ارز دیجیتال مونرو چیست و چگونه از حریم خصوصی کاربران حفاظت می‌کند؟

توسط سمیرا گلکار
6 دقیقه
مونرو

اکثر بلاک‌چین‌ها به گونه‌ای کار می‌کنند که می‌توان به راحتی آنها را تحلیل کرده و ردپای تراکنش‌ها را پیدا کرد. همین شرایط باعث شده که تشخیص فعالیت‌های اشخاص و سازمان‌ها و طرز استفاده از ارزهای دیجیتال توسط آنها به راحتی امکان پذیر شود.

اما مونرو با ناشناس نگه داشتن کاربران و غیرقابل رهگیری کردن تراکنش‌ها، از حریم خصوصی آنها حفاظت می‌کند.

با ما همراه باشید تا با ارز دیجیتال مونرو و قابلیت‌های آن برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران آشنا شوید.

مونرو چیست؟

مونرو چیست؟

مونرو یک ارز دیجیتال حریم خصوصی محور است که از آن برای اجرای تراکنش‌های سریع، ارزان و ناشناس از هر جای جهان استفاده می‌شود.

ساختار مونرو غیرمتمرکز است یعنی هیچ قدرت مرکزی وجود ندارد که این ارز دیجیتال را تحت کنترل داشته باشد. هر کاربر حق حاکمیت و نحوه استفاده ارز دیجیتال خودش را تحت اختیار دارد. در این سیستم به جای وجود یک واسطه که امکان اجرای تراکنش‌ها را فراهم می‌کند، کدهای کامپیوتری تراکنش‌ها را به صورت خودکار اجرا کرده و روی دفتر کل توزیع شده مونرو ثبت می‌کنند.

نبود واسطه در بلاک‌چین مونرو برای اجرای تراکنش چندین مزیت دارد از جمله:

  • ناشناس نگه داشتن کاربران
  • عدم وجود کارمزدهای انتقال وجه
  • عدم وجود محدودیت در حوزه‌های قضایی خاص
  • عدم وجود بازه‌های چند روزه برای نگه داشتن دارایی‌ها

قابلیت ناشناس نگه داشتن کاربران یکی از مهم ترین قابلیت‌های ارزهای دیجیتال است. با مونرو، گیرنده، فرستنده و مبلغ تراکنش مخفی می‌شود و این قابلیت با به کار بردن فناوری‌ها و فرایندهایی خاص مهیا شده است.

مونرو چگونه از حریم خصوصی کاربران حفاظت می‌کند؟

حریم شخصی و مونرو

مونرو با استفاده از چند فناوری کلیدی خاص از حریم خصوصی کاربران حفاظت می‌کند از جمله:

  • آدرس‌های مخفی
  • امضاهای حلقه ای
  • تراکنش‌های محرمانه حلقه ای
  • مکانیزم تقسیم
  • کلید مخصوص خرج کردن و کلید مخصوص مشاهده

آدرس‌های مخفی

آدرس های مخفی مونرو

برای استفاده از آدرس‌های مخفی در کوین‌های حریم خصوصی محور (یا پیگرد گریز) باید اجرا کننده تراکنش در بلاک‌چین یکسری آدرس یک بار مصرف برای گیرنده تراکنش ایجاد کند. این کار باعث می‌شود که گیرنده بتواند تراکنش‌ها را از طریق آدرس‌های منحصربفرد و متفاوتی که قابل ربط دادن به او نیست، دریافت کند.

تنها گیرنده و فرستنده تراکنش می‌توانند آدرس تراکنش را مشخص کنند.

کلید مشاهده خصوصی و کلید خرج کردن خصوصی

پس از ایجاد یک اکانت مونرو، یک کلید مشاهده و کلید خرج کردن خصوصی خواهید داشت و یک آدرس عمومی. از کلید خرج کردن و مشاهده برای ساختن آدرس مونرو استفاده می‌شود.

کاربرد کلید خرج کردن، اجرای تراکنش است. کلید مشاهده هم تراکنش‌های ورودی کاربر را نشان می‌دهد. از هر دو کلید با آدرس عمومی برای اجرای تراکنش استفاده می‌شود.

کاربران می‌توانند یک والت نیمه شفاف مخصوص مشاهده بسازند که تنها کلید مشاهده را نشان می‌دهد. مالک والت می‌تواند کلید مشاهده را در اختیار شخصی قرار دهد که قصد مشاهده موجودی او را دارد. این گزینه برای اشخاصی که قصد طی کردن فرایندهای حسابرسی و حسابداری را دارند، مفید است.

امضاهای حلقه‌ای

امضاهای حلقه‌ای یک نوع امضای دیجیتال هستند که در حوزه رمزنگاری از آنها برای حفاظت از اطلاعات استفاده می‌شود و در مونرو هم از این فناوری برای محافظت از اطلاعات کاربرانی که قصد اجرای تراکنش را دارند استفاده می‌شود.

یک گروه از کاربران می‌توانند با استفاده از کلید خودشان یک امضای حلقه‌ای ایجاد کنند که این امضا با ترکیب همه کلیدها تولید می‌شود تا یک امضای منحصربفرد ایجاد شود. در واقع به جای اینکه فقط یک کاربر یک تراکنش را امضا کند، چند کاربر این کار را انجام می‌دهند که این فرایند به نوعی مثل این است که چند کاربر امضاهای خودشان را برای یک حساب مشترک ارائه کنند. تفاوت اصلی این است که در این حالت هیچ کس امضا کننده واقعی را نمی‌شناسد.

برای امضای تراکنش‌های مونرو از کلید استفاده می‌شود. کلیدهای حساب و کلیدهای عمومی از بلاک‌چین با هم ترکیب شده و یک گروه از کلید ایجاد می‌کنند. استفاده از یک گروه کلید باعث می‌شود که تشخیص کلید مورد استفاده برای ایجاد امضا بسیار سخت شود.

بر خلاف خیلی از ارزهای دیجیتال و پروتکل‌های دیگر، نمی‌توان محرمانگی امضاهای حلقه‌ای را دچار مخاطره کرد. این خصوصیت باعث شده که اطلاعات کاربران مونرو هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت محرمانه بمانند.

تراکنش‌های محرمانه حلقه ای

پس از سپتامبر 2017، تراکنش‌های محرمانه حلقه‌ای (RingCT) تبدیل به یکی امکانات الزامی مونرو شدند. با RingCT کاربران می‌توانند از یک روش جدید برای اجرای امضاهای حلقه‌ای استفاده کنند. به نسخه جدید امضاهای حلقه‌ای “امضای گروهی ناشناس خودجوش قابل لینک کردن چند لایه” گفته می‌شود که والت مونرو و دارندگان این توکن از آن برای مخفی کردن مبلغ، منشأ و مقصد تراکنش‌ها استفاده می‌کنند.

با RingCT، ارسال کننده تراکنش می‌تواند فقط اطلاعاتی را برای ماینرها مشخص کند که به تأیید تراکنش کمک می‌کنند این یعنی نیازی نیست که کل مبلغ مشخص شود.

مقدار هر خروجی در شبکه رمزنگاری شده و بعد به تراکنش اضافه می‌شود. یک رمز خصوصی مشترک در تراکنش ایجاد می‌شود که این کار از طریق ترکیب کردن کلید خصوصی مشاهده با کلید عمومی مشاهده گیرنده تراکنش انجام می‌شود.

برای مثال فرض کنید که شخصی قصد خرید 10 مونرو را داشته و قرار است 5 مونرو برای شخص دیگری ارسال کند. قابلیت‌های حریم خصوصی محور مونرو این ضمانت را ایجاد می‌کنند که تنها گیرنده و فرستنده تراکنش قادر به مشاهده مبلغ مونروی منتقل شده باشند و این موضوع از دید افراد خارجی مخفی بماند.

مکانیزم تقسیم

مکانیزم تقسیم فرایندی است که با استفاده از آن هر تراکنش کامل به چند مبلغ کوچکتر تقسیم شده و هر کدام به صورت زیرمجموعه‌ای از مبلغ بزرگتر خرج می‌شوند. تراکنش‌های کوچکتر معادل با جمع مبلغ اولیه هستند.

با کمک امضاهای حلقه‌ای، هر تراکنش با یکسری تراکنش جعلی ترکیب می‌شود تا پیگیری تراکنش اصلی سخت تر شود.

حفاظت کامل از حریم خصوصی تراکنش‌ها

مونرو

با وجود اینکه مونرو به عنوان برترین ارز دیجیتال از نظر قدرت حفاظت از حریم خصوصی کاربران شناخته شده، نگرانی‌هایی درباره میزان حفاظت از حریم خصوصی کاربران توسط این ارز دیجیتال وجود دارد.

گزارشی که توسط چندین دانشگاه درباره قابلیت رهگیری تراکنش‌های مونرو منتشر شد وجود نقایصی در کد مونرو را نشان داد که باعث می‌شوند امکان استخراج اطلاعات شخصی درباره تراکنش‌های اجرا شده در این پروتکل فراهم شود. این نقایص قبل از تغییر کد مونرو در سال 2017 وجود داشتند.

در مواقعی که کلیدها توسط یک موجودیت دیگر مثل یک اکسچنج ارز دیجیتال یا یک سرویس کاستدی ارائه شده باشند، احتمال نقض حریم خصوصی کاربران مونرو بیشتر است. اما بدون وجود کلید این کار بسیار سخت تر می‌شود.

با حفاظت از حریم خصوصی، از حقوق خودتان دفاع کنید

توانایی مونرو برای ترکیب تراکنش‌ها این اطمینان را ایجاد می‌کند که حریم خصوصی و ناشناسی کاربران حفظ شده و هر شخصی امکان پیگیری تراکنش‌های آنها را نداشته باشد. کاربردهای مونرو به عنوان یک پرایوسی کوین فراتر از اجرای فعالیت‌های غیرقانونی است.

گرچه ممکن است عده‌ای بر این باور باشند که از مونرو فقط برای فعالیت‌های غیرقانونی استفاده می‌شود اما دیگران چنین دیدگاهی ندارند. شهروندان تابع قانون هم می‌توانند از مونرو برای حفاظت از حریم خصوصی خودشان و منافع سازمانی که در آن کار می‌کنند استفاده کنند.

 

 

 

مطالب مرتبط

1 comment

خرید اکانت تریدینگ ویو چهارشنبه , ۲۸ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۲۴ - ۱۵:۲۴

خیلی از رمزارزها مثل مونرو رو میشه با تریدینگ ویو تحلیل و بررسی کرد. حتماً از این ابزار استفاده کنید.

Reply

دیدگاه شما چیست؟