نقد و بررسی شیائومی می 11: برگ برنده شیائومی در سال جدید

توسط Avatar photoمحمد حسین
13 minutes read
می 11

کمپانی شیائومی پرچمدار سری Mi خود را با عنوان “شیائومی می 11” طی یک رویداد رسمی در اواخر سال 2020 روانه بازار کرد. این رویداد به صورت کاملا غافلگیر کننده ظاهر شد، چرا که در آن به جای انتشار نسخه پرو، شیائومی تصمیم گرفت یک سری ویژگی‌های قابل توجهی را در قالب پرچمدار جدید تقریبا 620 دلاری خود اضافه کند.

بنا به گفته‌های بالا، تمایل ما برای تجربه پرچمدار شیائومی از قبل بیشتر شد و پس از چند روز استفاده تصمیم گرفتیم که نقد و بررسی مختصر و مفیدی را برای شما گردآوری کنیم. اگر شما نیز مثل ما برای شیائومی می 11 هیجان‌زده هستید، ادامه مطلب را به هیچ وجه از دست ندهید.

بررسی شیائومی می 11: طراحی

شیائومی می 11 نیز دقیقا مانند سری می 10، از همان ابتدا با تعداد بالایی برای فروش در دسترس قرار گرفت. به همین علت نیز توانستیم در اولین فروش رسمی شیائومی، این پرچمدار را جهت نقد و بررسی خریداری کنیم. جعبه گوشی بسیار باریک بود و زمانی که آن را باز کردیم، تنها با یک قاب محافظ، دفترچه راهنما و تلفن همراه مواجه شدیم.

Mi 11 2.mp4 PotPlayer 2021 1 8 16 11 45Mi 11 2.mp4 PotPlayer 2021 1 8 16 12 26Mi 11 2.mp4 PotPlayer 2021 1 8 16 12 00

بله در کمال ناباوری این اتفاق تایید می‌کند که شیائومی دیگر از قرار دادن شارژر (حتی سیم شارژر) در جعبه گوشی‌های خود امتناع می‌کند. اما قبل از این که خونسردی خود را از دست بدهید، باید یادآوری کنیم که شما در هنگام خرید آنلاین می 11، با دو گزینه خرید روبرو خواهید شد.

گزینه اول نسخه استاندارد گوشی بدون شارژر یا کابل شارژ بوده و در طرف دیگر گزینه دوم وجود دارد که مجموعه کامل گوشی را پیشنهاد می‌دهد. مجموعه کامل می 11 شامل یک آداپتور شارژ جداگانه 55 واتی از نوع GaN (گالیوم نیترید) به همراه یک کابل شارژ است.

قیمت هر دو نسخه موجود دقیقا یکسان است. این بدان معناست که اگر شما شارژر سریع سازگار به می 11 دارید، می‌توانید نسخه بدون شارژر آن را تهیه کرده و دین خود را نسبت به کاهش زباله‌های الکتریکی ادا کنید.

از آنجایی که برای تهیه پرچمدار شیائومی دو گزینه متفاوت خرید ولی با قیمت‌های یکسان وجود دارد، دقیقا برخلاف کاری کمپانی اپل برای گوشی‌های سری آیفون 12 خود انجام داد (که سامسونگ نیز به زودی این طرح را اجرا می‌کند)، می‌توان گفت که این، یک رویکرد کاربردی‌تر و باورپذیرتری از سوی غول چینی به نظر می‌رسد.

نسخه چرمی بنفش می 11، نسخه‌ای بود که ما توانستیم آن را تهیه کنیم. این اولین بار است که شیائومی برای پرچمدارهای خود از چرم در بدنه آنها استفاده می‌کند و در واقع حس خوبی را نیز القا می‌کند. همچنین برخلاف نسخه شیشه‌ای مات آن، می 11 اصلا لغزنده نبوده و به راحتی از دست لیز نمی‌خورد.

نسخه چرمی وگان برای افرادی مناسب است که دوست ندارند از قاب محافظ اضافی برای گوشی خود استفاده کنند.

می 11

وزن این گوشی 194 گرم است. با این که امکان دارد در نگاه اول سبک به نظر نرسد اما به خاطر بدنه بزرگتر و ماژول دوربین کاهش سایز یافته آن چنان سنگین نیست. توزیع وزن متعادل این گوشی، احساس وزن سنگینی را به مخاطب القا نمی‌کند. این مسئله به خصوص زمانی بیشتر خود را نشان می‌دهد که شما قبل از می 11، گوشی سنگین‌تری را نیز داشته باشید.

لوگوی شیائومی حذف شده و جای خود را به حروف آن داده است. قاب پشتی این گوشی نیز به یک نشان فلزی براق دایره‌ای شکل شبیه سنجاق مزین شده که منحصر به نسخه چرمی می 11 است.

به ماژول دوربین این پرچمدار می‌رسیم که یک طراحی مستطیلی با زوایای گرد دارد. پس زمینه لنز به رنگ مشکی در آمده و با در نظر گرفتن این مسئله که طراحی می 11 مورد سلیقه شما است یا خیر، باید بپذیرید که این گوشی در حال حاضر بسیار منحصر به فرد و نسبت به رقبا متمایز است.

Xiaomi Mi 11 review 16Xiaomi Mi 11 review 14Xiaomi Mi 11 review 07Xiaomi Mi 11 review 11Xiaomi Mi 11 review 13Xiaomi Mi 11 review 10 700x500 1

قسمت پشتی این گوشی در مقایسه با شیائومی 10 کاملا اصلاح شده است. می 11 علاوه بر داشتن احساس لمس بهتر و ظاهری فوق‌العاده، در دست گرفتن آن نیز بسیار راحت است. در کل می‌توان گفت که طراحی جدید محصول جدید سری Mi حس خوشایندی را به کاربر القا می‌کند.

بررسی شیائومی می 11: نمایشگر

مشخصات صفحه‌نمایش پرچمدار جدید شیائومی شامل خمیدگی از چهار طرف، رزولوشن 2K، نرخ نوسازی 120 هرتز، نرخ نمونه‌برداری لمسی 480 هرتز، پنل آمولد سامسونگ به همراه پوشش محافظتی کورنینگ گوریلا گلس ویکتوس می‌شود.

این صفحه‌نمایش قرار است که بزرگترین مزیت محصول جدید شیائومی باشد. به عبارتی اگر از منظر مولفه‌ها به این گوشی نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که در حال حاضر بهترین گزینه موجود در بازار است.

Xiaomi Mi 11 review 02

تنها کلمه‌ای که بعد از چند روز استفاده از می 11 شیائومی می‌توان برای وصف آن به کار برد، کلمه “شگفت آور” است. این صفحه نمایش که از نظر استاندارد DisplayMate امیتاز A+ را کسب کرده است، دقت و وضوح رنگ بی‌نظیری را ارائه می‌کند.

حداکثر روشنایی 1500 نیتی صفحه نمایش می 11 این اطمینان را می‌دهد که شما می‌توانید صفحه را در زیر نور مستقیم خورشید به وضوح مشاهده کنید. علاوه بر این، قابلیت MEMC یا بهبود وضوح فوق‌العاده و سایر ویژگی‌های برتر را نیز در می 11 تجربه خواهید کرد.

نکته قابل توجهی که در مورد صفحه نمایش پرچمدار شیائومی وجود دارد این است که منحنی بودن آن علاوه بر تجربه استفاده نرم‌تری که به کاربر می‌دهد، از ایجاد هاله سبز رنگی که در بعضی نمایشگرهای منحنی دیده می‌شود نیز جلوگیری می‌کند.

در حقیقت برای این که یک طرح، عنوان بهترین را از آن خود کند بایستی از نظر زیبایی‌شناسی و همچنین کارایی، تحسین برانگیز به نظر برسد. در مجموع نباید بیش از این درباره صفحه نمایش می 11 اغراق کنیم اما می‌توان گفت که این گوشی قطعا دارای یکی از بهترین نمایشگرهای آمولد است که می‌توانید در سال 2021 آن را تهیه کنید.

بررسی شیائومی می 11: عملکرد

به جای 875، سری 8 اسنپدراگون امسال به اسنپدراگون 888 تغییر نام داده است. عدد 888 طنین انداز کلمه‌ای چینی بوده که بیانگر “موفق و خوش شانس باشید” است.

حال باید منتظر بمانیم که آیا واقعا تراشه اسنپدراگون 888 می‌تواند برای خودش خوش شانسی به ارمغان بیاورد؟ معمولا در این مواقع ابتدا نتایج بنچمارک یک تراشه را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

IMG 20210107 150452 scaledIMG 20210107 145122 scaled

این تراشه طی بنچمارک ان‌توتو امتیاز 690000 را کسب کرده و در تست 3DMark امتیاز 5500 را از آن خود می‌کند. این امتیازها به طور کلی مشابه عملکرد تراشه کایرین 9000 هستند. در ادامه مشاهده خواهید کرد که هر دو تراشه در بالاترین میزان عملکرد خود تقریبا از یکدیگر قابل تشخیص نیستند.

PUBG HDR quality Extreme frame

حالا بیایید عملکرد تراشه را موقع بازی بررسی کنیم. بازی PUBG نسخه موبایل، با کیفیت اولترا HD و فریم ریت اولترا تقریبا با سرعت 40 فریم بر ثانیه به اجرا درآمد. همچنین با فریم ریت حداکثر و کیفیت HDR نیز بدون هیچ مشکلی با سرعت تقریبی 60 فریم بر ثانیه اجرا شد.

در تست بازی Genshin Impact، عملکرد تراشه در آغاز کار چندان پایدار نبود، اما در نیمه دوم آزمون روند کاهشی در پیش گرفت و به سرعت 60 فریم بر ثانیه نزدیک شد. میانگین فریم ریت اندازه‌گیری شده 52.6 فریم بر ثانیه بود. در بازی BrightRidge که روی عملکرد گرافیکی GPU بیشتر تمرکز دارد، می 11 شیائومی توانست میانگین فریم ریت 77.3 را به دست آورد.

BrightRidge

هرچند در حین تست، گرمایی بالایی را نیز متحمل شد و در مجموع می‌توان گفت که در مدت زمان‌های طولانی حین بازی‌های سنگین، دمای این گوشی واقعا بالا می‌رود.

به طور کلی، عملکرد پرچمدار شیائومی بسیار خوب است اما مشکلی که وجود دارد، مصرف انرژی خیلی زیاد آن است. تنها تراشه کایرین 9000 سری میت 40 است که در هنگام بیش از حد داغ شدن، سرعت عملکردی CPU را کمتر می‌کند.

از آن طرف، اسنپدراگون 888 شیائومی رویه تهاجمی‌تری را انتخاب می‌کند که به آن امکان می‌دهد پردازنده مرکزی را با حداکثر استراتژی خود یعنی تحمل دمایی بالا طی مدت زمان بیشتر در بالاترین میزان عملکرد نگه دارد.

این بار شیائومی با همراهی کمپانی تجهیزات صوتی Harman Kardon، اسپیکرهای دوگانه محصول جدید خود را تقویت کرده است.

Xiaomi Mi 11 review 12

توجه به این نکته حائز اهمیت است که قاب پشتی گوشی زمانی که بلندگوها فعال هستند، بیش از پیش به لرزش در آمده و ارتعاشات در دست کاملا مشهود است. احتمال می‌رود که این موضوع به جنس نرم قاب پشتی گوشی مربوط باشد.

بررسی شیائومی می 11: کیفیت دوربین

بخش دوربین در می 11 احتمالا کمترین پیشرفت را نسبت به می 10 تجربه کرده است. دوربین اصلی آن همچنان لنز شناخته شده 108 مگاپیکسلی بوده و دوربین فوق‌عریض آن نیز لنز 13 مگاپیکسلی مشابه است. حسگر عمق میدان در این گوشی حذف شده و لنز معمولی ماکرو به یک لنز تله‌فوتو-ماکرو 50 میلیمتری ارتقا یافته است.

mi 11 6 thumb1200 16 9

همچنین، برای سنجش عملکرد دوربین این دستگاه، بهترین گوشی دوربین محور شیائومی یعنی می 10 اولترا را در اختیار داریم. بنابراین بیایید مقاله را با مقایسه دوربینی این دو گوشی قدرتمند ادامه دهیم. با این حال شما می‌توانید تمام اطلاعاتی را که از می 10 اولترای شیائومی منتشر شده است، در اینجا مشاهده کنید.

جدای از گشودگی دیافراگم کمی کوچک‌تر، دوربین اصلی می 11 تقریبا مشابه دوربین موجود در می 10 است. در صورتی که طی روز، نور زیادی در دسترس هر دو گوشی قرار گرفته باشد، نمونه‌های فوق‌العاده‌ای را از آنها شاهد خواهیم بود. اما برای درک تفاوت‌های بین آنها، باید هر دو گوشی را از نزدیک مورد بررسی قرار دهید.

نمونه‌های ثبت شده توسط می 11، از رزولوشن بالاتری برخوردار هستند (این یک عکس 27 مگاپیکسلی بوده که با فناوری ترکیب پیکسل 4 در 1 به رزولوشن 108 مگاپیکسلی می‌رسد). اگرچه گوشی می 10 اولترا از فناوری ادغام Dual-Native ISO بهره می‌برد اما مزیت گستره دینامیک رنگی آن چندان قابل توجه نیست.

Mi 11 Main 108MP camera 3 scaled
دوربین اصلی در نور روز
Mi 11 Main 108MP camera 4 scaled
دوربین اصلی در نور روز
Mi 11 Main 108MP camera 5 scaled
دوربین اصلی در نور روز
Mi 11 Main 108MP camera 1 scaled
دوربین اصلی در نور روز

با داشتن سنسوری از نوع CMOS و اندازه‌‌ای تقریبا یکسان، تعداد پیکسل بالاتر به معنی کوچک‌تر بودن پیکسل‌های مجزا است. در شرایط نسبتا کم نور، می 11 شیائومی هیچ مزیت خاصی ندارد. اما نتایج شگفت‌آور است، تا زمانی که منبع نوری وجود داشته باشد، پرچمدار جدید شیائومی از می 10 اولترا عقب‌تر نیست.

اگر از تعادل رنگ سفید سردتر آن هم نه همیشه و دامنه کمی پایین‌تر دینامیکی رنگ عکس‌های می 11 فاکتور بگیریم، باید بگوییم که عملکرد دوربین آن تحسین برانگیز است.

Mi 11 Main 108MP camera 6 scaled
دوربین اصلی در نور کم
Mi 11 Main 108MP camera 6 1 scaled
دوربین اصلی در نور کم
Mi 11 Main 108MP camera 8 scaled
دوربین اصلی در نور کم
Mi 11 Main 108MP camera 7 1 scaled
دوربین اصلی در نور کم

مهم نیست حالت “نایت مود” فعال باشد یا غیرفعال، عکس‌های ثبت شده کنترل نویز بسیار خوبی را ارائه داده و معایب قابل توجهی را نشان نمی‌دهند. اما عیب بزرگ پیکسل‌های مجزای کوچکتر در صحنه‌های با نور خیلی کم، بیشتر مشهود است و تصویر با کمبود نور مواجه خواهد شد.

اگرچه تصویر در معرض نور کمتری قرار خواهد گرفت، اما لزوم شبیه بودن عکس‌های ثبت شده در شب و عکس‌های روز به نظر خوشایند نمی‌رسد. در عوض، همین در معرض نور کمتر قرار دادن می 11 است که باعث شده تصاویر ثبتی را مانند یک عکس واقعی شب نشان دهد. در مجموع عملکرد دوربین اصلی این پرچمدار را می‌توان فوق‌العاده ارزیابی کرد.

Mi 11 Ultra Wide Angle Samples 2 1 scaled
دوربین فوق عریض می 11
Mi 11 Ultra Wide Angle Samples 1 1 scaled
دوربین فوق عریض می 11
Mi 11 Ultra Wide Angle Samples 6 1 scaled
دوربین فوق عریض می 11
Mi 11 Ultra Wide Angle Samples 3 1 scaled
دوربین فوق عریض می 11

زاویه دید دوربین فوق‌عریض می 11 نسبت به می 10 اولترا با فاصله کانونی 12 میلی‌متر کمی باریک‌تر است، اما این همان لنز اصلی فوق‌عریض 16 میلی‌متری است. اگرچه سنسور فوق‌عریض می 10 اولترا از تعداد بالاتری پیکسل نسبت به می 11 تشکیل شده است اما حتی در هنگام بزرگنمایی نمونه‌ها نیز به سختی می‌توان متوجه بهبود وضوح شد.

دوربین فوق‌عریض می 11، مشکل هاله سبز رنگ موجود را برطرف کرده و توازن رنگ سفید دقیق‌تری را هنگام شب ارائه می‌دهد. حالت “نایت مود” نیز حتی به دوربین فوق‌عریض آن اضافه شده است. جدای از تفاوت در میدان دید، عملکرد هر دو گوشی در طول روز نسبتا یکسان است و از لحاظ درک محیط به دلیل توازن دقیق‌تر رنگ سفید، می 11 حتی بهتر عمل می‌کند.

Mi 11 Macro cam 2 1 scaled
دوربین ماکرو می 11
Mi 11 macro camera shot 2 1 scaled
دوربین ماکرو می 11
Mi 11 Macro cam 3 1 scaled
دوربین ماکرو می 11
Mi 11 macro camera shot 3 1 scaled
دوربین ماکرو می 11

لنز تله‌فوتو ماکرو جدید می 11 نیز دقیقا همان مشخصات دوربین موجود در ردمی K30 اولترا را دارد. لنز مورد نظر این امکان را به شما می‌دهد که در فواصل طولانی‌تری عکس‌های ماکرو بگیرید و از این نظر نسبت به دیگر لنزهای ماکرو معمولی کاربرد بیشتری دارد.

در صورت استفاده درست از دوربین می 11، می‌توانید زوایای منحصر به فردی را به کمک آن ثبت کنید.

علاوه بر این موارد، رابط کاربری MIUI تعدادی از جلوه‌های سرگرم‌کننده لنزهای سینمایی را به طور ویژه برای می 11 اضافه کرده است. این موارد که شامل حالت زوم هیچکاک با یک لمس، نایت مود برای ضبط فیلم و سایر موارد می‌شود، همچنان برای فیلم‌برداران تازه کار دوست داشتنی هستند.

بررسی شیائومی می 11: باتری و نحوه شارژ

این گوشی برای نمایشگری با مشخصات رزولوشن 2k و نرخ نوسازی 120 هرتزی، به یک باتری 4600 میلی‌آمپری مجهز شده است. بسیاری از افراد نگران این خواهند بود که آیا طول عمر باتری نه چندان قدرتمند می 11 برای آنها کفایت می‌کند یا خیر. ما در این بررسی، پرچمدار جدید شیائومی را با تعدادی از بازی‌های سنگین مورد سنجش قرار دادیم.

برای این تست، در ابتدا بازی‌های سنگین و پرمصرفی را نظیر Genshin Impact و BrightRidge، در نظر گرفتیم. باتری گوشی موقع بازی Genshin Impact در مدت زمان نیم ساعت، 18 درصد کمتر شد، در حالی که برای بازی BrightRidge در مدت 13 دقیقه، مصرف باتری تنها 12 درصد بود.

همانطور که مشاهده می‌کنید، کارایی باتری پرچمدار شیائومی آنچنان فوق‌العاده نیست. اما انجام بازی‌های شناخته‌شده‌ای نظیر PUBG آن هم با کیفیتی فوق‌العاده و بالاترین فریم ریت ممکن در مدت زمان 27 دقیقه تنها 9 درصد از توان باتری را مصرف کرد.

Xiaomi Mi 11 review 06 2

زمانی که در حداکثر فریم ریت، به کیفیت HDR تغییر وضعیت می‌دهیم، میزان مصرف باتری به 11 درصد می‌رسد. همچنین میزان مصرف باتری موقع بازی Call of Duty در شرایط حداکثر روشنایی نمایشگر، به 15 درصد در 37 دقیقه بازی رسید. به نظر می‌رسد برای استفاده متوسط تا سنگین از این گوشی، تقریبا به دو بار شارژ در روز احتیاج پیدا خواهید کرد، که البته برای این نمایشگر فوق‌العاده با کیفیت (وضوح 2K و نرخ نوسازی 120 هرتز) متناسب است.

Mi 11 2.mp4 PotPlayer 2021 1 8 16 11 45 2

اگرچه طول عمر باتری آن چنان کفایت کننده نیست، اما به سرعت شارژ می‌شود. ترکیب شارژ 55 وات سیمی و 50 وات بی‌سیم واقعا قابل تحسین است. آداپتور 55 وات از نوع GaN (گالیوم نیترید) این گوشی می‌تواند در عرض 10 دقیقه تا 43 درصد، در عرض نیم ساعت تا 95 درصد و تنها در 40 دقیقه تا 100 درصد باتری 4600 میلی‌آمپری را شارژ کند.

اگر شما به فناوری شارژ بی‌سیم علاقه‌مند هستید، می‌توانید پایه شارژ بی‌سیم مجهز به فن خنک کننده 50 واتی شیائومی را تهیه کنید. سرعت شارژ بی‌سیم این گوشی نیز تقریبا مشابه شارژ سیمی آن است.

حال به انتهای نقد و بررسی می 11 شیائومی رسیدیم، با همه اوصاف آیا این پرچمدار جدید برای شما جذابیتی خواهید داشت؟ یکی از نقاط قوت می 11 که آن را در بین دستگاه‌های دیگر متمایز کرده نمایشگر فوق‌العاده آن است. شما می‌توانید بهترین صفحه‌نمایش آمولد سال را تنها با قیمت تقریبی 620 دلار تهیه کنید و از تجربه آن لذت ببرید.

اگر برای شما نداشتن دوربین تله‌فوتو اهمیت چندانی ندارد، می‌توان گفت که می 11 شیائومی بهترین گوشی در این رده قیمتی است. جایگزین‌های بهتر قطعا گران‌تر از این محصول هستند، این در حالیست که گزینه‌های ارزان‌تر از نظر امکانات با می 11 شیائومی مطابقت ندارند.

منبع: gizmochina.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟