دوربینهای زیر صفحه نمایش در حال حاضر یکی از جدیدترین تکنولوژیها در بازار گوشیهای هوشمند هستند که هنوز جای پیشرفت بسیاری دارند.
اکنون که طراحی گوشیهای تاشو روزبهروز بهتر و پیشرفتهتر از قبل میشود، ساخت دوربینهایی که زیر صفحه نمایش قرار میگیرند، بزرگترین چالش برای تیم تحقیق و توسعه شرکتهای سازنده تلفن هوشمند است.
اما از دوربینهای موجود در بازار میتوان نتیجه گرفت که هنوز تا رسیدن به فناوری ایدهآل این نوع دوربینها، فاصله زیادی باقی است.
اما پیشرفت تکنولوژی در حال سرعت گرفتن است. گوشی تاشو گلکسی زد فولد 3 دارای یک دوربین، زیر صفحه نمایش 7/6 اینچیاش است. گوشی تازه منتشر شده ZTE اکسون 30 5G نیز دومین تلاش ZTE پس از ساخت اولین دوربین زیر صفحه نمایش با گوشی اکسون 20 بود.
با این حال شنیدهها حاکی از آن است که در سال آینده شاهد استفاده از دوربین سلفی زیر صفحه نمایش در گوشیهای بیشتری خواهیم بود و شایعه شده است که گلکسی اس 22 نیز این تکنولوژی را خواهد داشت.
قطعا ما در آغاز مسیر انقلاب فناوری دوربینهای جلو در گوشیهای هوشمند هستیم اما با توجه به آن چه اکنون در دسترس است، زمان زیادی میبرد تا این دوربینها به قابلیت پیشفرض گوشیها تبدیل شوند.
مشکلات عملکرد دوربینهای زیر صفحه نمایش
یکی از مزیتهای این نوع دوربینها این است که بسیار خوب زیر صفحه نمایش جا میگیرند. در گوشی گلکسی زدفولد 3 لنز مخفی بیشتر به دید میآید اما در اکسون 30 به شما حس داشتن یک نمایشگر کاملا یکنواخت را میدهد. اگر خیلی دقت کنید، لنز را میتوانید ببیند بخصوص اگر یک صفحه سفید روشن داشته باشید. اما در حالت عادی شما یک نمایشگر کاملا یکنواخت در اختیار دارید.
متاسفانه مشکل اصلی این نوع دوربینها، خود دوربین است. دوربینهای سلفی یکی از خاصترین بخشهای گوشیهای هوشمند است بهگونهای که منشا پیدایش کلمه سلفی نیز همین گوشیها بودهاند.
برای دوربینهای زیر صفحه نمایش اما، شرایط متفاوت است.
نرمافزار گوشی نمیتواند منابع نور را به خوبی تنظیم کند بنابراین عکسها هم در فضای بسته و هم در فضای باز از کیفیت لازم برخوردار نیستند.
اکنون که تصویربرداری یکی از برگ برندههای گوشیها در بازار رقابتی است، تلفنهای هوشمندی که از دوربینهای زیر نمایشگر استفاده میکنند، از رقبا عقب میافتند.
هرچند این مشکل در Z فولد 3 به دلیل وجود دوربین سلفی در پانچ هول صفحه نمایش خارجی چندان به چشم نمیآید، اما در خصوص اکسون 30، شاخصترین مشخصهاش که وجود دوربین زیر نمایشگر است، بزرگترین نقطه ضعف آن میباشد.
قدم بعدی برای دوربینهای زیر نمایشگر چیست؟
بنابراین دوربینهای جلو آنطور که شایسته است پیشرفت نکردهاند. اما برای کسانی که دوست دارند تمام صفحه نمایش را برای تجربه گیمینگ یا تماشای فیلم در اختیار داشته باشند، قرارگیری دوربین سلفی در زیر نمایشگر میتواند یک مزیت به شمار رود.
اینطور که بنظر میرسد، استفاده از این نوع دوربینها برای گوشیهای گیمینگ بهترین گزینه است چراکه در بهترین گوشیهای گیمینگ، تصویربرداری جای خود را به صفحه نمایش و قابلیتهای دیگر مرتبط با بازی کردن داده است.
به نظر جانشین جدید ایسوس راگ فون 5 یا رد مجیک 6 بدون دوربینهای کلاسیک بهتر کار خواهند کرد و سراغ دوربینهای زیر نمایشگر میروند. هدف این گوشیها بازارهایی است که در آنها مشکلات سلفی دوربین چندان مهم به حساب نمیآیند.
برای آینده، باید منتظر ماند و دید قدم بعدی برای دوربینهای زیر صفحه نمایش چیست. به نظر نمیرسد که این فناوری به بنبست خورده باشد. در عین حال نمیتوان تا حداقل چند سال دیگر از شرکتهای بزرگ گوشیهای هوشمند برای دوری کردن از این نوع دوربینها روی گوشیهای خود ایراد گرفت. گوشیهایی چون آیفون و گلکسی اس نیازمند دوربینهای زیر صفحه نمایش خیلی بهتری هستند نه آنچه اکنون در دسترس است.
منبع: Tomsguide.com