فهرست عنوانها
کدام یک از دوستان شما رایانه خود را هر سال تغییر میدهد؟ برای بیشتر مردم رایانه یک سرمایه گذاری طولانی مدت به حساب میآید.
برای زندگی طولانی، باید از آنها مراقبت کنیم. بسیاری از مردم عادتهای اشتباه را دنبال میکنند. بسیاری از کارهایی که شما انجام میدهید، به رایانه آسیب میرساند.
روکیدا اینجاست تا راه درست حفاظت از رایانه را به شما آموزش دهد. در ادامه با 6 عادت مضر آشنا میشوید.
1. خالی کردن باتری لپ تاپ
یک فروشنده در خیابان جمهوری به شما میگوید: لپ تاپ خود را همیشه به برق متصل نکنید و بگذارید باتری آن خالی شود. در این مقاله روکیدا دلیل کار را به شما توضیح دادهایم. این حرف تا حدی درست است اما یک اما بزرگ وجود دارد.
شما نباید باتری دستگاه خود را تا انتها تخلیه کنید. با هر بار تخلیه کامل باتری یک چرخه عمر طی میشود. چرخههای عمر باتری محدود است.
باید از چرخهها عاقلانه استفاده کنیم. بهترین حالت برای نگهداری از باتری، نگه داشتن درصد شارژ دستگاه بین 20 تا 80 درصد است.
اگر باتری دستگاه را تخلیه کنید و آن را برای ماهها به همان شکل رها کنید، باتری شما دیگر شارژ نخواهد شد. حتی باتریهای بسیار با کیفیت تخریب میشوند.
2. اتصال همیشگی لپ تاپ به شارژر
فناوریهای مدیریت انرژی در لپ تاپهای مدرن اجازه شارژ بیش از حد را به باتری شما نمیدهند. حتی اگر علامت شارژ کامل را مشاهده کنید، همچنان باتری ظرفیت شارژ بیشتر را خواهد داشت.
در هر صورت، زمانی که باتری شما به برق نیاز ندارد، آن را به برق متصل نکنید. چراکه متصل بودن سیم برق به سیستم دستگاه استرس وارد میکند.
دستگاه شما برای تحمل استرس ساخته شده اما دلیلی برای وارد کردن استرس به آن وجود ندارد. بهترین حالت برای عمر بیشتر دستگاه، استفاده گاه به گاه در حالت باتری است.
سیم را جدا کرده و باتری را به کار بگیرید. زمانی که این کار را انجام میدهید، الکترونهای درون باتری حرکت میکنند. آیا باتری شما در حالت صد در صد قرار دارد؟ آن را از برق جدا کنید.
با این کار فشار بر باتری کاهش پیدا کرده و هم زمان در مصرف انرژی صرفه جویی میشود.
3. رایانه شما بیش از حد داغ میشود
رایانهها بسته به کاری که انجام میدهند داغ و داغتر میشوند. حتی اگر رایانه شما جدیدترین سیستم انتقال حرارت را داشته باشد، گرما به آن آسیب میرساند.
از لپ تاپ استفاده میکنید؟ گرما، جدا از قطعات درون آن به باتری دستگاه نیز آسیب وارد میکنید. گرما، کم یا زیاد دشمن قطعات الکترونیکی است.
اگر از رایانه رومیزی استفاده میکنید، از جریان هوای کافی اطمینان پیدا کنید. آن را درون یکی از قفسههای میز قرار ندهید. بهترین محل برای قرار گرفتن رایانه، یک محیط با جریان هوا است.
فن لپ تاپ شما در کدام قسمت قرار دارد؟ هرگز آن را مسدود نکنید. بسیاری از کاربران فیلم و سریال خود را روی تخت دنبال میکنند. لپ تاپ خود را روی پتو قرار ندهید.
بهترین جایگاه برای قرار گرفتن دستگاه یک میز با سطح صاف است.
4. قرار دادن نمایشگر زیر نور آفتاب
نمایشگر شما نباید در برابر نور خورشید قرار بگیرد. تفاوتی ندارد کدام طرف، نور آفتاب بتن و فلز را پوسیده میکند، در نتیجه به پلاستیک نمایشگر شما نیز رحم نخواهد کرد.
اکثر نمایشگرها رنگ مشکی دارند نور آفتاب آنها را به رنگ خاکستری تبدیل خواهد کرد. حتی دوستان سفید نیز گرمای خورشید را جذب میکند. گرمای بیشتر، عمر دستگاه را کاهش میدهد.
نور خورشید در آخرین مرحله به سراغ چسب استفاده شده در نمایشگر میرود و مانند کره، آنها را آب میکند. بهترین راه برای جلوگیری از تابش آفتاب، استفاده از پرده است.
شاید برای شما ایده آل نباشد اما عمر قطعات الکترونیکی را افزایش میدهد.
5. استفاده نکردن از محافظ برق با کیفیت
حتی کوچکترین نوسان برق، قطعات حساس را تحت تاثیر قرار میدهد. پشت منبع تغذیه رایانه شما باید یک محافظ با کیفیت وجود داشته باشد.
آنها را به عنوان آخرین خط دفاعی در نظر بگیرید. ما اتصال مستقیم رایانه به پریز برق را توصیه نمیکنیم. اگر محل زندگی شما نوسان بالایی داشته باشد، احتمال آسیب دیدگی بالا میرود.
اگر رایانه شما قیمت بالایی دارد، از UPS استفاده کنید. این روش در کنار جلوگیری از عبور نوسان برق، باتری نیز دارد. چند دقیقه تا چند ساعت به شما فرصت میدهد تا اطلاعات خود را ذخیره کنید.
6. تمیز نکردن رایانه
گرد و غبار مانند رسوب داخل یک غار روی هم انباشته میشود. انباشته شدن گرد و غبار عبور هوا را دشوار میکند. اگر عبور هوا دشوار شود، درجه حرارت بالا میرود.
تمیز کردن رایانه باید به یک عادت برای شما تبدیل شود. یک عادت خوب که عمر رایانه شما را افزایش میدهد. کاهش دما با افزایش عملکرد برابر خواهد بود.
برای پاک کردن گرد و غبار میتوانید از یک دَمَنده هوا یا قوطی هوای فشرده کمک بگیرید. اگر غبار به عمق رایانه شما فرو رفته، یک برس نرم به کمک شما میآید.
روند کار را با دقت انجام دهید. قطعات رایانه حساس هستند. یک اشتباه از طرف شما به آنها آسیب میرساند. اگر فکر میکنید برای شما دشوار است، از یک حرفهای کمک بگیرید.
لپ تاپها معمولا به تمیز کردن مداوم نیاز ندارند. آیا محیط کار شما پر از گرد و غبار است؟ آیا لپ تاپ خود را همیشه همراه با خود جا به جا میکنید؟ پس باید آن را تمیز کنید.
تمیز کردن لپ تاپ کمی دشوارتر انجام میشود. شما باید بدنه دستگاه را باز کنید. پیشنهاد ما همچنان کمک گرفتن از یک متخصص است.
به عمر بیشتر رایانه خود کمک کنید
بسیاری از مردم فکر میکنند که رایانه نیازی به نگهداری فیزیکی ندارد. زمانی که یکی از آنها را به خانه میبرند، تنها دستگاه را روشن کرده و در گوشهای قرار میدهند.
درست مانند خودرو یا هر وسیله دیگر باید از آنها مراقبت کنید. مراقبت دورهای طول عمر دستگاه را به مقدار قابل توجه افزایش میدهد.
اگر مسیر عبور هوا تمیز باشد با مشکلاتی مثل گرم شدن بیش از حد، عملکرد ضعیف یا آسیب رسیدن به قطعات رو به رو نمیشوید.
از باز کردن یک رایانه نترسید. آنها ساخته شدهاند تا به سادگی باز و بسته شوند. اگر برای اولین بار این کار را انجام میدهید فیلم روند کار را از اینترنت مشاهده کنید.
برای سومین بار تاکید میکنیم، بهترین راه برای تمیز کردن رایانه کمک گرفتن از یک متخصص است. سرمایه خود را درگیر خطر نکنید.
منبع: makeuseof.com