پژو پارس یکی از محبوب ترین محصولات ایران خودرو در بازار ایران است. این خودرو از سال 1379 به عنوان فیس لیفتی برای پژو 405 و با الهام گرفتن از پژو 406 تولید شد. این خودرو تا سال 1382 پرشیا نام داشت اما بعد ها این نام به پارس تغییر یافت.
روی پژو پارس موتور های مختلفی نصب شده است. از موتور 1800 سی سی 8 و 16 سوپاپ گرفته تا موتور 2 لیتری و حتی 1.6 لیتری. اما در این بین گزینه آخر یعنی 1.6 لیتری بیش از بقیه در بازار خوش درخشیده است و سر زبان ها افتاده است.
پارس با موتور TU5 از سال 90 با گیربگس اتوماتیک و دستی وارد بازار شد. موتور TU5 که خودش را روی 206 ها و سمند های صادراتی به خوبی نشان داده بود، این بار روی بدنه پارس گذاشته شد . با توجه به نتایج رضایت بخش این موتور روی این اتاق ایران خودرو تصمیم گرفت به تولید آن ادامه دهد و امروزه این خودرو از پرفروش ترین های بازار است. در این مقاله به مدل های مختلف پارس TU5 یا LX می پردازیم.
پارس با گیربکس دستی!
پژوپارس TU5 با گیر بکس دستی از سال 92 به صورت تولید انبوه وارد بازار شد . مدل های 92 پژوپارس TU5 مجهز به ECU7,7,4 ساخت بوش ، سوزن انژکتور نارنجی و دریچه گاز برقی هستند . این مدل ها تا نیمه سال 93 یعنی حدود یک ونیم سال با داشبورد طرح قدیم که رنگ کرم داشت تولید می شد و از نیمه ی سال 93 تبدیل به داشبورد جدید که به آن داشبورد سوناتایی گفته می شود وارد بازار شد .
ECU7,7,4 تا سال 93 روی این خودرو نصب بود و از سال 94 ، ECU کروز روی پژوپارس نصب شد. این پژوپارس ها دریچه گاز سیمی دارند و سوزن انژکتور آن ها بنفش است که مقداری پاشش سوخت کمتری نسبت به سوزن انژکتور نارنجی دارد . در سال 95 و 96 یک ECU جدیدی روی پژوپارس دیده شد که به آن بوش ME17 گفته می شود . این ECU ها را می توان نسخه ی ایرانیزه شده ی بوش 7,4,4 دانست ، این ECU مجهز به سوزن انژکتور نارنجی و درچه گاز برقی است . تفاوت بین این ECU و ECU7,4,4 مقداری توان و شتاب آن کمتر و البته دریچه گاز برقی این خودرو تاخیر بیشتر دارد که حتما نیاز است یک ریمپ روی این خودرو انجام شود اما بعد از سال 96 ، ECU هایی که روی پژوپارس دیده ایم اصلا خوب نیستند و بی کیفیت محسوب می شوند به همین دلیل پیشنهاد می کنیم اگر قصد خرید پژوپارس TU5 دارید از بازه ی سال 92 تا 96 انتخاب کنید.
تفاوت دریچه گاز های پارس در چیست؟
دریچه گاز برقی تکنولوژی جدیدتری نسبت به دریچه گاز سیمی محسوب می شود . دریچه گاز برقی یک سیستم الکترونیکی دارد و باعث می شود مصرف سوخت خودرو شما کمتر شود . دریچه گاز برقی باعث می شود خودرو در دور پایین نرم تر کار کند و سر و صدای کمتری داشته باشد اما فراموش نکنید که تاخیر در دریچه گاز برقی یک امر رایج و کاملا عادی است و در ذات این دریچه گاز قرار دارد . از لحاظ قیمتی دریچه گاز برقی خیلی گران تر از دریچه گاز سیمی است و بسیاری از کسانی که خودرو آن ها این دریچه گاز را داشته است بعد از خراب شدن این قطعه ، دریچه گاز سیمی نصب کردند . دریچه گاز سیمی اما واکنشش به فشار دادن پدال گاز خیلی سریع تر است و دور موتور خیلی سریع تر بالا می رود .شما در این دریچه ی گاز تاخیری مشاهده نمی کنید اما به دلیل اینکه با فشردن پدال گاز باز شدن دریچه گاز خیلی سریع تر و بیشتر انجام می شود ،این عمل باعث ورود بیشتر سوخت به محفظه احتراق و در نتیجه مصرف سوخت زیاد صورت میگیرد . نکته ی قابل توجه دیگر درباره ی دریچه ی گاز سیمی قیمت مناسب تر آن نسبت به دریچه گاز برقی و البته و مقداری کلاسیک بودن آن است که شما ممکن است در این خودرو ها مشاهده کنید که دور موتور بین بازه ی 1000 تا 1300 RPM کمی بالا پایین می شود که در این خودرو ها رایج است .
نتیجه گیری، کدام مدل پارس؟
اگر قصد خرید پژوپارس دارید بهتر است بین مدل های 92 تا96 فکر کنید . اگر اهل گاز دادن هستید ECU7,4,4 یعنی تا مدل 93 می تواند بهترین گزینه برای شما باشد . اگر اهل تقویت کردن خودرو هستید می توانید سراغ نسخه ی M17 بروید چون با نسخه ریمپ تقریبا عملکرد مشابه 7,4,4 دارد اما اگر مصرف سوخت برای شما مهم نیست و احتمالا اهل تیک آف کشیدن هستید ECU کروز بهترین گزینه ای است که میتوانید روی پارس TU5 پیدا کنید