Core i7 یا Core i9 کدام یک از این دو پردازنده پیشرفته برای شما مناسب تر است؟

توسط سمیرا گلکار
5 دقیقه
مقایسه Core i9 و Core i7

وقتی به دنبال خرید یک لپ تاپ پیشرفته برای گیمینگ هستید، یکی از گزینه‌هایی که پیش روی شما قرار دارد انتخاب بین پردازنده Core i7 و Core i9 است. پردازنده Core i7 پرقدرت است اما Core i9 طوری طراحی شده که قدرت بیشتر و عملکرد قوی تری داشته باشد.

وقتی قصد انتخاب پردازنده را دارید، تمرکز اصلی شما عملکرد و سرعت است که دو عامل مهم بر آن تأثیرگذار هستند یعنی مگاهرتز یا سرعت کلاک پردازنده و تعداد هسته‌های پردازنده. در لپ تاپ‌ها، یکی از قیدهای مهمی که شما را برای انتخاب پردازنده محدودتر می‌کند بحث خنک کردن قطعات داخلی است.

سعی ما بر این است که در این مطلب شما را جهت انتخاب مناسب ترین پردازنده برای خودتان راهنمایی کنیم و برای انجام این کار اطلاعاتی درباره پردازنده‌های Core i7 و همچنین Core i9 در سه نسل اخیر پردازنده‌های اینتل در اختیار شما قرار می‌دهیم که به این انتخاب کمک می‌کنند.

مقایسه Core i9 و Core i7 در نسل یازدهم

در نسل یازدهم پردازنده Tiger Lake H شرکت اینتل یک نقطه عطف مهم را شاهد بودیم: بالاخره اینتل از فرمول پردازنده‌های 14 نانومتری که از سال 2015 برای پردازنده‌های سری H استفاده می‌کرد، به سمت فرایند پیشرفته تر یعنی سوپرفین (SuperFin) 10 نانومتری حرکت کرد.

حالا که اینتل بالاخره تولید پردازنده با فرایند 10 نانومتری را شروع کرده، شاهد رونمایی از لپ تاپ‌های مختلف با پردازنده Tiger Lake H هستیم. بعضی از این لپ تاپ‌ها روانه بازار شده اند مثل لپ تاپ Predator Triton 300 SE از ایسر.

در تصویر زیر فهرست مشخصات این محصولات را مشاهده می‌کنید. همه تراشه‌های Tiger Lake H دارای 8 هسته هستند که این ویژگی هم نسبت به نسل قبل تغییر کرده است.

مقایسه Core i9 و Core i7

Intel

همه پردازنده‌های لپ تاپ Tiger Lake H نسل یازدهم شرکت اینتل از فرایند تولید 10 نانومتری استفاده کرده و دارای 8 هسته هستند.

تفاوت کلاک هم متنوع است. برای پردازنده Core i7-11800H اوج نرخ کلاک 4.6 گیگاهرتز است و پردازنده Core i9-11980HK می‌تواند به سرعت 5 گیگاهرتز برسد که این یعنی افزایش 8.6 درصدی در سرعت کلاک. گرچه این سرعت بد نیست اما با توجه به اینکه هر دو پردازنده 8 هسته‌ای هستند، Core i9 برای اکثر کاربران متقاعد کننده نیست.

اما باید توجه داشت که Core i9-11980HK دارای توان طراحی گرمایی (TDP) شصت و پنج واتی است. این TDP بالاتر تنها در Core i9 پیشرفته وجود دارد و این یعنی در لپ تاپی که قابلیت مدیریت توان مصرفی و خنک کنندگی لازم را داشته باشد، این پردازنده نسبت به Core i7 سرعت کلاک بالاترِ پایدارتری دارد.

اما چنین لپ تاپی معمولاً ضخامت و وزن بیشتری دارد در نتیجه اگر قصد انتخاب بین دو لپ تاپ ظریف یکی با پردازنده Core i9 و دیگری با Core i7 دارید، به احتمال زیاد با توجه به مصرف برق و حرارت بیشتر مدل Core i9 پردازنده i7 برای شما مناسب تر خواهد بود.

برنده نسل یازدهم: برای اکثر کاربران، Core i7

مقایسه Core i9 و Core i7 در نسل دهم

در خانواده Comet Lake H نسل دهم، شرکت اینتل از فرایند 14 نانومتری استفاده کرد. این بار شرکت اینتل در Core i7 و همچنین Core i9 از طراحی 8 هسته‌ای استفاده کرده بود و به کاربران امکان داد به پتانسیل بیشتری از نظر عملکرد و سرعت دست پیدا کنند.

گرچه کم کم شاهد رونمایی از لپ تاپ‌های نسل یازدهم هستیم اما هنوز هم محصولات خیلی خوبی با پردازنده‌های نسل دهم پیدا می‌شوند مثل لپ تاپ گیمینگ MSI GE76. این لپ تاپ با پردازنده سریع و گرافیک 155 واتی خودش عملکرد فوق العاده خوبی دارد و در لبه جلوی آن نورپردازی RGB زیبایی طراحی شده است.

در ادامه مشخصات چهار پردازنده کلاس H نسل دهم هشت هسته‌ای را مشاهده می‌کنید.

مقایسه Core i9 و Core i7

Intel

تعداد هسته و سرعت کلاک پردازنده‌های Core i7 و i9 در یک حد است در نتیجه از نظر بیشتر کاربران بین این دو تفاوت چشمگیری وجود ندارد.

در رابطه با تراشه‌های نسل یازدهم، نزدیکی سرعت کلاک و تعداد هسته‌ها باعث شده که تفاوت بین Core i7 و i9 از نظر بیشتر کاربران ناچیز باشد. با سرعت کلاک بوست 5.3 گیگاهرتز Core i9-10980HK و سرعت 5 گیگاهرتز Core i7-10870H تفاوت بین این دو روی کاغذ 6 درصد است. در نتیجه به احتمال زیاد Core i9 برای شما ارزش پرداخت هزینه را ندارد مگر اینکه بخواهید از حداکثر توان کامپیوتر خودتان استفاده کنید.

برنده نسل دهم: برای اکثر کاربران، Core i7

مقایسه Core i9 و Core i7 در نسل نهم

در نسل نهم پردازنده‌های کلاس H مخصوص لپ تاپ Coffee Lake Refresh، شرکت اینتل باز هم از فرایند 14 نانومتری استفاده می‌کرد. با Core i9 سرعت کلاک بالاتری دارید (تا 5 گیگاهرتز) و تعداد هسته‌های آن 8 عدد ذکر شده است.

گرچه این تراشه حدود دو سال پیش عرضه شد اما هنوز هم در لپ تاپ‌های گیمنگ خوبی مثل XPG Xenia 15 که اینتل به طراحی آن کمک کرده، از این تراشه استفاده می‌شود. این لپ تاپ ظریف، سبک و سریع است و در طراحی آن از گرافیک Nvidia RTX GPU هم استفاده شده است.

در ادامه مشخصات تراشه‌های Core i9 و Core i7 کلاس H را مشاهده می‌کنید.

مقایسه Core i9 و Core i7

Intel

در نسل نهم پردازنده‌های کلاس H، پردازنده Core i9 نسبت به Core i7 دو هسته بیشتر وجود دارد.

تفاوت بین Core i9-9880HK هشت هسته‌ای 4.8 گیگاهرتزی و Core i7-9850H شش هسته‌ای 4.6 گیگاهرتزی از نظر سرعت کلاک 4 درصد است که اکثر افراد در استفاده‌های واقعی قادر به تشخیص آن نیستند. هر دو پردازنده در لپ تاپ‌های بیزنسی پرکاربرد هستند.

بیشتر لپ تاپ‌های رده مصرفی دو گزینه Core i9-9980HK هشت هسته‌ای 5 گیگاهرتزی و Core i7-9750H شش هسته‌ای 4.5 گیگاهرتزی را در اختیار دارند. به این ترتیب اختلاف کلاک بین این دو پردازنده 11 درصد است که منجر به ایجاد اختلاف قابل توجهی از نظر سرعت می‌شود ولی باز هم به باور ما اکثر کاربران این اختلاف را حس نمی‌کنند.

اما تفاوت تعداد هسته‌ها تأثیر چشمگیری در اجرای اپلیکیشن‌های چند ریسمانی دارد. رکورد لپ تاپ XPS 15 با پردازنده Core i9-9980HK برای اجرای تست مدلسازی سه بعدی Cinebench R20 نسبت به لپ تاپی با پردازنده Core i7-9750H حدود 42 درصد بهتر است. برای کارهای سنگین تر که با هشت هسته Core i9 کار می‌کنند، تفاوت عملکرد تنها 7 درصد است. مسلماً در این زمینه طراحی لپ تاپ هم اهمیت زیادی دارد.

برنده نسل نهم: Core i9 و Core i7 برابر هستند و بستگی به نیازهای شما دارد

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟