آیا ایردراپ امن است؟ در 3 قدم به جواب برسید

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
4 دقیقه
آیا ایردراپ امن است؟ در 3 قدم به جواب برسید

احتمالا این مقاله را با تلفن هوشمند خود می‌خوانید: همان دوستان دوست داشتنی و همیشه همراه. یکی از کارهای روزمره که با تلفن همراه انجام می‌دهیم، انتقال اطلاعات است.

عکس، فیلم، اسناد یا دیگر موارد مورد نظر خود را با شخص دیگر یا رایانه خود جا به جا می‌کنید. در شرایط عادی جا به جایی اطلاعات یک روند بسیار ساده حساب می‌شود.

متاسفانه امروز حملات سایبری از هر روزی در گذشته بیش‌تر شده. این مساله کاربران را نگران می‌کند. ایردراپ اپل در گذشته یک راه فوق العاده امن برای انتقال اطلاعات به حساب می‌آمد.

متاسفانه به دلیل نقص امنیتی امروز شما را در خطر قرار می‌دهد. حالا یک سوال بزرگ وجود دارد، آیا ایردراپ امن است؟

1. ایردراپ چیست؟

آیا ایردراپ امن است؟ در 3 قدم به جواب برسید

در تلفن همراه خود آن را به شکل AirDrop مشاهده می‌کنید. یک فناوری برای به اشتراک گذاشتن فایل‌ها است. این ابزار تنها بین دستگاه‌های ساخت اپل قابل استفاده خواهد بود. مانند: آیفون، آیپد، مک و غیره.

برای انتقال اطلاعات از این روش باید دو دستگاه به یکدیگر نزدیک باشند. ایردراپ از همکاری بلوتوث و وای‌فای برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کند.

آیا از بلوتوث  برای انتقال اطلاعات استفاده می‌شود؟ خیر، اینطور نیست. دستگاه فرستنده از بلوتوث برای پیدا کردن دستگاه گیرنده استفاده خواهد کرد.

بعد از برقراری ارتباط، وای‌فای انتقال اطلاعات را انجام می‌دهد. چراکه سرعت انجام کار به کمک وای‌فای بسیار بیش‌تر از بلوتوث است.

ایردراپ برای انجام کار به اینترنت یا شبکه وای‌فای خانگی نیاز ندارد. مهم نیست که شما در خانه یا محل کار هستید، بیابان و شهر هم برای او تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

اطلاعات از این طریق با سرعت بالایی جا به جا می‌شوند. تنها باید بدانید که آیفون‌های جدید به دلیل سخت افزار قدرتمند، سرعت بیش‌تری دارند.

حداکثر فاصله برای انتقال نباید بیش‌تر از 10 متر باشد. تلاش شما در فاصله بلندتر از 10 متر نا تمام می‌ماند.

2. آیا ایردراپ مشکل امنیتی دارد؟

آیا ایردراپ امن است؟ در 3 قدم به جواب برسید

گروهی از محققان علوم رایانه در دانشگاه فنی دارمشتات آلمان فناوری اپل را بررسی کردند. در نتیجه این بررسی مشکلات امنیتی در فناوری اپل مشخص شد.

محققان آلمانی ادعا می‌کنند که سایر دستگاه‌ها اطراف شما، می‌توانند به شماره تلفن و ایمیل دسترسی پیدا کنند. البته این اتفاق زمانی انجام می‌شود که شما بخواهید اطلاعاتی را ارسال کنید.

زمانی که دو دستگاه گیرنده و فرستنده برای اتصال تلاش می‌کنند، فناوری ایردراپ برای تایید اعتبار از شماره تلفن و آدرس ایمیل استفاده می‌کند.

زمانی که این کار در حال انجام است، هر دستگاهی نزدیک شما، می‌تواند در روند کار دخالت کند. به عبارتی دسترسی غیر مجاز ممکن می‌شود.

تمام اطلاعات در زمان انتقال رمزگذاری می‌شوند. محققان نشان دادند که ساز و کار رمزگذاری اپل به قدر کافی محکم نیست.

آن‌ها با استفاده از چند تکنیک ساده توانستند از رمزگذاری اطلاعات عبور کنند. وقتی هکر به شماره تلفن و آدرس ایمیل شما دسترسی پیدا کند، ممکن است با حمله فیشینگ به شما نزدیک شود.

آیا اپل از این مشکلات امنیتی آگاه است؟ محققان دو سال پیش این مسئله مشکلات را به اپل خبر داده‌اند. متاسفانه اپل هیچ واکنشی نسبت به مشکلات امنیتی نشان نداد.

تا امروز که شما این مقاله را می‌خوانید، مشکلات امنیتی هم‌چنان پا برجا است.

3. چطور می‌توانیم ایردراپ را ایمن کنیم؟

آیا ایردراپ امن است؟ در 3 قدم به جواب برسید

آیا نگران استفاده از ایردراپ هستید؟ ترس از مشکلات امنیتی همیشه نا خوشایند است. برای آشنایی با چند راه حل روکیدا را همراهی کنید.

اگر هم‌چنان به استفاده از ایردراپ علاقه دارید، چند نکته زیر را در نظر داشته باشید

  • زمانی که از ایردراپ استفاده نمی‌کنید، آن را خاموش نگه دارید
  • سرویس ایردراپ تنها در زمانی می‌تواند مشکل ساز شود که روشن باشد. برای امن ماندن از آسیب هکرها، آن را روشن به حال خود رها نکنید

از حالت “تنها مخاطبین” کمک بگیرید

آن را در تنظیمات به شکل Contacts Only پیدا می‌کنید. با انتخاب این حالت، دستگاه شما تنها با افرادی ارتباط برقرار می‌کند که در میان مخاطبان شما باشند.

در حالت عادی، دستگاه شما برای ارتباط با تمام افراد باز خواهد بود. در یک محیط عمومی مطمئن شوید که حالت تنها مخاطبین روشن باشد.

همیشه به روز باشید

با دریافت آخرین به‌روزرسانی‌ها مشکلات امنیتی کم و کم‌تر می‌شوند. تیم امنیت اپل شبانه روز تلاش می‌کند تا هر حفره امنیتی را برطرف کند.

هرچه دو دستگاه نزدیک‌تر باشند، بهتر است

ایردراپ یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین روش‌های به اشتراک گذاشتن انواع فایل و اطلاعات به حساب می‌آید. حمله به این سرویس و دستبرد به اطلاعات شما اصلا ساده نیست.

اپل برای استفاده از این سرویس دستورالعمل خود را دارد

  • مطمئن شوید کسی که فایل‌ها را برای او ارسال می‌کنید، همان فردی است که از طریق بلوتوث و وای‌فای به او متصل شده‌اید
  • دو دستگاه هرچه نزدیک‌تر باشند، بهتر است. چراکه اتصال راحت‌تر انجام می‌شود و دسترسی ناخواسته دیگران محدود خواهد شد

این که یکی از سرویس‌های معتبر و ارزشمند اپل را به خاطر چند مشکل امنیتی کنار بگذاریم، دور از انتظار است. پیشنهاد می‌کنیم در زمان استفاده عاقلانه حرکت کنید.

شما چه راه کاری به کاربران روکیدا پیشنهاد می‌کنید؟

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟