انتخاب کنسول بازی جدید کار سختی است. معمولاً باید عوامل مختلفی را برای این انتخاب در نظر بگیرید همچنین سلایق و الویتهای شخصی خودتان که به انتخاب بهترین گزینه کمک زیادی میکند.
در ادامه مطلب 8 نکتهای که به شما برای انتخاب یک کنسول بازی جدید کمک میکنند را مرور میکنیم.
1. قیمت کنسول بازی
اولین مانعی که برای انتخاب کنسول بازی وجود دارد، قیمت است.
معمولاً تولید کنندگان کنسولها مثل سونی و مایکروسافت کنسولهای خودشان را با ضرر میفروشند و این ضرر را از طریق ارائه خدمات و بازی جبران میکنند. این رویکرد تقریباً ثابت است یعنی نباید در نسل جدید کنسولها افزایش قیمت شدیدی وجود داشته باشد.
با این حال بهتر است قیمت کنسولی که قرار است بخرید و انواع مختلف آن را مقایسه کنید. معمولاً سالها زمان میبرد تا قیمت خرده فروشی کنسولها کاهش پیدا کند پس این موضوع را هم در نظر داشته باشید.
2. توجه به کانفیگ و مشخصات کنسول جدید
نکته بعدی که باید در نظر داشته باشید، مشخصات کنسولهای مختلف است.
البته مشخصات همه چیز نیست و عملکرد کنسول به توسعه دهندگان هم بستگی دارد تا از سختافزار و نرمافزار آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند. با این وجود اگر یک کنسول دچار نقایصی باشد (مثلاً قدرت پردازنده کمتری داشته باشد یا فاقد درایو ذخیره اطلاعات باشد)، تجربیات کاربری دچار اختلال میشود به خصوص در اواخر عمر کنسول.
مشخصات مهم کنسول عبارتند از: پردازنده، گرافیک، رم، فضای ذخیره اطلاعات، درایو قابل گسترش، درایو گسترش یافته، خروجی ویدیو، خروجی صدا، قابلیت اتصال و امکانات شبکه.
همچنین تأثیر این مشخصات بر تجربیات کاربری را هم در نظر داشته باشید. مثلاً ممکن است یک کنسول روی کاغذ خیلی خوب و فوق العاده به نظر برسد اما باز هم نسبت به گزینههای رقیب عملکرد ضعیفی داشته باشد یا بالعکس. نینتندو از نظر استفاده هوشمندانه و کارآمد از مشخصات و امکانات کنسول بهترین گزینه محسوب میشود.
3. بازیهای هر کنسول
در مرحله بعد به مهم ترین جنبه انتخاب کنسول بازی میرسیم یعنی کتابخانه بازیهای آن. معمولاً کتابخانه بازیها مشخص میکند که آیا یک کنسول بهترین سیستم بازی محسوب میشود یا خیر. چون به هر حال قصد و هدف نهایی کاربر اجرای بازی است.
ارزیابی این نکته کمی سخت است چون معمولاً بازیهای جدید به مرور زمان کیفیت پیدا میکنند. همیشه منابع بازیهای کنسولی که قصد انتخاب آن را دارید در نظر داشته باشید تا ببینید که این کنسول برای شما مناسب است یا خیر. همچنین رویدادهای مهمی مثل نمایشگاهها یا رویداد E3 را هم دنبال کنید.
سونی و نینتندو همیشه عناوین انحصاری قوی دارند اما معمولاً مایکروسافت فاقد محصولات ویژه و اختصاصی است. با خرید استودیوهای بازی توسط مایکروسافت و سونی و به دست آوردن انحصاری بازیها توسط آنها به مرور شاهد تغییر این شرایط خواهیم بود. بهتر است نگاهی هم به اخبار بازی داشته باشید چون قطعاً مایل نیستید که پس از خرید یک کنسول جدید متوجه شوید که بازی محبوب شما در این کنسول پشتیبانی نمیشود.
4. طراحی کنسول جدید
اولین نکتهای که هنگام تصمیم گیری برای انتخاب کنسول جدید به چشم میخورد، ظاهر آن است. گرچه این ویژگی مهم ترین نکته برای انتخاب کنسول جدید نیست اما همیشه از وجود طراحی منحصربفرد و جذاب استقبال میشود.
ابعاد کنسول هم اهمیت زیادی دارد. در نسل نهم بازیهای ویدیویی شاهد طراحی بزرگ PS5 بودیم و همین مسئله ممکن است بعضیها را به سمت ایکس باکس سری X یا S بکشاند. نینتندو و ولو هم نسبت به سونی و مایکروسافت کنسولهای کوچکتری تولید میکنند اما با توجه به طراحی خاصی که دارند در مجموع هدف طراحی آنها کاملاً متفاوت است.
گرچه این مهم ترین جنبه محسوب نمیشود اما باید مطمئن شوید که طراحی کنسول انتخابی با سلیقه و خواست شما تطبیق دارد.
5. امکانات کنسولهای مختلف
امروزه کنسولهای بازی از یک سیستم ساده تبدیل به یکسری سیستم سرگرمی کامل و تمام عیار شده اند. پس بهتر است مشخصات کنسول مورد نظر هم برای اجرای بازی و هم غیربازی را در نظر داشته باشید.
امکانات مخصوص گیمینگ شامل مواردی مثل رابط کاربری، تنظیمات قابل تغییر و امکانات منحصربفرد هر کنسول هستند مثل کنسول سوئیچ که در دو حالت دستی و پایهای کار میکند.
یکی از مشخصههای مهم کنسولهای بازی، سازگاری عقبگرد است. وقتی سونی و مایکروسافت اعلام کردند که جدیدترین کنسولهای این دو شرکت یعنی PS5 و ایکس باکس سری X/S سازگاری عقبگرد را دارند گیمرها به شدت خوشحال شدند چون امکان اجرای انواع بازیهای نسل آخر با این کنسولها وجود داشت.
علاوه بر امکانات مختص گیمینگ، یکسری امکانات غیرگیمینگ هم وجود دارند که باید در نظر داشته باشید. مثلاً آیا امکان استفاده از اسپاتیفای، نت فلیکس و سایر سرویسهای استریمینگ محبوب وجود دارد؟ آیا با کنسول جدید میتوان وبگردی کرد؟ پس حتماً سایر ویژگیها و امکانات غیر از بازی که برای شما مهم هستند را هم در نظر داشته باشید.
6. سرویسهای ارائه شده توسط هر کنسول
در کناری بازیها و امکانات، نگاهی هم به سرویسهای مختلف ارائه شده توسط کنسول مورد نظرتان داشته باشید. اشتراک گیمینگ معمولی برای اجرای بازی و استریم کردن بازیهای آنلاین مفید است اما نگاهی هم به امکاناتی که با طرح اشتراک در اختیار شما قرار میگیرد داشته باشید از جمله اجرای بازیهای رایگان در هر ماه، تخفیفهای ویژه، فضای ذخیره اطلاعات روی بستر ابر و غیره.
با هر نسل جدید کنسول شاهد ارائه سرویسهای جدید، منحصربفرد و ارتقای سرویسهای قبلی هستیم. بهتر است همیشه مزایا و معایب سرویسهای ارائه شده توسط هر کنسول را تحت نظر داشته باشید.
7. مدل دسته بازی کنسول
امروزه گیمینگ از جهات مختلف پیشرفت و ارتقاء پیدا کرده است و این موضوع را در دستههای بازی هم مشاهده میکنیم. یک دسته بازی خوب میتواند تجربیات گیمینگ شما را به طور چشمگیری ارتقاء دهد.
بهتر است نگاهی به دستههای بازی کنسولهای مختلف داشته باشید و جنبههایی مثل شکل و ساختار، کیفیت ساخت، ساختار دکمهها، بازخورد لمسی، تریگر تطبیقی و سایر امکانات را در نظر بگیرید. گرچه ممکن است این ویژگی در ابتدا خیلی مهم به نظر نرسد اما میتواند تفاوت چشمگیری ایجاد کند.
8. اکوسیستم کنسول
نکته آخر اکوسیستم کنسولهای مختلف است. انواع کنسولها (مثل پلی استیشن، ایکس باکس و غیره) سالهاست که اکوسیستم مخصوص خودشان را طراحی و تکمیل کرده اند در نتیجه اگر همیشه با یکی از این اکوسیستمها کار کرده اید، ممکن است جابجایی برای شما سخت باشد.
آیا به دنبال همان تجربیات قدیمی هستید یا میخواهید یک اکوسیستم جدید را تجربه کنید؟ دوستان شما بیشتر با کدام اکوسیستم کار میکنند؟ آیا میزان پیشرفتی که در بازیهای قبلی داشته اید برای شما مهم است و مایلید در کنسول جدید هم آن را ادامه دهید یا خیر؟
همه چیز بستگی به انتظار و خواست شما از کنسول جدید دارد اما نباید اکوسیستم کنسول جدید را نادیده بگیرید.
جمع بندی مطلب
چه به دنبال خرید یک کنسول از نسل فعلی، بعدی یا نسلهای آینده هستید همیشه نکات ذکر شده در این مطلب را در نظر داشته باشید.
بهترین سیستم گیمینگ، سیستمی است که انتظارات شما از اجرای بازیها را برآورده میکند از جمله بازی تک نفره، گیمینگ با واقعیت مجازی یا اشتراک استریمینگ. پس همیشه قبل از انتخاب تحقیقات لازم را انجام داده و مطمئن شوید که سیستم جدید امکانات مورد نظر شما را دارد.