آیپدهای اپل همواره به عنوان یکی از بهترین تبلتها در جهان شناخته میشوند. کمپانی اپل با رونمایی از اولین آیپد در سال 2010 توانست تعریف جدیدی از کار کردن با صفحه نمایشهای بزرگ را در دنیای تکنولوژی به وجود آورد. البته بخش اعظمی ار این قابلیتها به واسطه سیستم عامل iPadOS رخ میدهد که هر ساله مسئولان اپل با اعمال بهینهسازیهای بیشتر آن را کاربردیتر از گذشته میکنند.
با توجه به این که آیپدهای اپل امکانات بیشماری را در اختیار کاربران قرار میدهند تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به معرفی 50 مورد از مهمترین قابلیتهای آیپد بپردازیم که شاید با بعضی از آنها آشنا نبوده باشید. برای آگاهی از این موارد در ادامه با روکیدا همراه باشید:
شما میتوانید نقد و بررسی آیپد ایر 4، آیپد پرو M1 و آیپد مینی 6 را در روکیدا مطالعه کنید.
1_ سازماندهی اپلیکیشنها
از آن جایی که در سیستم عامل iPadOS هوم اسکرین و منو برنامهها مشترک است، تمام اپلیکیشنهایی که کاربران بر روی آیپدهایشان نصب میکنند بر روی صفحه هوم اسکرین ظاهر میشود. از این رو اگر اپلیکیشنهای خود را دستهبندی نکنید، خیلی زود با چندین صفحه از هوم اسکرین روبرو خواهید شد که با برنامههای مختلف پر شده. از این رو پیدا کردن اپلیکیشن مورد نظر در این حالت، کاری بسیار دشوار خواهد بود.
بنابراین سازماندهی اپلیکیشنها و قرار دادن آنها در پوشههای گوناگون، علاوهبر ظاهر بهتری که به هوم اسکرین شما میدهد، میتواند کار شما برای پیدا کردن برنامههای گوناگون را نیز راحتتر کند. همچنین شما میتوانید با نامگذاری فولدرها، برنامهها را با توجه به کاربرد و موضوعات مختلف دستهبندی کنید.
برای درست کردن فولدر در آیپدها تنها کافیست انگشت خود را به مدت چند لحظه بر روی یکی از اپلیکیشنها نگه دارید. وقتی آیکونها شروع به لرزیدن کردند تنها کافیست یکی از برنامهها را به سمت اپلیکیشن دیگری بکشید که میخواهید با یکدیگر درون یک فولد قرار بگیرند. پس از آن میتوانید برنامههای دیگر را نیز به همین روش به درون فولدر بکشید.
البته منو App Library نیز به شما در دستهبندی کردن برنامهها کمک میکند. با این تفاوت که در App Library دستگاه به صورت خودکار برنامهها را بر اساس موضوعات مشترک سازماندهی میکند ولی با ساخت فولد کاربران آزادی عمل بیشتری در دستهبندی کردن برنامهها دارند.
2_ برنامههایی که در پسزمینه فعال هستند را مشاهده کنید
اگر از آیپدهای قدیمیتر اپل استفاده میکنید، میتوانید با دو بار فشار دادن دکمه هوم لیستی از برنامههایی که در پسزمینه مشغول فعالیت هستند را مشاهده و آنها را مدیریت کنید. از آن جایی که این برنامهها در مصرف انرژی، اینترنت و سرعت آیپد شما تاثیرگذار هستند؛ بهتر است زمانی که به آنها نیازی ندارید، برنامههای اضافه را ببندید. برای این کار کافیست انگشت خود را از روی برنامه به سمت بالا بکشید.
همچنین اگر از آیپدهای جدید اپل که از طراحی تمام صفحه بهرهمند هستند استفاده میکنید، تنها کافیست انگشت خود را از حاشیه پایین صفحه نمایش به بالا بکشید و چند ثانیه انگشت خود را نگه دارید. با این کار شما میتوانید برنامههایی که در پسزمینه فعال هستند را مدیریت کنید.
3_ با کنترل سنتر، کنترل کامل آیپد خود را در دست بگیرید
همانطور که از نامش پیداست، منو کنترل سنتر جاییست که کاربران میتوانند در آن به تنظیمات کلیدی آیپد خود دسترسی داشته باشند. از تنظیم نور صفحه نمایش و حجم صدا گرفته تا قطع و وصل کردن وای فای و بلوتوث همگی از منو کنترل سنتر قابل کنترل هستند.
برای دسترسی به منو کنترل سنتر کافیست انگشت خود را از قسمت بالا و سمت راست نمایشگر به پایین بکشید. همچنین اگر قصد اضافه کردن موارد جدیدی را به منو کنترل سنتر دارید، تنها کافیست در بخش تنظیمات گزینه Control Center را انتخاب کنید. پس از آن شما میتوانید در بخش customize Control Center مواردی را که میخواهید با منو کنترل سنتر به آن دسترسی سریعتری داشته باشید را انتخاب کنید.
4_ از اطلاعات خود محافظت کنید
قابلیتی که هماکنون معرفی میکنیم علاوهبر آیپدها برای آیفون نیز قابل فعال کردن است. اگر بر روی دستگاه خود اطلاعات مهمی دارید که نمیخواهید به غیر از شما فرد دیگری آن را مشاهده کند شما میتوانید در بخش تنظیمات با ورود به بخش Touch ID & Passcode قابلیت مذکور را روشن کنید. تنها کافیست در این قسمت گزینه Erase Data را انتخاب کنید.
با فعال کردن گزینه Erase Data، در صورتی که رمز عبور آیپد شما برای 10 مرتبه اشتباه وارد شود، تمام اطلاعات موجود بر روی دیوایس شما پاک میشود. این قابلیت در مواقعی که آیپد شما دزدیده شده باشد میتواند کاربردی باشد. اما در عین حال فعال کردن قابلیت Erase Data، میتواند ضررهای جبران ناپذیری را نیز به همراه دارد. از این رو فعال کردن این قابلیت را چندان توصیه نمیکنیم.
5_ از کیبورد آیپد برای جابهجایی نشانگر استفاده کنید
حتما برای شما هم پیش آمده که بعد از چند خط تایپ کردن متوجه اشتباه املایی در سطرهای بالاتر شده باشید. راه حل معمول، انتقال نشانگر با لمس کردن کلمهای است که قصد ویرایش آن را دارید. با این حال شما میتوانید با استفاده از یک تکنیک به راحتی نشانگر خود را بین تمام سطرها حرکت دهید.
زمانی که در برنامهای نظیر Mail یا Notes در حال تایپ کردن هستید، شما میتوانید با قرار دادن دو انگشت خود بر روی صفحه کلید، کنترل نشانگر را به دست بگیرید و بین سطرهای مختلف و کلمات به راحتی و با سرعت جابهجا شوید.
6_ اعلانهای غیر ضروری را ببندید
مسلما خیلی از برنامهها بر روی آیپد شما وجود دارند که تمایلی به دریافت اعلانهای آنها ندارید. شما میتوانید با رفتن به تنظیمات و قسمت Notifications اعلانهای برنامههای غیر ضروری را حذف کنید. همچنین شما میتوانید در این بخش نحوه نمایش اعلان هر یک از برنامهها را تنظیم کنید.
7_ اتصال به VPN
برای وصل کردن VPN در آیپد دو راه وجود دارد. کاربران میتوانند به صورت مستقیم برنامه VPN را باز کرده و آن را روشن کنند. همچنین میتوانید در بخش تنظیمات به قسمت VPN بروید و اسلایدر کنار VPN مورد نظر خود را روشن کنید. البته این راه حل ممکن است برای برخی از ویپیانها جوابگو نباشد و کاربران در نهایت مجبور به باز کردن برنامه VPN باشند.
8_ اتصال خودکار به شبکه وای فای
با فعال کردن این قابلیت آیپد شما میتواند به صورت خودکار به شبکههای وای فای متصل شود. برای این کار تنها کافیست در بخش تنظیمات به قسمت Wi-Fi بروید. پس از آن در پایین صفحه گزینه Ask to Join Network را غیر فعال کنید. همچنین گزینه بعدی با نام Auto-Join Hotspot به آیپد شما امکان میدهد تا به صورت خودکار به هاتاسپات آیفون شما متصل شود.
9_ مصرف انرژی و باتری آیپد خود را چک کنید
شما میتوانید در بخش تنظیمات با ورود به قسمت Battery گزارشی از مصرف باتری آیپد خود را مشاهده کنید. در این بخش شما میتوانید پیک مصرف و ماندگاری شارژ آیپد خود را به کمک نمودارها بررسی کنید. همچنین در این بخش اطلاعات دقیقی در مورد میزان شارژ مصرفی توسط هر برنامه در قالب درصد ذکر شده است. به طور مثال در تصویر زیر بازی if Found در طول 24 ساعت گذشته 44 درصد از شارژ باتری آیپد را به خود اختصاص داده است. از این طریق شما میتوانید برنامههایی که بیش از حد در مصرف شارژ آیپد شما تاثیرگذار هستند را شناسایی کنید.
10_ با میانبرهای متنی سرعت تایپ خود را افزایش دهید
اگر به دنبال ترفندی برای بالا بردن سرعت تایپ خود هستید، ایجاد میانبرهای متنی راه حل مناسبی است. برای فعال کردن این قابلیت در بخش تنظیمات باید به بخش General و سپس به قسمت Keyboards بروید. در این بخش به قسمت Text Replacement بروید.
حال میتوانید با نوشتن عبارتی که میخواهید آن را خلاصه کنید میانبر آن را ایجاد کنید. پس از آن تنها کافیست حروف میانبر را تایپ کنید و آیپد شما به صورت خودکار آن را با متن تعیین شده جابهجا میکند. به طور مثال کاربران میتوانند برای عبارت “سلام، چطوری، چخبر” از میانبر “سچخ” استفاده کنند. با این کار میتوانید متنهای خود را سریعتر تایپ کنید.
11_ با ایموجیها احساسات خود را دقیقتر بیان کنید
ایموجیها بهترین راه برای انتقال احساسات هنگام برقراری ارتباط از طریق متن هستند. کمپانی اپل تمرکز ویژهای را به بخش ایموجیها اختصاص داده است و هر ساله با انتشار نسل جدید بروز رسانیهای نرم افزاری خود چندین ایموجی جدید را به دستگاههای خود اضافه میکند.
برای استفاده از ایموجیها تنها کافیست در گوشه سمت چپ صفحه کلید دکمه تغییر زبان (به شکل کره زمین) را فشار دهید. همچنین برای بازگشت به حال عادی دکمه abc در گوشه سمت چپ را لمس کنید. اگر در گزینه تغییر زبان صفحه کلید شما ایموجی وجود ندارد، میتوانید آنها را در بخش تنظیمات از طریق مسیر General > Keyboards > Add New Keyboard و انتخاب گزینه Emoji اضافه کنید.
12_ استفاده از صفحه کلید شناور
از آن جایی که صفحه کلید آیپدها بسیار بزرگ است ممکن است در بسیاری از مواقع دستوپاگیر باشند و کار کردن کاربران را مختل کنند. خوشبختانه با استفاده از این قابلیت شما میتوانید صفحه کلید آیپد خود را کوچک کنید و به صورت شناور آن را در هر جایی از صفحه که خواستید قرار دهید.
برای این کار تنها کافیست انگشت خود را برای چند لحظه روی دکمه “صفحه کلید پایین” نگه دارید. پس از آن لیستی را مشاهده میکنید که یکی از گزینههای آن Float میباشد. با انتخاب این گزینه صفحه کلید شما کوچک شده و میتوانید با استفاده از خط پایین کیبورد، آن را در هر جایی از صفحه نمایش که خواستید قرار دهید. برای خارج کردن صفحه کلید از حالت Float تنها کافیست دو انگشت خود را روی کیبورد قرار داده و مانند حرکت زوم این (Zoom in) آنها را از یک دیگر دور کنید.
13_ استریم کردن از طریق قابلیت AirPlay
برای استفاده از این قابلیت باید از آیپد مجهز به فناوری AirPlay، اپل تی وی و اسپیکر پشتیبانی کننده از AirPlay استفاده کنید. در این صورت شما میتوانید با لمس گزینه AirPlay در منو کنترل سنتر این قابلیت را فعال کنید. پس از آن محتوای در حال پخش از آیپد شما به صورت مستقیم بر روی اپل تی وی نمایش داده خواهد شد. شما میتوانید با استفاده از این قابلیت برنامههای مورد علاقه خود در آیپد را بر روی تلویزیون و مانیتور استریم کنید.
14_ با آیپد خود اسکرین شات بگیرید
نحوه گرفتن اسکرین شات در آیفونها و آیپدها یکسان هستند. برای این کار تنها کافیست دکمه هوم را به همراه دکمه پاور فشار دهید. اگر از آیپدهای جدیدتر که فاقد دکمه هوم هستند استفاده میکنید، باید دکمه پاور را به همراه دکمه زیاد کردن صدا به صورت همزمان فشار دهید. پس از آن دستگاه از صفحه مورد نظر اسکرین شات میگیرد. این تصویر به صورت خودکار در گالری شما ذخیره خواهد شد. با این حال در پایین صفحه پیش نمایشی از تصویر گرفته شده برای شما نمایش داده میشود. شما میتوانید با لمس این تصویر تغییراتی که میخواهید را به صورت مستقیم بر روی اسکرین شات خود اعمال کنید.
البته راه دیگری نیز برای گرفتن اسکرین شات وجود دارد. برای این کار شما نیاز به فعال کردن قابلیت assistive touch دارید. برای این کار باید در منو تنظیمات به بخش General بروید. پس از آن قسمت Accessibility را پیدا کنید و وارد آن شوید. حال در این بخش گزینه assistive touch را انتخاب کنید. در این بخش، عنوان Custom Actions را مشاهده میکنید. در این قسمت سه گزینه برای برنامهریزی assistive touch وجود دارد: تک ضربهای، دو ضربهای و لمس طولانی مدت. شما میتوانید بر اساس سلیقه خود هر یک از این موارد را که خواستید برای گرفتن اسکرین شات برنامهریزی کنید.
15_ دو برنامه را به صورت همزمان اجرا کنید
از آن جایی که آیپد صفحه نمایش بزرگی دارد، کاربران میتوانند از فضای نمایشگر تبلت خود برای اجرای چند برنامه استفاده کنند. خوشبختانه کمپانی اپل با ارائه قابلیتهای مولتی تسکینگ درون سیستم عامل iPadOS این امکان را برای کاربران فراهم میکند تا از صفحه نمایش آیپد حداکثر استفاده را ببرند.
قابلیت مذکور که Slide Over نام دارد، در تمام آیپدهای معرفی شده پس از آیپد ایر و آیپد مینی 2 وجود دارد. کاربران میتوانند از طریق این قابلیت بدون ترک اپلیکیشنی که در آن کار میکنند، اپ دیگری را نیز مشاهده کنند. همچنین آیپد شما به وسیله هوش مصنوعی خود قادر به ذخیره سازی الگوی شما برای برنامههایی است که در حالت Slide Over از آنها استفاده کرده بودید. از این رو میتوانید در دفعات بعدی خیلی سریعتر قابلیت Slide Over را برای دو اپلیکیشن استفاده کنید.
16_ با ژستهای حرکتی به حالت مولتی تسکینگ بروید
سیستم عامل iPadOS دارای ژستهای حرکتی زیادی است که میتوانید به کمک آنها سرعت کار کردن خود با آیپد را افزایش دهید. به طور مثال زمانی که میخواهید به صفحه هوم بازگردید میتوانید پنج انگشت خود را به همدیگر نزدیک کنید. همچنین زمانی که قصد دارید بین اپها جابهجا شوید میتوانید به راحتی چهار یا پنچ انگشت خود را از سمت چپ به راست بکشید تا به اپ قبلی بروید. اگر ژستهای حرکتی مولتی تسکینگ برای شما فعال نیست میتوانید با طی کردن مسیر Settings > General > Multitasking آنها را فعال کنید.
17_ با قابلیت Split View صفحه نمایش آیپد خود را به دو قسمت تقسیم کنید
قابلیت Split View یکی دیگر از موارد کاربردی در آیپد است. برای بهرهمند شدن از این قابلیت باید از کاربران آیپد ایر 2 و آیپد مینی 4 به بعد باشید. برای استفاده از قابلیت Split View کافیست زمانی که در حال اجرای برنامهای هستید، نوار اپلیکیشنها را به بالا بکشید. اپلیکیشن دومی که قصد استفاده از آن را دارید گرفته و به گوشی سمت راست یا چپ آیپد خود بکشید.
با این کار صفحه نمایش آیپد شما به دو بخش تقسیم میشود و شما میتوانید به صورت همزمان از دو برنامه استفاده کنید. همچنین برای کوچکتر کردن یا بزرگتر کردن هر یک از اپها میتوانید از نوار تقسیم کننده در وسط صفحه استفاده کنید.
18_ استفاده از سرویسهای گوگل
با این که کمپانی اپل به صورت پیشفرض سرویسهای خود را بر روی دیوایسهایش قرار میدهد اما ممکن است بسیاری از کاربران قصد استفاده از سرویسهای دیگری را داشته باشند. دو مورد از پرمخاطبترین سرویسهای جایگزین، جیمیل و گوگل کلندر هستند.
برای جایگزین کردن گوگل کلندر به عنوان سرویس اصلی، باید در قسمت تنظیمات مسیر Calendar > Accounts را طی کنید. پس از آن با طی کردن پرسهای چند مرحلهای قادر به استفاده از گوگل کلندر بر روی آیپد خود خواهید بود. همچنین برای جایگزین کردن سرویس جیمیل نیز تنها کافیست در بخش تنظیمات به قسمت Mail بروید. پس از آن تنها کافیست مراحل خواسته شده را طی کنید.
19_ در هنگام کار کردن ویدیو مورد علاقهتان را تماشا کنید
زمانی که در حال تماشای ویدیو یا برقراری تماس فیس تایم در حالت فول اسکرین هستید، آیکون صفحه نمایشی را مشاهده خواهید کرد که یک فلش رو به خارج دارد. با لمس کردن این آیکون قادر خواهید بود تا ویدیو را به صورت کوچک شده در گوشه صفحه نمایش مشاهده کنید. با این کار شما میتوانید در کنار تماشای ویدیو مورد علاقه خود کارهای دیگر را نیز با آیپد انجام دهید. همچنین شما میتوانید با زوم دو انگشتی اندازه پنجره را نیز تنظیم کنید.
20_ با AirPrint به صورت بیسیم از فایلها پرینت بگیرید
قابلیت AirPrint به شما امکان میدهد تا مستقیما از فایلهای خود پرینت بگیرید. برای استفاده از این قابلیت کافیست که آیپد و پرینتر شما هر دو به شبکه وای فای یکسانی متصل باشند. آیپد شما میتواند به صورت خودکار پرینتر را پیدا کند. پس از آن کافیست روی آیکون Share در آیپد خود ضربه بزنید. پس از آن پرینتر مورد نظر را در منو نمایش داده شده انتخاب کنید.
21_ فعالیت برنامهها در پس زمینه را مدیریت کنید
برخی از برنامهها وجود دارند که حتی پس از خارج شدن از آنها همچنان به فعالیت خود در پس زمینه ادامه میدهند. فعال بودن برخی از این برنامهها مانند ویجت آب و هوا میتواند کاربردی باشد. اما فعال بودن اپلیکیشنهای غیرضروری میتوانند در مصرف اینترنت و باتری آیپد شما تاثیر منفی بگذارند.
برای مدیریت فعالیت برنامهها در پس زمینه آیپد خود تنها کافیست در منو تنظیمات مسیر General > Background App Refresh را طی کنید. پس از آن لیستی از تمام برنامههای نصب شده بر روی آیپد خود را مشاهده خواهید کرد. شما میتوانید با روشن یا خاموش کردن اسلایدر کنار آیکون برنامهها فعالیت اپلیکیشنها در پس زمینه را مدیریت کنید.
22_ منو Share را شخصی سازی کنید
دکمه Share در برنامهها به شما امکان میدهد تا از اطلاعات اپلیکیشنها در برنامههای دیگر، ایمیل و … استفاده کنید. با این حال برخی از مواردی که در لیست Share وجود دارد کاربردیتر از سایرین است.
شما میتوانید منو Share را بر اساس استفاده خود شخصیسازی کنید. برای این کار کافیست روی آیکون Share ضربه بزنید و در منو نمایش داده شده به سمت راست بروید. در انتهای این لیست گزینه More را مشاهده خواهید کرد. با ورود به این بخش شما قادر خواهید بود تا جای آیتمهای مختلف را بر اساس نیاز خود تغییر دهید . همچنین در کنار برخی از گزینهها اسلایدری وجود دارد که به شما امکان میدهد تا این برنامهها را به لیست Share اضافه کنید یا آنها را حذف کنید.
23_ با ویجتها صفحه هوم خود را تخصصیتر کنید
ویجتها یکی از موارد کاربردی است که در iPadOS 14 به آیپدها اضافه شده است. شما میتوانید با استفاده از ویجتها اطلاعات کاربردی را در خصوص اپلیکیشنهای گوناگون به دست آورید. از جمله ویجتهای کاربردی که هماکنون در iPadOS 14 وجود دارد میتوان به ویجت آب و هوا، News، تقویم، Maps و Notes اشاره کرد.
برای فعال کردن ویجتها کافیست زمانی که در صفحه اول هوم هستید کشوی Today View را باز کنید. پس از آن قسمتی از صفحه هوم خود را برای چند ثانیه لمس کنید تا آیکون برنامهها شروع به لرزیدن کنند. پس از آن علامت “+” را که در گوشه بالا و سمت چپ صفحه نمایش ظاهر شده است را انتخاب کنید. شما میتوانید در صفحهی نمایش داده شده ویجتهای مورد علاقه خود را به کشوی Today View اضافه کنید.
همچنین برای حذف ویجتها کافیست بخشی از صفحه هوم خود را برای چند ثانیه لمس کنید. زمانی که آیکونها شروع به لرزیدن کردند علامت منفی که کنار ویجتها قرار دارد را لمس کنید. با این کار شما قادر به حذف ویجتها از کشوی Today View خواهید بود. با این حال اگر در آینده مجدد قصد اضافه کردن ویجت حذف شده را داشتید میتوانید آن را از منو ویجتها انتخاب کنید.
در سیستم عامل iPadOS 14 کاربران تنها قادر به اضافه کردن ویجتها به کشوی Today View هستند. با این حال در نسخه آینده این سیستم عامل یعنی iPadOS 15 شما میتوانید ویجتها را به صورت آزادانه میان صفحات مختلف هوم جایگزاری کنید.
24_ حافظه داخلی آیپد خود را مدیریت کنید
پر شدن حافظه دیوایسها میتواند بسیار آزار دهنده باشد. این موضوع برای آیپدهای اپل که قارد به پشتیبانی از کارت حافظه میکرو SD نیستند، به مراتب بدتر است. از این بسیار مهم است که حافظه داخلی آیپد خود را مدیریت کنید.
برای این کار کافیست در منو تنظیمات مسیر General > iPad Storage را طی کنید. پس از آن شما میتوانید اطلاعات جامعی در خصوص فضای اشغال شده توسط هر اپلیکیشن را مشاهده کنید. همچنین در نوار بالای صفحه اطلاعات کاملی در خصوص فضای اشغال شده توسط فایلهای گوناگون را مشاهده خواهید کرد.
شما میتوانید در این قسمت اپلیکیشنهایی که کمتر از آنها استفاده میکنید را به صورت آفلود حذف کنید. با این کار اطلاعات و دادههای برنامهها بر روی حافظه آیپد شما باقی خواهد ماند و تنها خود اپلیکیشن حذف خواهد شد. بنابراین زمانی که آن برنامه را دوباره نصب کنید اطلاعات شما مجددا باز خواهند گشت. همچنین شما میتوانید برنامههای بدون کاربرد خود را به صورت کامل حذف کنید تا فضای بیشتری از حافظه داخلی آیپد خود را آزاد کنید.
25_ فایلهای مختلف را به ایمیل ارسالی پیوند دهید
حتما برای شما نیز پیش آمده که بخواهید فایلی را به ایمیل خود پیوند دهید. برای این کار شما میتوانید از آیکون سنجاق که در گوشه سمت راست کیبورد قرار دارد استفاده کنید. اگر این مورد را در صفحه کلید خود مشاهده نکردید جای نگرانی وجود ندارد. تنها کافیست زمانی که صفحه جدیدی را برای نوشتن ایمیل خود باز میکنید، در بخش نوشته انگشت خود را به مدت چند ثانیه روی صفحه نگه دارید. با این کار در بالای نشانگر نوار مشکی را به همراه چند گزینه مشاهده خواهید کرد.
برای پیوند عکس یا ویدیو ذخیره شده در گالری کافیست گزینه Insert Photo or Video را انتخاب کنید. برای پیوند فایلهای ذخیره شده در iCloud یا هر فضای ابری دیگر مانند Dropbox گزینه Add Document را انتخاب کنید. با این کار شما میتوانید به راحتی فایلهای گوناگون را همراه با ایمیل خود ارسال کنید.
26_ از نمادها در متنهای خود استفاده کنید
همانطور که میدانید در صفحه کلید آیپد دکمهای برای جابهجایی کیبورد به علائم وجود دارد. با این حال شما میتوانید بدون جابهجایی به این بخش از علائم در نوشتههای خود استفاده کنید. البته به خاطر داشته باشید که برای استفاده از این علائم باید کیبورد خود را به انگلیسی تغییر دهید.
برای استفاده از علائم نگارشی و فونتیک باید جای آنها در کیبورد انگلیسی را به یاد داشته باشید. به طور مثال برای استفاده از علائم Ā ،ã ،å ،æ ،â باید انگشت خود را به مئت چند ثانیه روی کلید A نگه دارید. همچنین برای استفاده از علامت @ کافیست انگشت خود را بر روی دکمه A به سمت پایین بکشید. یا با پایین کشیدن انگشت خود بر روی دکمه کاما میتوانید از علامت تعجب استفاده کنید.
27_ ایمیلهای مهم خود را جدا کنید
برنامه Mail در آیپد قابلیت بسیار خوبی برای مدیریت اعلانها دارد. شما میتوانید اعلانها را به نوعی تنظیم کنید که تنها در صورتی که فرد مهمی به شما ایمیل داد نوتیفیکیشن آن برای شما نمایش داده شود. همچنین شما میتوانید فولدری را در بخش inbox تحت عنوان VIP ایجاد کنید. برای این که مخاطبان خاص خود را به این فولدر اضافه کنید در ابتدا باید نام و شماره آنها را به بخش Contacts اضافه کنید. پس از آن زمانی که در برنامه Mail روی اسم آنها تپ کنید گزینه Add to VIP option برای شما نمایش داده خواهد شد.
28_ نظارت فعالیت فرزندان در هنگام کار با آیپد
آیپد شما دارای امکانات ویژهای برای نحوه دسترسی فرزندان شما به محتواهای موجود است. برای فعال کردن این قابلیت باید در منو تنظیمات به بخش Screen Time بروید. پس از آن شما با انبوهی از تنظیمات روبرو خواهید شد که به شما در نحوه کنترل فرزندان در هنگام کار با آیپد کمک میکنند. در این بخش شما میتوانید زمان استفاده از برنامههای مختلف را تعیین کنید. همچنین میتوانید برخی از محتواها یا برنامههایی که دوست ندارید فرزندتان به آنها دسترسی داشته باشد را فیلتر کنید.
29_ اپلیکیشنها را قفل کنید
اگر میخواهید آیپد خود را به دست فردی بدهید و نمیخواهید به بقیه بخشها دسترسی داشته باشد میتوانید با استفاده از قابلیت Guided Access (دسترسی هدایت شده) دسترسی وی را محدود کنید. شما به کمک این قابلیت قادر خواهید بود تا لمس بخشی از صفحه نمایش را غیر فعال کنید یا مانع از خارج شدن کاربر از محیط اپلیکیشن شوید.
برای فعال کردیم این قابلیت باید در منو تنظیمات مسیر Accessibility > Guided Access را طی کنید. با فعال کردن این قابلیت تنها کافیست به برنامهای که میخواهید بروید. پس از آن سه بار دکمه هوم آیپد خود را فشار دهید تا حالت Guided Access فعال شود. در آیپدهایی که فاقد دکمه هوم هستند نیز تنها کافیست دکمه پاور دستگاه را سه مرتبه فشار دهند.
30_ صفحههای باز شده در مرورگر سافاری را با سایر دستگاهها به اشتراک بگذارید
شما میتوانید صفحات باز شده در مرورگر سافاری را با سایر آیدیوایسهای خود به اشتراک بگذارید. در این صورت قادر خواهید بود تا صفحات باز شده در مرورگر آیفون خود را در آیپدتان نیز مشاهده کنید.
برای فعال کردن این قابلیت در مک باید به قسمت System Preferences و سپس iCloud بروید. در صفحه نمایش داده شده مطمئن شوید که اسلایدر کنار سافاری روشن باشد. برای فعال کردن این قابلیت در گوشیهای آیفون باید در منو تنظیمات باید روی پروفایل اپل آیدی خود ضربه بزنید و سپس به بخش iCloud بروید. پس از آن اسلایدر کنار آیکون سافاری را روشن کنید. برای فعال کردن این قابلیت در آیپد نیز باید مسیری مشابه با آیفون را طی کنید.
پس از فعال کردن این قابلیت بر روی آیکون صفحات در مرورگر سافاری تپ کنید. همانطور که ملاحظه میکنید هماکنون قادر خواهید بود تا علاوهبر صفحات باز شده در سافاری آیپد خود، صفحات باز شده در سایر آیدیوایسهای خود را نیز مشاهده کنید.
31_ با برنامه Maps قطار رزو کنید
برنامه Maps علاوهبر نشان دادن موقعیت شما و کمک به پیدا کردن آدرسهای مختلف کاربردهای دیگری نیز دارد. به طور مثال شما میتوانید از طریق این برنامه اطلاعات مربوط به زمان حرکت وسایل نقلیه عمومی نظیر اتوبوس، قطار و کشتیها را نیز بررسی کنید.
برای مشاهده زمان حرکت وسایل نقلیه عمومی کافیست گزینه public transport را انتخاب کنید. پس از آن زمانی که به صفحه Directions بروید میتوانید مواردی همچون جدول زمانبندی حرکت یا اطلاعاتی که بر روی سفر شما تاثیر خواهد گذاشت را مشاهده کنید. متاسفانه این قابلیت در ایران فعال نیست و کاربران ایرانی قادر به مشاهده اطلاعات مروبط به وسایل نقلیه عمومی نیستند.
32_ رستورانها و هتلهای شهر را بررسی کنید
یکی دیگر از قابلیتها کاربردی برنامه Maps، اطلاعاتیست که در خصوص اماکن مختلف نمایش میدهد. اپل در طول سالها توانسته اطلاعات نسبتا جامعی را در خصوص اماکن مختلف نظیر رستورانها و هتلها را جمعآوری کند. در حال حاضر زمانی که نام رستوران یا هتلی را در برنامه Maps جستجو میکنید قادر خواهید بود تا عکسها، شماره تماس، پشتیبانی از اپل پی و اطلاعات دیگری از این قبیل را مشاهده کنید.
البته این قابلیت نیز در ایران کاربردی ندارد. با این حال کاربران میتوانند در سفرهای خارجی از برنامه Maps در آیپد خود برای انتخاب مکانهایی بهتر استفاده کنند.
33_ از هر متنی فایل PDF تهیه کنید
یکی دیگر از قابلیتهایی که آیپد در اختیار کاربران قرار میدهد تهیه فایل PDF از متون مختلف است. زمانی که در حال خواندن مقالهای در مرورگر سافاری هستید میتوانید به راحتی از آن نوشته فایل PDF تهیه کنید. برای این کار کافیست بر روی دکمه Share ضربه بزنید. پس از آن در منو نمایش داده شده گزینه Make PDF را انتخاب کنید تا فرایند تهیه فایل PDF انجام شود.
34_ از تمام صفحات یک مقاله اسکرین شات بگیرید
یکی دیگر از کارهایی که میتوانید در صفحات وب انجام دهید، گرفتن اسکرین شات از تمام صفحات است. برای این کار کافیست در ابتدا از یکی از صفحات مطلب اسکرین شات تهیه کنید. پس از آن تصویر پیش نمایشی که در گوشه صفحه نمایش ظاهر میشود را باز کنید.
همانطور که ملاحظه میکنید در بالای صفحه، گزینه Full Page قرار دارد. زمانی که این گزینه را انتخاب میکنید، آیپد شما یک اسکرین شات کامل از کل محتوا را به شما نشان خواهد داد. پس از آن شما میتوانید با انتخاب گزینه Crop چند صفحه به خصوص از محتوای خود را ذخیره کنید.
35_ فوکوس دوربین آیپد را تنظیم کنید
زمانی که در حال عکس برداری با آیپد خود هستید، ممکن است دیوایس شما روی نقطه اشتباه فوکوس کرده باشد. برای اصلاح این مشکل تنها کافیست روی جسمی که دوست دارید فوکوس روی آن باشد ضربه بزنید، تا اپلیکیشن Camera نقطه فوکوس شده را اصلاح کنید. همچنین شما میتوانید در منو تنظیمات با رفتن به بخش Camera گزینه Smart HDR را روشن یا خاموش کنید. با انجام این کار شما میتوانید داینامیک رنج تصاویر خود را در شرایط نوری ضعیف بهبود بخشید.
36_ حرکت دکمه شاتر را متوقف کنید
هنگام عکس برداری با آیپد خود، اگر دیوایس را بیش از حد کج کنید صفحه نمایش به حالت افقی یا عمودی تغییر میکند. با این اتفاق جای دکمه شاتر نیز تغییر خواهد کرد. برای جلوگیری از این اتفاق شما میتوانید در منو کنترل سنتر، چرخش خودکار صفحه نمایش را قفل کنید. همچنین شما میتوانید از دکمههای کم و زیاد کردن صدا به عنوان شاتر استفاده کنید.
37_ همزمان با برقراری تماس فیس تایم به کارهای دیگر خود نیز رسیدگی کنید
حتما برای شما نیز پیش آمده که در حین مکالمه فیس تایم قصد انجام کاری دیگر را با آیپد خود داشته باشید. در گذشته زمانی که از تماس فیس تایم خارج میشدید تصویر شما برای مخاطب قفل میشد و باید مجددا به اپلیکیشن مراجعه میکردید. با این حال در iPadOS 14 کاربران میتوانند با فعال کردن قابلیت تصویر در تصویر علاوهبر برقراری تماس فیس تایم به کارهای دیگر خود نیز بپردازند. همچنین زمانی که پنجره فیس تایم در حالت تصویر در تصویر است میتوانید با ضربه زدن بر روی آن، پنجره را جابهجا کنید.
38_ از حافظههای جانبی استفاده کنید
همانطور که میدانید هیچ یکی از محصولات اپل قادر به پشتیبانی از حافظه جانبی نیستند. با این حال کاربران آیپد میتوانند اطلاعات را از روی کارت حافظه میکرو SD یا دوربین به تبلت خود منتقل کنند. البته برای انجام این کار باید در ابتدا رابط میکرو SD به تایپ C یا لایتنینگ را تهیه کنید. پس از آن کافیست رابط را به آیپد خود متصل کنید. آیپد شما پس از چند ثانیه پردازش فایلهای موجود در کارت حافظه را به شما نشان خواهد داد.
همچنین با استفاده از رابط USB به تایپ C یا لایتنینگ شما قادر به اتصال فلش مموری یا سایر دیوایسهای دارای درگاه USB به آیپد خود خواهید بود.
39_ آدرس سایتها را به سرعت تایپ کنید
زمانی که در نوار جستجوی مرورگر سافاری در حال نوشتن آدرس یک سایت هستید میتوانید دامنه آن (مانند com، .ir، .org.) را به صورت خودکار جایگزاری کنید. با وجود این که این راهکار تنها چند صدم ثانیه از زمان شما صرفهجویی میکند اما در نهایت به افزایش سرعت شما در جستجو کردن منجر خواهد شد. زمانی که آدرس سایت را نوشتید میتوانید با نگه داشتن انگشت خود بر روی دکمه نقطه “.” دامنههای موجود برای سایت را ملاحظه کنید. پس از آن کافیست دامنه مربوط به سایت مدنظر خود را انتخاب و جایگزاری کنید.
40_ میانبری برای بازگشت به ابتدای
زمانی که در حال گشتن در منوهای آیپد خود هستید یا در سافاری مشغول مطالعه کردن باشید میتوانید با استفاده از این میانبر به سرعت به ابتدای لیست خود بازگردید. این ویژگی برای منوها یا متنهای طولانی میتواند بسیار کاربردی باشد. برای بازگشت به ابتدای مطالب تنها کافیست به بالاترین بخش از صفحه نمایش ضربه بزنید. به طور مثال در منو تنظیمات با ضربه زدن بر روی تایتل بار قادر خواهدی بود به ابتدای منو بازگردید.
41_ مقالات خود را ذخیره کنید تا در آینده بخوانید
این مورد یکی دیگر از ویژگیهای کاربردی مرورگر سافاری برای آیپد است. تصور کنید که زمان کافی برای خواندن تمام مطالب یک سایت ندارید. شما میتوانید مقالات و صفحات وب را ذخیره کنید تا در آینده آنها را مطالعه نمایید. برای این کار کافیست آنها را به بخش Reading List اضافه کنید.
همچنین با فعال کردن قابلیت سینک سافاری در iCloud میتوانید Reading List آیدیوایسهای خود را با یک دیگر همگامسازی کنید. با انجام این کار شما میتوانید ادامه مقالهای که در سیستم مک خود مطالعه میکردید را در آیپد خود مشاهده کنید.
42_ تنظیمات سایتهای مختلف را در سافاری سفارشی کنید
حتما برای شما نیز پیش آمده که به سایتی مراجعه کنید و با انبوهی از تبلیغات در چهار گوشه صفحه روبرو شوید. این موضوع علاوهبر اشغال بخش زیادی از صفحه نمایش به حواس پرتی کاربر در هنگام مطالعه مقالات نیز منجر میشود. برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید روی آیکون AA در بالای مرورگر سافاری ضربه بزنید. با این کار حالت خواندن برای شما فعال میشود. در این حالت تنها نوشتههای سایت برای شما نمایش داده خواهد شد و دیگر خبری از مطالب اضافه نخواهد بود.
علاوهبر این شما میتوانید اندازه نوشته و فونت را نیز تغییر دهید. تنها کافیست یک بار دیگر روی آیکون AA ضربه بزنید تا تنظیمات مربوطه برای شما نمایش داده شود. در کنار این موضوع شما میتوانید تنظیمات سایتهای گوناگون را نیز به صورت مجزا تغییر دهید. برای این کار به بخش Website Settings در منو تنظیمات مرورگر سافاری بروید. در این بخش شما قادر خواهید بود تا موارد مختلفی نظیر Ad Blocker و نمایش نسخه دسکتاپ سایتها به جای نسخه موبایلی را تغییر دهید.
43_ سابقه مرورگر خود را پاک کنید
برای از بین بردن سابقهی سرچها در مرورگر سافاری دو راه حل وجود دارد. راهکار اول که بیشتر جنبه پیشگیری دارد، استفاده از صفحات خصوصی سرچ (private browsing) در مرورگر سافاری میباشد. با استفاده از این روش نه تنها سابقه سرچ شما ثبت نخواهد شد بلکه کوکیها نیز به صورت خودکار حذف میشوند.
راهکار دوم پاک کردن سابقه سرچ و کوکیها به صورت دستی است. این کار علاوهبر جنبه امنیتی که برای کاربران دارد باعث آزاد شدن فضای داخلی آیپد شما نیز میشود. برای پاک کردن سابقه جستجوهای خود در مرورگر سافاری باید در منو تنظیمات مسیر Settings > Safari را طی کنید. پس از آن گزینه clearing your browser history را انتخاب کنید تا تمام کشها و سابقه مرورگر خود را پاک کنید.
البته این نکته مهم را نیز به خاطر داشته باشید که هر دو راهکار یاد شده تنها برای حذف کردن موارد ذخیره شده بر روی آیپد شما کاربرد دارد. با این وجود سایتهایی که از آنها بازدید کردهاید همچنان اطلاعات مربوط به نشست شما را در خود ذخیره دارند.
با این حال کمپانی اپل با انتشار بروز رسانی iPadOS 14.5 قابلیت مهمی را به سیستم عامل آیپد اضافه کرد. این قابلیت به حفظ حریم خصوصی و امنیت کاربران کمک شایانی خواهد نمود.
برای فعال کردن این ویژگی تنها کافیست در منو تنظیمات مسیر Privacy > Tracking را طی کنید. همانطور که ملاحظه میکنید در کنار گزینه Tracking یک اسلایدر وجود دارد. با خاموش کردن این گزینه هیچ یک از اپلیکیشنهای نصب شده بر روی آیپد شما قادر به رهگیری فعالیتهایتان در اینترنت نخواهند بود. البته با روشن گذاشتن این قابلیت نیز تمام برنامهها پیش از رهگیری شما باید اجازه شما را دریافت کنند.
44_ از قابلیت Split View در مرورگر سافاری استفاده کنید
همانطور که پیشتر نیز در این متن اشاره کردیم، قابلیت Split View یکی از ویژگیهای کاربردی آیپد است که برای کاربران امکان مولتی تسکینگ و بهرهوری بیشتر را به ارمغان میآورد. شما میتوانید از این قابلیت در مرورگر سافاری نیز استفاده کنید.
زمانی که در مرورگر سافاری برای چند ثانیه لینکی را لمس میکنید، گزینههای متعددی برای شما نمایش داده میشود. از جمله این گزینهها میتوان به open، open in the background و open in new window اشاره کرد. با این حال کاربران آیپد میتوانند لینک جدید را به صورت Split View نیز نمایش دهند.
برای این کار کافیست انگشت خود را برای چند ثانیه روی لینک مورد نظر نگه دارید پس از آن لینک مورد نظر را به سمت راست صفحه نمایش بکشید. زمانی که انگشت خود را از روی صفحه نمایش برمیدارید، لینک مورد نظر در یک پنجره جدید باز خواهد شد و صفحه قبلی نیز در سمت چپ نمایشگر خواهد بود. شما میتوانید با کشیدن نوار جدا کننده اندازه هر کدام از پنجرهها را کوچکتر یا بزرگتر کنید.
45_ جستجو کردن تنها با دو انگشت
همانطور که میدانید آیپدهای اپل دارای ژستهای حرکتی زیادی هستند که به کمک آنها میتوانید سرعت خود را در کار کردن با این دیوایس افزایش دهید. یکی دیگر از ژستهای حرکتی کاربردی و پرتکرار باز کردن منو جستجو با استفاده از دو انگشت است.
برای این کار کافیست زمانی که در صفحه هوم هستید، دو انگشت خود را از بالای صفحه نمایش به سمت پایین بکشید. با انجام این کار منو جستجو سریع برای شما نمایش داده میشود. یکی از مزایای بزرگ منو جستجو، منابعی است که در نتایج سرچ شما مورد استفاده قرار میگیرند. نتایج نمایش داده شده بر اساس دیتا بیس سیری، برنامههای یافت شده در اپ استور، سایتهای متناسب با جستجو شما و اعمال پرتکراریست که با آیپد خود انجام میدهید.
46_ لهجه دستیار صوتی سیری را تغییر دهید
اگر به زبان انگلیسی مسلط باشید، کار کردن با سیری میتواند بسیار لذت بخش باشد. دستیار صوتی اپل به صورت پیشفرض دارای صدایی زنانه است که به زبان انگلیسی آمریکایی صحبت میکند. با این حال کاربران میتوانند صدا، لهجه و زبان سیری را متناسب با سلیقه خود تغییر دهند. به طور مثال شما میتوانید از میان چهار صدای مختلف و لهجههای آمریکایی، ایرلندی، بریتانیایی، هندی، آفریقای جنوبی و استرالیایی دستیار صوتی سیری را برای خود شخصیسازی کنید.
47_ صدا و نحوه نمایش اعلانها را شخصیسازی کنید
یکی از آزاردهندهترین موارد هنگام کار با آیپد، برنامههای پر سروصدایی هستند که اعلانهای آنها دائما بالای صفحه نمایش شما ظاهر میشوند. خوشبختانه شما میتوانید در بخش تنظیمات این موارد را بنا به سلیقه خود تغییر دهید.
به طور مثال شما میتوانید با طی کردن مسیر Settings > Sounds صدای خاصی مانند ارسال پیام در توییتر یا پیام واتساپ را سایلنت کنید. همچنین شما میتوانید در منو تنظیمات در بخش Notifications، نحوه نمایش اعلانها و این که چه برنامههایی اجازه نمایش اعلانها را داشته باشند را نیز مشخص کنید.
48_ تنظیمات اختصاصی برای کاربران با شرایط خاص
آیپد شما علاوهبر قابلیتها و تنظیمات عادی که در اختیارتان قرار میدهد، میتواند برای افراد با شرایط خاص نیز بسیار مناسب باشد. به طور مثال افرادی که دارای مشکلات شنوایی هستند میتوانند در منو تنظیمات با طی کردن مسیر Accessibility > Sound Recognition قابلیت تشخیص صدا را فعال کنند. با فعال کردن این قابلیت زمانی که آیپد شما صدای خاصی را که در بخش Sound Recognition انتخاب کردهاید، تشخیص داد آن را از طریق اعلان به شما اطلاع میدهد.
یا به طور مثال اگر از مشکلات بینایی رنج میبرید میتوانید گزینه Zoom را از منو Accessibility انتخاب کنید. با فعال کردن این قابلیت زمانی که متن برای شما خوانا نبود میتوانید با بزرگنمایی روی آن، به راحتی متن مورد نظر را مطالعه کنید.
49_ استفاده از سیری برای تماس و ارسال پیام
تا به انجای کار در مورد چند قابلیت کاربردی سیری صحبت کردیم. یکی دیگر از قابلیتهای مفید دستیار صوتی اپل، ارسال کردن پیام به مخاطبین شماست. البته برای فرمان دادن به سیری باید به زبان انگلیسی مسلط باشید. به طور مثال قصد داریم تا یک پیام را به علی ارسال کنیم. برای این کار تنها کافیست تا جمله “Send Ali a message hello what’s up” را به سیری بگویید. پس از آن دستیار صوتی اپل به صورت خودکار پیام شما را به علی ارسال خواهد کرد.
50_ ریست کردن آیپد
با این که بسیار کم پیش میآید که آیدیوایسها هنگ کنند اما هر دستگاهی به مرور زمان یا بر اثر استفاده سنگین با این مشکل روبرو خواهد شد. آیپد شما نیز از این قاعده مستثنا نخواهد بود. زمانی که آیپد شما هنگ میکند، بهترین کار این است که چند ثانیه به دستگاه زمان بدهید. به طور معمول دیوایس بعد از چند ثانیه مجددا به حالت اول خود باز میگردد.
با این حال اگر بعد از چند ثانیه مشکل هنگ بودن آیپدتان حل نشد، بهترین کار ریست کردن دستگاه است. اپل نام این راهکار را Force restart گذاشته است. با این کار علاوهبر راهاندازی مجدد دستگاه، حافظه کش و فضای اشغال شده از رم دستگاه نیز آزاد میشود. از آن جایی که نحوه Force restart در آیپدهای دارای دکمه هوم و آیپدهای تمام صفحه تفاوت دارد در ادامه به هر دو روش اشاره خواهیم کرد:
در آیپدهای دارای دکمه هوم باید دکمه پاور دستگاه را به همراه دکمه هوم به صورت همزمان فشار دهید. انگشتان خود را بر روی دکمهها نگه دارید تا زمانی که لوگوی اپل بر روی صفحه نمایش داده شود.
در آیپدهای تمام صفحه برای Force restart کردن دستگاه باید در ابتدا دکمه زیاد کردن صدا را یک مرتبه فشار دهید. پس از آن دکمه کم کردن صدا را فشار دهید. در نهایت انگشت خود را روی دکمه پاور نگه دارید تا لوگوی اپل بر روی صفحه نمایش ظاهر شود.
در این مقاله به معرفی 50 ترفندی که کاربران آیپد باید از آن اطلاع داشته باشند پرداختیم. برخی از این ترفندها ساده و برخی دیگر پیچیده بودند. سعی کردیم تا جای امکان بر روی کاربردی بودن ترفندها تمرکز کنیم تا تمام کاربران از مبتدی گرفته تا حرفهای بتوانند از آن استفاده کنند.
در آینده با مقالاتی در خصوص ژستهای حرکتی آیپد و مجیک کیبورد با شما همراه خواهیم بود.