویر نیز در اندروید 12 بهبود پیدا کرده و کاربردی‌تر شده است. در حال حاضر با یک ضربه بر روی پنجره PiP، گزینه‌های کنترل آن نمایش داده می‌شوند. این در حالیست که قبلا با یک ضربه ابتدا پنجره PiP باز شده و سپس دکمه‌های کنترل ظاهر می‌شدند. با دو ضربه نیز می‌توان ابعاد پنجره PiP را بین حالت‌های حداکثری و فعلی جابجا کرد. قبلا اما با دو ضربه پنجره PiP غیرفعال و به تمام صفحه تغییر حالت پیدا می‌کرد.

ابعاد پنجره PiP را می‌توانید با کشیدن دو انگشت به طرفین تغییر دهید. در اندروید 12 انیمیشن خروج از حالت PiP نیز تغییر پیدا کرده و روان‌تر شده است. برای پنهان کردن پنجره PiP می‌توانید آن را به سمت راست یا چپ صفحه نمایش درگ کنید یا بکشید. برای این که از حالت مخفی خارج کنید نیز می‌بایست روی قسمت قابل مشاهده کلیک کرده یا آن را به سمت بیرون درگ کنید.

باز کردن قفل خودرو

گوگل نیز قصد دارد به تبعیت از اپل، قابلیت باز کردن قفل خودرو با کمک گوشی‌های اندرویدی را اجرایی کند. به همین منظور نیز با چندین کمپانی خودروسازی و تولید کننده تلفن همراه جهت ایجاد یک استاندارد صنعتی همکاری کرده است. این قابلیت می‌تواند از طریق فناوری NFC امکان‌پذیر باشد، بدین صورت که برای باز کردن قفل خودرو تنها کافیست با گوشی خود به بدنه خودرو ضربه بزنید.

علاوه بر فناوری NFC، می‌توان از باند فوق عریض یا UWB نیز برای باز کردن قفل خودرو استفاده کرد. با کمک این روش حتی نیازی به بیرون آوردن گوشی نیز نخواهد بود. زمانی که شما کلید مجازی خودروی خود را در اختیار داشته باشید، می‌توانید به راحتی آن را با دوستان یا اعضای خانواده به اشتراک بگذارید.

منوی پاور، تنظیمات دستیار گوگل

همانطور که قبلا نیز به آن اشاره کردیم، منوی پاور در اندروید 12 کمی خلوت‌تر شده و برخی از گزینه‌های آن به منوی تنظیمات سریع منتقل شده‌اند. حال با فشار دادن طولانی مدت دکمه پاور، چهار گزینه رویت می‌شود که عبارتند از: اضطراری، قفل صفحه، خاموش کردن و راه اندازی مجدد. هرچند می‌توان از طریق تنظیمات، عملکرد دکمه پاور را به دستیار صوتی گوگل تغییر وضعیت داد. اندروید 12 حتی امکانی را فراهم آورده تا بتوان ژست حرکتی سوایپ کردن (به طرف بالا) جهت فراخوانی دستیار صوتی گوگل را نیز غیرفعال کرد.

ایستر اگ، فرآیند راه اندازی و ایموجی‌ها

ابتدا به تنظیمات و به بخش درباره تلفن مراجعه کنید. سپس چندین مرتبه بر روی گزینه “نسخه اندروید” ضربه بزنید. در ادامه ایستر اگ اندروید 12 را مشاهده خواهید کرد که یک ویجت ساعت آنالوگ است. این یک ویجت معمولی نبوده و به نوعی پوسته (تم) رابط کاربری Material You را به خود گرفته است. شما می‌توانید از این ویجت حتی بر روی صفحه اصلی گوشی خود نیز استفاده کنید.

فرآیند راه اندازی دستگاه نیز در گوشی‌های پیکسل کمی متفاوت شده است. هرچند از نظر عملکردی تغییری مشاهده نمی‌شود و تفاوت، تنها در طراحی و رنگ‌بندی آن خلاصه می‌شود. در نهایت، طبق روال گذشته شاهد چندین ایموجی جدید و بیش از 1000 ایموجی به روز شده در اندروید 12 هستیم.

اندروید 12

روان بودن محیط کاربری

تغییرات اندروید 12 تنها به ظاهر خلاصه نمی‌شود. گوگل در پشت پرده ماجرا، تغییرات عمیق‌تری را نیز اعمال کرده است. گوگل استفاده از پردازنده مرکزی را برای خدمات سیستمی اصلی تا 22 درصد و استفاده از هسته‌های بزرگ پردازشی برای سرور سیستم را تا 15 درصد کاهش داده است. این یک تغییر بزرگ محسوب می‌شود.

اندروید 12

از طرفی انیمیشن‌های محیط کاربری به نحوی تغییر پیدا کرده‌اند که روان‌تر به نظر برسند. ساعت صفحه قفل نیز بر اساس این که آیا اعلان دارید یا خیر، به صورت پویا تغییر می‌کند و در مجموع تعامل با سیستم عامل بسیار ساده‌تر شده است. تمامی موارد گفته شده نشان از این دارند که عملکرد اندروید 12 در مقایسه با نسخه‌های قبلی، بسیار روان‌تر شده است.

داشبورد حریم خصوصی

اندروید 12 علاوه بر تمامی قابلیت‌های که در بالا به آنها اشاره کردیم، در بخش امنیت نیز تغییرات چشمگیری داشته است. در تنظیمات حریم خصوصی، بخش جدیدی با عنوان داشبورد حریم خصوصی اضافه شده است. هدف از داشبورد حریم خصوصی، اطلاع از تمامی مجوزهای دسترسی برنامه‌ها و کنترل هرچه بهتر آنها است.

داشبورد حریم خصوصی دسترسی تمام برنامه‌ها را به صورت جداگانه در اختیار کاربر قرار می‌دهد. به عنوان مثال نشان می‌دهد که در این تاریخ، کدام یک از برنامه‌ها از دوربین استفاده کرده‌اند. از این رو شما می‌توانید به راحتی هرچه تمام‌تر برنامه‌ها را شناسایی و در صورت لزوم مجوز دسترسی آنها را لغو کنید.

نشانگرهای استفاده از دوربین و میکروفون

اندروید 12 امکانی را فراهم آورده تا به محض استفاده اپلیکیشنی از دوربین یا میکروفون، نشانگری در سمت راست نوار وضعیت دستگاه نمایان شود. همچنین در منوی تنظیمات سریع نیز دکمه‌هایی قرار داده شده تا در صورت نیاز، دسترسی تمام برنامه‌ها به دوربین و میکروفون لغو شود. با کمک این قابلیت (جهت بررسی دسترسی به دوربین و میکروفون) دیگر نیازی به داشبورد حریم خصوصی نخواهد بود.

اندروید 12

موقعیت تقریبی

در مورد دسترسی به موقعیت مکانی، حال این امکان فراهم شده تا برای برخی از برنامه‌ها که نیازی به موقعیت دقیق ندارند، موقعیت تقریبی شما در دسترس قرار بگیرد. این قابلیت یک گزینه انتخابی بوده که هنگام درخواست مجوز دسترسی به موقعیت، به صورت پاپ آپ ظاهر می‌شود.

هسته محاسبه خصوصی (PCC)

هدف از این قابلیت گوگل که در اندروید 12 وجود دارد، حفاظت از اطلاعات کاربر در برابر برخی قابلیت‌های شبه هوش مصنوعی نظیر Live Caption ،Now Playing و Smart Reply است. بخش PCC در تنظیمات حریم خصوصی به کاربر این اجازه را می‌دهد تا پیشنهادهای کیبورد و سایر قابلیت‌های یادگیری ماشینی را غیرفعال کند.

اندروید 12

علی رغم همه این موارد، زمانی که هر برنامه‌ای به کلیپ بورد شما دسترسی پیدا کند، اعلانی را به صورت پاپ آپ دریافت خواهید کرد تا در جریان شرایط قرار بگیرید. همچنین اسکن بلوتوث نیز دیگر به مجوز مکان احتیاجی ندارد.

سایر تغییرات از قلم افتاده

گوگل علاوه بر تمام قابلیت‌هایی که به اندروید 12 خود اضافه کرده، به فکر توسعه‌دهندگان برنامه نیز بوده است. گوگل در اندروید 12 به نوعی کار آنها ساده‌تر کرده و دست آنها را بیشتر باز گذاشته است.

اندروید 12

گوگل همراه با اندروید 12، استاندارد جدیدی را نیز با عنوان “رده عملکردی یا performance class” معرفی کرده است. هر رده، مجموعه‌ای از قابلیت‌هایی را معرفی می‌کند که فراتر از نیازهای اولیه اندروید است. هر نسخه از اندروید دارای رده عملکردی مربوطه به خود است و هر دستگاه اندرویدی نیز بایستی رده عملکردی قابل پشتیبانی خود را اعلام کند. گوگل از این طریق قصد دارد تا دستگاه‌ها را بدون توجه به نسخه اندروید آنها، دسته‌بندی کند. توسعه دهندگان برنامه نیز می‌توانند بر اساس رده عملکردی دستگاه‌ها، برخی قابلیت‌ها را فعال یا غیر فعال کنند.

در دسترس بودن و سخن پایانی

اندروید 12 را اگر بخواهیم با نسخه‌های قبلی آن مقایسه کنیم، یک تحول و تغییر شگرف به شمار می‌رود. علاوه بر تغییرات ظاهری جذابی که گوگل برای اندروید 12 در نظر گرفته، قابلیت‌های ریز و درشتی نیز به این سیستم عامل جدید اضافه شده است. در واقع می‌توان گفت که با بزرگ‌ترین تغییر رابط کاربری دوران اندروید روبرو هستیم.

با این حال بهتر است توجه داشته باشید که اکثر تغییرات ظاهری و برخی امکانات خاص اندروید 12، تنها در گوشی‌های پیکسل گوگل قابل مشاهده و استفاده هستند. هرچند اخباری مبنی بر بروزرسانی‌های رابط کاربری جدید سامسونگ بر پایه اندروید 12 منتشر شده که امیدها را زنده نگه داشته است.

اندروید 12

اندروید 12 مطابق معمول سریع‌تر از سایر کمپانی‌های تولید کننده تلفن همراه، ابتدا برای سری گوشی‌های هوشمند پیکسل گوگل در دسترس قرار خواهد گرفت. برای سایر شرکت‌ها، بروزرسانی اندروید 12 ممکن است ماه‌ها طول بکشد. با این حال، اگر گوشی‌های سری پیکسل گوگل را در اختیار ندارید، ممکن است بسیاری از قابلیت‌های جذاب اندروید 12 را از دست بدهید.

با همه این تفاسیر، اگر گوشی هوشمند شما پوسته (تم رابط کاربری) سبکی (مانند اندروید خام) دارد، باید امیدوار باشید که به احتمال زیاد، از اکثر قابلیت‌‌های اندروید 12 بهره‌مند خواهید شد. (گوشی‌هایی نظیر نوکیا یا موتورولا که دارای اندروید خام هستند)

از طرفی گوگل نیز گوشی‌های سری پیکسل خود را در مارکت‌های محدودی به فروش می‌رساند. از این رو طیف وسیعی از کاربران نمی‌توانند طعم واقعی اندروید 12 با قابلیت‌های جذاب آن را در گوشی هوشمند خود تجربه کنند. مسئله‌ای که واقعا ناامید کننده است.

منبع: gsmarena

مطالب مرتبط

2 نظر

Majid جمعه , ۱ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۵۳ - ۲۲:۵۳

اميدوارم اشتباه نکرده باشم واقعیت است.

Reply
Majid جمعه , ۱ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۵۷ - ۲۲:۵۷

لطفا بفرمایید ایمیلم من چیست؟

Reply

دیدگاه شما چیست؟