پاسخ فرکانسی هدفون چیست؟

توسط سمیرا گلکار
2 minutes read
پاسخ فرکانسی هدفون

چه جزء مشتاقان موزیک باشید و چه فقط یک کاربر ساده که به شنیدن موزیک علاقمند است، به احتمال زیادی با اصطلاح “پاسخ فرکانسی هدفون” برخورد داشتید. در این مقاله به شما کمک می‌کنیم تا بهتر با این اصطلاح آشنا شوید و هر آنچه لازم است درباره پاسخ فرکانسی و اهمیت آن بدانید را به شما خواهیم گفت.

پاسخ فرکانسی هدفون چیست؟

پاسخ فرکانسی روشی برای ارزیابی قابلیت هدفون جهت تولید همه فرکانس‌ها به صورت برابر است. این قابلیت محدوده فرکانسی که هدفون‌ها قادر به بازتولید آن هستند را نشان می‌دهد.

پاسخ فرکانسی میزان بزرگی خروجی هدفون نسبت به ورودی آن را به صورت تابعی از فرکانس مشخص می‌کند. پاسخ فرکانسی نشان می‌دهد که هدفون شما هر فرکانس از سیگنال صوتی را نسبت به دامنه آن با چه دقتی بازتولید می‌کند.

هر هدفونی از نظر مشخصات پاسخ فرکانسی متفاوت است. می‌توانید این اطلاعات را در دفترچه مشخصات محصول مشاهده کنید.

پاسخ فرکانسی هدفون

پاسخ فرکانسی چه اهمیتی دارد؟

پاسخ فرکانسی هدفون اهمیت زیادی در سیستم صوتی دارد. پاسخ فرکانسی مشخص می‌کند که خروجی چطور به نظر می‌رسد و می‌تواند تأثیر چشمگیری بر تن و لحن صدای ابزارهای موسیقی داشته باشد و حتی می‌تواند تجربیات کاربری را تخریب کند.

همچنین یک وسیله صوتی که پاسخ فرکانسی خوبی داشته باشد می‌تواند صداهای پایین، متوسط و بلند را به درستی پخش کند.

واقعیت‌های کلیدی درباره پاسخ فرکانسی هدفون

چند واقعیت مهمی که باید درباره پاسخ فرکانسی هدفون بدانید:

  • محدوده قابل شنیدن 20 تا 20 هزار هرتز است که برای اکثر هدفون‌ها محدوده استاندارد در نظر گرفته می‌شود.
  • فرکانس خارج از محدوده قابل شنیدن بیشتر حس می‌شود تا اینکه شنیده شود چون امروزه خیلی از هدفون‌ها محدوده فرکانسی دارند که ما انسان‌ها قادر به شنیدن آن نیستیم.
  • حتی هدفون‌های ساده هم می‌توانند محدوده قابل شنیدار (20 تا 20 کیلوهرتز) و فراتر از آن را تولید کنند.
  • نیازی نیست که خیلی نگران پاسخ فرکانسی باشید چون اکثر هدفون‌های موجود در بازار، محدوده پاسخ فرکانسی استاندارد را دارند.

فرکانس لزوماً باعث ارتقای کیفیت صدا نمی‌شود

معمولاً هدفون‌ها صدا را به همان صورتی که انتظار می‌رود باز تولید می‌کنند. نوع پاسخ فرکانسی مورد استفاده برای هدفون‌ها نقش مهمی در این مسئله دارد.

لازم به ذکر است که هر چند پاسخ فرکانسی محدوده باس، فرکانس‌های میانی و تربل مختلفی ایجاد می‌کند که بر کیفیت صدا تأثیرگذار هستند اما همیشه هم باعث رسیدن به چنین ارتقاهایی نمی‌شود. باید سایر عوامل تأثیرگذار بر کیفیت صدا را هم در نظر داشت از جمله اینکه هدفون‌ها چقدر خوب فرکانس صدای قابل شنیدن را مدیریت می‌کنند.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟