فهرست عنوانها
دنیای سرگرمی به تلویزیون هوشمند رسیده. در دنیای امروز همه میخواهند شما را سرگرم کنند. توییتر، اینستاگرام، بازیها و تمام آن بازار تریلیون دلاری برای سرگرمی شما ساخته شده.
یک شرکت تمام تلاش خود را انجام میدهد تا زمان شما را داشته باشد. برخی از آنها هزینه کار خود را با پول و برخی دیگر با پخش تبلیغات جبران میکنند.
شما هیچ گونه تبلیغی را در نتفلیکس مشاهده نمیکنید. این سرویس پخش برای خدمات خود به شکل ماهانه مبلغی را دریافت میکند. در دنیای نتفلیکس بهترین بازیگران و بهترین کارگردانها تلاش میکنند تا نگاه شما را داشته باشند.
یک تلویزیون هوشمند راه را کوتاه کرد. دیگر نیازی به سخت افزار جداگانه نداریم. تمام آن دنیای سرگرمی در تلویزیون شما خلاصه میشود.
آیا با تواناییهای تلویزیون هوشمند خود آشنایی دارید؟ آنها به پخش یک فیلم از سرویس آنلاین خلاصه نمیشوند. یک تلویزیون مدرن بسیار باهوشتر از آن است که فکر میکنید.
توانایی پردازش یک تلویزیون هوشمند با تلفن همراه شما برابری میکند. شاید کمی ضعیفتر باشد اما بسیاری از کارها را به خوبی انجام میدهد. مانند: آموزش، خانه هوشمند، تناسب اندام، سلامت روان و بسیاری دیگر.
احتمالا باور نمیکنید. مگر میشود آن جعبه رنگی کارهایی بیشتر از نمایش تصویر را انجام دهد؟ روکیدا جواب سوال را به شما میگوید. در ادامه با تواناییهای واقعی دستگاه آشنا میشوید.
آیا فهرست روکیدا کامل است؟ قطعا اینطور نیست. هر روز نمایشگرهای جدیدی وارد دنیا میشود. هر روز نرم افزارها پیشرفت میکنند. از طرفی ما راه را به شما نشان میدهیم.
یک نکته در مورد سازنده و نرم افزار تلویزیون هوشمند
در بازار آزاد همیشه رقابت وجود دارد. بهترین برندهای جهان برای پیدا کردن یک جا در خانه شما تلاش میکنند. رقبای قدیمی یک میدان جدید به نام تلویزیون هوشمند پیش پای خود میبینند.
آنها تمام تلاش خود را انجام میدهند تا بهترین امکانات را داشته باشند. در زمان خرید دستگاه یک راهروی طول و دراز پیش روی شما قرار دارد. هر در به نام یک برند است.
سامسونگ از سیستم عامل تایزن و الجی از وب OS استفاده میکند. سونی سیستم عامل گوگل را به کار میگیرد و تولید کنندگان دیگر با روکو و آمازون همکاری میکنند.
پشت هر در، قطعا نتفلیکس و برنامههای مشابه را پیدا میکنید اما تفاوت عمیقتر است. هر سیستم عامل ویژگیها و خدمات منحصر به فرد خود را دارد.
یک تلویزیون کامل وجود ندارد. صد البته که میتوانید بهترین تلویزیون هوشمند سامسونگ یا بهترین تلویزیون هوشمند با سیستم عامل گوگل را پیدا کنید.
مهم این است که بهترین محصول را برای خود انتخاب کنید. اگر یک نرم افزار را در یک سیستم عامل پیدا نکردید، نگران نباشید. قطعا یک نرم افزار با خدمات مشابه برای شما وجود دارد.
یک تلویزیون هوشمند به راحتی و پایدار با رایانه یا تلفن هوشمند شما ارتباط برقرار میکند. اگر یک سرویس در دنیای تلویزیون وجود نداشت از دنیای رایانه و تلفن هوشمند کمک بگیرید.
1. بلندگو هوشمند خود را فراموش کنید
اولین تلویزیونهای هوشمند از ویژگی “کنترل صوتی” استفاده میکردند. تلویزیون به دستور شما صدا را کم یا زیاد میکرد. آن ویژگی نمیتواند دستورات پیچیده شما را اجرا کند.
به سمت جلو حرکت کردیم و سخت افزار تلویزیون قویتر شد. تقریبا اکثر تلویزیونهای امروزی از دستیار هوشمند آمازون یا گوگل استفاده میکنند.
یعنی صدا و دستور شما را به خوبی درک خواهند کرد. حتی نیازی به ریموت کنترل دستگاه نیست. تنها با دستور “Hey, Google” یا “Alexa!” به صدای شما گوش میدهند.
در این قسمت کار کمی به زبان انگلیسی نیاز داریم. شما میتوانید خبرهای مختلف را دنبال کنید. نمایش ارزش یک سهام یا یک سوال در مورد فیل آفریقایی تفاوتی ندارد، دستیار صوتی جواب را به شما تقدیم میکند.
2. کنترل دستگاههای هوشمند خانه
در قدم اول باید تمام دستگاههای خانه را با یک حساب کاربری همگام کنید. سپس دستگاهها را با تلویزیون همگام میکنید. با این کار چه اتفاقی میافتد؟ روشنایی، دما، دوربینهای امنیتی و هر دستگاه هوشمند دیگر قابل کنترل خواهد بود.
آیا قفل درب خانه و پارکینگ شما نیز هوشمند است؟ امکان کنترل آنها نیز وجود دارد. لباسهای شما چه ساعتی باید شسته شود؟ حتی میتوانید برنامه شست و شوی لباس را از طریق تلویزیون کنترل کنید.
یک مرکز کنترل در تلویزیون شما ساخته میشود. آیا برنامه امشب دو نفره شما تماشای یک فیلم سینمایی است؟ نور خانه و سیستم صوتی را به راحتی آماده میکنید.
احتمالا در زمان تماشای فیلم، یک خوراکی نوش جان میکنید. خوردن پاپ کورن اطراف را کثیف میکند. برای تمیز کردن آن، ربات هوشمند خانه را خبر کنید.
تماشای یکی از قسمتهای “پدرخوانده” کمی طول میکشد. آیا کسی به فکر شام هست؟ به کمک دستیار صوتی شام امشب را سفارش دهید. حتی امکان رزرو هتل نیز وجود دارد.
3. پخش موسیقی، پادکست و کتاب صوتی
این روزها روشهای زیادی برای رسیدن به محتوای صوتی وجود دارد. یکی از راههای کم طرفدار تلویزیون هوشمند شما است. شاید به تماشای موزیک ویدئو علاقه نداشته باشید.
یک دستگاه هوشمند دنیایی از سرویسها را پیش پای شما میگذارد. اسپاتیفای، ساندکلاود، شاید هم به یک سرویس دیگر علاقه داشته باشید. تمام آنها روی تلویزیون شما در دسترس است.
تنها پای موسیقی در میان نیست. یک کتاب صوتی یا پادکست را برای پخش انتخاب کنید.
چند سرویس پخش صوتی آنلاین
- پاندورا (Pandora): این سرویس برای انواع سیستم عامل تلویزیون هوشمند (الجی، سامسونگ، اندروید، فایر تیوی و روکو) در دسترس است. این سرویس در دو حالت رایگان و قابل خرید عرضه میشود
- اسپاتیفای (Spotify): قطعا نام آن را شنیدهاید. 70 میلیون قطعه موسیقی در دسترس شما قرار دارد. عدد 70 میلیون یعنی اکثر آلبومها از اکثر خوانندهها در این نرم افزار پیدا میشود. پادکستها و دیگر موارد صوتی نیز وجود دارد. این نرم افزار در تلویزیونهای الجی، سامسونگ، روکو، گوگل تیوی و آمازون فایر در دسترس است
آمازون تلویزیونهای خود را میسازد: محصولاتی با کیفیت، ارزان قیمت و یکپارچه با خدمات این شرکت. در تلویزیونهای آمازون فایر یک برنامه مخصوص برای گوش دادن به کتابهای صوتی وجود دارد.
4. تماس ویدئویی
یک وب کم USB در خانه شما پیدا میشود؟ شاید تلویزیون هوشمند شما یکی از آنها را داشته باشد. دیگر نیازی به لپ تاپ یا تلفن همراه نیست. مستقیم با دوستان خود ارتباط برقرار میکنید.
تلویزیونهای هوشمند پشتیبانی از چت تصویری را بعد از چند نسل به مجموعه خود اضافه کردند. صد البته که میتوانید از صفحه کلید یا موس استفاده کنید اما فرمان صوتی سادهتر است.
کدام تلویزیونها از سیستم عامل گوگل استفاده میکنند؟ در تمام آنها نرم افزار گوگل دوئو به شکل پیش فرض وجود دارد. مدلهای جدید فایر تیوی از نرم افزار زوم (Zoom) پشتیبانی میکنند.
رابط ویدئویی آنها ساده بوده و نیاز به آموزش سخت ندارد. شما از کدام نرم افزار برای ارتباط تصویری استفاده میکنید؟
5. بررسی آب و هوا
به کمک یک دستیار صوتی مانند الکسا یا گوگل تنها کافی است بگویید: هوا چطور است؟ آخرین شرایط آب و هوا پیش روی شما نمایش داده میشود.
به کار با دستیار صوتی علاقه ندارید؟ میتوانید از یک برنامه مانند “AccuWeather” کمک بگیرید. این برنامه یکی از بهترین موارد مربوط به آب و هوا حساب میشود.
برنامه AccuWeather برای تلویزیونهای الجی، سامسونگ، اندروید و گوگل تیوی در دسترس است.
6. تناسب اندام
آیا کسی که ساعتهای زیادی با تلویزیون سروکار دارد، باید اضافه وزن داشته باشد؟ اینطور نیست. هر کدام از انواع سیستم عامل یک برنامه فوق العاده برای تناسب اندام به همراه دارند.
فروشگاه تلویزیون را باز کرده و عبارت “Fitness” را جست و جو کنید. در نتیجه جست و جو بهترین نرم افزارهای تناسب اندام به شما نمایش داده میشوند.
البته که نتیجه جست و جو تلویزیون به تلویزیون تفاوت دارد. برخی از سازندگان تلویزیون نرم افزار مخصوص به خود را دارند. برای مثال: الجی برنامه الجی فیتنس (LG Fintess) را به شما معرفی میکند.
سامسونگ هم از بازی عقب نماند. تلویزیونهای این شرکت با نرم افزار سامسونگ هلث (Samsung Health) به سلامتی شما فکر میکنند. البته تلویزیون سامسونگ یک ویژگی بسیار مهم دارد.
ساعت هوشمند، تلفن هوشمند و حتی ایرپاد آن با یکدیگر همگام میشوند. کرهایها به کمک هوش مصنوعی حرکات شما را تشخیص میدهند. آیا یک حرکت را اشتباه انجام میدهید؟ هوش مصنوعی به شما میگوید.
آیا تحرک شما برای امروز کم بوده؟ نرم افزار شما را به تحرک بیشتر تشویق میکند. مجموعهای ویژگیهای کوچک که سلامت شما را افزایش میدهند.
7. مدیتیشن
تلویزیون هوشمند تنها به جسم شما فکر نمیکند. یکی از اهداف مهم شرکتها، کمک به حفظ سلامت ذهن کاربران است. چندین نرم افزار و سرویس، خدمات مربوط به مدیتیشن را عرضه میکنند.
افراد حرفهای برای مدیتیشن از هر نوع وسیله دیجیتال دور میشوند. تا حرفهای شدن، راه درازی در پیش داریم. یک کاربر مبتدی برای انجام این روند به کمک نیاز دارد. چه کسی بهتر از یک تلویزیون هوشمند؟
تلویزیونهای سامسونگ با برنامه کالم (Calm) این هدف را دنبال میکنند. صد البته که میتوانید با جست و جوی کلمه مدیتیشن (Meditation) در فروشگاه تلویزیون هوشمند، گزینههای زیادی را پیدا کنید.
کدام برنامهها بیشترین امتیاز را دارند؟ چند مورد را امتحان کنید. قطعا نرم افزار مورد نظر شما میان آنها پیدا میشود. شاید هم نیازی به برنامه جدید نداشته باشید.
نتفلیکس روی تلویزیون شما نصب شده است؟ این مجموعه در همکاری با سرویس هِد اِسپیس (Headspace) سه مجموعه مدیتیشن، آرامش و خواب را پیش پای شما میگذارد.
هر کدام از آن سه مجموعه چند قسمت کوتاه دارد. در هر قسمت اطلاعات علمی کافی و تمرینات به شما نمایش داده میشود. شاید کاربران حرفهای تمرینات را ابتدایی بدانند اما برای کاربران تازه کار عالی حساب میشود.
8. پخت غذا
کتابهای آشپزی قدیمی به سختی از کتابخانه خارج میشوند. در دورهای محبوبترین برنامه شبکههای تلویزیونی آموزش پخت غذا بود. به جای آنها میتوانید از سرویسهای آنلاین آشپزی کمک بگیرید.
یک تلویزیون هوشمند میتواند تمام اطلاعات مربوط به یک غذا یا حتی ارزش غذایی یک ماده غذایی را به شما نمایش دهد. برای پخت یک غذا به یک ادویه نیاز دارید اما آن ماده غذایی در خانه موجود نیست؟ جایگزین آن را پیدا کنید.
به کمک برنامه درست، میتوانید در پخت غذا برنامه ریزی داشته باشید. کدام محصولات خانه شما به تاریخ انقضا نزدیک میشوند؟ آن نرم افزار به شما یادآوری خواهد کرد.
آیا در آشپزخانه شما لوازم خانگی هوشمند وجود دارد؟ تمام آنها را با تلویزیون هوشمند خود همگام کنید. با این کار، کنترل آنها از طریق تلویزیون و دستیار صوتی آن ممکن میشود.
بدون رفتن به آشپزخانه میتوانید فر را روشن کنید. یکی از برنامههای محبوب و کارآمد آیفود.تیوی (iFood.tv) نام دارد. این نرم افزار در تلویزیون سامسونگ، الجی، آمازون فایر و روکو در دسترس است.
نامهای بزرگی در این زمینه فعالیت میکنند. برای مثال: بن اپیتیت (Bon Appétit) در سیستم عاملهای فایر تیوی، اندروید و روکو در دسترس است، فود نِتورک کیچن (Food Network Kitchen) در سیستم عاملهای روکو، اندروید و فایر تییو در دسترس است، کیچن استوری (Kitchen Story) در سیستم عاملهای اندروید و فایر تیوی در دسترس است.
9. کمک در مشاغل
بسیاری از مردم کار خود را از خانه انجام میدهند. دوران همه گیری کرونا خواسته یا نا خواسته ما را در خانه گذاشت و در را بست. به همین دلیل یک نمایشگر بزرگتر میتواند به ما کمک کند.
تمام تلویزیونهای هوشمند از اتصال HDMI پشتیبانی میکنند اما راههای بیشتری برای اتصال وجود دارد. هوشمندی تلویزیون، سیمها را به حال خود رها نمیکند.
سامسونگ حالت “PC on TV” را پیش پای شما قرار میدهد. در این حالت رایانه شما به تلویزیون متصل میشود تا به عنوان نمایشگر دوم استفاده شود.
برای استفاده از این ویژگی باید نرم افزار مخصوص را روی رایانه یا مک بوک خود نصب کنید. سامسونگ یک نسخه از مایکروسافت 365 را پیش پای شما میگذارد که برای کار با نمایشگر بهینه شده.
تلویزیونهای مجهز به کروم کست (Chromecast) مانند تلویزیونهای سونی و TCL با سیستم عامل گوگل تیوی به اشتراک گذاشتن بیسیم تصویر را ممکن میکنند.
پشتیبانی از ایرپلی (AirPlay) نیز در بسیاری از تلویزیونهای هوشمند وجود دارد. با استفاده از این ویژگی میتوانید آیفون یا مک خود را بدون سیم به نمایشگر متصل کنید.
در مقابل تمام راههای گفته شده، کابل HDMI سرعت، ثبات، کیفیت و تعداد فریم بالاتری را ممکن میکند. شاید لپ تاپ شما از HDMI در ابعاد کامل پشتیبانی نکند. شما باید از یک آداپتور استفاده کنید.
باید به مدل و اتصالات رایانه خود توجه کنید. روی رایانه شما چه درگاههایی وجود دارد؟ آداپتورها برای تبدیل مینی و میکرو HDMI و USB تایپ سی، تاندربولت و دیسپلیپورت به HDMI سایز کامل در بازار پیدا میشود.
شما چه روشی را به کاربران روکیدا پیشنهاد میکنید؟
منبع: tomsguide.com