فرایند شارژ سریع چگونه کار می‌کند و کدام گوشی‌ها در این زمینه رکورددار هستند؟

توسط سمیرا گلکار
4 minutes read
شارژ سریع

امروزه خیلی از گوشی‌های هوشمند با قابلیت شارژ سریع عرضه می‌شوند. بر خلاف گذشته حالا نیازی نیست که برای شارژ باتری گوشی چندین ساعت منتظر بمانیم.

امروزه تولید کنندگان این گوشی‌ها دائماً در حال تبلیغ سرعت شارژ محصولاتشان هستند و حتی بعضی از آنها ظرف کمتر از یک ساعت شارژ می‌شوند. هفت گوشی وجود دارد که ادعا می‌شود ظرف 30 ثانیه یا کمتر حدود 60 درصد شارژ می‌شوند.

در ادامه مطلب به شما خواهیم گفت که رکورد سریع شارژ متعلق به کدام گوشی است، شارژرها با چه سرعتی کار می‌کنند و غیره.

شارژ سریع چیست؟

همانطور که از نام شارژ سریع پیداست، این قابلیت به شما امکان می‌دهد که دستگاه را با سرعتی بیشتر از حد معمول شارژ کنید. شارژ سریع باعث انتقال نیروی بیشتر به دستگاه در زمان کمتر می‌شود. با شارژ سریع تعداد وات (W) وارد شده به باتری دستگاه بیشتر است.

به طور میانگین گوشی‌های هوشمند 2.5 تا 6 وات شارژ از طریق پورت USB دریافت می‌کنند. شارژ سریع این رقم را حدود 10 برابر افزایش می‌دهد و بعضی از گوشی‌ها به 120 وات هم می‌رسند. دقت داشته باشید که لزوماً همه گوشی‌ها از شارژ بسیار سریع پشتیبانی نمی‌کنند و همه شارژها پرسرعت نیستند.

برای کار کردن شارژ سریع نیاز به شارژر و گوشی دارید که هر دو از این فناوری پشتیبانی کنند. بنابراین اگر از شارژ سریع با گوشی استفاده کنید که از شارژ سریع پشتیبانی نمی‌کند، شارژ آن با سرعت معمولی انجام می‌شود. همین مسئله هنگام استفاده از یک شارژر عادی با گوشی که به سرعت شارژر می‌شود هم وجود دارد – در این حالت گوشی شما با سرعت معمولی شارژ می‌شود.

شارژ سریع

شارژ سریع چگونه کار می‌کند؟

وات، واحد استاندارد توان است. توان، حاصل ضرب جریان بر حسب آمپر و ولتاژ بر حسب ولت است. افزایش جریان یا ولتاژ باعث افزایش توانی می‌شود که از شارژر و دستگاه عبور می‌کند. در روش شارژ سریع، ولتاژ یا جریان افزایش پیدا می‌کند.

با افزایش ولتاژ، دستگاه سریع تر داغ می‌شود و وقتی جریان افزایش پیدا می‌کند به کابل‌های ضخیم تری نیاز داریم. شرکت‌های مختلف تکنیک‌های متفاوتی برای افزایش سرعت شارژ دارند. از جمله:

  • کوالکام (تکنولوژی Quick Charge)
  • انتقال برق از طریق USB
  • وان پلاس (Dash Charge)
  • شارژ سریع تطبیق پذیر سامسونگ
  • هوآوی (Super Charge)
  • مدیاتک (Pump Express or PE)
  • Warp Charging وان پلاس

پرسرعت ترین شارژرهای جهان

در حال حاضر یعنی مرداد 1400 سریع ترین شارژر جهان iQOO 7 ویوو است. باتری 4 هزار میلی آمپرساعتی این گوشی با تکنولوژی شارژ سریع 120 واتی ویوو ظرف کمتر از 30 دقیقه، از صفر تا صددرصد شارژ می‌شود. اما این مقام کمی جای تردید دارد چون شیائومی می‌ 10 اولترا هم با ظرفیت باتری 4500 میلی آمپرساعتی، شارژر سریع 120 واتی داشته و ظرف حدود 20 دقیقه به طور کامل شارژ می‌شود – با وجود بیشتر بودن ظرفیت باتری.

همچنین شیائومی می‌ 10 اولترا ظرف حدود 6 دقیقه تا 70 درصد شارژ می‌شود در نتیجه به ویوو iQOO 7 بسیار نزدیک است. وان پلاس 9 پرو سومین رتبه را دارد و باتری 4500 میلی آمپرساعتی این گوشی با شارژر 65 واتی آن ظرف حدود 30 دقیقه به شارژ کامل می‌رسد.

برندهای دیگر مثل ریلمی، اوپو و پوکو هم جایگاه‌های بعدی را دارند. سریع ترین شارژر بی سیم با سرعت 67 وات، متعلق به شیائومی می‌ 11 اولترا است. گرچه شارژ سریع بی سیم مفهوم جدیدی است اما کم کم جای شارژر باسیم را می‌گیرد.

آیا گوشی‌های اندروید سریع تر از آیفون شارژ می‌شوند؟

شارژ سریع

بله، گوشی‌های اندروید حتی بدون شارژ سریع هم از آیفون سریع تر شارژ می‌شوند. گوشی‌هایی مثل موتو ایکس و وان پلاس تنها ظرف 15 دقیقه از صفر به 20 درصد می‌رسند که این رقم برای آیفون 9 درصد است.

آیا شارژ سریع خطرناک است؟

خیلی از کاربران نگران آسیب رسیدن به باتری گوشی به دلیل استفاده از شارژ سریع هستند. اما این طور نیست. در روش شارژ سریع دو فاز وجود دارد. در فاز اول باتری با سرعت بالا بین 50 تا 70 درصد شارژ می‌شود و در فاز دوم سرعت شارژ کاهش پیدا می‌کند تا باتری خنک مانده و از ایجاد آسیب پیشگیری شود.

شارژ سریع و آینده

آینده شارژ سریع می‌تواند بسیار جذاب باشد چون بیشتر به سمت شارژ بی سیم خواهد بود و کم کم شارژرهای بی سیم جای مدل باسیم را می‌گیرند. قطعاً به زودی همه گوشی‌ها از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی خواهند کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟