نمایشگر لنداسکیپ ( Landscape ) بهتر است یا پورتره ( Portrait ) ؟ چرا از هر دو استفاده نکنیم؟
این پرسش آغاز گر پروژهی ساخت نمایشگری بود که بتواند موقعیت قرار گیری خود را تغییر بدهد. از آنجا که در سال ۲۰۲۱ دیگر وجود یک نمایشگر بزرگ در وسط داشبورد چیز عجیبی نیست، شرکت میتسوبیشی به فکر ساخت یک نمایشگر افتاده که بتواند طرفداران هر دو مدل را راضی نگه دارد.
بعضی خودرو سازها برای جلب رضایت خریداران روش دیگری مثل تجهیز خودرو با چند نمایشگر را انتخاب کردهاند. برای مثال میتوان به شرکت مرسدس بنز با تولید EQS اشاره کرد که قبلا در مقالههایی با عنوان ( مرسدس بنز EQS ، خودرویی مجهز به پیشرفتهترین فناوریها ) و ( بررسی مرسدس بنز EQS مدل 2022 : معنای واقعی یک خودروی لوکس! ) با توجه به جزئیات، مشخصات و ویژگیهای این خودرو را بررسی کردهایم.
همیشه این سوال وجود داشت که کدام حالت نمایشگر برای استفاده بهتر است و دربارهی آن نظرات مختلفی وجود داشت. به تازگی شرکت میتسوبیشی نمایشگری طراحی کرده که موقعیت خود را با توجه به ترجیح راننده تغییر میدهد. این شرکت با دادن این حق انتخاب به راننده، میتواند جذابیت خاصی را برای خودروهای خود به وجود بیاورد. اکنون این نمایشگر در حال آزمایش بر روی پروتوتایپ آکورا MDX است.
یکی از مهندسان طراح این شرکت با نام مارک پاکوسکی ( Mark Pakoski ) با انتشار ویدئویی، نحوهی کارکرد این سیستم را شرح داده است. پاکوسکی میگوید که این پروژه که لقب پرندهی آتش ( Fire Bird ) را گرفته، با احتمال زیاد بر روی خودروهای آیندهی شرکت میتسوبیشی قرار خواهد گرفت. این ویژگی به عنوان پرچمدار تکنولوژی خودروها، نمایشگر بزرگ خودرو را قادر خواهد ساخت که با چرخش، موقیت خود را تغییر دهد.
با توجه به توضیحات پاکوسکی، نمایشگر خودرو با استفاده از موتورهای الکتریکی میتواند حالت قرار گیری خود را با توجه به نیاز و ترجیح راننده از حالت لنداسکیپ به پورتره و بالعکس تغییر دهد. هرکس که تجربهی استفاده از تلفنهای هوشمند را دارد میداند که استفاده از بعضی برنامهها در حالت پورتره و برخی دیگر در حالت لنداسکیپ راحتتر است. با وجود این ویژگی، انعطاف بیشتری برای استفاده از سیستم کنترل مرکزی خودرو در اختیار خواهید داشت.
پاکوتسکی ادامه میدهد: این سیستم علاوه بر ایجاد این انعطاف، دارای یک دوربین سلفی نیز خواهد بود که به راننده این امکان را میدهد که در خودروی خود تماس تصویری برقرار کند. تصور میشود که این ایده با توجه به شرایط همهگیری بیماری کرونا و اوج گرفتن استفاده از تماسهای تصویری برای کارهای خانگی شکل گرفته است.
این سیستم که بر پایهی سیستم عامل اندروید طراحی شده، دارای ویژگیهای منحصر به فرد و جذابی است که با توجه به آنها میتوان پیش بینی کرد که در آیندهی نزیک شاهد حضور آن در خودروهای مختلف خواهیم بود. پاکوسکی از یک مدت دوساله برای تولید انبوه این سیستم حرف میزند که این زمان قطعا به تصمیم گیری مدیران ارشد بستگی دارد.