پتنت جدید اپل: خبر از آیفون‌‌های تاشو می‌آید؟

by امیرحسین حیدرزاده
درخواست ثبت پتنت اپل برای تلفن هوشمند خم شونده

شرکت اپل در سال گذشته یک پتنت جدید به ثبت رسانده بود. این پتنت در مورد یک تلفن هوشمند قابل خم شدن است. صفحه نمایش این تلفن هوشمند از فناوری خود ترمیم استفاده می‌کند.

پتنت اپل به تازگی در دسترس عموم مردم قرار گرفته است.

فناوری خم شدن تلفن‌های هوشمند هنوز در ابتدای راه است. با پیشرفت این فناوری مشکلات آن نمایان می‌شوند. صفحه نمایش تلفن‌های تاشو بیش‌تر از تلفن‌های معمولی در معرض آسیب قرار دارد.

دلیل آسیب پذیرتر بودن این تلفن‌ها چیست؟ کثیفی‌ها یا مواد دیگر روی صفحه نمایش قرار می‌گیرند، با خم شدن یا تا شدن تلفن این ذرات باعث خط و خش روی صفحه نمایش می‌شوند.

به همین دلیل تولید کنندگان بزرگ تلفن هوشمند برای یافتن راه حل مناسب تلاش می‌کنند. یکی از راه حل‌ها قرار دادن لایه‌ای ترمیم پذیر بر روی صفحه نمایش است.

اپل به دنبال ساخت و فروش یک تلفن همراه جدید با قابلیت خم شدن یا تا شدن است. این مسئله در پتنت اپل به طور مشخص بیان شده است.

نام این فناوری در پتنت اپل دستگاه الکترونیکی با لایه‌های نمایشگر انعطاف پذیر است.

درخواست ثبت پتنت اپل برای تلفن هوشمند خم شونده

اپل در پتنت خود به چند فناوری اشاره دارد؟

در این پتنت دو نوع فناوری را نام می‌برد. اول فناوری تلفن‌های قابل خم شدن و سپس تلفن‌های قابل تا شدن. احتمالا اپل دستگاهی شبیه به گلکسی فولد سامسونگ را در نظر دارد.

اپل در این پتنت به خم شدن عمودی مثل یک کتاب اشاره می‌کند. روی صفحه نمایش این تلفن از یک لایه الاستومر استفاده خواهد شد. این لایه قابلیت خود ترمیمی را ایجاد می‌کند.

الاستومرها در گروه پلاستیک قرار دارند. این مواد بعد از خم شدن یا تغییر شکل حالت اول خود را پیدا می‌کنند. بازگشت آن‌ها به حالت اول معمولا با گرما انجام می‌شود.

درخواست ثبت پتنت اپل برای تلفن هوشمند خم شونده

سایت مک‌رومرس گزارش داد: یک پتنت با عنوان پوشش ترکیبی با ساختار پنجره‌ای ثبت شده است.

این پتنت شرح می‌دهد که برای جلوگیری از ترک خوردن صفحه نمایش می‌توان از یک لایه محافظ استفاده کرد. این لایه محافظ برای نمایشگر‌های تاشو و انعطاف پذیر مناسب است.

صفحه نمایش بعضی از دستگاه‌های سامسونگ مشکل ترک خوردن را داشت. اپل سعی در رفع این مشکل دارد.

شکستن شیشه نمایشگر از ترک‌های بسیار ریز شروع می‌شود. لایه جدید اپل ترک‌های ریز را پر می‌کند. پر کردن این ترک‌ها جلوی آسیب دیدن بیشتر صفحه نمایش را می‌گیرد.

لایه محافظ به طور مستقیم روی صفحه نمایش قرار می‌گیرد. این لایه با کشش و مقاومت بالا طراحی شده است. مقاومت بالای این لایه از دستگاه در برابر آسیب‌ها حفاظت می‌کند.

طبق گفته اپل این لایه جدید دوام زیادی در برابر ترک‌ها و خراش دارد.

درخواست ثبت پتنت اپل برای تلفن هوشمند خم شونده

لایه‌های خود ترمیم چطور فعال می‌شوند؟ این لایه‌ها برای فعال شدن به نیروی بیرونی نیاز دارند. این نیرو می‌تواند به شکل گرما، الکترونیک یا نور باشد.

اپل راه و روش خود را مشخص نکرده است. در پتنت این شرکت زمان فعال شدن این قابلیت نیز مشخص نیست.

آیا حالت ترمیم انتخابی است؟ در هنگام شب و شارژ تلفن همراه فعال می‌شود؟ یا برای فعال سازی این قابلیت باید به نمایندگی اپل مراجعه کنید؟

برای پاسخ به این سوالات باید منتظر اولین محصول اپل با این تکنولوژی بمانیم.

نام هشت نفر به عنوان مخترع در این پتنت ثبت شده است.

باید بدانید که اپل و دیگر شرکت‌ها به طور معمول پتنت‌های زیادی ثبت می‌کنند. یعنی ثبت یک پتنت به معنی عملی شدن آن نیست.

آیا اپل از این تکنولوژی استفاده می‌کند؟ این سوال هم در کنار دیگر سوالات ما قرار می‌گیرد.

سوال شما از اپل چیست؟ با روکیدا در میان بگذارید.

منابع: techxplore.com gizmochina.com

You may also like

Leave a Comment