چطور نمایشگر LTPO عمر باتری را افزایش می دهد؟ 3 مرحله کوتاه

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
5 minutes read
چطور نمایشگر LTPO عمر باتری را افزایش می دهد؟ 3 مرحله کوتاه

شایعات دنیای فناوری را دنبال می‌کنید؟ قطعا نام نمایشگرهای LTPO به چشم شما خورده است. این فناوری احتمالا آینده نمایشگر تلفن‌های هوشمند را بسازد.

در قدم اول باید بدانید که ساختار آن بر اساس نمایشگرهای OLED است. این فناوری به سازندگان تلفن همراه اجازه می‌دهد تا نرخ نوسازی متغییر را به دنیای تلفن‌های هوشمند بیاورند.

فناوری LTPO به راحتی نرخ نوسازی 120 هرتز را ممکن می‌کند. بر خلاف نمایشگرهای عادی، این نوع نمایشگر نرخ نوسازی بالا را به شکل بهینه ممکن می‌کنند.

برای اولین بار در سال 2021 آن را در دو تلفن همراه وان پلاس 9 پرو و گلکسی اس 21 اولترا تجربه کردیم. از طرفی آنطور که باید و شاید توانایی‌های خود را نشان ندادند.

انتظار داریم آیفون 13 پرو و گلکسی اس 22 اولترا کمی بیش‌تر از توانایی‌های نمایشگر LTPO را به نمایش بکشند. فناوری این نمایشگر ارزان نیست.

شرکت‌ها از LTPO تنها برای محصولات گران قیمت خود استفاده می‌کنند. در نتیجه چند سوال پیش می‌آید: آیا نمایشگر LTPO ارزش خرید یک تلفن همراه جدید را دارد؟ چطور کار می‌کند؟ کدام تلفن‌های همراه با این نمایشگر به بازار عرضه می‌شوند؟

در همراهی با روکیدا به جواب تمام سوالات می‌رسید!

Screenshot 2021 06 15 025356

1. نمایشگر LTPO چیست و چطور کار می‌کند؟

قبل از این که به جزئیات فنی برسیم، چند نکته کوتاه وجود دارد که باید بدانید

  •  این نمایشگر از اکسید سیلیکون ساخته می‌شود
  • از نرخ نوسازی متغییر پشتیبانی می‌کند
  • نرخ نوسازی بالا را ممکن می‌کند
  • در کنار نرخ نوسازی بالا، ماندگاری بالای باتری را به همراه می‌آورد
  • اپل این فناوری را توسعه می‌دهد و بزرگ‌ترین سازنده آن سامسونگ است

امروز که این مقاله را می‌خوانید، سامسونگ در حال آماده سازی 110 میلیون قطعه نمایشگر LTPO برای اپل است. این نمایشگرها را در نسل سیزدهم آیفون خواهیم دید.

نمایشگرهای تلفن شباهت زیادی به یک لایه شیشه دارند. اشتباه نکنید، آن‌ها از چندین لایه مختلف ساخته می‌شوند. برای مثال: نمایشگرهای OLED از 6 لایه قدرت می‌گیرد.

هر لایه وظیفه مختلفی دارد. برخی از آن‌ها با بار مثبت و منفی به انتشار نور کمک می‌کنند. در میان این لایه‌ها، ترانزیستور فیلم نازک (TFT) را پیدا می‌کنید. نمایشگر بدون این لایه کار نمی‌کند.

چرا که لایه TFT به عنوان یک نیمه رسانه عمل می‌کند. بیش‌تر تلفن‌های ساخته شده در سال‌های اخیر از TFT نوع LTPS کمک می‌گیرند. این نوع از TFT بسیار کم مصرف است.

چطور نمایشگر LTPO عمر باتری را افزایش می دهد؟ 3 مرحله کوتاه

LTPS یک مشکل بزرگ دارد. متاسفانه نمی‌تواند از نرخ نوسازی متغییر یا VRR پشتیبانی کند. برای آن شما به یک لایه TFT نیاز دارید که ترکیبی از LTPS و اکسید روی گالیوم ایندیم (IGZO) باشد.

دلیل استفاده از این نام‌های سخت چیست؟ این ترکیب به سازندگان تلفن همراه اجازه می‌دهد تا بدون مصرف انرژی زیاد، نرخ نوسازی تصویر را کم و زیاد کنند. فناوری ترکیبی LTPO نام دارد.

برای رسیدن به نرخ نوسازی 120 هرتز نیازی به LTPO نداریم اما یک نمایشگر عادی با نرخ نوسازی 120 هرتز، عمر باتری مناسبی نخواهد داشت.

نمایشگرهای LTPO نرخ نوسازی 120 هرتز را به زندگی روزمره کاربران می‌آورند. این نوع نمایشگر را تنها در پرچمداران پیدا نمی‌کنید. اپل از این فناوری در اپل واچ 6 استفاده کرد.

حداکثر نرخ نوسازی نمایشگر اپل واچ 6 به 60 هرتز محدود شده است. نمایشگر دستگاه همیشه روشن می‌ماند. اگر از نمایشگر استفاده نکنید، نرخ نوسازی آن به یک هرتز کاهش می‌یابد.

چطور نمایشگر LTPO عمر باتری را افزایش می دهد؟ 3 مرحله کوتاه

کاهش نرخ نوسازی طول عمر باتری ساعت را به مقدار قابل توجهی افزایش می‌دهد. نمایشگرهای LTPO از آیپدهای سال 2017 به بازی تبلت‌ها راه پیدا کردند. 

2. آیا LTPO ارزش هزینه بیش‌تر را دارد؟

همانطور که اشاره کردیم، این فناوری تنها در چند تلفن همراه پیدا می‌شود. مانند: گلکسی اس 21 اولترا، وان پلاس 9 پرو و اوپو فایند X3 پرو.

در نتیجه باید آن‌ها را از نظر کیفیت نمایشگر و دوام باتری بررسی کنیم. از گلکسی اس 21 اولترا شروع می‌کنیم. این تلفن همراه پرچمدار خانواده پرچمداران سامسونگ است.

نمایشگر دستگاه در کیفیت QHD با نرخ نوسازی 120 هرتز ما را تحت تاثیر قرار نداد. این کیفیت با نرخ نوسازی بالا باتری 5000 میلی آمپری دستگاه را به سرعت خالی می‌کند.

اگر کیفیت را روی 1080p و نرخ نوسازی متغییر تنظیم کنیم، یک بار شارژ برای یک روز شما را همراهی می‌کند. چرا که برنامه‌های خود تلفن همراه با نرخ نوسازی 11 هرتز فعالیت می‌کنند.

در بررسی وان پلاس 9 پرو می‌توانیم بگوییم که نرخ نوسازی متغییر به خوبی کار می‌کند. نمایشگر به شکل یکپارچه تنظیم می‌شود و تغییر نرخ نوسازی بسیار روان انجام می‌شود.

عمر باتری عالی نیست. به هرحال یک باتری 4500 میلی آمپری در یک تلفن همراه 6.7 اینچی با تراشه قدرتمند وضعیت مناسبی ندارد. اگر نمایشگر از فناوری LTPO استفاده نمی‌کرد، شرایط بدتر می‌شد.

Screenshot 2021 06 28 074432

اوپو فایند X3 پرو از نرخ نوسازی متغیر تا 120 هرتز پشتیبانی می‌کند. در بررسی متوجه شدیم که تغییر نرخ نوسازی عالی انجام می‌شود.

از لحاظ دوام باتری شما را نا امید نمی‌کند. البته اگر از این تلفن همراه برای اجرای بازی‌های سنگین و ضبط ویدئو استفاده کنید، باتری آن بسیار سریع تخلیه خواهد شد.

به طور کلی یک قانون وجود دارد: اگر به شکل مداوم از برنامه‌ها و بازی‌هایی با نرخ نوسازی 120 هرتز استفاده کنید، LTPO باتری تلفن همراه شما را نجات نمی‌دهد.

از طرفی در فعالیت‌ روزمره قطعا تاثیر گذار است. این فناوری خیال شما را از بابت فعال یا غیر فعال کردن نرخ نوسازی بالا راحت می‌کند.

تمام کارها روی دوش نمایشگر و پردازنده خواهد بود. اگر می‌خواهید نرخ نوسازی 120 هرتز را تجربه کنید، یک تلفن همراه با فناوری LTPO را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

با معرفی آیفون 13، کدام برادران کشته می شوند؟

3. کدام تلفن‌ها با نمایشگر LTPO معرفی خواهند شد؟

آیفون 13 پرو و آیفون 13 پرو مکس قطعا با این فناوری همراه خواهند شد. اپل و سامسونگ در زمینه استفاده از آخرین فناوری‌های روز دنیا تنها نیستند.

راس یانگ تحلیل گر دنیای فناوری است. او گفت: انتظار داریم تلفن‌های تاشو و تلفن‌های جذابی با نمایشگر LTPO معرفی شود.

تلفن‌های مورد نظر

  • گلکسی Z فلیپ 3
  • گلکسی Z فولد 3
  • هوآوی میت 50 پرو
  • آیفون 13 پرو
  • آیفون 13 پرو مکس
  • شیائومی می 12

از طرفی بسیاری از تحلیلگران معتقدند آیفون‌های جدید به جای آیفون 13 با نام آیفون 12S به بازار عرضه خواهند شد. با هر نام که همراه باشند، قطعا نمایشگر جدید را فراموش نخواهند کرد.

بر اساس نظر کارشناسان تا سال 2023 کم کم از نمایشگرهای LTPS فاصله می‌گیریم. آیا شرکت‌های فناوری برای هرچه ارزان‌تر شدن LTPO تلاش می‌کنند؟

هر نوع فناوری از مسیر ارزان شدن عبور می‌کند. این که چه زمانی قیمت آن کاهش پیدا کند را نمی‌دانیم. شما در مورد آخرین فناوری‌های دنیای نمایشگر چطور فکر می‌کند؟

منبع:  techradar.com

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟