تحویل اتوبوس آمبولانس‌های داخلی ـ شهریور 1400

توسط بردیا دهقانیانبردیا
11 minutes read
اتوبوس آمبولانس داخلی

 نشست خبرنگاران با سرپرست سازمان اورژانس کشور در ۳۰ مرداد

پیمان صابریان سرپرست اورژانس کشور ، در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: پیشرفت‌های خوب و قابل توجهی را از نظر امکانات نرم افزاری و سخت افزاری داشتیم و با تأمین بودجه‌ای که شد، مناقصه ۲۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس انجام شده است.

وی افزود: حوادثی که بالای ۴-۵ مصدوم دارد این اتوبوس آمبولانس‌ها می‌تواند کمک شایانی کند، همچنین خرید ۱۰۰۰ هزار دستگاه آمبولانس قرار است از طرف وزرات بهداشت انجام شود. ۱۵۰ دستگاه موتورلانس به زودی وارد کشور می‌شود. بالگرد شهر لامرد هم طی هفته آینده تحویل داده می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که چه تدبیری برای مشکل کمبود نیرو در اورژانس اندیشیده‌اید، گفت: برای حل این مشکل جذب نیروی شرکتی را در دستور کار قرار دادیم، همچنین از اورژانس یارها استفاده کردیم. البته چینش شیفت بندی‌ها را به نحوی تنظیم کردیم تا برای استراحت پرسنل زمان مناسبی در نظر گرفته شود.

صابریان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا برای تکمیل خودروهای امدادی فقط با خودروسازان داخلی تفاهم نامه دارید یا برنامه‌ای هم برای ورود تجهیزات مورد نیاز دارید، گفت: نباید فقط منتظر سیستم داخل باشیم. باید یک تعدادی از تجهیزاتی را که لازم داریم وارد شود که از کار و امدادرسانی به مردم عقب نیفتیم چون در روال کار فوریت‌های پزشکی نباید تعلل ایجاد شود.

پیمان صابریان ـ سرپرست اورژانس کشور

پیمان صابریان ـ سرپرست اورژانس کشور

سرپرست اورژانس کشور گفت: البته نمونه داخلی اتوبوس آمبولانسی که تولید شده است، مناسب و راضی کننده بود که اگر این اتوبوس امبولانس‌ها به همین شکل تولید شود می‌تواند نیاز اورژانس کشور را تأمین کند. کمبود نیروی انسانی در اورژانس تهران بالغ بر ۵۰ درصد است و چارت این سازمان بالغ بر ۴۰ سال است بروز رسانی نشده است و این امر در حال تحقق و از طریق سازمان استخدامی این موضوع پیگیری خواهد شد.

پیمان صابریان با بیان اینکه در کشور ۸ هزار نفر کمبود نیرو داریم افزود: تلاش خواهیم کرد علاوه بر قرارداد خرید آمبولانس‌های تولید داخل مذاکراتی برای واردات انجام دهیم، نمونه اتوبوس آمبولانس تولید شده نمونه خوبی بوده است و امیدوارم روند تولید آن ادامه داشته باشد. در تمام استان تهران در بحران کرونا نیروهای اورژانس حضور داشتند و بالاترین رضایتمندی را از سیستم اورژانس تهران داشتیم که ۸۸.۹ درصد رضایت وجود داشت.

وی گفت: پاداش کرونا بین کارکنان توزیع شده است و حدود ۱۲ میلیارد تومان در اورژانس تهران توزیع شده است و در زمینه درمان نیز تکنسین‌های ما مشکلی نداشته‌اند. طرح شهید سلیمانی هنوز در حال انجام است و پشتیبانی خوبی از این طرح در زمینه انتقال بیماران به بیمارستان در حال انجام است. از زمانی که ما به چرخه واکسیناسیون اضافه شده‌ایم سرعت افزایش داشته است و همین موضوع منجر به خلوت شدن صف‌های واکسن شده است و روند خوبی در حال استمرار است.

نیاز کشور به اتوبوس آمبولانس

تاکنون قرارداد ساخت و تولید ۲۰ دستگاه از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس درخواست شده از سوی سازمان اورژانس کشور منعقد شده و مطابق با این قرارداد، محصولات از نیمه شهریورماه تحویل داده خواهد شد. به نقل از روابط عمومی ایران خودرو، قرارداد ساخت و تولید ۲۰ دستگاه دیگر اتوبوس آمبولانس به زودی منعقد و اجرایی خواهد شد.

اتوبوس آمبولانس داخلی

اتوبوس آمبولانس داخلی

ایران خودرو دیزل که پس از یک دهه رکود توانسته تولید اتوبوس را از سر بگیرد و با دستیابی به سود عملیاتی و خروج موفق از بخشی از زیان عملیاتی، به شرکتی سود ده تبدیل شود، برای افزایش سهم بازار داخلی و تولید و توسعه محصولات جدید اقدام کرده است.
در این راستا و بنا بر نیاز کشور و سازمان اورژانس، برای بهبود در نحوه خدمات رسانی، این خودروساز تولید اتوبوس آمبولانس را در دستور کار قرار داده است. در این اقدام تولید قطعات مورد نیاز محصول به شرکت‌های داخلی واگذار شده که به این طریق افزون بر به‌کارگیری توان داخل و کاهش ارزبری، اشتغال‌زایی نیز به وجود آمده است.

مشخصات اتوبوس آمبولانس داخلی

این اتوبوس آمبولانس که همان اتوبوس آتروس ۱۲۳۰ ایران خودرو دیزل بوده و به منظور استفاده اورژانس کشور به صورت اتوبوس آمبولانس باز طراحی شده، مجهز به تمامی امکانات درمانی لازم بوده و دارای ۸ تخت، به اضافه یک تخت CPR است. هم چنین قیمت این محصول که با احتساب تجهیزات، ۶۵ درصد آن داخلی سازی شده، ۵۰ درصد نمونه خارجی است.

اتوبوس آمبولانس داخلی

اتوبوس آمبولانس داخلی

اتوبوس‌ آمبولانس‌هایی که تاکنون در کشور مورد استفاده قرار می‌گرفت، اتوبوس‌های وارداتی یا مونتاژ شده بوده که در داخل کشور برای مصرف آمبولانسی، دوباره طراحی می‌شدند.

اکنون پرسش دقیق این است که چه تحولی در تولید اتوبوس‌ آمبولانس در کشور رخ داده که از مونتاژسازی به تولید ملی این محصول رسیده‌ایم. مسؤولان طرح اتوبوس‌ آمبولانس رونمایی‌ شده در منطقه ویژه اقتصادی پیام استان البرز می‌گویند این اولین اتوبوس‌ آمبولانس کاملا ملی تولید شده در کشور است.

ایران خودرو دیزل و تولید داخلی اتوبوس آمبولانس

مهندس جواد توسلی‌ مهر، مدیر عامل ایران‌ خودرو دیزل با بیان این‌ که ساخت اتوبوس‌ آمبولانس برای اولین بار در کشور به صورت داخلی‌ سازی اتفاق می‌افتد، گفت: «این اتفاق حاصل اعتماد اورژانس کشور به صنعتگران داخلی و ایران‌ خودرو دیزل است که متعاقب آن یک تفکر جهادی در مجموعه ما شکل گرفت و به‌سرعت درگیر کار شدیم.

ما زمان ساخت نمونه اولیه را سه ماه اعلام کرده بودیم، اما طی 35 روز با کار شبانه‌ روزی به‌ صورت سه شیفت، این نمونه آماده و تحویل اورژانس شد. همدلی، انسجام و رفاقی که بین مجموعه‌های ایران‌ خودرو دیزل اتفاق افتاد، منجر به این اتفاق بزرگ، آن‌ هم بعد از 9 سال که تولید اتوبوس در این مجموعه متوقف بود، شده است که یکی از نیازهای راهبردی اورژانس کشور را تامین‌ می‌کند. به طوری که در حال حاضر روزانه دو تا سه دستگاه اتوبوس آماده و تحویل داده می‌شود.

اتوبوس آمبولانس داخلی

اتوبوس آمبولانس داخلی

اتوبوس‌ آمبولانس؛ نیاز جاده‌های طولانی

رئیس هیات‌ مدیره شرکت کاربری‌ساز اتوبوس‌ آمبولانس که وظیفه تغییر کاربری اتوبوس به آمبولانس را به عهده دارد نیز با اشاره به این‌که در کشورهای اروپایی به خاطر فواصل نزدیک شهرها و درنتیجه فواصل نزدیک مراکز درمانی، اتوبوس‌آمبولانس چندان پرمصرف نیست، ادامه داد:

«در ایران به خاطر جاده‌های طولانی، فواصل زیاد مراکز درمانی و همچنین آمار سوانح و تصادفات جاده‌ای که کمی بیشتر از استاندارد جهانی است، یک اتوبوس‌ آمبولانس می‌تواند کار حداقل 9 آمبولانس را همزمان انجام دهد. بنابراین ایران شاید یکی از پرمصرف‌ترین کشورهایی است که به اتوبوس‌ آمبولانس نیاز دارد.

مدیر عامل ایران‌ خودرو در مورد ویژگی‌ها و مزایای این اتوبوس‌ آمبولانس بیان کرد : به لحاظ ارزبری حدودا قیمت اتوبوس مشابه خارجی بالای 300 هزار یورو است، اما این اتوبوس با ارزبری 33 هزار یورو در ایران ساخته شده است. قیمت تمام‌ شده آن نیز نصف قیمت تمام‌ شده خارجی است و به شکلی می‌توان گفت حدود 270 هزار یورو از خروج ارز از کشور جلوگیری شده است.

وی ادامه داد: «طراحی، سیستم شاسی، اتاق، محور و موتور اتوبوس کاملا داخلی‌ است و تنها یکی دو قطعه از این اتوبوس مانند گیربکس آن وارداتی بوده که هنوز به فناوری تولید آن دست پیدا نکرده‌ایم. این اتوبوس روی پلتفرم اتوبوس‌های شهری که شهرداری از آنها استفاده می‌کند، ساخته شده که با توجه به نیاز اورژانس، طراحی آن تغییر کرده است.

اتوبوس آمبولانس داخلی

اتوبوس آمبولانس داخلی

حاصل همکاری سه طرفه

رئیس هیات‌ مدیره شرکت کاربری‌ساز اتوبوس‌ آمبولانس نیز با بیان این‌که این شرکت در گذشته نیز برای سازمان‌های گوناگون اعم از شرکت‌های معدنی، هلال‌احمر و وزارت بهداشت اتوبوس‌آمبولانس‌هایی بسته به موارد مصرف‌شان را کاربری‌سازی کرده است، گفت:

«از آنجا که متولی استفاده از اتوبوس‌آمبولانس اورژانس کشور است، تیمی متشکل از تکنیسین‌های اورژانس به اجماع‌نظری در مورد تعداد تخت‌ها، نوع تجهیزات، میزان منبع آب یا فاضلاب، میزان سرمایش و گرمایش و همین‌طور استراحتگاه پرسنل رسیدند و ثمره آن اتوبوس‌آمبولانسی شد که مشاهده می‌کنید. شرکت ما به عنوان کاربری‌ساز و ایران‌خودرو به عنوان شاسی‌ساز و اورژانس به عنوان مصرف‌کننده به تعامل سه‌ جانبه‌ای رسیدیم تا این پروژه به سرانجام برسد.»

وی ادامه داد: «ما علاوه بر ساخت آمبولانس، سه تجهیز اصلی آن یعنی ساکشن، کیف امداد و نجات و انواع برانکاردهای مورد استفاده در آمبولانس را نیز تولید می‌کنیم. بیشتر تجهیزات الکترونیکی هایتک استفاده‌ شده در این اتوبوس‌ آمبولانس که مانند تجهیزات یک آی‌ سی‌ یو است نیز در شرکت‌های داخلی تولید می‌شود.

این اتوبوس را باید یک بیمارستان کوچک سیار درنظر بگیریم. بنابراین زیر ساخت‌های اکسیژن، برق، سرمایش و گرمایش و تهویه آن در این شرکت طراحی و انجام می‌شود و برخی تجهیزات را هنگام تحویل به اورژانس روی آن نصب می‌کنیم و برخی تجهیزات را نیز خود اورژانس بعد از تحویل روی زیرساختی که آماده‌ کرده‌ایم نصب می‌کند، اما عمده کار ما آماده‌سازی زیرساخت برای نصب تجهیزات است.»

اتوبوس آمبولانس داخلی

اتوبوس آمبولانس داخلی

 ظرفیت تولید 5000 اتوبوس در سال

مدیر عامل ایران‌خودرو دیزل در مورد چشم‌ انداز تولید این اتوبوس‌آمبولانس از  پرسیدیم گفت: «اکنون روزانه دو سه دستگاه اتوبوس را برای تجهیز شدن آماده می‌کنیم و از آنجا که قرارداد ما با اورژانس تعداد ۲۰ دستگاه تا ۱۵ شهریور است، امیدواریم هر ۲۰ دستگاه را تا آن تاریخ تحویل اورژانس دهیم. البته طبق گفته مسؤولان اورژانس نیاز این مجموعه ۱۰۰ دستگاه است که به‌ تدریج و هر بار قرارداد ۲۰ دستگاه بسته می‌شود.

هرچند ما ظرفیت تولید ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس در سال به صورت کار سه‌ شیفت را داریم. همچنین مدیریت صادرات ایران‌ خودرو دیزل نیز فعال شده و اگر مشتری در کشورهای منطقه پیدا شود، می‌توانیم این محصول را صادر کنیم. زیرا قیمت محصول ما نسبت به محصول مشابه خارجی بسیار پایین‌تر است. به همین دلیل خرید آن برای کشورهای خارجی توجیه اقتصادی دارد.

رئیس هیات‌ مدیره شرکت کاربری‌ساز آمبولانس نیز با اعلام این مطلب که از زمانی که ما شاسی اتوبوس‌ آمبولانس را تحویل می‌گیریم، می‌توانیم به طور متوسط هفته‌ای یک دستگاه را تحویل دهیم، به جام‌جم گفت: «کاربری‌سازی 20 دستگاه اتوبوس‌آمبولانس در شرکت ما تقریبا چهار ماه طول می‌کشد.»

اتوبوس آمبولانس داخلی

اتوبوس آمبولانس داخلی

اعتماد به ما، حمایت از ماست

مدیر عامل ایران‌ خودرو دیزل با اشاره به این‌ که تنها حمایت مورد نیاز، اعتماد به صنعتگران داخلی است و اگر به شرکت‌های تجاری‌ساز اعتماد شود هم از خروج ارز جلوگیری می‌شود و هم ایجاد اشتغال فراوانی می‌کند، در مورد تغییرات انجام‌ شده در اتوبوس‌ آمبولانس و تفاوت آنها نسبت به اتوبوس‌های شهری گفت:

«علاوه بر این‌که ظاهر اتوبوس به‌کلی عوض شده است، در این اتوبوس‌ها از موتور ۴۷۵ بنز با توان ۳۰۰ اسب‌بخار، با استاندارد یورو۴ به همراه فیلتر دوده استفاده شده، همچنین سیستم ترمز ارتقاء پیدا کرده، گیربکس‌ها تبدیل به اکولایف ZF شده و ۸۰ درصد جیگ و فیکسچر اتوبوس عوض شده است. البته علاوه بر اینها سسیتم خنک کننده موتور به‌ کلی تغییر پیدا کرده و در تولید شاسی، اتاق، تزئینات، برق و الکترونیک (سیستم مالتی‌ پلکس) از فناوری روز اروپا استفاده شده است.»

وی در پایان این مطلب را نیز اضافه کرد که تولید ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس در برنامه ایران‌خودرو دیزل قرار دارد که البته در بحث اتوبوس‌‌های شهری چیزی حدود ۳۰ هزار دستگاه اتوبوس نیاز کشور است و اگر همین ظرفیت در اختیار خودروسازان داخلی قرار بگیرد، از خروج ارز جلوگیری شده، اشتغال ایجاد می‌شود و بازار سرمایه هم حرکت خواهد کرد.

اکنون سهم ایران‌ خودرو دیزل در بازار برای ۲۴ روز کاری ۱۱۱ درصد رشد داشته و تولید ما نسبت به سال قبل ۲.۶ برابر شده است. این مسأله باعث شده است تا شرکت‌های زیر مجموعه ایران‌ خودرو دیزل ظرفیت تولیدشان تا پنج برابر رشد کند.

توسلی‌مهر تصریح کرد: «معتقدم موتور اصلی تولید، قشر کارگر است که اگر خوب دیده شود، صنعت ما جهش خواهد کرد. در همه صنایع ما ظرفیت بالقوه‌ای وجود دارد که اگر خوب تدبیر شود، در کمترین زمان جهش خوبی را در صنعت شاهد خواهیم بود.

اتوبوس آمبولانس داخلی

اتوبوس آمبولانس داخلی

رونمایی از اتوبوس آمبولانس داخلی در ۱۱ مرداد ۱۴۰۰

رئیس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی کشور گفت: روزانه در کشور ۱۵ تا ۱۶ تصادف رخ می‌دهد که این تصادف‌ها بیش از ۱۵ مصدوم دارد.

پیر حسین کولیوند روز دوشنبه ۱۱ مرداد ماه در مراسم رونمایی از اولین اتوبوس آمبولانس ساخت داخل در منطقه ویژه پیام کرج، گفت: اتوبوس آمبولانس یکی از نیازهای اصلی سازمان اورژانس برای خدمات‌رسانی است. در این مدت نیاز ما به اتوبوس آمبولانس از خارج تأمین می‌شد اما با همکاری داخلی توانستیم پس از انعقاد قرارداد با ایران خودرو دیزل اولین نمونه داخلی را تولید کنیم.

کولیوند ادامه داد: به جرأت می‌توان گفت نمونه داخلی با مشابه خارجی برابری می‌کند و از امروز می‌توانیم بگوییم که برای اتوبوس آمبولانس هیچ نیازی به کشورهای خارجی نداریم. برنامه‌ریزی برای تحویل یک دستگاه به هر دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته است. برای کل کشور به ۱۰۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس نیاز داریم و قرار است ظرف چهار تا شش ماه آینده ۲۰ دستگاه و بعد از آن هر سه ماه ۲۰ دستگاه جدید به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تحویل داده شود.

وی خاطرنشان کرد: این اتوبوس‌آمبولانس‌ها ظرفیت انتقال ۱۰ تا ۱۴ بیمار را دارد و مانند این است که مرکز درمانی به محل حادثه منتقل شده چون همه امکانات لازم در آن تعبیه شده است. روزانه در کشور بین ۱۵ تا ۱۶ تصادف رخ می‌دهد که بیش از ۱۵ مصدوم بر جا می‌گذارد بنابراین به این اتوبوس‌آمبولانس‌ها نیاز داریم.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟