کدام کنسول بازی برای شما بهتر است؟ مقایسه کامل PS5، ایکس باکس سری ایکس و نینتندو سوئیچ

توسط سمیرا گلکار
8 minutes read
کنسول بازی

در حال حاضر حوزه گیمینگ با کنسول بازی بسیار جذاب و پرطرفدار است و این یعنی حالا بهترین زمان برای خرید PS5، ایکس باکس سری ایکس یا نینتندو سوئیچ است. اما شاید انتخاب بین این سه گزینه کار سختی باشد. PS5، ایکس باکس سری ایکس و نینتندو سوئیچ سه کنسول بسیار متفاوت با مجموعه بازی‌های خاصی هستند که قیمت‌های متفاوتی دارند.

قبلاً هم درباره این کنسول‌ها مطالب زیادی داشتیم اما در این مطلب قصد داریم کار خریداران را راحت تر کنیم. این مطلب به بررسی جزئیات فنی یا مقایسه کانفیگ و مشخصات نمی‌پردازد بلکه سعی داریم نقاط قوت و ضعف هر کنسول را به صورت کاملاً واضح بیان کنیم و اینکه با هر کنسول چه بازی‌هایی می‌توان انجام داد.

اگر بالاخره تصمیم به خرید کنسول بازی گرفتید، با ما همراه باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید.

مایکروسافت ایکس باکس سری ایکس

مایکروسافت ایکس باکس سری ایکس

مرور کلی: کنسول ایکس باکس ایکس شرکت مایکروسافت یکی از قدرتمندترین کنسول‌های بازار است که پردازنده آن نسبت به PS5 و سوئیچ قوی تر و دارای فضای ذخیره بیشتری است. طراحی این کنسول به صورت یک مستطیل مشکی بزرگ با یک دیسک درایو در قسمت جلوی آن و تعدادی پورت در قسمت پشت است. همچنین ایکس باکس سری ایکس عضو اکوسیستم بزرگ ایکس باکس است که به کاربران امکان می‌دهد پیشرفتشان در بازی را ذخیره کرده و هر زمان که خواستند بازی را ادامه دهند حتی اگر آن را روی ایکس باکس وان، کامپیوتر یا گوشی اجرا کرده باشند. این کنسول 500 دلار قیمت دارد و نسخه تماماً دیجیتال آن یعنی ایکس باکس سری اس 300 دلار قیمت دارد.

مزایا: از آنجایی که بین هر سه کنسول معرفی شده در این مطلب، ایکس باکس سری ایکس پرقدرت ترین است، می‌توان آن را بهترین گزینه برای اجزای بازی‌های چند پلتفرمی مثل کال آو دیوتی و اساسینز کرید دانست. سری بازی‌های انحصاری مایکروسافت مثل Halo، Gears و Forza مدتهاست جزء بازی‌های محبوب علاقمندان به بازی‌های چند نفره بوده و خرید استودیوهای بازی سازی مثل Bethesda و Obsidian توسط این شرکت باعث شده که پلیرهای تک نفره هم بازی‌های خوبی در اختیار داشته باشند. ایکس باکس سری ایکس بین هر سه کنسول بیشترین قابلیت سازگاری عقبگرد را دارد و پلیرها می‌توانند با این کنسول علاوه بر تقریباً همه عناوین ایکس باکس وان، خیلی از بازی‌های ایکس باکس 360 و ایکس باکس اصلی را هم اجرا کنند.

می توان مهم ترین مزیت خرید ایکس باکس سری ایکس را قابلیت استفاده از ایکس باکس گیم پس دانست. با خرید طرح اشتراک این پلتفرم که 15 دلار در ماه قیمت دارد می‌توانید بیش از 300 بازی را برای ایکس باکس یا کامپیوتر دانلود کرده یا روی اندروید و iOS استریم کنید. پیشرفتی که در بازی داشتید هم حفظ خواهد شد. گرچه برای بهره برداری کامل از این سیستم نیازی به خرید ایکس باکس سری ایکس ندارید اما با این کنسول می‌توانید بازی‌ها را با رزولوشن 4K و با نرخ 60 فریم بر ثانیه اجرا کنید.

معایب: با اینکه مایکروسافت عناوین جذاب و خوبی داشته اما هیچ کدام از آنها هنوز به صورت انحصاری برای ایکس باکس سری ایکس منتشر نشده اند. در حال حاضر امکان اجرای بازی‌هایی مثل Halo، Gears و Forza با این کنسول وجود دارد اما تا رونمایی از عناوینی مثل Starfield و Avowed ماه‌ها یا حتی سال‌ها فاصله داریم.

علاوه بر این، یکی از نقاط قوت مهم ایکس باکس سری ایکس و اکوسیستم چند پلتفرمی آن این است که برای تجربه کردن بهترین بازی‌های مایکروسافت لزومی به خرید کنسول نیست. می‌توانید با پرداخت هزینه ‌15 دلار در ماه عضویت Ultimate ایکس باکس گیم پس را داشته باشید یا با خرید یک کامپیوتر قدرتمند از بازی‌های این اکوسیستم بهره مند شوید. در نهایت لازم به ذکر است که ایکس باکس سری ایکس پورت USB-C ندارد و شاید همین مسئله در آینده برای کاربران چالش برانگیز شود.

بازی‌های اختصاصی: Fable، Forza، Gears of War، Halo، Ori

نینتندو سوئیچ و نینتندو سوئیچ OLED

نینتندو سوئیچ و نینتندو سوئیچ OLED

مرور کلی: نینتندو سوئیچ 299 دلاری یک کنسول سبک وزن و کوچک با یک ویژگی خاص است و آن هم دستی بودن این کنسول است. همانطور که از نام این کنسول پیداست، می‌توانید به دو روش از آن استفاده کنید: به صورت دستی و با صفحه نمایش 6 اینچی خود کنسول یا از طریق اتصال به تلویزیون و با کنترلرهای سنتی تر.

نینتندو سوئیچ OLED جدیدتر که قرار است هشتم اکتبر رونمایی شود، یک صفحه نمایش OLED بزرگتر 7 اینچی، یک پایه قابل تنظیم عریض تر، یک داک با پورت لن، 64 گیگابایت فضای ذخیره اطلاعات و صدای باکیفیت تر دارد. مدل 199 دلاری این کنسول یعنی نینتندو سوئیچ لایت فاقد داک است اما برای اشخاصی که مایل به اجرای بازی با تلویزیون نیستند بسیار مناسب است.

به ویژه کنسول سوئیچ برای کودکان بسیار مناسب است و بازی‌هایی مثل سوپرماریو، پوکمون و افسانه زلدا در آن قابل اجرا هستند اما این کنسول برای بزرگسالان هم جذابیت‌های زیادی دارد و مجموعه بازی‌های سبک ایندی خلاقانه آن و همچنین عناوین شخص ثالثی مثل Doom to The Witcher 3: Wild Hunt بی شمار هستند.

مزایا: این موضوع کاملاً مشخص است اما اینکه بتوانید کنسول بازی خودتان را همه جا همراه ببرید ایده و طراحی خلاقانه‌ای است. سوئیچ تقریباً به همان صورتی که نینتندو تبلیغ کرده روان است. می‌توانید آن را به داک متصل کنید تا بازی‌های شما روی تلویزیون نمایش داده شوند یا کنسول را تبدیل به یک وسیله دستی کنید. این امکانات کنسول نینتندو به ویژه برای اجرای بازی در اتاق نشیمن و پای تلویزیون بسیار مفید هستند.

لازم به ذکر است که سوئیچ بازی‌های فوق العاده‌ای دارد از جمله افسانه زلدا: نفس وحش. گرچه ممکن است بین انتشار عناوین خیلی خوب برای سوئیچ وقفه زیادی ایجاد شود اما عناوین اول شخص این کنسول معمولاً بسیار جذاب هستند از سوپر ماریو ادیسه گرفته تا انیمال کراسینگ: افق‌های جدید.

معایب: بین این سه کنسول، سوئیچ یکی از قدیمی ترین‌هاست و این یعنی قدرت این کنسول هم تقریباً کمتر است. البته مشکل فقط این نیست که قطعات سوئیچ قدیمی تر هستند بلکه این کنسول یکی از کنسول‌های رده پایین است. بر خلاف PS5 و ایکس باکس سری ایکس که کیفیت تصویر 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه دارند، سوئیچ در حالت دستی کیفیت 720p و در حالت اتصال به تلویزیون کیفیت 1080p دارد. اکثر بازی‌ها هم با نرخ 30 فریم بر ثانیه اجرا می‌شوند. شاید این مسئله چندان مهم به نظر نرسد اما اگر تلویزیون UHD داشته باشید تأثیر چشمگیری دارد.

مشکل بعدی این است که چهار سال از عمر سوئیچ می‌گذرد و برای عرضه مدل 4K این کنسول هم نسبتاً دیر شده. گرچه قرار است پاییز امسال سوئیچ OLED روانه بازار شود اما این کنسول هم با کیفیت 1080p کار می‌کند و اکثر قطعات آن با سوئیچ اصلی برابر هستند. اگر حالا به دنبال خرید یک سوئیچ هستید، ممکن است اوایل سال میلادی بعدی مجبور به تعویض آن شوید و حتی اگر این کار را انجام ندهید ممکن است بعضی از عناوین شخص ثالث خیلی خوب را از دست بدهید چون معمولاً بازی‌ها با سخت‌افزار قوی تر تطبیق داده می‌شوند.

بازی‌های اختصاصی: The Legend of Zelda، Pokémon، Splatoon، Super Mario، Super Smash Bros.

پلی استیشن 5 سونی

پلی استیشن 5 سونی

مرور کلی: نسل پنجم کنسول پلی استیشن سونی یعنی PS5 هم یک سیستم بسیار قدرتمند است. زیر پوسته زیبا و جذاب این کنسول قطعاتی قدرتمند با قابلیت اجرای انواع بازی‌ها وجود دارد. PS5 علاوه بر اجرای عناوین اختصاصی این کنسول مثل «رچت و کلنک: شکاف جدا» و «مرد عنکبوتی: مایلز مورالس» قابلیت اجرای بازی‌های PS4 را هم دارد. گرچه PS5 به اندازه ایکس باکس سری ایکس قدرتمند نیست اما کاملاً با آن قابل مقایسه و رقابت است و SSD این کنسول با ظرفیت 825 گیگابایت یکی از پرسرعت ترین‌ها در بازار است.

مزایا: PS5 علاوه بر اینکه به طور کلی یک سیستم بسیار پرقدرت است، 2 قابلیت منحصربفرد دارد: دسترسی به عناوین خاص سونی و دسته DualSense خاص آن. سونی انحصار بازی‌هایی مثل Ratchet & Clank، God of War، Horizon، The Last of Us، Spider-Man, Demon’s Souls و سری Gran Turismo را در اختیار دارد – و البته این فهرست همچنان ادامه دار است. در نسل قبلی، این بازی‌ها همیشه در فهرست بهترین‌ها بوده اند و دلیل این موفقیت طراحی بسیار عالی و ارزش بسیار زیاد محصولات سونی است.

برای طراحی DualSense هم از قوی ترین و ظریف ترین مکانیزم‌های لمسی استفاده شده است. این کنترلر سونی به جای لرزش‌های ساده قابلیت ایجاد احساسات متفاوت برای قدم‌ها، جمع آوری ارز و حتی جابجایی انواع موانع را دارد. تریگرهای تطبیق پذیر دسته DualSense هم مقاوم تر شده و در همه موارد از شلیک با تفنگ گرفته تا حرکات خاص اسپایدر من برای پرتاب تار، حس و حالی بسیار واقع گرایانه ایجاد می‌کنند.

معایب: علاوه بر اینکه خیلی از مواقع پیدا کردن PS5 بسیار سخت است، از جهاتی این کنسول طراحی سنتی دارد. می‌توانید کنسول سوئیچ را همه جا با خودتان ببرید و یا با سیستم استریمینگ ایکس باکس بازی‌های دلخواهتان را اجرا کنید اما تصویر بازی‌های PS5 فقط با تلویزیون، صفحه کامپیوتر یا گوشی قابل مشاهده هستند. اپلیکیشن‌های استریمینگ این کنسول کم بوده و هیچ یک از آنها به اندازه ایکس باکس گیم پس قوی نیستند.

همچنین بزرگ و جاگیر بودن PS5 هم باعث شده که نصب و جا دادن آن در اطراف سینمای خانگی سخت باشد. در حال حاضر امکان اضافه کردن حافظه داخلی هم وجود ندارد و در آینده هم برای انجام این کار نیاز به تلاش زیادی خواهید داشت.

بازی‌های اختصاصی: God of War، Gran Turismo، Horizon، Ratchet & Clank، Spider-Man

سایر کنسول‌ها، گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها

کنسول بازی

همانطور که قطعاً در جریان هستید، PS5، ایکس باکس سری ایکس و نینتندو سوئیچ تنها کنسول‌هایی نیستند که در حال حاضر می‌توان خرید. علاوه بر گوشی و کامپیوتر هنوز هم ایکس باکس وان و PS4 را داریم و انواع بازی‌های نسل قبلی آنها.

این گزینه‌ها هر کدام از جنبه‌هایی خوب هستند و ارزش انتخاب را دارند اما در حال حاضر PS5، ایکس باکس سری ایکس و نینتندو سوئیچ برترین کنسول‌های موجود در بازار بوده و نقطه شروع اکثر پلیرها محسوب می‌شوند. در نتیجه بهترین کار انتخاب بین این 3 کنسول است مگر اینکه به دنبال یک سیستم بسیار پرقدرت (مثل یک کامپیوتر گیمینگ) یا ارزان قیمت (مثل یک سرویس گیمینگ با گوشی هوشمند) باشید.

 

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟