آی کلود چیست و چه مزایایی دارد؟

توسط سمیرا گلکار
7 minutes read
آی‌کلود

اپل، تاریخچه‌ای طولانی از نظر عرضه ابتکاراتی دارد که بر دنیای فناوری تأثیرگذار هستند از جمله مک، آیپد و آیفون اما سرویس ذخیره ابر این شرکت یعنی آی کلود ، چقدر خوب است؟

در این مطلب نگاهی به جنبه‌های مختلف این اپلیکیشن خواهیم داشت از قیمت و امکانات گرفته تا پشتیبانی و امنیت؛ همچنین آی‌کلود را با سایر سرویس‌های ابر برتر مقایسه خواهیم کرد.

نظر ما

برای اشخاصی که جزء اکوسیستم اپل هستند، سیستم ذخیره اطلاعات بر روی آی‌کلود و همگام سازی روان و بی دردسر آن کمک زیادی به ساده تر شدن کارها می‌کند اما این سرویس فاقد یکسری از امکانات مهمی است که در سایر سرویس‌های ذخیره ابر وجود دارد.

مزایا

  • رابط کاربری فوق العاده
  • ادغام روان با اکوسیستم اپل
  • امنیت بسیار بالا

معایب

  • فاقد قابلیت جستجو برای آی‌کلود تحت وب
  • برای مشاهده فایل‌های به اشتراک گذاری شده در آی‌کلود، نیاز به اپل‌ای دی هست

طرح‌ها و قیمت گذاری‌های آی‌کلود

آی‌کلود چیست و چه مزایایی دارد؟

اپل سه مورد از بهترین طرح‌های ابر را برای کاربران ارائه می‌کند.

اگر آیفون، آیپد، آیپد تاچ یا مک دارید، به همه امکانات آی‌کلود دسترسی خواهید داشت. در این حالت شما 5 گیگابایت فضای رایگان برای ذخیره اطلاعات دارید. اما اگر هیچ کدام از این دستگاه‌ها را ندارید، یک گیگابایت فضای رایگان در اختیار خواهید داشت.

قیمت طرح غیررایگان از 0.99 دلار برای 50 گیگابایت، 2.99 دلار برای 200 گیگابایت و 9.99 دلار برای 2 ترابایت شروع می‌شود. همچنین سرویس اپل وان را هم داریم که قیمت آن از 14.95 دلار در ماه شروع می‌شود و با آن 50 گیگابایت فضای آی‌کلود و امکان دسترسی به سایر سرویس‌های اپل مثل اپل موزیک، تی وی پلاس و آرکید را خواهید داشت.

طرح‌های اپل وان برای اشخاصی که زیاد از سرویس‌های دیجیتال اپل استفاده می‌کنند مناسب است اما اگر فقط به دنبال فضای ذخیره اطلاعات هستید، محصولات سنتی این شرکت برای شما مناسب تر است.

امکانات

آی‌کلود چیست و چه مزایایی دارد؟

می توانید از طریق مرورگر هم به آی‌کلود دسترسی پیدا کنید.

اپل به طراحی سنجیده و دقیق محصولاتش شناخته شده و این موضوع برای آی‌کلود هم صدق می‌کند. در ادامه نگاهی دقیق تر به یکسری از امکانات این سیستم خواهیم داشت.

آی‌کلود فوتوز به صورت خودکار از همه فایل‌های چند رسانه‌ای شما پشتیبان گیری کرده، آنها را ذخیره می‌کند و روی دستگاه‌های مختلف اپل شما همگام سازی می‌کند. برای صرفه جویی در مصرف فضا، فایل‌های اصلی با رزولوشن کامل به ابر منتقل می‌شوند و نسخه‌های سبک تر روی دستگاه شما نگه داشته می‌شوند.

می‌توانید فایل‌های چند رسانه‌ای (عکس، ویدیو، صدا و غیره) را از طریق لینک آی‌کلود یا آلبوم‌های به اشتراک گذاری شده (Shared Albums) با دیگران به اشتراک بگذارید اما برای مشاهده فایل‌های به اشتراک گذاری شده، وجود اپل آی‌دی هم ضروری است. همچنین با اینکه این فایل‌ها به خوبی سازماندهی می‌شوند، گزینه جستجو برای عکس‌ها در اپلیکیشن تحت وب آی‌کلود وجود ندارد.

با آی‌کلود درایو، اپل یک چهره تازه به سرویس ابر خودش داده است. در iOS، این درایو به اسم Files شناخته می‌شود و در macOS و ویندوز به اسم آی‌کلود درایو شناخته می‌شود.

می توانید همه فایل‌ها با هر نوعی را به این درایو آپلود کرده و به قابلیت‌هایی مثل مشاهده پیش نمایش، ذخیره، به اشتراک گذاری دسترسی پیدا کنید و از طریق مرورگر وب یا سایر دستگاه‌های تعریف شده برای آی‌کلود به آنها دسترسی پیدا کنید. پوشه ذخیره اطلاعات به محض پیاده سازی تغییر در آن آپدیت می‌شود در نتیجه تغییرات ایجاد شده روی همه دستگاه‌های متصل به این حساب منعکس خواهد شد.

برای بعضی از اپلیکیشن‌ها مثل Notes و Pages آی‌کلود امکان همکاری بین کاربران را فراهم کرده است. تا 100 کاربر می‌توانند به صورت همزمان این اپلیکیشن‌ها را مشاهده کرده و ویرایش کنند. می‌توانید هنگام ویرایش یک داکیومنت، از طریق کامنت با سایر کاربران گفتگو کنید.

اما ویرایش بلادرنگ در آی‌کلود واکنش خیلی سریعی ندارد و در رابط کاربری این اپلیکیشن مشخص نمی‌شود که کدام کاربر در حال تایپ است – فقط یک مثلث با برچسب رنگی کاربری که ویرایش را انجام داده، نمایش داده می‌شود.

رابط کاربری و عملکرد اپلیکیشن حین استفاده از آن

آی‌کلود چیست و چه مزایایی دارد؟

برای کاربران ویندوز یک اپلیکیشن آی‌کلود وجود دارد

رابط کاربری آی‌کلود ارتباط خیلی نزدیکی با کل اکوسیستم اپل دارد و به دلیل اجرای روان اپلیکیشن‌ها و سرعت بالای همگام سازی داده‌ها ممکن است متوجه اینکه در حال استفاده از یک سرویس ابر هستید، نشوید.

در دستگاه‌های اپل، اپلیکیشن‌ها به صورت پیش فرض به آی‌کلود متصل می‌شوند. در ویندوز باید اپلیکیشن آی‌کلود را برای پشتیبان گیری فایل‌ها دانلود کنید. در مک می‌توانید مستقیماً Desktop و Documents را با آی‌کلود همگام سازی کنید.

تنظیم آی‌کلود برای کاربران اپل به راحتی انجام می‌شود. در دستگاه‌های iOS، کافیست منوی Settings را باز کرده و با اپل آی‌دی خودتان لاگین کنید. سپس به بخش iCloud رفته و انتخاب کنید که اطلاعات چه اپلیکیشن‌هایی روی آی‌کلود همگام سازی شود. این فرایند شبیه به کاری است که در دستگاه‌های macOS انجام می‌شود.

برای اندروید، اپلیکیشن آی‌کلود وجود ندارد اما می‌توانید در دستگاه‌های اندروید با روش‌های مختلف به آی‌کلود دسترسی پیدا کنید. مثلاً می‌توانید از مرورگر دستگاه برای این کار استفاده کنید که رابط کاربری آن ساده و قابل درک است اما قابلیت جستجو بین اپلیکیشن‌ها را ندارد.

پشتیبانی

آی‌کلود چیست و چه مزایایی دارد؟

می توانید یک کال بک تنظیم کنید تا در زمان از اپل پشتیبانی بگیرید.

اپل یکی از پیشگامان حوزه فناوری است در نتیجه می‌توانید انتظار پشتیبانی قوی از این شرکت را داشته باشید. پایگاه دانش آی‌کلود بسیار وسیع است و دستورالعمل‌های واضحی درباره موضوعات مختلف و همچنین یک جامعه فعال دارد.

اگر اپل آی‌دی دارید، می‌توانید یک برنامه زمانی تنظیم کنید تا در زمان مناسب با یک کارشناس صحبت کنید. برای بیشتر مباحث پشتیبانی آنلاین 24 ساعته وجود دارد. در تست‌هایی که ما انجام دادیم، مشاوران اپل به سرعت به ما پاسخ دادند. صرف نظر از طرحی که انتخاب می‌کنید، کیفیت پشتیبانی دریافتی به یک شکل است.

امنیت

آی‌کلود چیست و چه مزایایی دارد؟

احرازهویت دو مرحله‌ای به ارتقای امنیت دستگاه‌های شما کمک می‌کند.

سختگیری‌های امنیتی می‌توانند باعث سخت شدن کار کاربران شوند اما اپل در آی‌کلود بین امنیت و راحتی توازن مناسبی برقرار کرده است. در این اکوسیستم برای ارتقای امنیت اکانت‌ها احرازهویت دو مرحله‌ای فعال است.

در صورت فعال کردن احرازهویت دو مرحله ای، برای ورود به حساب خودتان به دو نوع اطلاعات نیاز دارید یعنی پسورد اپل آی‌دی و یک کد احرازهویت 6 رقمی که به یک دستگاه مورد اعتماد شما مثل آیفون یا آیپد ارسال می‌شود. داده‌های کاربران به صورت رمزنگاری شده روی سرورهای اپل ذخیره می‌شود و برای ایجاد حداکثر امنیت، داده‌های حساس با روش رمزنگاری سرتاسری حفاظت می‌شوند.

بنابراین حتی اگر شخصی به داده‌های شما دسترسی پیدا کند، باز هم بدون در اختیار داشتن کلید نمی‌تواند آنها را باز و مشاهده کند.

محصولات رقیب

بیشتر سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های اپل طوری طراحی شده اند که به صورت انحصاری با اکوسیستم اپل کار کنند و آی‌کلود هم از این قائده مستثنی نیست اما اگر شما کاربر اپل نیستید، گزینه‌های بهتری مثل گوگل درایو یا مایکروسافت وان درایو در اختیار دارید.

این سرویس‌ها گزینه‌های بهتری از نظر به اشتراک گذاری فایل، همگام سازی، جستجو و همکاری در اختیار شما قرار می‌دهند. با توجه به وجود موتور جستجوی قوی گوگل، گوگل فوتوز از نظر راحتی جستجو و سازماندهی عکس‌ها نسبت به اپل جلوتر است.

وان درایو، با قیمت 99.99 دلار در سال یک ترابایت فضا برای هر شخص ارائه می‌کند (که تا 6 نفر می‌توانند از آن استفاده کنند) همچنین امکان دسترسی به اپلیکیشن‌های مایکروسافت 365. گوگل درایو یک گزینه برای تخفیف پرداخت‌های سالیانه هم دارد که آی‌کلود ندارد.

نظر نهایی

آی‌کلود که طراحی خیلی خوب و ادغام یکپارچه‌ای با اکوسیستم اپل دارد، قابلیت ذخیره اطلاعات به روش آسان و قابل درک را برای کاربران فراهم می‌کند. این سرویس به همه اپلیکیشن‌های دستگاه شما متصل شده و به صورت روان از اطلاعات آنها پشتیبان گیری می‌کند.

اما فقط کاربران اپل می‌توانند از بیشتر امکانات آی‌کلود استفاده کنند. گرچه کاربران ویندوز هم چند گزینه دارند اما اپلیکیشن آی‌کلود برای کاربران اپل وجود ندارد.

آی‌کلود بین راحتی و امنیت توازن خوبی برقرار کرده و کاربران اپل از قابلیت‌های همگام سازی فایل و ذخیره اطلاعات در این سرویس لذت می‌برند اما برای سایرین، گزینه‌های بهتری مثل گوگل درایو وجود دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟