رمزگذاری سرتاسری واتساپ برای بکاپ‌ها

توسط رضا کمالی
3 دقیقه
رمزگذاری سرتاسر واتساپ برای بکاپ‎‌ها

واتساپ به زودی امکان رمزگذاری کامل چت‌های بکاپ را برای کاربران فراهم خواهد ساخت به‌طوری که هیچکس نتواند آن‌ها را مشاهده کند.

مارک زاکربرگ موسس و مدیر فیسبوک در پیامی در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد که واتساپ اولین پیام‌رسان در جهان خواهد بود که امکان رمزگذاری پیام‌ها و محتوای پشتیبانی گرفته شده را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. او می‌گوید:

دستیابی به این قابلیت از لحاظ فنی چالشی بسیار دشوار و نیازمند یافتن روشی جدید برای ذخیره‌سازی دیتا در سیستم‌ عامل‌های مختلف بود.

رمزگذاری سرتاسری معمولا برای داده‌هایی است که از دستگاه یک کاربر به دستگاهی دیگر انتقال داده می‌شود، نه داده‌هایی که در چت‌های بکاپ به‌صورت ساکن ذخیره شده‌اند.

زاکربرگ با ادبیات و کلماتی جذاب برای مخاطب این نکته را گوشزد می‌کند که هیچکس جز کاربر کلید دسترسی به دیتاهای پشتیبانی گرفته شده را نخواهد داشت.

اما واتساپ به صورت خودکار این کار را انجام نخواهد داد و همچنان مانند قبل از شما خواهد پرسید که می‌خواهید چت‌هایتان را روی آیکلود یا گوگل درایو (بسته به سیستم عامل گوشی) ذخیره کنید یا خیر.

به گفته تیم مهندسی فیسبوک، قابلیت رمزگذاری دیتاها تا چند هفته دیگر اجرایی خواهد شد و با فعال‌سازی آن، تمام محتواهایی که قبلا بکاپ گرفته شده است، پاک می‌شود.

رمزگذاری بکاپ‌های واتساپ 1

رمزگذاری بکاپ‌های واتساپ چگونه کار می‌کنند؟

با فعال‌سازی این قابلیت، ابتدا تلفن شما شروع به ساختن یک کد 256 بیتی (32 بایتی) می‌کند. از این کد برای رمزگذاری بکاپ چت شما روی گوشی استفاده می‌شود و بعد از آن، دیتای رمزگذاری شده روی گوگل‌درایو یا آیکلود بارگذاری می‌شود.

شما دو گزینه برای مدیریت کد واتساپ خواهید داشت. گزینه اول ریسکی‌تر است اما کنترل بیشتری به کاربر می‌دهد در حالی که گزینه دوم، کار مدیریت را به واتساپ واگذاری می‌کند.

در گزینه اول، به شما نسخه 64 کاراکتری کد داده می‌شود که شبیه یه رشته طولانی از اعداد به‌همراه حروف از A تا F است. باید این کد 64 حرفی را جایی ذخیره کنید. مسئولیت گم‌شدن آن به عهده خود شماست و واتساپ هیچ کمکی به شما نخواهد کرد. در زمان بازیابی بکاپ‌ها باید این کد را در اپلیکیشن واتساپ وارد کنید.

گزینه دوم به واتساپ این اجازه را می‌دهد که کد را مدیریت کند. برای اینکار باید یک پسورد جدید (احتمالا متفاوت از پسورد کنونی واتساپ خود) بسازید.

باید کلمه عبور را یادداشت یا جایی ذخیره کند چراکه به گفته مهندسین فیسبوک، بعد ازچند تلاش ناموفق برای دستیابی به دیتا با زدن پسورد اشتباه، آن دیتا برای همیشه غیرقابل‌دسترسی خواهد ماند.

به نوعی می‌توان گفت که کلمه عبور شما، کد رمزگذاری را باز کرده و آن کد، دسترسی به محتوای پشتیبانی گرفته شده را فراهم می‌سازد.

encryption 001

معایب احتمالی سیستم رمزگذاری واتساپ

این شکل از رمزگذاری دلخواه، معایب بالقوه‌ای نیز دارد.

اول اینکه بازیابی دیتا هنگام جابجایی به یک آیفون یا دستگاه اندروید جدید راحت بنظر می‌رسد. اما در خصوص جابجایی از یک پلتفرم به پلتفرمی دیگر چه؟

بنظر نمی‌رسد واتساپ روی اندروید بتواند به آیکلود یا برعکس، واتساپ روی آی‌اواس بتواند به گوگل‌درایو دسترسی داشته باشد.

دوم، بهتر است در یک زمان این کار را روی چند گوشی انجام ندهید چراکه به گفته تیم فیسبوک، بکاپ‌های رمزگذاری شده تنها روی دستگاه اصلی کاربر پشتیبانی می‌شود.

سوم، تیم فنی فسیبوک به کاربرانی که می‌خواهند از این امکان استفاده کنند پیشنهاد کرده است که واتساپ را از لیست اپلکیشن‌هایی که گوشی از آ‌ن‌ها بکاپ می‌گیرد، درآورند.

مشخص نیست که این فرایند رمزگذاری، با بکا‌پ‌‌های معمول گوشی تداخل پیدا می‌کند یا اینکه در بکاپ‌های معمول دستگاه تلفن همراه، دیتاهای واتساپ به صورت غیر رمزگذاری شده ذخیره می‌شود.

در نهایت، همانطور که قبلا گفته شد، در صورت فراموشی کد 64 کاراکتری یا پسورد، تمام بکاپ‌هایتان را از دست خواهید داد. احتمالا باید یک پسورد یا کد رمزگذاری جدید ساخته و دوباره از اول شروع کنید.

منبع: Tomsguide.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟