تمام ماجرای عینک هوشمند در 5 قدم: حرکت در لبه فناوری

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
6 minutes read
تمام داستان عینک هوشمند در 5 قدم:

عینک‌های هوشمند قدم بعدی در دنیای فناوری به حساب می‌آیند. آن‌ها می‌توانند تمام ویژگی‌های تلفن همراه را مستقیم به چشم و گوش ما برسانند.

در سال 2013 گوگل اولین قدم را برداشت. این شرکت محصول “گوگل گلس اکسپلورر” را معرفی کرد. متاسفانه عینک گوگل کار خود را با شکست تمام کرد.

از آن زمان به بعد، شرکت‌های مختلف یک نسخه اختصاصی از عینک خود را معرفی و عرضه کردند. معرفی محصولات جدید، هیجان بازی را هر روز بیش‌تر می‌کند.

امروز یک سوال و جواب مهم برای شما داریم: عینک‌های هوشمند چطور کار می‌کنند؟ آیا آنطور که نشان می‌دهند، پیچیده هستند؟ روکیدا در ادامه منتظر شما است.

1. عینک هوشمند چیست؟

تمام داستان عینک هوشمند در 5 قدم:

عینک‌های هوشمند، همان عینک‌های قدیمی با تجهیزات مدرن هستند. آن‌ها مغز (پردازنده) دارند و کارهای مختلفی انجام می‌دهند.

برخی از اطلاعات را در قالب واقعیت افزوده (AR) به چشم شما می‌رسانند. برخی دیگر، مانند پاسخ به تماس و گوش دادن به موسیقی را به گوش شما می‌رسانند.

حتی برخی از این مدل‌ها می‌توانند به توجه به نور محیط، رنگ شیشه را تغییر دهند. هدف عینک هوشمند، یک پارچه کردن ویژگی‌های تلفن همراه با بدن انسان است.

راه و روش‌ مختلفی برای کنترل آن وجود دارد. می‌توانید از صفحه لمسی کمک بگیرید. برخی از آن‌ها بدون حرکت دست، قصد شما را تشخیص می‌دهند.

عینک‌های هوشمند در صنایع مختلف کارایی خود را به نمایش می‌کشند. مانند: تدارکات، مراقبت بهداشتی، ساخت و ساز و دیگر موارد.

2. عینک هوشمند از چه قسمت‌هایی ساخته می‌شود؟

Screenshot 2021 07 16 112203

برای این که یک عینک هوشمند مانند تلفن‌های هوشمند عمل کند، باید به راحتی کنترل شود. به همین دلیل آن‌ها از چندین حسگر و خروجی دیداری و شنیداری استفاده می‌کنند.

حسگرها وظیفه تشخیص حرکت، موقعیت و موارد مشابه را بر عهده دارند. خروجی دیداری به معنی آن مواردی است که شما می‌بینید. مانند: واقعیت افزوده که مواردی به محیط اطراف شما اضافه می‌شود یا یک تصویر که جدا از محیط اطراف نمایش داده می‌شود.

خروجی شنیداری به معنی صدا است. برخی از عینک‌ها از مواردی شبیه به هدفون کمک می‌گیرند. برخی دیگر سعی می‌کنند تا صدا را از طریق استخوان‌های سر منتقل کنند.

در ادامه با جزئیات بیش‌تر آشنا می‌شوید.

قابلیت صوتی

عینک هوشمند مکالمه یا تماشای فیلم را برای شما ممکن می‌کند. کدام موارد در تلفن همراه شما به صدا نیاز دارد؟ تمام آن موارد در یک عینک هوشمند نیز از صدا کمک می‌گیرند.

همانطور که گفتیم عینک هوشمند می‌تواند از راه‌های مختلف برای پخش صدا استفاده کند. یکی از آن‌ها انتقال صدا به حلزون گوش است.

عینک هوشمند در یک روند صدا را از طریق جمجمه به حلزون گوش می‌رساند. این روش لاله گوش شما را دور می‌زند!

یک میکروفون

اکثر عینک‌های هوشمند یک میکروفون کوچک به همراه دارند. وظیفه آن ضبط صدای شما و محیط اطراف است. شاید بخواهید آنچه را که می‌بینید و می‌شنوید را با عزیزان خود به اشتراک بگذارید.

میکروفون‌ها برای تماس صوتی نیز ضروری هستند.

پردازنده

عینک‌های هوشمند درست مانند هر رایانه به مغز نیاز دارند. به عینک نگاه کنید. آن‌ها بدنه نازکی دارند. برای جذب کاربران، عینک هوشمند نیز باید بدنه نازک و ظریف داشته باشد.

در نتیجه پردازنده نیز باید کوچک باشد تا در دسته عینک قرار بگیرد. یکی از پردازنده‌های مورد استفاده در آن‌ها اسنپدراگون XR1 محصول شرکت کوالکام است.

رابط انسان و رایانه

تمام داستان عینک هوشمند در 5 قدم:

عینک روی چشم شما قرار دارد. راه و روش کنترل آن باید با تلفن هوشمند تفاوت داشته باشد. در نتیجه رابط انسان و رایانه (HCI) وارد میدان می‌شود.

برای کنترل یک عینک هوشمند می‌توانید از موارد زیر کمک بگیرید

  • دکمه‌ها
  • تشخیص گفتار
  • تشخیص حرکت
  • ردیابی چشم
  • کنترل از راه دور (از طریق تلفن هوشمند)

لنزها

درست مانند بسیاری از عینک‌های معمولی، می‌توانید لنزهای مختلفی را به دستگاه اضافه کنید. این لنز می‌تواند برای مشکلات بینایی شما یا حتی یک فیلتر نور آبی ساده باشد.

شخصی سازی اولویت شرکت‌های سازنده برای تولید عینک هوشمند است.

دوربین

بسیاری از عینک‌های هوشمند به کمک یک دوربین نیاز دارند. از طرفی وجود یکی از آن‌ها ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. عینک هوشمند گوگل زیر تیغ انتقادات زیادی قرار گرفت.

چراکه به شکل مداوم در حال ضبط تصاویر بود. دوربین، آنچه شما می‌بینید را می‌بیند. به این فکر کنید که عینک‌های هوشمند مانند تلفن‌های هوشمند همیشه همراه ما باشند.

البته که دلیل محکمی برای استفاده از دوربین وجود دارد. عینک باید محیط اطراف را برای واقعیت افزوده بررسی کند.

4. نمایشگر: سرزمین آینه‌ها

چطور می‌توانیم دنیای دیجیتال را در کنار دنیای واقعی داشته باشیم؟ این قسمت، اوج فناوری را به چالش می‌کشد. برای بررسی و درک آن باید فناوری‌های واقعیت افزوده را بررسی کنیم.

برای عینک‌های هوشمند دو نوع نمایشگر اصلی وجود دارد: آینه منحنی و نمایشگر موج‌بَر. یک آینه منحنی تصویر را از منبع آن روی چشم شما بازتاب می‌کند.

مشکل آینه‌ها منحنی ابعاد بزرگ و کیفیت پایین آن است. از سوی دیگر، نمایشگرهای موج‌بر هم‌چنان در حال تکامل و توسعه هستند.

انواع نمایشگر موج‌بر

  • موج‌بر پراش (بازتابندگی بالا)
  • موج‌بر هولوگرافیک
  • موج‌بر بازتابنده
  • شبکیه مجازی

یک نمایشگر موج‌بر با خم کردن نور کار می‌کند. به عبارتی نور خم شده را به چشم شما می‌رساند. نور از طریق یک قطعه پلاستیکی یا شیشه‌ای کاملا شفاف ارسال می‌شود.

این قطعه پلاستیکی یا شیشه‌ای، نور را منعکس می‌کند و در نهایت، تصویر مستقیم روی چشم شما نمایش داده می‌شود.

یک مشکل در مورد آن‌ها وجود دارد. دید انسان در حدود 220 درجه است. متاسفانه این راه و روش‌ها دید 30 تا 50 درجه را ممکن می‌کنند.

دید بیش‌تر از 100 درجه توسط برخی از فناوری‌ها ممکن شده است اما هم‌چنان در مراحل آزمایشگاهی به سر می‌برند. مشکل اصلی در افزایش زاویه دید، کوچک بودن عینک‌ها است.

برای کامل کردن یا افزایش زاویه دید باید عینک‌های بزرگ‌تر داشته باشیم. چالش دیگر، کیفیت تصویر است. برای این که بتوانید یک متن را بخوانید، کیفیت تصویر باید بالا باشد.

بر خلاف نمایشگرهایی که مستقیم به آن نگاه می‌کنیم، عینک هوشمند از یک سیستم نوری کمک می‌گیرند. این سیستم نوری متاسفانه کیفیت تصویر را کاهش می‌دهد. مشکلات دیگر مانند دقت رنگ را هم در نظر بگیرید.

5. عینک هوشمند امروز

انواع عینک از شرکت‌های مختلف برای خرید در دسترس کاربران وجود دارد. بسیاری دیگر نیز در آزمایشگاه‌ مراحل پیشرفت را طی می‌کنند.

قیمت بالا یکی از دلایل دور از دسترس بودن عینک هوشمند است. متاسفانه هر کدام نیز مشکلات مخصوص به خود را دارند.

در ادامه با دو مدل از عینک‌های موجود در بازار آشنا می‌شوید.

آمازون اکو فریم

umnye ochki amazon echo frames 2 go pokoleniya dostupny dlya predzakaza po czene 250 dollarov ssha 5fb7cefd795a8

آمازون اکو یک عینک واقعیت افزوده نیست. در واقع هیچ تصویری به شما نمایش داده نمی‌شود. به جای تصویر، چهار بلندگو و یک میکروفون روی آن قرار دارد.

به کمک آن می‌توانید به موسیقی گوش کنید، تماس‌های تلفنی را پاسخ دهید یا الکسا هوم را کنترل کنید. هدف آمازون در این عینک صدا بوده است.

ویوزکس بلید (نسخه ارتقا یافته)

این عینک بر اساس واقعیت افزوده ساخته شده است. یک نمایشگر موج‌بر روی چشم راست شما قرار می‌گیرد. این عینک با دوربین 8 مگاپیکسلی به دنیا نگاه می‌کند.

هم‌چنین انواع کنترل‌های صوتی برای برقراری ارتباط با آن در دسترس است. شما به کمک این عینک می‌توانید از دنیای دیجیتال لذت ببرید.

سرویس‌هایی مانند نتفلیکس و انواع بازی‌ها برای شما وجود دارد.

آینده واقعیت افزوده

از اولین تلاش گوگل، زمان زیادی می‌گذرد. تا به امروز شرکت‌ها تلاش کردند تا فناوری را قله به قله فتح کنند. امروز چندین تولید کننده وجود دارد که برای پیشرفت عینک‌های هوشمند تلاش می‌کنند.

امیدواریم پیشرفت نمایشگرهای موج‌بر به نتیجه برسد. برای استفاده تجاری باید زاویه دید کاربران افزایش پیدا کند. در نهایت با مشکل قیمت رو به رو می‌شویم.

بزرگ‌ترین نعمت فناوری، ارزان‌تر شدن آن است. عینک‌های واقعیت افزوده باید از راه ارزان شدن عبور کند. شما در مورد این رویای انسان چطور فکر می‌کنید؟

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟