معرفی بهترین مرورگرهای اندروید در سال 2021

توسط سمیرا گلکار
17 دقیقه

فهرست عنوان‌ها

با بهترین مرورگرهای اندروید می‌توانید تجربه وبگردی موبایلی خودتان را شخصی سازی کنید.

اندروید 11 منتشر شده و حالا بهترین فرصت برای تغییر دادن تنظیمات پیش فرض از جمله جابجایی مرورگر پیش فرض گوشی با یک مرورگر سریع تر یا امن تر است تا تجربیات وبگردی بهتری داشته باشید.

به دلایل مختلف، گوگل کروم بهترین مرورگر اندروید محسوب می‌شود اما مرورگرهای دیگری هم هستند که تأکید بیشتری بر سرعت، حریم خصوصی یا خوانایی متون دارند و بعضی از آنها حتی وی‌پی‌ان اختصاصی هم دارند.

خیلی از این مرورگرها از جمله کروم قابلیت همگام سازی با نسخه دسکتاپ را هم دارند و با این قابلیت می‌توان تب‌های باز را به موبایل منتقل کرد. پسورد منیجر و دارک مود هم از جمله قابلیت‌های جانبی این مرورگرها هستند.

به احتمال زیاد برای رفع نیاز و اولویت‌های شما یک مرورگر اندرویدی ایده آل وجود دارد. در این مطلب شما را با بهترین مرورگرهای اندرویدی که همین حالا می‌توانید از آنها استفاده و آنها را امتحان کنید آشنا می‌کنیم.

بهترین مرورگرهای اندروید، چه امکاناتی دارند؟

برای انتخاب بهترین مرورگرهای اندروید ده‌ها محصول مختلف را تست کردیم اما در مجموع گوگل کروم بهترین گزینه شناخته شد. خوشبختانه کروم مرورگر پیش فرض اکثر گوشی‌های اندرویدی است.

کروم به خوبی بین کامپیوتر و موبایل همگام سازی می‌شود، امنیت خوبی برای ذخیره اطلاعات کارت بانکی و سایر اطلاعات حساس دارد، پسوردهای شما را ذخیره می‌کند و پاپ و تبلیغات مخرب را مسدود می‌کند.

به همین ترتیب فایرفاکس، بریو، اوپرا، ویوالدی و اج همگی بین همه پلتفرم‌ها همگام سازی شده و قابلیت‌های مفید زیادی دارند.

اوپرا داده‌ها را فشرده سازی می‌کند تا در هزینه‌های اینترنت صرفه جویی کرده و صفحات را به سرعت بارگذاری کند و همچنین یک وی‌پی‌ان داخلی تحت وب هم برای وبگردی امن دارد. با اج می‌توانید اطلاعات را به سرعت سازماندهی کرده و فرصت‌های خرید مناسب برای خودتان را پیدا کنید (البته این قابلیت فعلاً به آمریکا محدود است).

ویوالدی یک اسکنر برای خواندن کدهای QR دارد و کل صفحات وب را ضبط می‌کند. بریو تأکید ویژه‌ای بر حریم خصوصی داشته و همه تبلیغات و ابزارهای نظارت بر کاربر را مسدود می‌کند. همچنین موتور جستجوی امن DuckDuckGo را تبدیل به موتور جستجوی پیش فرض شما می‌کند.

و فایرفاکس هم تبدیل به یکی از نام‌های برتر در بین مرورگرها شده و مجهز به افزونه‌های مختلف و قابلیت تنظیم و شخصی سازی بسیار زیاد و یک حالت تصویر در تصویر و ویجت جستجو است.

لازم به ذکر است که خود DuckDuckGo هم یک مرورگر اندروید دارد که به هیچ وجه اطلاعات شما را ضبط و پیگیری نمی‌کند و همه کانکشن‌های وب را در بالاترین سطح امنیت تنظیم می‌کند.

بهترین مرورگرهای اندروید

کروم

1.      کروم

بهترین مرورگر اندروید برای بیشتر کاربران

مشخصات
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری: دارد
  • مسدود کننده تبلیغات: دارد
  • امکانات حفاظت از حریم خصوصی: وبگردی در حالت ناشناس
دلایل خرید
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری کروم، پسورد منیجر داخلی، قابلیت ذخیره داده‌ها
دلایل اجتناب از خرید
  • یک راه دیگر برای پیگیری فعالیت‌های شما توسط گوگل فراهم می‌کند، فاقد افزونه

اگر با استفاده از اکوسیستم گوگل مشکلی ندارید و معتقدید که اطلاعات جمع آوری شده توسط گوگل از کاربران به نفع خود آنهاست، پس بعید است که مرورگر پیش فرض اندروید را با گزینه دیگری جابجا کنید.

کروم اولین گزینه برای وبگردی موبایلی است به خصوص اگر از نسخه کامپیوتری این مرورگر هم استفاده می‌کنید.

همگام سازی نسخه‌های کامپیوتری و موبایلی این مرورگر بسیار مفید است و به شما امکان می‌دهد که به پسوردهای ذخیره شده در کروم دسترسی پیدا کنید. کروم که برجسته ترین مرورگر در بازار محسوب می‌شود، مطمئن ترین گزینه برای وبگردی است چون اکثر توسعه دهندگان وب هنگام طراحی سایت کروم را در نظر می‌گیرند.

کروم امکاناتی مثل ذخیره امن اطلاعات بانکی، حالت صرفه جویی در مصرف اینترنت، ترجمه خودکار ده‌ها زبان، مسدود کننده تبلیغات مخرب و یک مسدود کننده پاپ آپ دارد.

البته امکانات این مرورگر به اندازه فایرفاکس و اوپرا نیست اما مهم ترین امکانات مورد انتظار را دارد. آپدیت اخیر کروم هم باعث قابلیت تشخیص پسوردهای هک شده و همچنین وبگردی امن ارتقاء یافته شد.

اگر می‌خواهید با جدیدترین امکانات کروم آشنا شده یا قابلیت‌هایی را امتحان کنید که ممکن است هیچ وقت برای نسخه اصلی منتشر نشوند، می‌توانید از کروم بتا، کروم مخصوص توسعه دهندگان و کروم Canary استفاده کنید.

البته این نسخه‌ها به اندازه نسخه اصلی مطمئن و تأیید شده نیستند در نتیجه برای کارهای مهم باید از مرورگر کروم استفاده کنید اما قرار داشتن در جریان کارهایی که گوگل برای مرورگر محبوب خودش در دست اقدام دارد، می‌تواند جالب باشد.

اوپرا

2.      اوپرا

سریع و بسیار مناسب برای صرفه جویی در مصرف اینترنت

مشخصات
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری: دارد
  • مسدود کننده تبلیغات: دارد
  • امکانات حفاظت از حریم خصوصی: وی‌پی‌ان داخلی
دلایل خرید
  • حالت صرفه جویی در مصرف اینترنت، مسدود کننده تبلیغات و وی‌پی‌ان داخلی
دلایل اجتناب از خرید
  • گاهی اوقات رابط کاربری این مرورگر کمی مبهم است.

اوپرا هم یک مرورگر موبایل است که نسخه کامپیوتری هم دارد و هر دو نسخه آن امکانات بسیار زیادی دارند.

قابلیت خاص اوپرا نسبت به سایر مرورگرها، حالت صرفه جویی در مصرف اینترنت است که همه ویدیوها و همچنین صفحات وب معمولی را فشرده سازی می‌کند. در نتیجه صفحات سریع تر بارگذاری می‌شوند و اگر اینترنت محدود نداشته باشید، حجم اینترنت شما زود مصرف نمی‌شود.

اوپرا یک وی‌پی‌ان داخلی رایگان هم دارد که یک آی‌پی مجازی برای شما ایجاد می‌کند اما نمی‌توان وی‌پی‌ان و حالت صرفه جویی در مصرف انرژی را با هم استفاده کرد (در واقع این وی‌پی‌ان یک پروکسی فقط برای مرورگر اوپرا است).

حتی با وجود این حجم از امکانات باز هم اوپرا یکی از سریع ترین مرورگرهایی است که تست کردیم و فقط کروم نسبت به آن سریع تر است. یکی از مشکلات اوپرا، پیچیدگی نسبی رابط کاربری آن است که ممکن است منوهای بالا و پایین صفحه کمی شما را گیج کنند.

مرورگر اوپرا چند نسخه دارد. مثلاً تمرکز اصلی اوپرا مینی صرفه جویی در مصرف اینترنت و اوپرا تاچ کار کردن با گوشی تنها با یک دست است.

فایرفاکس

3.      فایرفاکس

یک جایگزین قدرتمند برای گوگل

مشخصات
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری: دارد
  • مسدود کننده تبلیغات: دارد؛ از طریق نصب افزونه
  • امکانات حفاظت از حریم خصوصی: وبگردی در حالت ناشناس، پیشگیری از پیگیری فعالیت‌های کاربر
دلایل خرید
  • همگام سازی با نسخه کامپیوتری فایرفاکس، پشتیبانی از انواع افزونه‌ها، ابزار پیشنهاد مقاله
دلایل اجتناب از خرید
  • برای فعال کردن بعضی از قابلیت‌هایی که در سایر مرورگرها وجود دارد، نیاز به افزونه دارد.

مثل گوگل کروم فایرفاکس هم برای کاربرانی که خیلی از کارها را با نسخه کامپیوتری این مرورگر انجام می‌دهند مفید است. در صورتی که یک اکانت فایرفاکس ایجاد کنید و در همه دستگاه‌ها به آن لاگین کنید، پسوردها، تاریخچه وبگردی و بوکمارک‌های شما روی دستگاه‌های مختلف همگام سازی می‌شوند.

همچنین می‌توانید فایرفاکس را به میزان قابل ملاحظه‌ای سفارشی سازی کنید و تم‌ها و افزونه‌های مختلفی وجود دارند که همه جوانب مرورگر شما را تغییر می‌دهند.

اگر از جمله اشخاصی هستید که مایلند امکان تصمیم گیری درباره نحوه نمایش تب‌ها، رنگ‌ها و امکانات را داشته باشند، در این صورت فایرفاکس برای شما مناسب است. در غیر این صورت باید به فکر یک گزینه دیگر باشید چون حتی تنظیم ساده و اولیه فایرفاکس هم مستلزم تغییرات مختلفی است.

طرفداران فایرفاکس که اهمیت زیادی برای حریم خصوصی قائل هستند می‌توانند از نسخه جدیدتر این مرورگر موسوم به فایرفاکس فاکوس استفاده کنند که برای ارتقای حریم خصوصی، بعضی از امکانات نسخه اصلی فایرفاکس از آن حذف شده است.

در واقع آپدیت اخیر فایرفاکس فاکوس باعث شد که لینک‌ها همیشه در حالت پرایویت این مرورگر باز شوند. یکسری نسخه آزمایشی هم از فایرفاکس وجود دارد از جمله فایرفاکس اندروید نسخه بتا و نسخه مخصوص دولوپر. یک اپلیکیشن وی‌پی‌ان جداگانه هم توسط موزیلا، شرکت سازنده فایرفاکس طراحی شده که 5 دلار در ماه هزینه دارد.

لازم به ذکر است که آپدیت فایرفاکس قابلیت‌هایی مثل دارک مود و حالت نمایش جدولی را هم به آن اضافه کرده است. حالا نوار URL به پایین صفحه صفحه منتقل شده که این کار بیشتر با در نظر گرفتن شرایط گوشی‌های بزرگتر انجام شده و در صورت تمایل می‌توانید این نوار آدرس را به بالای صفحه منتقل کنید. با قابلیت جدید کالکشن هم می‌توانید وبسایت‌ها را سازماندهی و ذخیره کنید که این قابلیت برای سازماندهی پروژه‌های تحقیقاتی مفید است.

DuckDuckGo

4.      DuckDuckGo

مرورگری مناسب برای اشخاصی که به حریم خصوصی اولویت می‌دهند

مشخصات
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری: ندارد
  • مسدود کننده تبلیغات: دارد
  • امکانات حفاظت از حریم خصوصی: جستجو در حالت ناشناس، کانکشن رمزنگاری شده
دلایل خرید
  • رابط کاربری ساده، پاکسازی راحت داده‌ها در هر زمان دلخواه، رهایی از گوگل
دلایل اجتناب از خرید
  • فاقد امکانات پیشرفته، نمی‌تواند جایگزین وی‌پی‌ان اختصاصی باشد

DuckDuckGo امکانات جانبی و زرق و برق‌های بقیه مرورگرهای اندرویدی را ندارد اما تمرکز اصلی آن محافظت از فعالیت‌های کاربر و مخفی نگه داشتن آنها است. یک دکمه در سمت راست نوار آدرس وجود دارد که با کلیک کردن روی آن کل تاریخچه وبگردی شما پاکسازی می‌شود.

DuckDuckGo ابزارهای تبلیغاتی که می‌توانند شما را در سطح اینترنت دنبال کنند را مسدود کرده و در حالت پیش فرض بالاترین سطح رمزنگاری را دارد.

گرچه خود این مرورگر گزارش فعالیت‌های شما را برای موتور جستجوی DuckDuckGo ثبت نمی‌کند اما باز هم امکانات یک وی‌پی‌ان کامل را ندارد. اگر به دنبال مخفی نگه داشتن اطلاعات خودتان از شبکه وای فای و حتی اپراتور اینترنت هستید، برای این کار نیاز به یک وی‌پی‌ان اختصاصی مجزا دارید.

مایکروسافت اج

5.      مایکروسافت اج

مرورگری سریع با حالت بسیار مفیدی به اسم Read It Later

مشخصات
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری: دارد
  • مسدود کننده تبلیغات: دارد
  • امکانات حفاظت از حریم خصوصی: وبگردی در حالت ناشناس، پیشگیری از دنبال کردن فعالیت‌های کاربر
دلایل خرید
  • مجموعه امکانات قوی، لیست مطالعه مفید، همگام سازی با حساب مایکروسافت
دلایل اجتناب از خرید
  • کندتر از سایر گزینه‌ها، فاقد افزونه

بالاخره مایکروسافت هم توانست یک مرورگر مدرن (مبتنی بر کرومیوم) به اسم اج را طراحی و کامل کند. گرچه نسخه اندرویدی این مرورگر نسبت به نسخه کامپیوتری آن بازسازی کاملی نداشته اما باز هم یک مرورگر بسیار قوی است که امکان همگام سازی آن با حساب مایکروسافت وجود دارد.

مایکروسافت اج امکان پشتیبانی از افزونه‌ها را ندارد اما قابلیت‌های جانبی مختلفی دارد که در بعضی از مرورگرها تنها از طریق افزونه قابل نصب هستند مثل ادبلاکر، سرویس‌های ترجمه، پسورد منیجر، مسدودکننده ابزارهای پیگیری کاربری، ابزار مقایسه قیمت و قابلیتی به اسم NewsGuard. این قابلیت وبسایت‌های خبری را بر اساس استانداردهای خبرنگاری در زمینه شفافیت و اعتبار اخبار ارزیابی می‌کند.

مجموعه امکانات اج بسیار چشمگیر و قابل توجه هستند و این مرورگر به جای نسخه خلاصه یا فقط متنی مقالات، صفحه کامل را در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر نسخه متنی صفحه را ترجیح می‌دهید، کافیست روی آیکن کتاب در نوار آدرس کلیک کنید تا یک دید شفاف و تمیزتر در اختیار داشته باشید.

بر خلاف نسخه کامپیوتری مرورگر اج، با نسخه موبایلی آن می‌توانید به راحتی موتور جستجوی پیش فرض را تغییر دهید در نتیجه می‌توانید مثلاً به جای بینگ، از گوگل استفاده کنید.

ویوالدی

6.      ویوالدی

ظاهر منحصربفرد و امکانات داخلی بسیار هوشمندانه

مشخصات
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری: دارد
  • مسدود کننده تبلیغات: دارد
  • امکانات حفاظت از حریم خصوصی: وبگردی در حالت ناشناس، همگام سازی رمزنگاری شده
دلایل خرید
  • ابزار مفید یادداشت برداری و عکس گرفتن از صفحه، جابجایی سریع بین موتورهای جستجو
دلایل اجتناب از خرید
  • محدودیت قابلیت مسدود کننده تبلیغات، بارگذاری کند تصاویر

مرورگر کامپیوتری ویوالدی قابلیت‌های بسیار زیادی برای شخصی سازی دارد اما تمرکز اصلی نسخه اندرویدی این مرورگر ارائه امکانات منحصربفرد است.

نمای اصلی ویوالدی، حالت Speed Dial است که علاوه بر جذابیت ظاهری کار کردن با آن هم بسیار راحت است.

وقتی تحقیق اینترنتی انجام می‌دهید، تب Notes این مرورگر، قابلیت عکس گرفتن از کل صفحه و قابلیت کپی کردن تب که تب فعلی را کپی می‌کند تا اطلاعات آن را از دست ندهید. یک اسکنر کد QR هم وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید بدون نیاز به باز کردن اپلیکیشن بارکدخوان اختصاصی، به سایت مورد نظر هدایت شوید.

می توانید به سرعت موتور جستجوی پیش فرض این مرورگر را تغییر دهید و از بین 8 موتور جستجو گزینه دلخواهتان را انتخاب کنید. برای انجام این کار کافیست قبل از انجام جستجو، حرف اول نام موتور جستجوی دلخواهتان را تایپ کنید.

در مجموع ویوالدی سرعت خوبی دارد هر چند خیلی از مواقع ممکن است به جای بعضی از ویدیوها یا عکس‌ها برای یک یا چند دقیقه یک جانگهدار سفید رنگ نمایش داده شود. گرچه این قابلیت برای نمایش سریع متون مفید است اما منتظر ماندن برای بارگذاری کل صفحه تا مدتی طولانی به هیچ وجه خوشایند نیست.

ویوالدی فاقد پشتیبانی از امکانات ادبلاکر قدی است اما مجموعه امکانات خیلی خوبی دارد و امیدواریم که توسعه دهندگان آن همچنان به پیشرفت ادامه دهند.

لازه به ذکر است که اخیراً یک آپدیت جدید برای این مرورگر منتشر شده که امکان تهیه یک فهرست دلخواه از سایت‌هایی که می‌خواهید تبلیغاتشان مسدود شود را فراهم می‌کند و حالا در صورت دلخواه می‌توانید نوار آدرس و تب‌ها را به پایین صفحه منتقل کنید.

بریو

7.      بریو

قابلیت‌های پیشرفته برای مسدودکردن تبلیغات و یک سیستم امتیاز دهی برای مشاهده تبلیغات

مشخصات
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری: دارد
  • مسدود کننده تبلیغات: دارد
  • امکانات حفاظت از حریم خصوصی: وبگردی در حالت ناشناس، کانکشن رمزنگاری شده
دلایل خرید
  • سیستم منحصربفرد پاداش دهی بریو، ابزار ادبلاکر قدرتمند
دلایل اجتناب از خرید
  • کندی بارگذاری اولیه صفحات، پشتیبانی محدود از فعالان بریو

بریو یکی از اولین مرورگرهای موبایلی بود که مجهز به ادبلاکری شد که در حالت پیش فرض فعال است. با سیستم توکن BAT بریو، کاربران این مرورگر امکان پرداخت دستمزد به تولیدکنندگان محتوا را دارند و موتور جستجوی پیش فرض آن DuckDuckGo است که تأکید ویژه‌ای بر امنیت و حریم خصوصی دارد.

تعداد سایت‌هایی که در طرح توکن BAT ثبت شده اند محدود است اما این مسئله برای هر کاربری متفاوت است. لیست رسمی از ناشران محتوا برای بریو وجود ندارد اما وقتی وارد یکی از سایت‌های تحت پشتیبانی این طرح شوید، یک علامت تیک کوچک روی لوگوی بریو در گوشه سمت راست بالای مرورگر نمایان می‌شود.

خود این مرورگر همه امکانات اساسی را دارد و علاوه بر آن امکاناتی مثل قابلیت انتخاب موتور جستجوی دلخواه برای تب‌های معمولی و پرایویت و همچنین تنظیمات دقیق حریم خصوصی را دارد.

زمان بارگذاری اولیه محتوا در بریو با سایر مرورگرها قابل مقایسه است که این مسئله با توجه به حذف تبلیغات و ابزارهای پیگیری توسط این مرورگر جای تعجب دارد چون معمولاً بارگذاری این قسمت‌ها به کندی انجام می‌شود.

با وجود اینکه این مرورگر قابلیتی به اسم “زمان تقریبی صرفه جویی شده” دارد اما تفاوت سرعت بارگذاری سایت‌هایی که تبلیغات و ابزارهای رهگیری زیادی دارند، در این مرورگر چندان ملموس نیست.

اگر از نسخه کامپیوتری بریو استفاده می‌کنید بدون شک نسخه موبایلی آن هم برای شما جذابیت خواهد داشت چون محتوا و سیستم Brave Rewards برای شما همگام سازی می‌شود اما به عنوان نسخه مستقل، نمی‌توان بریو را نسبت به سایر مرورگرهای اندرویدی این فهرست بهتر دانست.

Flynx

8.      Flynx

عملکرد خوب به عنوان یک مرورگر جانبی

مشخصات
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری: ندارد
  • مسدود کننده تبلیغات: دارد
  • امکانات حفاظت از حریم خصوصی: ندارد
دلایل خرید
  • قابلیت خاصی به اسم حباب لینک، رابط کاربری ساده و قابل درک، امکان مطالعه مطالب به صورت آفلاین
دلایل اجتناب از خرید
  • امکانات محدود، نبود پشتیبانی

نکته: Flynx از آوریل 2017 در گوگل پلی آپدیت نشده و گزارشات منتشر شده در اینترنت نشان می‌دهد که توسعه دهندگان این مرورگر آن را رها کرده اند. متأسفانه نتوانستیم با توسعه دهندگان این اپلیکیشن تماس بگیریم پس مسئولیت ریسک استفاده از Flynx با خود شماست و خود شما باید در این زمینه تحقیق و تصمیم گیری کنید.

Flynx یک مرورگر اندرویدی بسیار قدرتمند با امکاناتی جذاب است. وقتی روی یک لینک در Flynx کلیک کنید، به جای اینکه بلافاصله باز شده و به صفحه‌ای بروید که بارگذاری آن مدتی زمان می‌برد، لینک به صورت یک حباب به کنار پنجره منتقل می‌شود و هر زمان آماده مطالعه آن بودید، می‌توانید روی این حباب ضربه بزنید تا در حالت تمام صفحه باز شود.

شاید این مسئله کم اهمیت به نظر برسد اما اگر به دنبال تحقیق یا کار کردن با مرورگر به صورتی هستید که مستلزم باز کردن چندین تب با هم باشد، Flynx به شما امکان می‌دهد که خواندن مقاله یا منبع اصلی را ادامه دهید.

این قابلیت در مواقعی که لازم است تب‌های زیادی را در موبایل باز نگه دارید بسیار مفید است. همچنین Flynx قابلیت اضافه کردن سریع به لیست خواندنی‌ها با دو بار ضربه زدن روی هر لینک را دارد.

اما به دلایل مختلف نمی‌توان Flynx را به عنوان تنها مرورگر در اندروید استفاده کرد چون این اپلیکیشن بیشتر به عنوان یک ابزار باز کردن لینک و اضافه کردن به لیست مطالعه عمل می‌کند و نوار آدرس یا حتی گزینه‌ای برای راه اندازی مرورگر بدون کلیک کردن روی یک لینک وجود ندارد.

به غیر از این Flynx هر از گاهی از نظر پردازش صفحات وب دچار چالش می‌شود هر چند این مشکل دائمی نیست. اما این اپلیکیشن قابلیت باز کردن صفحه در مرورگری که از طریق تنظیمات مشخص می‌کنید را دارد.

پافین

9.      پافین

مرورگری سریع با چند قابلیت منحصربفرد و البته یک ایراد بزرگ

مشخصات
  • قابلیت همگام سازی با نسخه کامپیوتری: دارد
  • مسدود کننده تبلیغات: تنها برای نسخه غیر رایگان، با هزینه 10 دلار در سال
  • امکانات حفاظت از حریم خصوصی: وبگردی در حالت ناشناس، ترافیک رمزنگاری شده، وی‌پی‌ان داخلی
دلایل خرید
  • وی‌پی‌ان داخلی، حالت صرفه جویی در مصرف اینترنت، پشتیبانی از فلش و پشتیبانی از حرکات دست برای حالت تمام صفحه
دلایل اجتناب از خرید
  • محدودیت استفاده روزمره مگر اینکه نسخه غیررایگان را بخرید، محدودیت محتوا برای بعضی از مناطق

تمرکز اصلی مرورگر پافین (Puffin) سرعت، امنیت و حریم خصوصی است و داده‌های رمزنگاری شده را به دیتاسنترهای خودش در آمریکا ارسال می‌کند. این موضوع از نظر کاربران سایر کشورها ایراد مهمی تلقی می‌شود چون لوکیشن شما آمریکا نمایش داده می‌شود و ممکن است بعضی از مطالب محلی برای شما مسدود شود (در صفحه گوگل پلی پافین اعلام شده که این مرورگر در چین، عربستان و امارات مسدود است).

ایراد مهم بعدی این است که به تازگی پافین محدودیت استفاده روزانه برای کاربران مقرر کرده و همچنین یک بنر تبلیغاتی غیرقابل حذف پایین صفحه قرار می‌دهد. نظرات کاربران هم نشان می‌دهد که چندین بار در هر ساعت یکسری تبلیغ ویدیویی نمایش داده می‌شود که فقط در صورت مشاهده آن می‌توانید به محتوا دسترسی پیدا کنید. به همین دلایل رتبه پافین در این مطلب افت پیدا کرد.

هنگام تست پافین کانکشن ما با سرورهای این مرورگر دائماً قطع می‌شد و چندبار در روز پیام reconnecting را در حد 3 تا 5 ثانیه بالای گوشی مشاهده می‌کردیم.

حتی با وجود این معایب، مزایایی مثل وجود یک وی‌پی‌ان داخلی، صرفه جویی در مصرف اینترنت، بارگذاری سریع تر صفحات و پشتیبانی از فلش برای کاربرانی که مایل به خرید نسخه Pro این اپلیکیشن باشند ارزشمند است.

برای استفاده از نسخه رایگان پافین باید با دنبال کردن همیشگی لوکیشن خودتان موافقت کنید. به گفته خود پافین این داده‌ها ناشناس سازی شده و بعد برای بهبود تناسب تبلیغات، نقشه‌ها و نتایج جستجو با اشخاص ثالث به اشتراک گذاشته می‌شوند.

اگر مایل به ارائه این دسترسی‌ها نیستید و برای حذف تبلیغات، می‌توانید اشتراک پروی این مرورگر را با قیمت 99 سنت در ماه یا 9.99 دلار در سال بخرید.

همچنین پشتیبانی از حرکات دست برای ویدیوهای تمام صفحه به شما امکان می‌دهد که به راحتی در تایم لاین حرکت کرده و سطح صدا و روشنایی تصویر را بدون ایجاد اختلال در پخش ویدیو تنظیم کنید و گرچه این قابلیت خیلی زیاد مفید نیست اما ترک پد و گیم پد مجازی این مرورگر برای انجام بعضی از کارها بسیار مفید هستند.

معیارهای انتخاب بهترین مرورگر

برای بعضی از افراد بهترین مرورگر همان مرورگر پیش فرض گوشی است. اگر به هر دلیلی مایل به استفاده از گوگل کروم نیستید، دقت داشته باشید که پیدا کردن جایگزین برای این مرورگر چندان راحت نیست.

اما اگر از نسخه کامپیوتری کروم استفاده نمی‌کنید شاید استفاده از نسخه موبایلی مرورگری که همیشه از آن استفاده می‌کنید بهتر باشد. اوپرا، فایرفاکس و اج همگی نسخه مخصوص اندروید دارند که مرورگرهای خیلی خوبی هستند.

همچنین برای انتخاب مرورگر باید به قابلیت‌هایی مثل حفاظت از حریم خصوصی و مسدود کردن تبلیغات هم توجه داشت. خیلی از مرورگرهای پر کاربرد چنین قابلیت‌هایی را دارند اما برای ارتقای سطح امنیت باید به دنبال مرورگری باشید که برای حفاظت از اطلاعات شما ابزارهای تخصصی ویژه‌ای داشته باشد.

نحوه تست مرورگرهای اندرویدی

بررسی‌های اولیه روی یک گوشی پیکسل 3 با اندروید 9 پای انجام شد اما تجربیات کاربری روی گوشی‌های مختلف تفاوت چندانی ندارد. ما مرورگرهای زیادی را امتحان کرده و متمرکز بر آنهایی شدیم که به طور منظم آپدیت می‌شوند.

همچنین هر از گاهی مرورگرهای بررسی شده را بازبینی می‌کنیم تا در صورت اضافه شدن امکانات جدید و تغییر آنها این مطلب را بروزرسانی کنیم.

در فرایند تست از این مرورگرها به عنوان روش اصلی وبگردی در اندروید استفاده شد تا یک دید کلی از تجربیات کاربری و امکانات فعلی آن به دست آوریم.

سرعت بارگذاری صفحات و چگونگی مدیریت کارهایی مثل بانکداری و رستوران‌های محلی هم بررسی شد. همچنین سایت‌های پر از تبلیغات هم با این مرورگرها باز شد تا بررسی کنیم که هر مرورگر از نظر جلوگیری از نمایش تبلیغات پاپ آپ چه عملکردی دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟